Ali Cihangiroğlu 15 Mart 2014 Paylaş 15 Mart 2014 Bugünu linea'ya ayirdik. Gecen hafta c-max'e yaptigimiz tüm işlemleri bu hafta linea'ya yaptik. Yikattiktan sonra kurumasini beklerken ic temizligine giristim. Göğüs cilasi surup pasparlarini yikadim. Kapı fitillerine silikon sprey surdum. Heryerine limonlu koku sıktım. Sonra geçen hafta aldığım formula 1 cila ile araca giristik. Baya detailing oldu sayilir. Mekan migrosun kapali garaji. Mert otomatik çizme makinesine sokmuşsunuz arabayı 2 Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 15 Mart 2014 Paylaş 15 Mart 2014 Asla ve asla arabamı bu tip makinalara sokmadım sokmamda. Değil makina fırça bile vurdurmadım bugüne kadar. Biz Tempra'yı soktuğumuzda anteni kırılmıştı ilk ve son oldu Bunlarda benden Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 15 Mart 2014 Yazar Paylaş 15 Mart 2014 Ulen arkadaş 10 gün oldu hala kuyruksuz geziyorum koca ankarada.... Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 Mert otomatik çizme makinesine sokmuşsunuz arabayı Asla ve asla arabamı bu tip makinalara sokmadım sokmamda. Değil makina fırça bile vurdurmadım bugüne kadar. Linea üvey evlat sayılır. Yıkandığına şükretsin. Abi araçta 4 parça boya 1 parça değişen var. Bu kadar senedir hayatında hiç cila görmemiş. Boyanın durumu çok kötü. Yavaş yavaş iyileştiriyoruz. Gri olduğundan göstermiyor yoksa çizik dolu araç. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 Yan aynalar sinyallerine kavuştu...ilgili resimler kendi sayfasında.... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/162564-işte-benim-hokus-focusumyeni-resimler-sayfa-34-de/?p=2287525 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2014 Paylaş 18 Mart 2014 Cumartesi günü direksiyonun kasma probleminden dolayı, direksiyon yağ değişti, mafsallar yağlandı. Sonra genel bakım yaptırdım. Yağ değişimi, mazot, yağ, hava, polen filtre, antifiriz değişimi, genel kontroller (balatalar, alt takım) vs, motor yıkandı toplamda 275 tl verdim. Usta tanıdık olduğundan yardım ettim, ellerim çok kirlendiği için fotoğraf çekmeye elim varmadı.. Çok az pasta cila ile aynalardaki sararan sinyal ve yer aydınlatma lambalarını sildim. Renkleri açıldı. Oem arka cam sileceği pahalı diye (40 TL) sadece lastik aldım, lastik içi demirli olmadığından içime sinmedi, bende yan sanayi komple silecek aldım (7,5 TL) Onuda değiştirdim. Eskisine göre 2 cm daha uzun. Daha geniş alanı cirlop gibi yapıyor. Zırıltı yapan üst torpido kapağını çift taraflı bant ile yapıştırdım (kullanmıyorum) Ses kesildi. Sunroof un ön plastik parçası da rölantide zırıldıyor. Ona bir türlü çare bulamadım. Sanayi çıkışı yıkandık, Klasik gece yağmur yağdı Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2014 Paylaş 18 Mart 2014 Cumartesi günü direksiyonun kasma probleminden dolayı, direksiyon yağ değişti, mafsallar yağlandı. Sonra genel bakım yaptırdım. Yağ değişimi, mazot, yağ, hava, polen filtre, antifiriz değişimi, genel kontroller (balatalar, alt takım) vs, motor yıkandı toplamda 275 tl verdim. Usta tanıdık olduğundan yardım ettim, ellerim çok kirlendiği için fotoğraf çekmeye elim varmadı.. Çok az pasta cila ile aynalardaki sararan sinyal ve yer aydınlatma lambalarını sildim. Renkleri açıldı. Oem arka cam sileceği pahalı diye (40 TL) sadece lastik aldım, lastik içi demirli olmadığından içime sinmedi, bende yan sanayi komple silecek aldım (7,5 TL) Onuda değiştirdim. Eskisine göre 2 cm daha uzun. Daha geniş alanı cirlop gibi yapıyor. Zırıltı yapan üst torpido kapağını çift taraflı bant ile yapıştırdım (kullanmıyorum) Ses kesildi. Sunroof un ön plastik parçası da rölantide zırıldıyor. Ona bir türlü çare bulamadım. Sanayi çıkışı yıkandık, Klasik gece yağmur yağdı Direksiyon ne durumda? sıkıntı olacak mı? Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2014 Paylaş 18 Mart 2014 Direksiyon ne durumda? sıkıntı olacak mı? Abim benim konuda ve direksiyon konusunda yazdım. Kutu açılmadı şimdilik. Havalar sıcak diye problem sanayide baş göstermedi, ustalar tecrübe ederken sorun yapmadı. 3 farklı ustaya danıştık. Çok sıkıntı yapmaz dendi. Kutunun açılması 400 liradan başlar, yağ, balans vs 600 ü geçer dendi. Bu sebeple şimdilik direksiyon yağ değişti, mafsallar yağlandı. Komple ön takım kontrol edildi. Dediğim gibi havalar sıcak olduğundan şuan sıkıntı yok. Bekleyip durumu gözleyeceğim, devam ederse yine sanayi yolları.. Trakyalı Direksiyon Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mart 2014 Paylaş 18 Mart 2014 (düzenlendi) Bugün servise gidip bakım yaptırdım, yağımı kendim getirmiştim, servis sorun çıkarmadan bakımı yaptı. Ayrıca motor iç temizliği yapan cihaza bağlanarak temizlikte yaptırdım, CC sonrası yaptırmak iyi oldu... Motor iç temizliği 85 tl. yağ filtresi 10.67 tl. hava filtre 24.77 tl. balata temizleyici 7.91 tl. polen fitresi 17.42 tl. tapa 4 tl. conta 2.55 tl. Toplam= 136.60 tl. ye iş tamam, ayrıca genel kontrol, yıkama, heryerin yağlanması ve kontrolde yapıldı motor iç temizliği olmasaydı masrafım 51 tl. olacaktı hadi yağıda onlar koysaydı 70 de o desek 121 tl. ye iş tamam olurdu, fiyatlar gayet güzel bence Kampanya yıl sonuna dek uzatılmış, haberiniz ola, bakım yaptıracaksanız, servisler çok uygun, işçilik yok, garantisi bitik araçlarda yaşın 4 katı kadar indirimde cabası Sağ alt tarafta Mobil Süper 3000 5/30 tam sentetik liftin yanında yerde gözükmekte 18 Mart 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2014 Paylaş 18 Mart 2014 Bugün servise gidip bakım yaptırdım, yağımı kendim getirmiştim, servis sorun çıkarmadan bakımı yaptı. Ayrıca motor iç temizliği yapan cihaza bağlanarak temizlikte yaptırdım, CC sonrası yaptırmak iyi oldu... Motor iç temizliği 85 tl. yağ filtresi 10.67 tl. hava filtre 24.77 tl. balata temizleyici 7.91 tl. polen fitresi 17.42 tl. tapa 4 tl. conta 2.55 tl. Toplam= 136.60 tl. ye iş tamam, ayrıca genel kontrol, yıkama, heryerin yağlanması ve kontrolde yapıldı motor iç temizliği olmasaydı masrafım 51 tl. olacaktı hadi yağıda onlar koysaydı 70 de o desek 121 tl. ye iş tamam olurdu, fiyatlar gayet güzel bence Kampanya yıl sonuna dek uzatılmış, haberiniz ola, bakım yaptıracaksanız, servisler çok uygun, işçilik yok, garantisi bitik araçlarda yaşın 4 katı kadar indirimde cabası Sağ alt tarafta Mobil Süper 3000 5/30 tam sentetik liftin yanında yerde gözükmekte CC yapınca Fiesta, Focus a mı dönüştü Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mart 2014 Paylaş 18 Mart 2014 CC yapınca Fiesta, Focus a mı dönüştü Makinanın arka tarafı için çekmiştim o resmi, CC den sonra Fiesta, über den über ötesine dönüştü ve tek rakibi Merso E63 amg oldu, Focus ta neymiş, 4 tekeri bile yok, direk tokatlarım ben onu 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 20 Mart 2014 Paylaş 20 Mart 2014 (düzenlendi) Bu cihazın ismi nedir? Her serviste var mı? Motor iç temizliği 85 tl. 20 Mart 2014 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Mart 2014 Paylaş 20 Mart 2014 Bu cihazın ismi nedir? Her serviste var mı? Her serviste olması lazım, zira 10/30 dan 5/30 a geçişte motor içi temizliği için zorunlu aldırıldı diye biliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 21 Mart 2014 Paylaş 21 Mart 2014 Her serviste olması lazım, zira 10/30 dan 5/30 a geçişte motor içi temizliği için zorunlu aldırıldı diye biliyorum. sadece içerideki yağı mı çekiyor, temzleyici bir madde ile devirdaim yaptırılıyor mu? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mart 2014 Paylaş 21 Mart 2014 (düzenlendi) sadece içerideki yağı mı çekiyor, temzleyici bir madde ile devirdaim yaptırılıyor mu? Yağ boşaltıldıktan sonra yağ dolum kapağı-karter tapası ve filtreye bağlanarak cihaz içinde bulunan 20lt. lik bir kimyasal bidonundan amonyak gibi kokan bir sıvı kendi havayla çalışan kompresörüyle motora basılarak yaklaşık 15dk. kadar bir süre devamlı sirkülasyon yapılarak motor içi cillop oluyor, bu arada hava filtresi emiş ağzından hafiften beyazımsı bir duman ve koku çıkıyor, cihazın deposundaki madde 25 araca kadar yetiyor, sonrasında yeni madde konuyor, şansıma benden önceki focusta madde bitti yenisi takıldı, ondan sonra 2. araç bendim, iyice temizlendi motor, kulllanımda farkı şu, zaten cc den sonra bu işlem yapıldı, motor sesi saat gibi, servisteki tüm fiestalara baktık, en pürüzssüz ve sessizi benimkiydi, ayrıca gayette güzel gidiyor alet, bundan sonra 2 bakımda bir CC ve iç temizlik yaptıracağım, yani her 20 bin km de bir Bu motora sağlam bir bakım periyodu uygulanırsa, ve narin kullanım ile araç kullanıldığında, motor ısındıktan sonra çok hoş bir sesle çalışıyor gerçekten, 2000 devir de tor tor diye bir ses yok, hatta yakıt pompasının vınlama sesi daha ön plana çıkıyor, hep derim, dizel kullanmak yetenek gerektirir, huyunu bileceksiniz 21 Mart 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı 21 Mart 2014 Paylaş 21 Mart 2014 Gündüz fari taktirip parklari turuncuya cevirdim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mart 2014 Paylaş 21 Mart 2014 (düzenlendi) bu gün gördüm bunu serviste. Deneseydin ya cc ve bu aleti kullandıktan sonra 300 km. yol yaptım, motor gayet atak, sessiz ve pürüssüz çalışıyor, ayrıca yağ çubuğunu çektiğimde hala yağ neredeyse ilk koyduğum zamanki renginde, eskiden anınd siyah olurdu, sanırım içerde kurum namına birşey kalmadı, tavsiye ederim herkese sistem şunun gibi... 21 Mart 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 21 Mart 2014 Paylaş 21 Mart 2014 Bu gün değerli Sabri ve Salih ustalarımı ziyarete gittim.Gitmişkende şu boruları falan kontrol ettiler.Maf sensörü temizlendi.Hava filitresi kapağı tam oturmamış,onu yaptılar.Teşekkürler USTAELLER 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Mart 2014 Paylaş 22 Mart 2014 (düzenlendi) Şuanda Altınoluk tayim, araba hava alsın bende deniz havası cekeyim diye geldim, Ali Tirtover e nisbet keyfime bakıyorum, oohh temiz hava bol gunes. Arabayı da yikadim cillop oldu bu arada 22 Mart 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 22 Mart 2014 Paylaş 22 Mart 2014 Şuanda altinoluktayim, araba hava alsın bende deniz havası cekeyim diye geldim, Ali Tirtover e nisbet keyfime bakıyorum, oohh temiz hava bol gunes, arabayı da yikadim cillop oldu bu arada Sezonu açmışsın abi. B) 1 Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 22 Mart 2014 Paylaş 22 Mart 2014 Kışlık lastikleri çıkarıp yazlıkları takdırdım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Mart 2014 Paylaş 22 Mart 2014 Sezonu açmışsın abi. B)Bizim sezon hep açık kardeş 1 Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 22 Mart 2014 Paylaş 22 Mart 2014 Led plaka lambasi siparis ettim birazdan alip takacagim Yorum bağlantısı
Recommended Posts