Ali Eren 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Gitmedim ki Telefon ettim onlar geldiler okuldan aldılar okula getirdiler İyi o zaman söyle o Muhsin'e hani övünüyorlar ya Antep bile müşterimiz var diye, benim arabayı da gelip buradan alsınlar. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 İyi o zaman söyle o Muhsin'e hani övünüyorlar ya Antep bile müşterimiz var diye, benim arabayı da gelip buradan alsınlar. Olduuuuuuuuuu. 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 (düzenlendi) Olduuuuuuuuuu. Olacak tabi. Kızdırma beni. 17 Aralık 2013 tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Daha önce paylaşmıştım, Volant, baskı balata ve bilya değişimi yaptırmıştım ama bir türlü stop ederken ki sarsıntıyı gideremedik yetkili servise gösterdik motor kulağından olabilir denildi ve zincir sesi olduğu söylenmişti o nedenle bu gün Mersin'deki diğer bir servis olan Gedizler Ford servisine dostum Sadık'la beraber uğradık ve arabayı gösterdik onlarda aynı şeyi söylediler, nasip olursa yarın sabah Sadık'la beraber gidip bu malzemelerin değişimlerini gerçekleştireceğiz hayırlısı bakalım sonucu yarın paylaşırız inşallah düzelecektir bu sefer. Ayrıca aracımın lastiklerini ön ve arka olarak yer değiştirttim, yarın da içine sıkışan X TL yi çıkarırsak rahatlıyacağız inşallah 3 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 50 gündür yıkatmadığım arabamı bugün şükür yıkattım Arabanın yüzü gözü açıldı Hele şükür abicim. Sıhhatler olsun diyim. Artık kalkıp ben gelecektim yıkamaya Yorum bağlantısı
Misafir 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Damı akan Trakyalı yı kaportacıya götürdük. Sunroof tahliyelerini elden geçirttik.. Beklenenden meşakkatli bir iş oldu. Sonunda çözüldü inşallah çok şükür.. Yarında kurutma kısmetse.. "ARKADAŞLAR DİKKAT! SUNROOF TEMİZLİĞİ İÇİN KESİNLİKLE BASINÇLI HAVA KULLANMAYIN! HORTUMLAR EK YERLERİNDEN KOLAYCA ÇIKMAYA MEYİLLİ. ÖNLERDE BİRKAÇ YERDE HORTUM EK YERİ VAR VE BİRİ DE TORPİDO ARKASINDA. EĞER KAÇAK OLURSA TORPİDOYU SÖKMEYE KADAR GİDİYOR..." Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2 18 Aralık 2013 Paylaş 18 Aralık 2013 (düzenlendi) Bugun pasaoglunda soft bir yazilim yaptirdim alt devirlerin iyi olmasni istiyordum cok canlandi 136 bg bir guc aldkk aracim 112binde suanlik denemelerimde memnunum 18 Aralık 2013 tarihinde Yusuf Bayraktar2 tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 18 Aralık 2013 Paylaş 18 Aralık 2013 2865 nolu mesajıma istinaden bugün sanayiye gittik ve eksantrik zinciri ve sağ motor kulağı değişimi için saat 14:30 civarı sökmeye başladı ustalar aman yarabbim bir zincir değişimi yapılacak diye arabanın motor kısmında sökülmedik yer kalmadı gerçi aşağıda resimleri göreceksiniz. Saat 16:30 sıraları idi ben ayrıldım atölyeden hala söküyorlardı bu arada manifold da bayağı bir kurum bağlamış hepsi temizlenip inşallah yarın sabah topanmaya başlayacak ve tertemiz bineceğiz hayırlısı ile..... 6 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 18 Aralık 2013 Paylaş 18 Aralık 2013 İç dış temizletip abime bıraktım Connect'imi. 20'sinden sonra yengemin heran doğum yapma durumu var ne zaman ne olcağı belli olmaz diye abimde dursun dedim Connect'im. 1 hafta arabasızım, ufaklıknaz yaparsa süre uzayabilir 4 Yorum bağlantısı
Atilla Atun 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 2865 nolu mesajıma istinaden bugün sanayiye gittik ve eksantrik zinciri ve sağ motor kulağı değişimi için saat 14:30 civarı sökmeye başladı ustalar aman yarabbim bir zincir değişimi yapılacak diye arabanın motor kısmında sökülmedik yer kalmadı gerçi aşağıda resimleri göreceksiniz. Saat 16:30 sıraları idi ben ayrıldım atölyeden hala söküyorlardı bu arada manifold da bayağı bir kurum bağlamış hepsi temizlenip inşallah yarın sabah topanmaya başlayacak ve tertemiz bineceğiz hayırlısı ile..... Serhan abi usta neyi söktüğünü biliyormu acaba ? Ankaradayken babamın bi elektrik ustası vardı araba çalışmayınca paso kablo çekerdi. Eski araç olunca kışlarıda soğuk elbette hemen gelir bi kablo daha çekerdi. Arabanın kaputunun altında kablodanörümcek ağı vardı sanki . Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Neyse şükür bu gün dünden kalan arabamın eksikleri tamamlandı, temizlendi zinciri ve motor kulağı değişti güzelde bir fatura geldi ve işte resimler ( 2870 nolu mesajın devamı ) Bu değişen motor kulağı Bu komple her tarafı söktüren eksantrik zinciri ve gergisi Manifold da temizlenip ilk günkü gibi oldu Üst kapağın temizlenmiş hali Ehtiyar dayanamadı beklemeye sigara üstüne sigara Bende dayanamadım el attım illaki, manifoldu kendim temizledim Ve sonuçta çalıştırdık sesi soluğu değişmiş bir şekilde ve stop ederken kafama takılan o gıcık ses de gitmişti, kafam rahatladı. Sonuç olarak beni gıcık eden sesleri temizlememiz için araya sıkışmış olan 850 TL yi çıkarınca sonuç harika oldu Bu da işlemlerin yapıldığı kilometremiz...... 2 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 geçmiş olsun Serhan, kafan rahattır şimdi. bende yıkattım. 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 geçmiş olsun Serhan, kafan rahattır şimdi. bende yıkattım. Sağol abi aynen kafa rahatladı da fatura da daha bir kıyak etti 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Serhan zincir neden değişti? Abi şıkır şıkır zincir ses yapıyordu o sebepten dolayı, ayrıca volantı değiştirdikten sonra start ve stop zamanlarında yine bir titreme vardı onu araştırırken ustalarda söylediler, sarsıntının sebebi de motor kulağı çıktı abi...... Yorum bağlantısı
Baran Ekici 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Karter koruma ve kış lastikleri ile başlamıştık. 3D paspas seti ve 3D bagaj havuzu da geldi. Yarın sabah cam ve kaput filmi için mesai var. Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Abi şıkır şıkır zincir ses yapıyordu o sebepten dolayı, ayrıca volantı değiştirdikten sonra start ve stop zamanlarında yine bir titreme vardı onu araştırırken ustalarda söylediler, sarsıntının sebebi de motor kulağı çıktı abi...... Geçmiş olsun serhan abi.. Az tirek ve sessiz kullanımlar dilerim.. Titreme direksiyonda da var mıydı? Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Geçmiş olsun serhan abi.. Az tirek ve sessiz kullanımlar dilerim.. Titreme direksiyonda da var mıydı? Yok abi sadece aracı stop ederken vardı volanttan dolayı değiştirdiğim halde kesilmedi, kulakta esneme yapmış..... 1 Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 (düzenlendi) Yol üzerinde Opet'e uğrayıp bir aydır yıkanmayan fiestaya bir su tutalımda bari çamuru aksın dedim Oo birde baktım 4 5 arac kuyruk var hic bekleyemedim onun yerine gittim 2 adet little trees Vanilla Aroma ve Royal Pine aldım devam ettim , kaldıkmi yine çamurlu ) 19 Aralık 2013 tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 (düzenlendi) Gelelim bu gün benim yaptıklarıma !!! Bu gün ben de aracın el frenini, çok soğukta (sabah -1 di) çekmeyeyim diye inik vaziyette bıraktım. Tabi bizim yakışıklı bap, baap, "Park Freni Uygulanmadı" diye öttü. Bu ötme sırasında "park lambalarının açık olduğunu bildiren ses"i kaçırmışım ve saban 08:00 deen 18:30 a kadar parklar yanık kalmış.. Sonuç ; araba basmıyor.. Takviye kablomu (fabrikada büyük araçlar için özel yapılmış, uzun ve sağlam bir kablo) ayarladım. Takviye yapacak arabayı da ayarladım ve tam basarken aklıma "c-max ın gizli yönleri" geldi.. Hemen Lokman abiyi aradım, yardıma hazır bir şekilde bekliyordu sanki Durumu anlattım, özel bir uygulama var mı dedim, yok dedi.. Bastım fakat almadı, yine tık yok.. İkinci araç çalışır ve takviye kablosu bağlı durumda biraz bekledim, yaklaşık 12-13 dk. Sonra tek basışta aldı.. Kabloları çıkarıp aracı durdurup tekrar denedim, yine hiç zorlanmadan aldı.. 19 Aralık 2013 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Gelelim bu gün benim yaptıklarıma !!! Bu gün ben de aracın el frenini, çok soğukta (sabah -1 di) çekmeyeyim diye inik vaziyette bıraktım. Tabi bizim yakışıklı bap, baap, "Park Freni Uygulanmadı" diye öttü. Bu ötme sırasında "park lambalarının açık olduğunu bildiren ses"i kaçırmışım ve saban 08:00 deen 18:30 a kadar parklar yanık kalmış.. Sonuç ; araba basmıyor.. Takviye kablomu (fabrikada büyük araçlar için özel yapılmış, uzun ve sağlam bir kablo) ayarladım. Takviye yapacak arabayı da ayarladım ve tam basarken aklıma "c-max ın gizli yönleri" geldi.. Hemen Lokman abiyi aradım, yardıma hazır bir şekilde bekliyordu sanki Durumu anlattım, özel bir uygulama var mı dedim, yok dedi.. Bastım fakat almadı, yine tık yok.. İkinci araç çalışır ve takviye kablosu bağlı durumda biraz bekledim, yaklaşık 12-13 dk. Sonra tek basışta aldı.. Kabloları çıkarıp aracı durdurup tekrar denedim, yine hiç zorlanmadan aldı.. Geçmiş olsun abicim.. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Yok abi sadece aracı stop ederken vardı volanttan dolayı değiştirdiğim halde kesilmedi, kulakta esneme yapmış..... Sana titremenin volandan olduğunu kim söylemişti? Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Sana titremenin volandan olduğunu kim söylemişti? Süha, Sami'nin arabasını almaya geldiklerinde binmişti arabaya ilk o zaman söyledi abi senin volant'ın eli kulağında diye. Tabi ben o zaman dizelin yabancısı olduğum için bilmiyorduk böyle şeyleri daha sonra servise gösterince evet doğru dediler, hatta Sabri ustamada sordum o da onay verince değiştirdik abi.... Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 Damı akan Trakyalı yı kaportacıya götürdük. Sunroof tahliyelerini elden geçirttik.. Beklenenden meşakkatli bir iş oldu. Sonunda çözüldü inşallah çok şükür.. Yarında kurutma kısmetse.. "ARKADAŞLAR DİKKAT! SUNROOF TEMİZLİĞİ İÇİN KESİNLİKLE BASINÇLI HAVA KULLANMAYIN! HORTUMLAR EK YERLERİNDEN KOLAYCA ÇIKMAYA MEYİLLİ. ÖNLERDE BİRKAÇ YERDE HORTUM EK YERİ VAR VE BİRİ DE TORPİDO ARKASINDA. EĞER KAÇAK OLURSA TORPİDOYU SÖKMEYE KADAR GİDİYOR..." 5 günlük sanayi esaretinden sonra dün akşam aracıma kavuşabildim. Uzun sürdü ama sağolsunlar baştan savma iş olmadı. Araç layıkıyla tamirlendi, kurudu, temizlendi.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts