İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

Misafir

Birkaç gündür Trakyalı nın içinde nem kokusu vardı. Bagaja baktım ilk olarak birşey bulamadım. Sonra içlere baktım ve sağ ön paspas altı komple su olmuş. Hatta küçük bir gölet haline gelmiş. Bez ile temizlemeye çalıştım biraz, sonra gazete koydum filan. Ama halen çok nemli. Kurutma makineleri ile kurutma sağlanmalı. Sonra kaynağını aradık arkadaşın sanayideki dükkanında. Kısmet o ki eskiden Ford serviste çalışan bir arkadaşına denk geldik. Komple olabilecek senaryoları düşünüp bakabildiğimiz yerlere tek tek baktık/ temizledik. Ön cam silecek bölümü komple söktük, camdan gelen suyun, çamurluk arkasındaki  tahliye kanalları tıkandığında (ki burada sanki fare ölmüş, o derece çürümüş yaprak + ne ararsanız vardı) su içeriye girebiliyormuş. Buraları temizledik, tazyikli hava ve su ile, sonra sunroof tahliye hortumlarına baktık, çıkma yada tıkanma yoktu ama yinede temizledik onları da. Son olarak klima tahliye hortumu ve kalorifer kazanı kaldı. Büyük ihtimal sorun bunlardan birinde. Onlar daha alengirli sökme gerektiğinden servise bıraktık o işi. Müsait olduğumda servise (özel) götüreceğim.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Hafta sonu kışlık "potin"leri giydirdik.

Hayırlı olsun abi, sizlerin bir de bu derdi var değil mi? yazlık kışlık lastik meselesi  :(

Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı olsun abi, sizlerin bir de bu derdi var değil mi? yazlık kışlık lastik meselesi  :(

Sağolasın, geçen sene hem jant hem de lastik almıştım, otoparkta değiştiriverdim. Vakit geçmiş oldu. Çok sürmez, yakında sizin de kışlık lastikleriniz olur. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Sağolasın, geçen sene hem jant hem de lastik almıştım, otoparkta değiştiriverdim. Vakit geçmiş oldu. Çok sürmez, yakında sizin de kışlık lastikleriniz olur. :biggrin:

:D  Biz sorduk bölge trafik'ede gerek yok dediler, sizi üzmeyelim dediler sağolsunlar  ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

:D  Biz sorduk bölge trafik'ede gerek yok dediler, sizi üzmeyelim dediler sağolsunlar  ;)

Bu iş biraz sıkıntılı, Aralık ayında Ankara'ya gelecek olsan ve yerde kar olsa, yapılacak tüm kontrollerde kışlık lastiğe bakılacak. Yani gelirken lastik mi alacaksın?

Öte yandan kışlık lastiği 7 derecenin altında kullanmak gerekiyor. Daha sıcak havalarda sıkıntılı, güney illerimiz için baya çetrefilli bir durum var yani.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Bu iş biraz sıkıntılı, Aralık ayında Ankara'ya gelecek olsan ve yerde kar olsa, yapılacak tüm kontrollerde kışlık lastiğe bakılacak. Yani gelirken lastik mi alacaksın?

Öte yandan kışlık lastiği 7 derecenin altında kullanmak gerekiyor. Daha sıcak havalarda sıkıntılı, güney illerimiz için baya çetrefilli bir durum var yani.

Aynen abi, şaka bir yana henüz kimse bilmiyor bu işin çözümünü, biz veya bizimki gibi iklimi olan yerlerde ki insanların durumu tam bir muamma gerçekten. Hadi buralardayken tamam gerek yok diyelim de dediğin gibi kış memleketine gittiğimizde kontrollerde ne olacak hayırlısı bakalım  :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Polis yanlış yorumlamış. Hiç orada kar olan, yağmur çamur olan yol yokmu ?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

7500km. Ara bakımımı yaptırıp, 5w-30 Mobil ESP ile kanımızı tazeledik..

KN hava filtremi detaylı bir şekilde temizleyip, yağlamasını yaptım..

Kış için, Bosh İceberg sileceklerimi taktım..

Sonax cam temizleyici ilavemi yapıp,

Antifirizide tazeledim..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Tam bir 111.111 bakımı oldu..

1 adet ön porya, 75 TL

Aks komple takım, 350 TL

Tampon altı boşluk kapama plastiği, 40 TL

Plastik karter muhafaza kapağı, 40 TL

4,73 lt Motokraft 5w30 motor yağı , 200-300 cc hala bidonda, 75 TL

BSG marka hava filtresi, 15 TL

Orijinal polen filtresi, 30 TL

BSG Antifriz, 15 TL

Buji seti, 25 TL

Plastiklerin montajı, yag bakımı işçilik, aks değişimi, 50 TL

Porya değişimi ve balans, 50 TL

TOPLAM ; 665 TL / 2 taksit parçalar + 100 TL işçilik = 765 TL

İzmit Ak Oto - Hâdi bey, Düzen 76 - Nuri bey, Derya Otomotiv - Talip bey, Servet Oto - Servet bey; keseniz altın dolsun, teşekkürler..

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ya Lokman abi yapacak o kadar şey buldu ve yaptı... Ben bir şey yapamıyorum, keyfe keder filtre falan değişiyorum... 

Teknik yanım körlenmek üzere... 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı

5 ayda 10.000 km tamamlandı.

Aracın yağı, yağ filtresi yenilendi.

Antifreeze koyuldu.

+

Muz silecek takıldı.

bx1yM.jpg

dyCz0.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

kim bakacak kışlık lastiğe ?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Dün K&N filtreleri temizleyip yağladım. Mert'den aldığım polisaj makinesiyle farlara plastX uyguladım. Bugünde detaylı iç temizlik yapacağım meguiar's deri bakım ve temizleme kremiyle.

Ya Lokman abi yapacak o kadar şey buldu ve yaptı... Ben bir şey yapamıyorum, keyfe keder filtre falan değişiyorum...

Teknik yanım körlenmek üzere...

Gel bir hafta sonuda mercedes ile uğraşacak birşeyler buluruz abi :)
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gel bir hafta sonuda mercedes ile uğraşacak birşeyler buluruz abi :)

Bakımlarını zamanında yapmayı ihmal etme. :wub:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2

egr yi temizlettim kapattirdim egzos basligi yaptirdim.cekisi sanki biraz daha artti gibi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

Arac"ınız" tanımına pek uymasa da benim bu forumla tanışmama vesile olan araçtır kendisi. Sonaxın şampuanıyla bir güzel yıkadım kendisini. Ve bu  kareler ortaya çıktı

1384136_10202048647405138_2064409450_n.j

1381474_10202048648405163_2032194080_n.j

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

çok erken hayırdır? abi?

Niye erken? Sabah-akşam 3 veya 4 derece, ben de hep bu saatlerde çıkıyorum.

Yorum bağlantısı

Su problemi halloldu mu? Hallolmadan etkisi uzamayabilir.. ;)

Valla dün yıkadım arabayı. Kontrol ettim su filan yoktu. Yani sunroof ve ön cam yağmur giderlerini eledik. Klima yada kalorifer kaldı bakılacaklar arasında. İçerdeki suyu gazete ve nem alıcı ile kuruttum gibi gibi.. Birkaç poşet daha nem alıcı ile sorun hallocak şimdilik. İnşallah bakılan sunroof yada gider yerlerdendir de birdaha olmaz..

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...