İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

Bugün servisi fren balatası degisimi icin aradım ve 240 tl dediler. Moralim bozuldu. Sanayiden Vedat ustayı aradım. O da bugün isim çok yarın getir dedi. :)

Yorum bağlantısı
Emin Önal

lastiklere zırh tak Emin, yoksa tek tek derken 4 ünüde değiştirecen bu gidişle.

Keşke öyle birşey olsa abi :)

Çok pahalı değil ya benim lastikler pirelli P6 cint. takıyorum kdv dahil 140tl :rolleyes:

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

sağolsun Süha bugün bi-xenon landırdı beni, geceler gündüz oldu. ;)

Hayirli olsun Lokman abi gule gule kullan iyi selektorler:)
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bugün sanayiye fren balata degisimi icin gittim. Usta beni yedek parçacıya gönderdi. Yedek parcaci fiyat hesaplaması yaptı ve ön- arka balata seti icin 400 tl fiyat verdi. Bende sadece ön balata icin servisten fiyat almıştım. Ön balatalar icin işçilik dahil 240 lira fiyat vermişlerdi. Bu satıcı sırf balata ücreti olarak 250 tl dedi. Ben serviste toplam bu fiyatı aldım deyince çark etti ve toplam 300 tl fiyata arka ve ön balataları aldım ve 50 tl de işçilik ödedim. Balata fiyatı icin fazla olduğunu düşünüyorum ama başka çarem yoktu. Balatalar motocraft ve orijinal olduğu icin aldım. Serviste toplam 500 tl dediler ama ben 350 tl ye yaptırdım ve çanakkalede ford yedekparca satan yerden bir daha alışveriş yapılmayacağını öğrendim. Satıcının kesinlikle is ahlaki yok.

tarihinde Oğuz Temülken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim değil ama babamın aracı için  şu parçayı aldık. Fasılalı silecek özelliği yoktu, ayrıca su sıkınca silecek çalışmıyordu. İlla elle çalıştırmak gerekiyordu. Tüm özellikleri kazandı. Artık yağmurda babam daha rahat edecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bir parça ile bütün özellikler geldi mi?

Bende arabanın bir yerine turbo düğmesi yapsam ne olur acaba?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Vallahi geldi.

Hyundai'ye geçen sene sorduk nasıl yaparız diye, genel merkezle görüşmüşler, 1260TL fiyat ile yaparız demişlerdi. Babam fiyatı duyunca direkt vazgeçti. 20TL işçilik ile beraber toplamda 90TL'ye hallettik.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Bilgin Irmak

Sadık abi.. 

http://kalwax.com/kal-tem-500-koltdos.html

Bu ürünü güvenle kullanabilirsin.. Mersinde petrollerde bulabilirsin.. O bölgede dağıtıcısı var... 

Aslında her temizlikte kullanabileceğin bir ürün, mesela, tamponlardaki sinekler.. 

%100 NEVŞEHİR malıdır. Rahatlıkla kullanılabilinir.

Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Ön teker bilyalarını yay takarken değiştirmiştik, arka teker bilyalarını da arka fren balatalarıyla beraber değiştirdik. Uğultu başlamıştı, kesildi.

Yorum bağlantısı
Serkan Turan

Yazmayı unuttum.. Dün yağ ve filtresi, hava polen filtresi ve silecekler değişti.. Şu an 202 bini geçtik.. :)

Yorum bağlantısı

bayramda uzun yol yaptık, tozlu yollarda geçtik, akşam hava filitresine bakdım mis gibi idi, geri takdım, :) birde radyötör yedek su kabındaki su seviyesi artmış, max seviyesinin çok üstüne çıkmış, bunun sebebini bilen varmı...?  milletinki eksiltir benimkide çogaltıyormu ki... :biggrin:  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Hmmmmm, manidar bir durum. Motor maksimum sıcaklıktayken genleşme kabındaki sıvı seviyesinin de max.a gelmesi (belki biraz da üzerine çıkabilir) normal bir durum. Artış bunun fazlaca üzerindeyse o zaman kötü senaryolar akla geliyor. Soğutma sıvısına yağ karışması gibi. Ancak, bu durumda soğutma sıvısının rengi ve kokusu değişecektir. Genleşme kabında hemen görülmeyebilir. Motor soğukken radyatör kapağı açılıp bakılmalıdır. İkinci bir ihtimal soğutma sisteminin hava yapmasıdır. Hava nasıl alacak sorusunun cevabı da LPG dedantöründen soğutma sistemine gaz kaçırması şeklinde olabilir. Ancak böyle bir durumda gaz ile soğutma sıvısı genleşme kabında yer değiştirdiğinde, seviye yine normale dönecektir. Üçüncü bir ihtimal ise, aracın hararetinin yükselmesi sonucunda sıcaklığın en yüksek olduğu noktalarda kaynama/buharlaşma nedeniyle sıvının hacminin artmasıdır. Böyle bir durumda iş daha ötelere gider ve genleşme kabından taşma meydana gelir ki siz zaten bunu fark edersiniz.

Yorum bağlantısı

saolasın abi, bi bekleyip bakalım, önemli bir kısmı atlamışım, bir hafta önce sogutma suyu antifirizi komple degiştirmişdim, ilk iki gün kontrol ettim seviye normaldi, sonra düne kadar hiç bakmamışdım, fazla konma gibi bir durum olamaz heralde, ama sonradan hava yaptıda diyemeyiz gibi, inşallah bişey çıkmaz.

Yorum bağlantısı

Yok. Sonradan çoğalmaz, aksine hava varsa biraz azalabilir. Ancak; (iyimser tahmin) sen değiştirme işlemini doğal olarak motor soğukken yaptın ve genleşme şişesini max. noktasına kadar doldurdun, belki tedbir olarak biraz da fazla doldurdun, yaptığın diğer kontrolleri de tesadüfen soğuk olarak yaptın. Son kontrolde de motor max. sıcaklıktayken yaptın ve soğukken max.da olan sıvı seviyesi genleşmenin etkisiyle epey yukarılara çıktı. (inşallah)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Biliyorum, ona hız sınırlaması yaptırmasını söyledim. Max. 120 olacak :D

Düzenleme: "p" eksikmiş onu ekledim. Klavyede p azaldı herhalde bazen yazmıyor.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...