İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

Salman Duygu

Salman hocam. Aracımda ilk zamanlar standart lip vardı (fotoğraf: http://imageshack.us.../img6hdr2vh.jpg )

Tabi gözüme yetersiz görünüyordu. Bende piyasada veya herkesin kullandığı online alışveriş sitelerinden tüm araçlara uydurulabilen 8cm lik esnek ön lip aldım ve onu çift taraflı bant + silikon ile orjinal lip'e yapıştırdım. Verdiğim para helal olsun çok kaliteli çıktı bant ve silikon. Her türlü iklim şartına ve 190km hıza göğüs gerdi. Tavsiye ederim :good1:

Uğraştığınıza değmiş gerçekten.Peki bu tüm araçlara uydurulabilen ön lip nerede satılıyor.Yani nasıl bulunur internetten? Eksiz sadece bu lipi taksak nasıl durur?İnce mi olur acaba?

Bu ön lip meselesi için ayrı bir forum bile açılabilir;) F1 varsa ya bu problemin vardır ya da yakındır.F2 nin parçasını uyduran arkadaşlar var forum da fakat sağlam usta gerektiğini düşünüyorum.Bulunduğum yerde de böyle biri olmadığından dişlek şekilde usta buluncaya kadar devam:)

Gerçekten ya :) Ben lipli araçlarla kendimin kini kıyaslıyorum büyük eksiklik :) Bu arada "dişlek" güzel tespit. :D

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Uğraştığınıza değmiş gerçekten.Peki bu tüm araçlara uydurulabilen ön lip nerede satılıyor.Yani nasıl bulunur internetten? Eksiz sadece bu lipi taksak nasıl durur?İnce mi olur acaba?

Google da aratarak dahi sonuçlara ulaşabilirsiniz. Örnek olarak http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-esnek-on-lip-tampon-eki-her-araca-kargo-bedava-plus-hediye-var-112556080/detay/

Orjinal ek olmadan bunu takarsanız şekli çok kısa zamanda bozulur. Ne yapılabilir; arkasına rijitliğini arttıracak bir malzeme sabitlenebilir. Ne bileyim mesela kalın bir karton su geçirmez hale getirilip arkadan kuvvetli bir yapıştırıcı ile lip'e yapıştırılır .Böylece lip sıcaklık ve diğer yüzey koşullarından şeklini bırakmaz.. Metal bir levha da çok güzel sonuçlar çıkarabilir. Ama tek başına illa ki şekli bozulur.

Yorum bağlantısı
Salman Duygu

Google da aratarak dahi sonuçlara ulaşabilirsiniz. Örnek olarak http://www.sahibinde...12556080/detay/

Orjinal ek olmadan bunu takarsanız şekli çok kısa zamanda bozulur. Ne yapılabilir; arkasına rijitliğini arttıracak bir malzeme sabitlenebilir. Ne bileyim mesela kalın bir karton su geçirmez hale getirilip arkadan kuvvetli bir yapıştırıcı ile lip'e yapıştırılır .Böylece lip sıcaklık ve diğer yüzey koşullarından şeklini bırakmaz.. Metal bir levha da çok güzel sonuçlar çıkarabilir. Ama tek başına illa ki şekli bozulur.

Teşekkür ederim. Tavsiyeler güzel fakat çok uğraştırır.Ankara ya gidince çıkma bir tane lip bulmak lazım.Sonra bu ek düşünülebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

komple alt takım kontrol edildi arka süspansiyonlar sertleştirilip kısaltıldı sonunda önlerdeki coiloverlarla uyumlu hale geldi ne ses kaldı ne sekme. ayrıca hakan abi sayesinde biraz uğraştırsada vw caddy jant göbeklerimiz takıldı. enson yıkanıp temizlendi :biggrin:

20130201201349.jpg

Araban çok güzel maşallah. Kazasız belasız çiziksiz bin inşallah. Marşpiyeli FII'lerdeki gibi biraz daha düz bir model seçebilirdin. FI daha sert hatlara sahip bu yüzden FII ST marşpiyel çok hoş olur.

Yorum bağlantısı

Sabah 9.30 da başladığım bıcı bıcı işleri saat 16 sularında bitirdim...bu arada içi temizlendi,paspaslar yıkandı,lastikler temizlendi ve silikon sıkıldı,araç komple cilalı şampuan ile yıkandıktan sonra,arenox hızlı cila atıldı...

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hava güneşli ve 21 derece idi. Hafta içi yağmurlu olacak diye dışını yıkamadım.

Güzelce havalandırım paspasları çırptım. İçini önce ıslak bezle sildim sonra kuruladım.Ardında TurtleWax f21 Super Protectant ile parlattım. Halı döşemeleri ve koltukları Sonax döşeme spreyi ile temizledim.

Sonra Highlinelarda olan ön tamponda ki krom çıtadan çektim

8441432634_017a895b6a_n.jpg

Geçen hafta içi koreden gelen kırmızı şeritlere baktım bismillah diyip iç kısma ufak bir müdehalede bulundum

8441431746_f80bb29e76_m.jpg8440339119_f3ac4ba0f7_m.jpg8441431466_b16fa662b4_m.jpg8440338849_f99b1aa607_m.jpg

Uğraştırdı ama ben beğendim :)

Şu işaretlediğim kısımlara da düşündüm, teyp klima ve ızgara çerçevesi etrafı dashbord.. Ama önce fikir alayım dedim??

8440337667_d6319478da.jpg

Fotoğrafla telefonla çekildi idare edin :p

Plakayı bir nedenden dolayı gizledim kusura kalmayın :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

yeni aldığım jantların üzerindeki dandik boyayı temizliyoruz :D

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır

Sebebi arabayı babamdan korumak için mi :D;)

Söyleseydin bizde evden dışarı çıkmadık bugün gelir yardım ederdik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Sebebi arabayı babamdan korumak için mi :D;)

Söyleseydin bizde evden dışarı çıkmadık bugün gelir yardım ederdik.

Oğuzhanım :D söylerim nedeni sonra :p

Spontane gelişti aklımda yoktu hava da güzel olunca patladı gitti :)

Karne nasıl?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır

Tamam Abi :)

O konuya hiç girmeseydik iyi olurdu abi :) Bu sene biraz kötü,gençlik heyecanı denilen bir şey oldu heralde :):blush::fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Tamam Abi :)

O konuya hiç girmeseydik iyi olurdu abi :) Bu sene biraz kötü,gençlik heyecanı denilen bir şey oldu heralde :):blush::fiuw:

Yıl sonunda düzelecekse o karne sorun yok. Ara karneler bunun için var :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Bugün bahar havası vardı.Öyle olunca yıkamacılarda sıra bulmak imkansızdı.2 saat sıra bekledim,iç dış güzelce yıkandı.LPG/Benzin fullendi.Evin önünde dinleniyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz
(düzenlendi)

Bugün bahar havası vardı.Öyle olunca yıkamacılarda sıra bulmak imkansızdı.2 saat sıra bekledim,iç dış güzelce yıkandı.LPG/Benzin fullendi.Evin önünde dinleniyor.

En sevdiğim durum :)

tarihinde Oğuzhan Deniz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Bal

Bugün bi alışveriş merkezine gidip, döşeme temizleyici, koku, wd 40 vb. şeyler aldım. Kapılar koltuk motorları gibi yerleri yağladım. Biraz iç temizlik yaptım. En son da motor dişlisi kırık olan koltuk yükseklik ayarımı, ana dişliye boru anahtarı ile müdahale ederek istediğim konuma getirdim. Kısa zaman sonra pasta cila işine gireceğim ama havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Cumartesi günü, 2 adet çift filamenli ampül ile amerikan park yaptık, 4 TL'ye maloldu. (sinyal duylarına 2 adet delik delmek zorunda kaldık). Ama çok hoşuma gitti;

amerikan park2.jpg

amerikan park.jpg

Dün de daha önce aldığım gri karbonu amatör olarak orta konsola, vites körük altına ve torpidonun üstündeki metalik kuşağa uyguladık, biraz alelacele oldu zaten amacımız elimiz alışsın diyeydi, daha sakin bi zamanda çerçeyi çıkartarak yapacağım(inşallah);

folyo2.jpg

folyo.jpg

BU da videosu;

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hava güneşli ve 21 derece idi. Hafta içi yağmurlu olacak diye dışını yıkamadım.

Güzelce havalandırım paspasları çırptım. İçini önce ıslak bezle sildim sonra kuruladım.Ardında TurtleWax f21 Super Protectant ile parlattım. Halı döşemeleri ve koltukları Sonax döşeme spreyi ile temizledim.

Sonra Highlinelarda olan ön tamponda ki krom çıtadan çektim

8441432634_017a895b6a_n.jpg

Geçen hafta içi koreden gelen kırmızı şeritlere baktım bismillah diyip iç kısma ufak bir müdehalede bulundum

8441431746_f80bb29e76_m.jpg8440339119_f3ac4ba0f7_m.jpg8441431466_b16fa662b4_m.jpg8440338849_f99b1aa607_m.jpg

Uğraştırdı ama ben beğendim :)

Şu işaretlediğim kısımlara da düşündüm, teyp klima ve ızgara çerçevesi etrafı dashbord.. Ama önce fikir alayım dedim??

8440337667_d6319478da.jpg

Fotoğrafla telefonla çekildi idare edin :p

Yapayım mı ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

dün temizlediğim jantları bügün pasta cila üzerine bi güzel yıkıyorum :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Patlattıkları camı birazdan değiştirtmeye gideceğim.

Geçmiş olsun kardeşim..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tesekkur ederim, sol arka kelebegi patlatmislar. Hic bir sey bulundurmadigim icin alacak bir sey bulamamis.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...