İçeriğe Yönlendir

Fren Balata Işığı Hk.

Borga Tansel

Recommended Posts

Borga Tansel

2012 Connect var bizim şirkette. Benim aracımda en baz donanım tek kapılı olanından. Merak ettiğim bu araçlarda fren balatalarının ömrü bittiğinde uyarı veren bir ikaz ışığı var mı? Yoksa kaç km'de değiştirmeliyim? Bir de fren balatasının bittiğini ne şekilde anlayabiliriz?

Kullandığım araç şu an 18500km de ve hiç fren balataları değişmedi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fren balatası uyarısı basit bir düzenektir.. Bu sebeple olma ihtimali vardır.. Hidrolik seviyesi düşünce el freni lambası yanar...

Düzgün kullanılan bir aracın 18500 km'de balatası bitmez..

Anlamak için gözle kontrol şart.. sağlıklı bir balata 1 santime yakın kalınlıktadır..

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Valla Mehmet Abi şöyle söyliyim. 15k bakımına götürdüğümde aracı servisteki arkadaş telefonla beni aradı. Siz fren balataları 2000-2500 km sonra biter dedi.İsterseniz değiştireyim şimdi dedi, bende yok kalsın daha sonra gelir değiştiririz dedim. Aracı %70 ben kullanıyorum.Diğer arkadaşlar biraz sert fren yapma taraftarı arkadaşlar :). Eskiden bipper vardı bizde onda bir ikaz ışığı vardı ve de fren balataları 10000 km civarlarından bitiyordu. :s

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Valla Mehmet Abi şöyle söyliyim. 15k bakımına götürdüğümde aracı servisteki arkadaş telefonla beni aradı. Siz fren balataları 2000-2500 km sonra biter dedi.İsterseniz değiştireyim şimdi dedi, bende yok kalsın daha sonra gelir değiştiririz dedim. Aracı %70 ben kullanıyorum.Diğer arkadaşlar biraz sert fren yapma taraftarı arkadaşlar :). Eskiden bipper vardı bizde onda bir ikaz ışığı vardı ve de fren balataları 10000 km civarlarından bitiyordu. :s

Servisin yorumuna % 50 inan ama sık fren kullanan, ışığı göre göre gaza basıp ışığın dibinde sert frenle duranlardansan bitebilir..

Yorum bağlantısı
Borga Tansel
(düzenlendi)

Servisin yorumuna % 50 inan ama sık fren kullanan, ışığı göre göre gaza basıp ışığın dibinde sert frenle duranlardansan bitebilir..

:i-ih: Cıks öyle bir şöför değilim olmadım da. Olamam da :biggrin:

Peki Mehmet Abi, ortalama ömrü kaç km oluyor bu balataların?

tarihinde Borga Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kullanıma bağlı... Bir arkadaşım her 30 binde değişir..Ben 60 binden aşağı değişmem..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Borga Tansel

30+60=90/2=45

Demekki biz 45000 de değiştiricez abi :biggrin::p

Çok teşekkür ettim yardımların için :flowers:

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Connectlerde Mehmet abinin dediği gibi balatalar bittiğinde hidrolik seviyesi düşüyor ve el freni ikaz lambası yanıyor..

Connect'i 2007 de aldığımız 2010'da 75.000 km de değiştirmiştik ama daha geçen hafta kuzenim 105.000 km de iken balataları değiştirmiş..

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Bizde eskiden bipper vardı 2010 model. Her 15000 km civarlarında balata ışığı yanar değiştirirdik :s

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...