Mert Yeldan 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 Az önce gördüm, direkt enjeksiyonlu TSI motorlar için satışa ve montaja başlamışlar.6-7 araca takılmış. Ufak tefek sorun yaşayanlar var. LPG ile ilk çalışmada 2-3 saniye marş süresi ve düşük yakıt basıncı uyarısı gibi. Ama çoğu çözülmüş. Fiyatı biraz pahalı 4500 TL Yakıta gelince 61 TL'lik gazla 270 Km gibi kullanım var. Gayet iyi http://forum.donanimhaber.com/m_64046496/mpage_1/key_/tm.htm Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 aynı rakama prins de takıyordu galiba biraz daha ucuza. Lakin sadece gaz değil benzinde harcıyor olması gerekli Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2012 Yok işte aynı sistem değil. Prins'te de Vialle'de de %100 LPG de çalışan sistemler mevcut. Bu sistemleri şuan sedace Vialle satıyor. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 Yok işte aynı sistem değil. Prins'te de Vialle'de de %100 LPG de çalışan sistemler mevcut. Bu sistemleri şuan sedace Vialle satıyor. aynı enjektör'den mi gönderiyor lpg yi ? ve sıvı mı bilgin var mı ? Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 Çoook pahalı bence.Bu kadar para verip lpg taktırmam.Benzin ucuzlasa da millet kurtulsa şu lpg den. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 Donanımhaberdeki Taner Göde'nin konusu da vardı. 2-3 yıldır ha geldi ha gelecek denen birşey. İnşallah kısa zamanda yaygınlaşır ve direkt enjeksiyonlu araçlara ucuz lpg takılmaya başlanır. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 yok ya lpg candır ayarı yapıldımı benzin den bile iyi çekiş sağlar lpg yi bu kadar kötülemeyin beyaa :D Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2012 aynı enjektör'den mi gönderiyor lpg yi ? ve sıvı mı bilgin var mı ? Benzin enjektörünü kullanıyor LPG için ve LPG sıvı fazda giriyor silindirlere. Donanımhaberdeki Taner Göde'nin konusu da vardı. 2-3 yıldır ha geldi ha gelecek denen birşey. İnşallah kısa zamanda yaygınlaşır ve direkt enjeksiyonlu araçlara ucuz lpg takılmaya başlanır. Şuan o sistem geldi ve pahalı Diğer markalarda girerse bu sistemler ucuzlar elbet. yok ya lpg candır ayarı yapıldımı benzin den bile iyi çekiş sağlar lpg yi bu kadar kötülemeyin beyaa :D Direkt enjeksiyon sıvı lpg de güç artışıda oluyor bence takılabilir kendini biraz uzun sürede amorti etsede eder Mert abi sanırım lpgye sıcak bakıyorsun yeni aracında hayırlı olsun jeep tadında hoş bir araç sağolasın bakalım Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 Benzin enjektörünü kullanıyor LPG için ve LPG sıvı fazda giriyor silindirlere. Şuan o sistem geldi ve pahalı Diğer markalarda girerse bu sistemler ucuzlar elbet. Direkt enjeksiyon sıvı lpg de güç artışıda oluyor sağolasın bakalım Aynı enjektör ise sistemde yine değişik bir durum var. Benzin deposunda lpg olacak malesef bu da demek oluyor ki benzin ve lpg bir çalışacak 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2012 Yok hayır normal lpg gibi harici bir tank daha takılıyor. Bu tankın içinde LPG pompası oluyor ve gazı sıvı fazında enjektöre basıyor. LPG ile benzinin bir çalışması gibi bir durum yok. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 Yok hayır normal lpg gibi harici bir tank daha takılıyor. Bu tankın içinde LPG pompası oluyor ve gazı sıvı fazında enjektöre basıyor. LPG ile benzinin bir çalışması gibi bir durum yok. İyi de güzel kardeşim benzin enjektöründe geri dönüş vardır. Bu enjektöre lpg verirsen geri dönüşten artanı benzin deposuna gider. Yani araba benzinde çalıştığında bile karışımda çalışır yakıtın içindeki lpg den. Bunun önüne mi geçmişler diyorsun yani ? peki ama nasıl ? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2012 Akış şemasını arıyorum bulayım koyacam Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2012 İyi de güzel kardeşim benzin enjektöründe geri dönüş vardır. Bu enjektöre lpg verirsen geri dönüşten artanı benzin deposuna gider. Yani araba benzinde çalıştığında bile karışımda çalışır yakıtın içindeki lpg den. Bunun önüne mi geçmişler diyorsun yani ? peki ama nasıl ? Prins'te buldum akış şeması ama aynı sistem. http://www.prins.com.tr/dosyalar/Prins_Direct.pdf 2. Sayfaya bak. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 Prins'te buldum akış şeması ama aynı sistem. http://www.prins.com...rins_Direct.pdf 2. Sayfaya bak. benzin geri dönüş yok ? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2012 Şema'da gösterilmemiş. Netice de bu aracın değil LPG sisteminin akış şeması. Elbette ki benzin geri dönüşü olacaktır. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 yok ya lpg candır ayarı yapıldımı benzin den bile iyi çekiş sağlar lpg yi bu kadar kötülemeyin beyaa :D lpg kötüdür patlar çatlar. talebi arttırma fiyatlar şişiyor benzin geri dönüş yok ? akacak benzin depoda durmaz! ya bypas vardır yada pompayı durduruyorlardır. normal kitler gibi olsa o kadar para istemezler zaten. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 Şema'da gösterilmemiş. Netice de bu aracın değil LPG sisteminin akış şeması. Elbette ki benzin geri dönüşü olacaktır. lpg kötüdür patlar çatlar. talebi arttırma fiyatlar şişiyor akacak benzin depoda durmaz! ya bypas vardır yada pompayı durduruyorlardır. normal kitler gibi olsa o kadar para istemezler zaten. prins ile birebir konuştuk beyler benzin deposuna lpg giriyor bu iş bu kadar net Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 benzin deposuna lpg basılabiliyor mu ki? tüvden geçmez o iş. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 benzin geri dönüşünden geliyor malesef. Yeni yapıda düzenlediler ise nasıl yaptılar görmek isterim Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2012 (düzenlendi) benzin geri dönüşünden geliyor malesef. Yeni yapıda düzenlediler ise nasıl yaptılar görmek isterim O kadar net değil Süha. Şemayı okursan LPG tankına geri döndüğünü görürsün. Prins'ten kimle konuştuysan bilgisi yokmuş anlaşılan. Ki ayrıca Mustafa'nın dediği gibi benzin tankına LPG girecek olsa tüv değil mmo'dan dahi geçmez. Benzin geri dönüşü nerede diyeceksin ki dedin de onu sordum cevap bekliyorum 29 Ağustos 2012 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 prins ile birebir konuştuk beyler benzin deposuna lpg giriyor bu iş bu kadar net :D yappacak birşey yok mustafa gazlarken birebir Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 prins ile birebir konuştuk beyler benzin deposuna lpg giriyor bu iş bu kadar net kırmızı da kalmış senin aklın, lpg tankına eser miktarda benzin gidiyor, çareleri yok, bunu oradaki adamın anlatımından çıkarınca ortalık biraz soğudu, biz de kaçmıştık, tabii yanımda süha var ya, rahat rahat girişmiştim fuarda Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 O kadar net değil Süha. Şemayı okursan LPG tankına geri döndüğünü görürsün. Prins'ten kimle konuştuysan bilgisi yokmuş anlaşılan. Ki ayrıca Mustafa'nın dediği gibi benzin tankına LPG girecek olsa tüv değil mmo'dan dahi geçmez. Benzin geri dönüşü nerede diyeceksin ki dedin de onu sordum cevap bekliyorum biz bilmeden konuşuyor olalım. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2012 Yahu tamam senun eşşeğin erkek olsun Suha Prinsin TSI motorlar için direct enjeksiyonlu %100 sıvı LPG'li kiti henüz yok. 1-2 ay sonra gelir diyorlar. Şu an prinste klasik benzin+LPG ile çalışan kitler var. Abi Vialle satisa ve montaja basladi tsi icin taktiranda mevcut Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 Villa le bilmem ne, ilk okuduğumda fransa da villa satıyorsun zannettim sonrasında baktım ki tüp gaz la tsi motor öldürmece konusuymuş Bu arada mazot can, dizel araçta canan dır, lpg den anca çakmak gazı olur 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts