İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Bunlarda garip bir eğilim var. Durağan bir objeyi flu göstermek için olmadık işler yapıyorlar. Hareketli bir nesneyi ise bir türlü net fotoğraflayamıyorlar. Ustalık mı bu? :fiuw:

Yorum bağlantısı

Tamronun bu lensi genel beklentiye uygun olarak çok keskin fotoğraflar veriyor. Bundan hepsiburada.com'dan sipariş vermiştim 17-50mm olanını. Standart lensin yerine kullanmak için ama temin edemediler.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Makina senindir başkası çekmiştir :p

Barnak izi yollim ? :sandalye:

Tamronun bu lensi genel beklentiye uygun olarak çok keskin fotoğraflar veriyor. Bundan hepsiburada.com'dan sipariş vermiştim 17-50mm olanını. Standart lensin yerine kullanmak için ama temin edemediler.

Saygılarımla.

Tamron hep fiyat performans olayında birinci sırayı oynuyor. 

Bunlarda garip bir eğilim var. Durağan bir objeyi flu göstermek için olmadık işler yapıyorlar. Hareketli bir nesneyi ise bir türlü net fotoğraflayamıyorlar. Ustalık mı bu? :fiuw:

Abi net çıkarmanın da yolu vardı da, emmi inanmazdı. Böyle de inanmadı yine :rofl:

Yorum bağlantısı

Makina senindir başkası çekmiştir :p

Bir de kanatlarını da net çıkaracak mış da sen o zaman uçtuğuna inanmaz mışsın. Ba ba ba...... Duran kediyi net çekemezken uçan helikopteri nasıl net çıkaracaksa  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kedinin bile aynı anda iki kulağını net göremiyoruz abi... 

Bide diyor ki helikopteri ben çektim ve hem gövdesi net, hem de kuyruğu... Mümkün değil... :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Siz ehtiyarlar var yaa :)))) Dua edin eve gideceğim, az daha kalırsak deklanşöre basacak parmak kalmayacak bende  :bambam:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

OOO Mert üstad ne harika bi çekim böyle. Kuş yeni mi havalamıştı? Zira senin Tırt Canon yetişemez uzak diyarlara. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bende makinalar hakkında bir şey sorayım. Teknosada fijitsu adına satış yapan görevli arkadaşım bataryalı makina yerine pille çalıan makina almanın uygun olduğunu söylüyor. 5 yıl sonra o cihazın için batarya bulman imkansız diyor.

Adaş, o görevli şunu sormalı, bataryalı makineler gibi voltaj stabilitesi sağlayabiliyor mu piller? 

Voltaj stabilitesi olmayınca perde, titreşim önleyici ve af sapıtabiliyor. Hakan Tarım bilir ;)

Kaliteli bir kaç pil sağlayabiliyor sadece bunu. Sanyo Eneloop gibi.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Evet, stabilite olmadığı için hassas elektroniksel şeyler sapıtıyor. Çok iyi bilirim :p

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

OOO Mert üstad ne harika bi çekim böyle. Kuş yeni mi havalamıştı? Zira senin Tırt Canon yetişemez uzak diyarlara.

Yeni sayılır ama kondu sonra. :p
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Bu aralar, bizim işyerinde fotoğrafcılık adı ile kendi bünyemizde bir kurs başlayacak. Tanışma toplantısına katıldım. Buradaki anlatım ve uygulamalar daha sıcak geldi bana, onun için kursa katılmayacağım, ama baktım kursa ara verimişsiniz, kursa devam edecekmisiniz, yoksa iş yerindekine mi katılayım? :)  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Abi çekim koyuyoruz beğenmiyorlar, biz ne yapalım. Emmiyi beğendirmek zor. Hani onun çektiklerine bakıyoruz fosss :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bu aralar, bizim işyerinde fotoğrafcılık adı ile kendi bünyemizde bir kurs başlayacak. Tanışma toplantısına katıldım. Buradaki anlatım ve uygulamalar daha sıcak geldi bana, onun için kursa katılmayacağım, ama baktım kursa ara verimişsiniz, kursa devam edecekmisiniz, yoksa iş yerindekine mi katılayım? :)  :unsure2:

Bizim tarzımız soru cevap üzerine, eğitimci alt yapımız olsa ah keşke.. Sebep sonuç ilişkisi eğitim fakülteleri candır ;)

Abi takıldığın merak ettiğin bu nasıl yapılmış dediğin konularda bilgim ve tecrübem doğrultusunda yardımcı olurum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Geldi geldi Süleyman Tarım geldiiiiiiiiiiiii :) habersiz çekim :p

Exif data
Camera Pentax K-5
Lens Model SMC PENTAX-FA 50mm F1.4
Exposure 0.013 sec (1/80)
Aperture f/2.0
Focal Length 50 mm
ISO Speed 640
Exposure Bias 0 EV
Flash Off, Did not fire
X-Resolution 240 dpi
Y-Resolution 240 dpi
Software Adobe Photoshop Lightroom 5.0 (Macintosh)

10023615516_95bde2ede9_c.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Babana saygımız sonsuz ama.. bunun için mi yaygaraya verdin ortalığı... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Hakan, kedi ile ciger hikayesini biliyorsun dimi :D

çiğer güzel bir besindir, ama büşürmesünü bilene :rofl:

Babana saygımız sonsuz ama.. bunun için mi yaygaraya verdin ortalığı... 

Abi senin stile daha ulaşamadım, Sen büyüksün şıhsın :p öndekini es geçip arkayı netleyebilen tek kişisin uiyelamkyuliemaky :sandalye:

1fyg.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...