İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Güvenç Terzierol

Bende LR kullanıyorum her ne kadar raw cekmesede acayip iyi bir program. Cihaz yetmiyor desem oha dermisiniz bilmiyorum ama nedense 15 saniyelik uzun çekim yapacakken önce 15 saniye bekliyor sonra çekime başlıyor 15 saniye çekim yapiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ben LR'de netbuk ile can çekişiyorum resmen. En basit işlem en az 3 saniye sürüyo :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Ayrıca pozometrede de sıkıntı var. -1 değerde çekmek durumunda kalıyorum hep duruma göre (etraf karanlık ışık fazla ise) gün ışığında çok sınırı olmasada birde seri davranamiyorum catircutur ruslara basmaktan >_> eski slr var mi elden çıkarmayı düşündüğünüz :(

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ayrıca pozometrede de sıkıntı var. -1 değerde çekmek durumunda kalıyorum hep duruma göre (etraf karanlık ışık fazla ise) gün ışığında çok sınırı olmasada birde seri davranamiyorum catircutur ruslara basmaktan >_> eski slr var mi elden çıkarmayı düşündüğünüz :(

Uygun bir şey arıyorsan Pentax k100d'ler k200d'ler var. 300-400TL'ye alırsın.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Far kapalı çekseydin keşke, ışıklandırmak kolay biliyon :p
Eğerki vaktin olursa o ışıksız alan var ya oraya koy çek :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bir daha markete gittiğim de, makine yanımda olursa araba temiz olursa, yani totelde kısmet diyelim :p

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Sağ ön tampon ucunu mu sürttün :(

Aldığım hafta oldu :D Bir an kendimi tiguan ı kullanıyorum zannettim :D

Şaka bir yana denyo nun teki kaldırama çıkabilmek için tahta takoz koymuz kaldırımın yanına park ederken sürttü oraya... ama düzelttim rotuş boyasıyla ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

Arkadaşlar bende parasoley takmayla ilgili yardım istiyorum. 600D'ye yaprak tip parasoley aldım fakat takma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Lensin önünde UV var ve parasoleyi takınca sonuna kadar oturmuyor. Hadi bunu parasoleyin üzerindeki yüzükle bir nevi hallediyorum ama asıl sıkıntı parasoleyi takınca kadrandan bakıyorum köşelerde siyahlık görünüyor. Yani çekim alanını sıkıtlıyor. Zoom yapınca sorun kalkıyor(lens uzadığı için). Parasoleyi takarken nerede hata yapıyorum acaba?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Arkadaşlar bende parasoley takmayla ilgili yardım istiyorum. 600D'ye yaprak tip parasoley aldım fakat takma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Lensin önünde UV var ve parasoleyi takınca sonuna kadar oturmuyor. Hadi bunu parasoleyin üzerindeki yüzükle bir nevi hallediyorum ama asıl sıkıntı parasoleyi takınca kadrandan bakıyorum köşelerde siyahlık görünüyor. Yani çekim alanını sıkıtlıyor. Zoom yapınca sorun kalkıyor(lens uzadığı için). Parasoleyi takarken nerede hata yapıyorum acaba?

Lense uygun bir parasoley olmayabilir. Haricen mi satın aldınız?

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Lense uygun bir parasoley olmayabilir. Haricen mi satın aldınız?

Aynen. Ben de 18 55 e almistim zamaninda, 18de koseler kesik gibi siyah cikiyodu.

Sorunun cozumu: parasoleyi daha dar acilarda kullanmak veya rafa kaldirmak.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Nirvanalar;

50 mm mi ? 75-300 mü ? :)

50mm f1,8 bence fiyat performans olarak en iyi objektif
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Kardeşim olsa anca bu kadar sevebileceğim eski elemanlarımdan Devran'ın nişanına rica üzerine çekime gittim. Oradan bir kare..

9182777058_14383a69ba_c.jpg

Camera     Pentax K-x
Exposure     0.008 sec (1/125)
Aperture     f/1.4
Focal Length     50 mm
ISO Speed     640
Exposure Bias     0 EV
Flash     On, Fired
X-Resolution     240 dpi
Y-Resolution     240 dpi
Software     Adobe Photoshop Lightroom 5.0 (Macintosh)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Nirvanalar;

50 mm mi ? 75-300 mü ? :)

Ne için Mert? Zoom objektifler aslında ilk başta cazip gelse de sürekli kullananılacak kolaylığa sahip objektifler değiller. Dar açılı olmas nedeni ile manzaraya değil, uzaktaki nesnelere ya da makro modu varsa yaklaşılamayacak kadar hassas objelere yoğunlaşmak için ideal.

35,50,85mm ise özellikle düşük f değerleri ile daha iyi ışık toplayabildiklerinden doğal fotoğraflar, portreler için ideal. Biraz daha geniş açılı model tercih edersen crop makine ile her ne kadar daralsa da bu açı manzara çeimine olanak sağlar. Bazen 2 ya da 3 zoom arayacağın yerler olabilir bu nedenle yine tak çıkar olacak ama tek lensle dolaşayım, daha genel amaçlı kullanayım dersen, zoom lensten daha kullanışlıdır.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Bakınız üst düzey nirvana profilci adamlara, dış çekimlerde profilleri hep 70 200 f 2.8 ile çekerler :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Kardeşim olsa anca bu kadar sevebileceğim eski elemanlarımdan Devran'ın nişanına rica üzerine çekime gittim. Oradan bir kare..

Camera     Pentax K-x

Exposure     0.008 sec (1/125)

Aperture     f/1.4

Focal Length     50 mm

ISO Speed     640

Exposure Bias     0 EV

Flash     On, Fired

X-Resolution     240 dpi

Y-Resolution     240 dpi

Software     Adobe Photoshop Lightroom 5.0 (Macintosh)

Oooo yes baby :p

Ekleme: Dedim ama aga çiceklerin renk tonu farklı arka plandaki vatandaşların renk tonu farklı :p Bu kadar da LR olmaz ki :p

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Çiçeğin güzelliği  görüntüyü perdelemiş  :D  :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

:p

Hakan boşa yırtınma.. Mehmet Kaya senden güzel fotoğraf çekiyor.. :D

Makina güzel, renkleri güzel yansıtmış... :)

Keşke önce bana bi sorsalardı :(

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ne için Mert? Zoom objektifler aslında ilk başta cazip gelse de sürekli kullananılacak kolaylığa sahip objektifler değiller. Dar açılı olmas nedeni ile manzaraya değil, uzaktaki nesnelere ya da makro modu varsa yaklaşılamayacak kadar hassas objelere yoğunlaşmak için ideal.

35,50,85mm ise özellikle düşük f değerleri ile daha iyi ışık toplayabildiklerinden doğal fotoğraflar, portreler için ideal. Biraz daha geniş açılı model tercih edersen crop makine ile her ne kadar daralsa da bu açı manzara çeimine olanak sağlar. Bazen 2 ya da 3 zoom arayacağın yerler olabilir bu nedenle yine tak çıkar olacak ama tek lensle dolaşayım, daha genel amaçlı kullanayım dersen, zoom lensten daha kullanışlıdır.

Saygılarımla.

Şuraya bir alt parantez açayım dedim. İyi ışık toplaması için illa ki düşük diyafram olması şart değil. Diyafram yaprak sayısı, yaprak şekli ve mercek çapı diyafram değeri kadar etkendir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

Ekleme: Dedim ama aga çiceklerin renk tonu farklı arka plandaki vatandaşların renk tonu farklı :p Bu kadar da LR olmaz ki :p

flaş patlatıldı yazıyor exiflerde mübarek :p Ve bunda çamur azaltma harici hiç LR yok.

Makina güzel, renkleri güzel yansıtmış... :)

Keşke önce bana bi sorsalardı :(

Pühahaha :p

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

1-Hakan boşa yırtınma.. Mehmet Kaya senden güzel fotoğraf çekiyor.. :D

2-Makina güzel, renkleri güzel yansıtmış... :)

3-Keşke önce bana bi sorsalardı :(

1-Haklısın :p

2-Lens, lens, lens ;)

3- :scare:

flaş patlatıldı yazıyor exiflerde mübarek :p Ve bunda çamur azaltma harici hiç LR yok.

Dikkatimden kaçmış, belli zaten ama doğallık dışı bi ton farkı :) Güzel yinede.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Manyak gibi kapkaranlık bir ortamda yani loş ışıklı bir yerde yapıldı. Flaş patlatsam dert, patlatmasam ayrı dert :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hakan nerde fotoğraf çekeceğini iyi bileceksin :D

Emmi sağol.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Manyak gibi kapkaranlık bir ortamda yani loş ışıklı bir yerde yapıldı. Flaş patlatsam dert, patlatmasam ayrı dert :p

Flaşsız çekim yapabiliyor musun sen ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...