İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Mert Yeldan

Ölü ve hot pixel var sensöründe.

Diyeceksin ki, gece fotoğraf çekince ortaya çıkan ölü ve hot pikseller var. Sayısı 20'ye yakın, para iadesi ya da makinenin değiştirilmesini istiyorum diyeceksin.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Evet az evvel garantiye verdim erkayalar diye bir yer. Çok ciddiyetsiz geldi apartman dairesini servis yapmislar. Neyse onemli olan islevi. Değişim veya iade diye basvurdum.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Evet az evvel garantiye verdim erkayalar diye bir yer. Çok ciddiyetsiz geldi apartman dairesini servis yapmislar. Neyse onemli olan islevi. Değişim veya iade diye basvurdum.

Hayırlısı, inşaAllah değiştirirler. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Samsungun ankaradaki servisi (D900i telefonu servise vermiştim) görsen :)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Samsungun ankaradaki servisi (D900i telefonu servise vermiştim) görsen :)

Yok abi samsungun servisi uzay üssü gibi kendileriyle çok münasbetim oldu. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yok abi samsungun servisi uzay üssü gibi kendileriyle çok münasbetim oldu. :)

Kızılayda İş bankasının alt tarafında ikinci katta, genpa(Telpada olabilir) garantiliydi sanırsam. Sadece samsung telefonlara bakıyordu  (Sene 2008)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Şuan Digitürk İztv' de İki göz bir şehir de Fotoğrafçı Sebati Karakurt var. İzleyin tavsiye ederim.

Bu arada Vilco van Herpen'da Pentax fanatiği çıktı :)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Kızılayda İş bankasının alt tarafında ikinci katta, genpa(Telpada olabilir) garantiliydi sanırsam. Sadece samsung telefonlara bakıyordu  (Sene 2008)

Sanırım artık öyle bir servisleri yok çünkü artık samsung service center'ları var. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Arkadaş 4. Pentax makinem ve bugün bana sağolsın ufak çaplı bir şok yaşattı Pentax :)

Hep merak ettiğim TimeLapse çekim türü vardı; örnek

http://www.youtube.com/watch?v=_xMz2SnSWS4

Bunu hep özel fonksiyonlu uzaktan kumanda ve bulb modu ile yapıldığını biliyordum ama Pentax beni yanıltı. Sanırım K20D'nin bir özelliği bu Time Lapse çekim özelliği. 

Çekim aralığını giriyorsun, kaç çekim yapacağını giriyorsun ya hemen başlatıyorsun ya da ileri zamanla öteleyip otomatik başlatabiliyorsun. Makine zamanı gelince çekime başlıyor. Çekilen sahnede ki objeler değişse bile objeye göre kendi kendine AutoFocus yapıp kendi kendine çekim yapıyor :p

Vay be dedim :) Demek ki kullanım klavuzunu iyice okumak gerek :D

Yorum bağlantısı

Arkadaş 4. Pentax makinem ve bugün bana sağolsın ufak çaplı bir şok yaşattı Pentax :)

Hep merak ettiğim TimeLapse çekim türü vardı; örnek

http://www.youtube.com/watch?v=_xMz2SnSWS4

Bunu hep özel fonksiyonlu uzaktan kumanda ve bulb modu ile yapıldığını biliyordum ama Pentax beni yanıltı. Sanırım K20D'nin bir özelliği bu Time Lapse çekim özelliği. 

Çekim aralığını giriyorsun, kaç çekim yapacağını giriyorsun ya hemen başlatıyorsun ya da ileri zamanla öteleyip otomatik başlatabiliyorsun. Makine zamanı gelince çekime başlıyor. Çekilen sahnede ki objeler değişse bile objeye göre kendi kendine AutoFocus yapıp kendi kendine çekim yapıyor :p

Vay be dedim :) Demek ki kullanım klavuzunu iyice okumak gerek :D

Bizimki de yapıyormuş bunu:)

http://www.youtube.com/watch?v=PWzpIsHrV7U

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kaç senelik makine :p Pentaxa mintax diyenler utansın, Pehhh :)

Pentaxı mintax yapan sensin :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Pentaxı mintax yapan sensin :D

Gözlükleri sil de bak abi gari :)) Mintaxlıktan terfi ettim :p

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bu arada benim makinede LiveView özelliği de varmış :p Bunu da yeni öğrendim :D

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bu arada benim makinede LiveView özelliği de varmış :p Bunu da yeni öğrendim :D

Fotoğraf çekme özelliğide varmıymışki kurcalamalı . :tongue:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Fotoğraf çekme özelliğide varmıymışki kurcalamalı . :tongue:

Canon mu bu hem hesap makinesi hem yazıcı hem tarayıcı olsun :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Canon mu bu hem hesap makinesi hem yazıcı hem tarayıcı olsun :p

O yüzden benimki nikon :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

O yüzden benimki nikon :)

Body'ye af motoru koymayan markaya tüküreyim :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bugün makineyi verdiler. Sensör kalibrasyonu mu ne yapmışlar. Halen ayni. Test değerleri olan 1 sayine iso 800de sorun yokmus. Ben yine görmeye devam edeceğim onları. E dedim hiç mi uzun pozlama yapmayacağım? Şirket politikası böyleymis. Eğer test değerlerinde yoksa yok. Birdaha garantili diye bir seye 300 500 fazla verirsem. :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...