İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Mert Yeldan

Beni uyarmasa da olur, gören göz neyi göreceğini neyi görmeyeceğini iyi bilir...Kaldı ki mükemmel fotoğraf yoktur, mükemmel kompozisyon vardır..O an vardır, tekrar anlattırma bana şimdi... :):D

Muhahahahah :D En kral kompozisyon olsa ne yazar, çeken titrek elli Hakan Tarım olursa? 

Makine sen yanılma diye uyarıyor, he sen de benim gibi ben bu işte ustayım diyorsan menüden off yaparsın kapanır :p

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bir misal bizim Pentax makinelerde beyaz patlamasının önüne geçmek için çektiğin fotoda patlama olan yüzeyi kendi uyarıyor. E bunu göre göre gözümüzde alışıyor :p Pentax bu boru mu? Sahibini de eğitiyo :D

CRT tüplü monitör? Milattan önce 1800lerden kalma teknoloji, sen kaçırmışsın o dönemi :p

He ayrıca, en az senin kadar modelleme baskı almışımdır eski mesleğimden ötürü :p

Kısacası yerim havanı :p

Tamam almışsındır, ben demiyorum almamışsındır diye..Benim demek istediğim burada bu işe gönül vermiş insanlara sohbet ortamında bilgi aktarımı sağlamak..Yoksa her fotoğrafta ararsan kusur bulursun...Mükemmele ulaştırmak için hatayı değil fotoğraftaki başarıyı da belirtmek...Sen Crt monitöründe harikalar yaratırsın diğeri gazı bitmiş lcd ekranda saf saf bakar...Olmadı fotoğrafçıya götürür baskı alır, apayrı bir şey çıkar..Fotoğrafçının çırağı fotoşla bir kontrast verir..İşi bitirir ama iyi ama kötü...:D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Tamam almışsındır, ben demiyorum almamışsındır diye..Benim demek istediğim burada bu işe gönül vermiş insanlara sohbet ortamında bilgi aktarımı sağlamak..Yoksa her fotoğrafta ararsan kusur bulursun...Mükemmele ulaştırmak için hatayı değil fotoğraftaki başarıyı da belirtmek...Sen Crt monitöründe harikalar yaratırsın diğeri gazı bitmiş lcd ekranda saf saf bakar...Olmadı fotoğrafçıya götürür baskı alır, apayrı bir şey çıkar..Fotoğrafçının çırağı fotoşla bir kontrast verir..İşi bitirir ama iyi ama kötü...:D

Ben bazı konularda takılıyorum :p ama şu fazla olmuş bu az olmuş demem eleştiri değildi ki :) Bir dahakine aklında kalacak ona göre çekecek, fotoğraf deneme yanılma işidir. Şimdi kendi çektiğinde gözüne eksi yanlar gözükmez, ben söyleyim ki eksisini dikkat etsin. Hem ayrıca baskı aldım diye uzmanı değilim :) Takılıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Biliyorum yahu, bende takılırken diyorum ki bu işin birde bu boyutu var, illa her fotoğrafı mükemmel çekeceğiz diye bir şey yok..Bu eğer bir hobi ise bir sanat ise bir yetenek ise bunlardan da haberdar olunmalıdır...  :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Muhahahahah :D En kral kompozisyon olsa ne yazar, çeken titrek elli Hakan Tarım olursa? 

Makine sen yanılma diye uyarıyor, he sen de benim gibi ben bu işte ustayım diyorsan menüden off yaparsın kapanır :p

Yuh sana yuh :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Biliyorum yahu, bende takılırken diyorum ki bu işin birde bu boyutu var, illa her fotoğrafı mükemmel çekeceğiz diye bir şey yok..Bu eğer bir hobi ise bir sanat ise bir yetenek ise bunlardan da haberdar olunmalıdır...   :)

Allah allah ben de daha da kusursuzlaştırın diye elimden geldiğince söylüyorum, benim heba ettiğim bir sürü çok önemli anlar var. Ya elim titremiş ya karanlık çıkmış ya patlamış ya diyaframı hatalı seçmişim :) 

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bence fotoğrafçılıkta esas yetenek kompozisyondur. Yani en azından, ben fotoğraflara bakarken, güzel-çirkin ayrımımı önce kompozisyonuna göre yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bence fotoğrafçılıkta esas yetenek kompozisyondur. Yani en azından, ben fotoğraflara bakarken, güzel-çirkin ayrımımı önce kompozisyonuna göre yapıyorum.

Sence si bencesi yok bu işin. Fotoğraf ışıktır. Işık olmadan gerisi hikaye :p

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Sence si bencesi yok bu işin. Fotoğraf ışıktır. Işık olmadan gerisi hikaye :p

Işık var, en süperinden ekipman da var, vakit de bol, ortam da müsait. Ancak fotoğrafı bir çekiyorsun, tamamen şekilsiz, objeler olması gereken yerde değil, hiç bir anlam yok, duruş yok, kadraj kayık falan. Şimdi de bana, ışık ne yapsın bu işe? :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Işık var, en süperinden ekipman da var, vakit de bol, ortam da müsait. Ancak fotoğrafı bir çekiyorsun, tamamen şekilsiz, objeler olması gereken yerde değil, hiç bir anlam yok, duruş yok, kadraj kayık falan. Şimdi de bana, ışık ne yapsın bu işe? :D

Tersten oku, ışık yoksa deklanşöre bile basamazsın. Napacak en kral kompozisyon?

İki dakikada sattı :)

Satmadım yahu, ilk başladığı zaman ki Hakan Tarım'ı dedim :p 

Yorum bağlantısı

Işık mı kompozisyonu doğurur? Kompozisyon mu ışığı yansıtir? Hadi bakalım:)

Bu makineyi arastiriken bir hayli yorum, makale, inceleme okudum ve bir tanesi oldukca dikkat cekiciydi;

Kisaca eger makinem cizilmesin, ustum kirlenmesin, insanlar bana ters bakmasin zoom elimdeyken diyorsaniz bu is size gore degil diyordu.

Hakli da aslinda, makine aliyorsun satici sirt cantasi oneriyor. Sirt cantasinda duran makineyi hangi arada kullanacaksin ki?

Fotograf da, tipki diger hobiler gibi zamanla ogrenilecek ama ogrenme sureci hicbir zaman son bulmayacak bir hobi. Ancak dijitalle beraber ogrenme sureci neticeyi aninda gorme ve exif bilgilerini kaydetme sayesinde oldukca kisaldi. Film baskida fotografi cek, hangi ayarla cektigini hatirla ya da anlamaya calis, sonra kendini duzelt, tekrar cek ama sonucu gormek icin studyoya gir, karanlim oda baskisi al vs. derken aslinda gecmiste niye bu isi yapanlara sanatci dendigi daha iyi anlasilir. Elimizdeki en kotu makine bile otomatik iso yaparken, eski fotograflardaki ustaligi daha farkli gozle incelemek gerekli.

Mesela ben bu konuda kendimi hic iddali bulmam ama guzel fotograf ceken bir makinem olmasi hep idealimdir cocuklugumdan beri. Fotograflari ceken makinelerin markalarini sorardim hep. Shineider objektifi universite yillarinda Bahreynde satilan bir makinenin fotograflarinda tanimistim mesela. Cocuklugumda babam Yashika makineleri overdi bana. Almak istemis ancak bir turlu gelmeyince magazaya Komet almis.

Simdi cok sukur istedigimize ulasacak zamanlari yasiyoruz. Hem satinalma hem de kendimizi gelistirebilecek teknolojiye ulasma anlaminda.

Ben bir an cok iclendim herhalde cocukluk anilarima dondum, konu baska yere geldi ama tekrar basladigimiz yere baglayalim.

Isiginiz bol olsun:D

Saygılarimla.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Kompozisyonu oluşturmaktan bahsediyorum Sn. Yeldan :p Işık olmayabilir, flash patlatır ışık üretirsin, çakmak yakarsın falan bir şekilde oluşur. Ancak "yeteneği" konuşuyorsak bence birinci sırada kompozisyon oluşturmak var. Kişisel yetenek gerektirir çünkü.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Kompozisyonu oluşturmaktan bahsediyorum Sn. Yeldan :p Işık olmayabilir, flash patlatır ışık üretirsin, çakmak yakarsın falan bir şekilde oluşur. Ancak "yeteneği" konuşuyorsak bence birinci sırada kompozisyon oluşturmak var. Kişisel yetenek gerektirir çünkü.

Flaştan çıkan çakmaktan çıkan ışık değil mi? Ya olmasaydı :D Bak feyste eklediğim fotolarda zerre müdehale yok, o an anı kaçırmamam lazımdı, çek gitsin yahu önemli olan an değil mi :) 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Vatandaş ilana makine ile çekilen fotoğrafları koymuş ama fotoğraflar daha çok photoshopu tanıtır gibi :p

Bu dslr makinelerin bir omru varmi? Bugun baktim 7.000foto cekmisim ben. 15bin bakimi falan varmi :D

iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi

Ben 10Bin çekimde bir sensörü perdeyi aynayı focus ekranın filan temizlerim normalde hava pompası ile. Ama arada bir iyi bir tamircide temizletmek gerekir. Ömrü Pentax olmayanların  100 Bin gibidir :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Vatandaş ilana makine ile çekilen fotoğrafları koymuş ama fotoğraflar daha çok photoshopu tanıtır gibi :p

Bantex olaydı öyle demezdin di mi :p:)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Benim 7 ayda 4600 mü ne, baya hızlı ilerliyorum. Ayrica suan Canon servisinin yolundayim. Ego otobusunden sesleniyorum size. :D

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Mert değiştirsinler, veyahut en iyisi parasını al biz sana Pentax verelim :p

Verseler niye almayim abi sıkıldım canondan. Servise ne demem gerekiyor? Uzun pozlama felan desem sen bozdun derler mi ki? :p
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu dslr makinelerin bir omru varmi? Bugun baktim 7.000foto cekmisim ben. 15bin bakimi falan varmi :D

iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi

Öğrendiğim kadarıyla 200 bin  diyorlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...