Mehmet Kaya 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 200 mm ile çekilip 3 te 2 sinin kesildiğini gözönünde bulundur anlat Hocam takribi 400 500 mm arasına denkgeliyor yani. Ne anlarım fotoğrafçılıktan. Daha dün öğrendim diyaframı falan Derinliği, 18-55 ne demek, f değerlerinin neye göre belirlendiğini dün öğrendim. Tamda adamına anlattırdın Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Hakan Abi hızlı çekim modunda çekmiştim... Auto değil... Expo. Mode auto exiflerinde. Bence hızli çekip yapacağın zaman düğmenden çekim saniyesi değiştiren moda getir öyle çek. Dijital ortama bırakma. Ne anlarım fotoğrafçılıktan. Daha dün öğrendim diyaframı falan Derinliği, 18-55 ne demek, f değerlerinin neye göre belirlendiğini dün öğrendim. Tamda adamına anlattırdın Anlat mübarek anlat. Fotoğraf nasıl sence Çıldırtma adamı aylumkiealmuikea Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Gören birisi Anlatsın emmiye fotoğrafı. Yoksa Nevşehire uçacam buradan Bunu çeken fotoğrafcı kör oldu Şu ölü alanda kalan elektrik direği olmasaymış 10 numeros olurmuş He bir de bence tabiki siyah beyazı gri ton üstündne yapsan daha iyi olurmuş sanki 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Expo. Mode auto exiflerinde. Bence hızli çekip yapacağın zaman düğmenden çekim saniyesi değiştiren moda getir öyle çek. Dijital ortama bırakma. Anlat mübarek anlat. Fotoğraf nasıl sence Çıldırtma adamı aylumkiealmuikea :D :D Emmi idare eder Benden biraz iyi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Emmi, bu çekirge oldu artık pişti Hatta o kadar pişti ki çin usulü çekirge oldu Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Yahu olay 2 saniyede bitiyor zaten. Mübarek martı 2 dk da atıyor ağzına inci kefalini... Bende işimi şansa bırakmıyayım dedim... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Yahu olay 2 saniyede bitiyor zaten. Mübarek martı 2 dk da atıyor ağzına inci kefalini... Bende işimi şansa bırakmıyayım dedim... Emmi kabul etmez, hop olacak cort olacak Bunu çeken fotoğrafcı kör oldu Şu ölü alanda kalan elektrik direği olmasaymış 10 numeros olurmuş He bir de bence tabiki siyah beyazı gri ton üstündne yapsan daha iyi olurmuş sanki O mecbur olacaktı, dikine croplasam portre gibi kalacaktı çekim. Hoş olmadı, denedim yani 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Emmi kabul etmez, hop olacak cort olacak O mecbur olacaktı, dikine croplasam portre gibi kalacaktı çekim. Hoş olmadı, denedim yani LR5 ile silseydin Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 IMG_2382 by bilgehanarbek, on Flickr buda mı olmamış Emmi & Hakan Abi ? 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Pozlama +1 adım fazla kaçmış gibi Güzel ama Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 bana göre hoş. olaya bakarım sonunda. Ama emmi gibi düşünürsek sol ayak net değil uiylemakyluika LR5 ile silseydin O kadar müdahil olmam, uğraşmam yani Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 bana göre hoş. olaya bakarım sonunda. Ama emmi gibi düşünürsek sol ayak net değil uiylemakyluika O kadar müdahil olmam, uğraşmam yani Emminin gözü sol ayağı görür mü yahu, ilahi hakan abi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Benimkileri görüyor, bi tek bende çalışıyor gözü 1 Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Pozlama +1 adım fazla kaçmış gibi Güzel ama Biraz öyle olmuş gibi ya. Ama canonda şöyle bir sorun var ekranda fotoğrafın renkleri +1 parlak çıkıyor. Pcde lcd ye göre +1 daha az çıkıyor renkler. Bende çekerken +1 fazla çekiyorum ki renkler pcde canlı çıksın. İlahi Hakan Abi sol ayak mı... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 (düzenlendi) İlahi Hakan Abi sol ayak mı... İşte emmi yorumunu farkettin dimi şimdi ? O ayak, yapacak birşey yok Bir de tavsiye lcd parlaklığını biraz kıs. Pc de ne görünecek anlarsın. Doğru pozlama olur. 23 Haziran 2013 tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Biraz öyle olmuş gibi ya. Ama canonda şöyle bir sorun var ekranda fotoğrafın renkleri +1 parlak çıkıyor. Pcde lcd ye göre +1 daha az çıkıyor renkler. Bende çekerken +1 fazla çekiyorum ki renkler pcde canlı çıksın. İlahi Hakan Abi sol ayak mı... Canon kullanıyorsan Raw formatında çek. Her değeri de ne -1 Ev ne de +1 ev değerinde direk 0 da çek. BEyaz değeri de AWB' de kalsın. Photoshop ya da Lightroom ile düzenle. Gerçeğine yakın görüntü alırsın. Canon'un pozometreleri pek güvenilir olmuyor. Normalinden daha bir sarımtrak görüntüsü ve çarşaf gibi düz bir görüntüsü oluyor. Bazı handikapları aşmak için Raw çok iyi bir yöntem. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Ben lcd parlaklığını bir kademe düşürüyorum. Sizin lcd ler daha parlak olduğuna göre biraz daha fazla kısman lazım. Bir tane çekim yap pc ye at. Sonra pc de aç. Aynı yeri lcd yi kısarak dene. makinenin lcd sinden bak, bir kademe kıs. Baktın yine parlak bir kademe daha. Bu şekilde ayarla işte. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Valla 5d ve 7d harici ben Canon'un pozometresine güvenmediğim için dediğim gibi raw çekerdim. Hiç boşa uğraşma ekrandı filan. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Bir de mutlaka lightroom kullan, Cs yi salla. Dimi Mert ? 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Valla sattiracaksiniz bana bu canonu masrafa sokturtmayin beni. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Valla sattiracaksiniz bana bu canonu masrafa sokturtmayin beni. Naptın servis işini, ölü pikselli çocuk Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Bilgehan bu işi biliyor.. fotoğrafı görmeme gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Naptın servis işini, ölü pikselli çocuk Yarın bi konuşacağım abi. Eğer sifirini gonderirlerse satmayi dusunuyorum daha iyi birsey alacagim. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Yarın bi konuşacağım abi. Eğer sifirini gonderirlerse satmayi dusunuyorum daha iyi birsey alacagim. 1- Nereden aldın? 2- Kaça aldın? 3- Kutu içinden çıkan ithalatçı bilgilerinde ne yazıyor? Kim ithal etmiş? 4- Satıp napacan, kullan boşa masraf yapma. Sanki her dakika çekim yapıyorsun, aştın artık da yetmiyormuş gibi konuşuyorsun makine Yorum bağlantısı
Recommended Posts