İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Wb ayarları ne diye sorar şimdi Emmi bey :p

Ben ayar mayar bilmem Hakan... Sonuca bakarım :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Mert obtüratör nedir? Makinenin neresidir? :D

Offf :shok: :shok:

Şimdi hacı en başa gidiyoruz. Ateşin icadı, onu biliyorsun dimi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Offf :shok: :shok:

Şimdi hacı en başa gidiyoruz. Ateşin icadı, onu biliyorsun dimi :D

Pislik yapma :p

Işık ayarında, florasan vırt zırt var. Kişisel deyince obtüratör : yeni ışık ayarı diyor.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Obtüratör yani perde hızı. Eskiden filmli makinelerde filmin üzerine düşecek ışık zamanıydı. Şimdi elektronik sensöre düşecek ışık zamanı. Şöyle ki, sen deklanşöre bastığında slr makinelerde çat çat diye ses gelir. O sesi yapan, objektiften gelen ışığı(görüntü) vizöre yansıtan aynanın perdesidir. Bu perde sensöre çekim dışı ışık gelmesini engeller. Çekim yaptığında çat der perde kalkar çat der perde geri iner. İşte bu perdenin açık kalma süresi obtüratör yani perde hızıdır.

Diyafram ise lensin makineye yolladığı ışığın şiddetini ayarlayan açılıp kısılan oval perde gibi bir şey. Şöyle ki göz kapaklarını en sona kadar açtığını düşün her yer net. ama kısarsan iyice flulaşıyor. Diyafram da bunun gibi. Göze yani sensöre gelen ışığın şiddetini ayarlıyor. Işık şiddetine görede ,netlik, alan derinliği gibi kavramlar oluşuyor.

Pislik yapma :p

Işık ayarında, florasan vırt zırt var. Kişisel deyince obtüratör : yeni ışık ayarı diyor.

Florasan ya da bulutlu ya da sarı ışık gibi şeyler makineye önceden tanımlanan ayarlardır. Bunu ben genelde ışık kaynağına göre 3000 kelvin ile 5000 kelvin arası değer veriyor. Biraz tecrübe ile sabit olacak bir şey bu. Deneme yanılma yolu yani. Misal benim evimde ki lambaların hepsi 4000K ışık ısısında. dolayısıyla kendim 4000k giriyorum wb ayarını bunun sonucunda kendi gözümle gördüüğüm tonda fotoğraf alıyorum makinede. Wb ayarı buna yarıyor işte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Hmmm... Yalnız makinenin kullanımına göre, menüde OBTÜRATÖR yazınca, sanki bir düğme varmış da, basarak yeni ışık ayarını yapacakmışım gibi yazıyordu. O yüzden hangi düğmesi obtüratördür diye sormuştum.

Detaylı açıklama için teşekkürler üstad.

Işığın bol olsun :crazy:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Obtüratör aslında o an hafızasında sanırım foto olmadığı için deneme çekimi yapmanı istiyor gibi bir şey anladım. Benim makinede açma kapama tuşunu ters yönde hareket ettirirsen hafıza kartına kaydetmeden deneme çekimi yapıyor, üzerinde ayar yapabileceğin. Seninki de öyle birşeydir. Ama nerdedir bilmem :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Dediğim ekranda deklanşöre bastım, UYGULANDI! dedi. OK tuşuna bastım o menüden çıktı.

Şimdi bunun tam olarak ne işe yaradığını da öğrendiğimde sonuca ulaşmış olurum artık :D

AuXxRF7CMAAguA7.jpg

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

... öğrendiğimde sonuca ulaşmış olurum artık :D

tvu4x.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

:sandalye:

Olum dün gece evin kapısını hırkıs zorladı zaten, kapı switch alarmı ötünce kaçtı gitti uyuyamıyorum zaten. Bir de sen şunu koyup durma iyice uyuyamıyacam.

Bu arada son 2 ayda 3 kere kapıyı zorladılar gece şerefsizler

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
:D Polisi aradım 25 dakika sonra geldi beyefendiler. Karakol ile benim ev o kadar uzak ki yürüyerek 5 dakika sürmez 200metre ötede :D Parmak izi bile almadılar, eve girmediği için yapacak bir şey yok dediler gittiler. Bir dahakine buyur edecem içeri :p
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

umy4udu6.jpg

uba9umy6.jpg

ubujajet.jpg

Hepsini telefon ile çektim. :)

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Tam Mehmet abinin istediğji çekimler. Hep net heryer net :p Konu herşey odak yok dikkat çekilecek birşey yok :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Tam Mehmet abinin istediğji çekimler. Hep net heryer net :p Konu herşey odak yok dikkat çekilecek birşey yok :p

kiskanma.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Benimkilere söylüyorsan abi sadece anı yakaladım. Zaten bence fotoğrafı güzel yapan ekipman, ps değil o anın güzelliğidir. Telefonla bu kadar oluyor zaten. :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

Geç bunlarıııı nınınınınnıyyyyyyyyyyyyyy :p

Benimkilere söylüyorsan abi sadece anı yakaladım. Zaten bence fotoğrafı güzel yapan ekipman, ps değil o anın güzelliğidir. Telefonla bu kadar oluyor zaten. :)

Sözüm sana değil küççük çekirge :D Tribünlere oynayan şu eski mod'a :p

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

kiskanma.jpg

Hakan bu poz böyle çekilir.... çocuk nettir.. gözlere odaklanır, çünkü çok şey anlatıyor...

Ancak arkada neler olduğunu net olmasa da görebilmek gerekir ki, gözlerin ne anlattığı anlaşılsın...

Bu pozu kim çekti ise gerçekten tebrik ediyorum...

Senin yaptığın ne... ?

El kadar biblonun bile tamamını çekemiyorsun... el ve yüz odağından bahsediyorsun ama eller bile net değil..

Senin kompozisyon çalışman lazım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

kiskanma.jpg

Zafer bu tür resim beni hep hüzünlendirir. :(

Çok şey anlatan bir resim.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Hakan Tarım'a "kıskanma hacı" demek istedim sadece :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok şey anlatan bir resim.

Evet.. herkesin bir kızı olmalı.. ben bunu anladım :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...