Misafir 20 Kasım 2012 Paylaş 20 Kasım 2012 Ali bey, fiyat ve performans olarak şu ürün nasıl acaba? http://www.hizlial.c...diye-cift-lens# Hocam eğer ilk kez slr alacaksınız Fiyat performansta güzel. Uzun süre lens ihtiyacınız olmaz makineyi öğrenip doğru fotoğraf çekmeyi öğrenene kadar. Fiyat güzel, 2 lens veriyor bir de. Fakat Canon'un 1000 ve Nikon'un 3000 serisi beni hiç tatmin etmedi, 500D 550D bakın derim. Şimdilik bütçe olarak biraz zorlayabilir sizi ama ilerde değiştirme sürenize mutlaka yansır bu fark Ali bey: giriş seviyesi olduğu için sizi kesmemiş olabilir, ilk defa slr kullanan biri olarak 3100'den şimdilik memnunum. Keşke netleme motoru olan bir body alsaydım diyorum, ancak o zaman bunu bilmiyordum bir de bütçem bu kadardı. İlk etap için Giriş seviyesi SLR idealdir. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 20 Kasım 2012 Yazar Paylaş 20 Kasım 2012 Ali bey: giriş seviyesi olduğu için sizi kesmemiş olabilir, ilk defa slr kullanan biri olarak 3100'den şimdilik memnunum. Keşke netleme motoru olan bir body alsaydım diyorum, ancak o zaman bunu bilmiyordum bir de bütçem bu kadardı. İlk etap için Giriş seviyesi SLR idealdir. Ben D3000 alacağıma 2.el Nikon D100 (400)+18-55mm (150)+50mm f1,8 (175)+70-300mm (200) lens almayı tercih ederdim. Toplamda 1000TL'yi de bulmaz. Ben olsam böyle yapardım sonra bir ara gövde revizyonuna gider işi bitirirdim. Ki D100'ü "kullanan bilir" Yorum bağlantısı
Misafir 20 Kasım 2012 Paylaş 20 Kasım 2012 D3100 aldım kitlens ve indirimle birlikte 1300tl filan gelmişti şubat ayında hb'den hediye çeki indirimi filan ben elektronikte ikinci el tercih etmiyorum. D100 diye bir model varmış ilk sizden duyuyorum, D70*90* vs. duydum ama bunu duymamıştım. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 20 Kasım 2012 Yazar Paylaş 20 Kasım 2012 D3100 aldım kitlens ve indirimle birlikte 1300tl filan gelmişti şubat ayında hb'den hediye çeki indirimi filan ben elektronikte ikinci el tercih etmiyorum. D100 diye bir model varmış ilk sizden duyuyorum, D70*90* vs. duydum ama bunu duymamıştım. Tercih meselesi, ben 4 gövde ve biraaaaz"cık" objektif aldım hiç sıkıntı yaşamadım, alırken dikkat ettikten sonra sıkıntı yaşanmıyo Burak. D100 efsane makinedir, shutter'ının 1 milyon fotoğraf gittiği söylenir, bizim bir stüdyocu abide 450.000'de vardı hala çatır çatır çekim yapıyordu D40, D3000, D3100 giriş seviyesi D70, D80, D90 orta kullanıcı gövdeleri olmakla beraber D100 D200 D300 profesyonelliğe bir adım daha yaklaşmak isteyenlerin tercih ettikleri cihazlardır. Oto modlar yok, sadece P S A M modları var, renkleri dolgun ve pastel, benim en sevdiğim kısmı da keskinliği Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 20 Kasım 2012 Paylaş 20 Kasım 2012 Hocam eğer ilk kez slr alacaksınız Fiyat performansta güzel. Uzun süre lens ihtiyacınız olmaz makineyi öğrenip doğru fotoğraf çekmeyi öğrenene kadar. Ali bey: giriş seviyesi olduğu için sizi kesmemiş olabilir, ilk defa slr kullanan biri olarak 3100'den şimdilik memnunum. Keşke netleme motoru olan bir body alsaydım diyorum, ancak o zaman bunu bilmiyordum bir de bütçem bu kadardı. İlk etap için Giriş seviyesi SLR idealdir. 1100D için giriş seviyesi diyorlar Burak. He sen kullandın mı diyeceksin? Cevabım; yok kullanmadım. Ama ben şöyle düşünüyorummakineyi bir defa alıp, Allah izin verdikçe dağıtıncaya kadar kullanmak istiyorum. O yüzden kafamda az daha yükselteyim derdi olmayan bir makine istiyorum. Şimdi sorum şu; 600D aldım mı parçalayıncaya kadar kullanır mıyım? Yoksa az daha iyisi der miyim?(ki bunun olmasını istemiyorum) Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 (düzenlendi) bende -2,0,-2 pozlama olarak ayarlıyorum rawları sonra bindiriyorum üst üste. en kolayı oluyor gerçi tek resim üzerinde yapmakta mümkün ama diğer türlüsü daha doğru hissettiriyor tek kare uzerinde calısırsanız hdr ozelligini tam anlamıyla uygulamıs olmazsınız. en az 3 kare manuel olarak sabit sehba uzerine kamerayı sabitleyerek kablo denklansor veya zamanlayıcı ile yada uzaktan kumanda ile konuya odaklanarak diyafram ve enstantane kombinasyanunda degisiklik yaparak cekim yapmanızda ve bu fortografları bindirme yaparak uyguladıgınzda tam anlamıyla hdr gerceklesmis olur. http://forum.netfotograf.com/cekim-teknikleri/hdr-nedir-nasil-uygulanir-18226-1.html 21 Kasım 2012 tarihinde Mehmet Tüysüz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 (düzenlendi) teşekkürler Mehmet bey. Gönderdiğiniz linkteki bir yeri alıntı ediyorum ki benimde bahsettiğim şeyi söylemiş kendisi. HDR çekime Başlama : HDR 3 veya daha fazla karenin özel bir programla birleştirilmesi sonucu oluşturulmaktadır.Tek karedende (RAW olmak şartıyla) HDR yapılabilir Alıntıdır. http://forum.netfoto...ir-18226-1.html 21 Kasım 2012 tarihinde Güvenç Terzİerol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 21 Kasım 2012 Yazar Paylaş 21 Kasım 2012 1100D için giriş seviyesi diyorlar Burak. He sen kullandın mı diyeceksin? Cevabım; yok kullanmadım. Ama ben şöyle düşünüyorummakineyi bir defa alıp, Allah izin verdikçe dağıtıncaya kadar kullanmak istiyorum. O yüzden kafamda az daha yükselteyim derdi olmayan bir makine istiyorum. Şimdi sorum şu; 600D aldım mı parçalayıncaya kadar kullanır mıyım? Yoksa az daha iyisi der miyim?(ki bunun olmasını istemiyorum) Palio-Fiesta-Golf mü direk Golf mü? Şu bir gerçek ki fotoğrafçılıkta doyum noktası yok, her an ekipmana aç olabiliyorsunuz, aşağıdaki lenslerin hepsini de alsan doymuyorsun Ben olsam 600D alır yanına zamanla objektifleri eklerim. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 1100D için giriş seviyesi diyorlar Burak. He sen kullandın mı diyeceksin? Cevabım; yok kullanmadım. Ama ben şöyle düşünüyorummakineyi bir defa alıp, Allah izin verdikçe dağıtıncaya kadar kullanmak istiyorum. O yüzden kafamda az daha yükselteyim derdi olmayan bir makine istiyorum. Şimdi sorum şu; 600D aldım mı parçalayıncaya kadar kullanır mıyım? Yoksa az daha iyisi der miyim?(ki bunun olmasını istemiyorum) Hocam bende olsam 600d alırdım ölene kadar uğraşırdım. Ali bey'in dediği gibi bu işinde malesef sonu yok. İyi bir lens aldıkça farklı çeşitli lens istiyor insan. Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 Palio-Fiesta-Golf mü direk Golf mü? Şu bir gerçek ki fotoğrafçılıkta doyum noktası yok, her an ekipmana aç olabiliyorsunuz, aşağıdaki lenslerin hepsini de alsan doymuyorsun Ben olsam 600D alır yanına zamanla objektifleri eklerim. Hocam bende olsam 600d alırdım ölene kadar uğraşırdım. Ali bey'in dediği gibi bu işinde malesef sonu yok. İyi bir lens aldıkça farklı çeşitli lens istiyor insan. O zaman iki iletiden şunu anlıyorum.; body olarak 600D beni fazlasıyla tatmin edecek ve daha iyi body demeyeceğim. Ama lens için bu geçerli değil. O da normal. Yardım için teşekkürler Ali ve Burak. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 O zaman iki iletiden şunu anlıyorum.; body olarak 600D beni fazlasıyla tatmin edecek ve daha iyi body demeyeceğim. Ama lens için bu geçerli değil. O da normal. Yardım için teşekkürler Ali ve Burak. Aynen öyle hocam siz sağlam bir body alın, üzerindeki lens'i maddi durumu toparladığınızda istediğine göre değiştirirsiniz. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 23 Kasım 2012 Paylaş 23 Kasım 2012 (düzenlendi) Aslında çekmek istediğim bu değildi. Trafik az olunca malesef yeterince kırmızı ve beyaz bulamıyoruz. 23 Kasım 2012 tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 23 Kasım 2012 Paylaş 23 Kasım 2012 Trafik az olunca malesef yeterince kırmızı ve beyaz bulamıyoruz. en güzelide akan bir akarsuda yapmak bu uzun pozlamayı kadife görüntüsünde bir nehir Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 23 Kasım 2012 Paylaş 23 Kasım 2012 en güzelide akan bir akarsuda yapmak bu uzun pozlamayı kadife görüntüsünde bir nehir Henüz deneyemedim Güvenç abi, malum Ankara'da deniz,nehir, trafik (eryamanda) hiçbir şey yok. 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Kasım 2012 Paylaş 23 Kasım 2012 Eryaman 3. etapta çiçek isimli bloklarda kalan biri olarak, benim zamanlarda trafik hiç olmazdı Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 23 Kasım 2012 Yazar Paylaş 23 Kasım 2012 Aslında çekmek istediğim bu değildi. Trafik az olunca malesef yeterince kırmızı ve beyaz bulamıyoruz. Olacak olacak Mert, acele etme Eryaman 3. etapta çiçek isimli bloklarda kalan biri olarak, benim zamanlarda trafik hiç olmazdı Pozlama yapamama bahanen bu mudur yani :) 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 23 Kasım 2012 Paylaş 23 Kasım 2012 Bugün teknosa'da indirim varmış. Nikon Coolpix L310 aldık daireden bir bayan arkadaşa. Kayınço da almış benim. Cihaz bende kaldı, Pazartesi teslim edeceğim. Genel olarak güzel görünüyor. 14,1 MP, 21x optik zoom vs. Çok büyük olmayan güzel makine Bendeki Fujifilm S2700HD ile mukayese ettim hemen, Nikon farkı farkediliyor. Fiyat günlük indirim değilmiş, bir kaç gün daha devam edebilir dedi mağaza elemanı. Yolunuz düşerse bir göz atın derim. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 24 Kasım 2012 Paylaş 24 Kasım 2012 Pozlama yapamama bahanen bu mudur yani :) O zaman bir fotoğraf makinem bile yoktu biliyon mu 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 24 Kasım 2012 Paylaş 24 Kasım 2012 Eryaman 3. etapta çiçek isimli bloklarda kalan biri olarak, benim zamanlarda trafik hiç olmazdı Abi 12 senedir Eryaman'dayım artık 3-4. etap göbeğinin olduğu yerler acayip yoğun. Bizim buralar yine böyle. Olacak olacak Mert, acele etme :) İnşallah abim, çabalıyoruz, bu yaz kursada gideceğim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 24 Kasım 2012 Yazar Paylaş 24 Kasım 2012 İnşallah abim, çabalıyoruz, bu yaz kursada gideceğim. Boşver kursu, al bir bilet gel İzmir'e 2 günde herşeyi al git Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 24 Kasım 2012 Paylaş 24 Kasım 2012 Boşver kursu, al bir bilet gel İzmir'e 2 günde herşeyi al git Sağolasın Ali Abim, düşünmen yeter. Şu sınavları hayırlısıyla bir atlatalımda. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Kasım 2012 Paylaş 24 Kasım 2012 Henüz deneyemedim Güvenç abi, malum Ankara'da deniz,nehir, trafik (eryamanda) hiçbir şey yok. Dikmen Vadis Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 24 Kasım 2012 Paylaş 24 Kasım 2012 Tripod aranıyor ? Var mı doktordan mühendisten muhayyer temiz Bende var birtane abi media markttan almıştım orada gayet uygun fiyatları. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 24 Kasım 2012 Paylaş 24 Kasım 2012 Dikmen Vadis Gidecek vakit yok ki abi. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 24 Kasım 2012 Paylaş 24 Kasım 2012 Burak çiftlikte çift lavaş döner+ligt colaya(diğeri kilo yapıyor )tripod işini çözeriz. Üstünede yarım kilo da fındık.Diğer yarım kilosunu arabada ,canım sıkıldıkça yemişim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts