İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Burda çok güzel ortam varmış dediler :) Bende bugün gittim Vatan Bilgisayar'dan 1 adet Nikon D3100+18-55 VR aldım. Yanında bide nikon 55-200 lens çıktı :) Bunların hepsini 1599 liraya mal ettim :) Baya da araştırdım iyi fiyat gibi ;) Yorumlarınızı bekliyorum :) Tabi ki işin tatlı tarafı zamanında halamın verdiği bi hediye sözüydü :) Yoksa almazdım :D :D :D

http://www.vatanbilg...aspx?I_ID=53484

nikon-d3100-dslr_1.jpg

Üzgünüm...

Kipada 1199 lira 12 taksit...

Almak isteyen varsa ilgisini çekebilir... http://www.kipa.com.tr/62/kampanyalar/dergiler-ve-gazeteler/15-kasim-cuma--29-kasim-persembe-2012-dergisi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Emmi neden yükleniyosun bu kadar daha acemiyim :D :D :D

Yok seninle alakalı bir durum değil.. Bilakis benimle alakalı :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Hakan görmesin. :D

Adaşşşşşşşşşşşşş kop gellllllllllll nerelerdesinnnnnnnnnnnnnnnnn :)

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Sheraton veya arjantinle ilgili bi anı var sanırım :D :D :D :D geyik var gibi :D

Yok Burak, gerilerde bi yerde 2000TL'lik makineyle 200TL'lik makinenin kapışmasına sahne olunmuştu ;)

Konunun ihtiyar heyetinde bilakis ben de vardım :D

Bu arada iso'yu düşük al (100 gibi) makineyi sabitle ve sonucu gör, aşağıdaki fotoğrafları 70TL'lik makinemle çektim :)

P1090221.JPG

P1090242.JPG

Adaşşşşşşşşşşşşş kop gellllllllllll nerelerdesinnnnnnnnnnnnnnnnn :)

Vallaaa görmüş :soytari:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

İlk püf noktalar: şeritonda 1 gece kalınır, sonra iso 100 e alınır. Makine sabitlenir, resim çekmek için uzun pozlama yapılır tadını almak lazımdır :p Öyle bir uzun pozlama olur ki ertesi güne kadar sürer :rofl:

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

... resim çekmek...

Vay, Hakan, resim mi çizmeye başladın yoksa makinen mi resim çiziyor :p :p

Anlatılmaz yaşanır :p

Mevzu derin izin günümde konuyu baştan sona bi okuyum :D :D

Bence de anlatılmaz yaşanır Burak, geç kaldın :)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Filtre almayı düşünüyorum, sizce gerekli mi ? Gerekliyse ne tür bir filtre almalıyım ? Makinem Canon Eos 1100D. :)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Ben sürekli olarak UV filtre kullanıyorum. Makinede sürekli takılıdır. Lensi mekanik olarak da koruyor.

Güneşli hava şartlarında uzun pozlama yapmak istiyorsanız ND yoğunluk filtreleri var.

Örneğin bir deniz yada şelalenin uzun pozlamasını yapmak istiyorsunuz, ancak hava güneşli, diyaframı son noktasına kadar kısmanıza rağmen pozlama süresi uzamıyor. Kabaca güneş gözlüğü mantığıyla düşünülebilecek bu tür filtreler iş yapabiliyor.

Bunların dışında renk filtreleri ve ışık şekillendirme (yıldız, kalp gibi) filtreler de var. Sık kullanılabilen şeyler değil bence.

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

70 liralık makine için çok iyi ama arkada patlayan ışıklarda ta buradan göz alıyor :D

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

O kırmızı şey de ne :crazy:

Bişey işte, kırmızı, küçük, azyakarçokkaçar :)

70 liralık makine için çok iyi ama arkada patlayan ışıklarda ta buradan göz alıyor :D

Sen yenisin galiba :seytan:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Ben sürekli olarak UV filtre kullanıyorum. Makinede sürekli takılıdır. Lensi mekanik olarak da koruyor.

Güneşli hava şartlarında uzun pozlama yapmak istiyorsanız ND yoğunluk filtreleri var.

Örneğin bir deniz yada şelalenin uzun pozlamasını yapmak istiyorsunuz, ancak hava güneşli, diyaframı son noktasına kadar kısmanıza rağmen pozlama süresi uzamıyor. Kabaca güneş gözlüğü mantığıyla düşünülebilecek bu tür filtreler iş yapabiliyor.

Bunların dışında renk filtreleri ve ışık şekillendirme (yıldız, kalp gibi) filtreler de var. Sık kullanılabilen şeyler değil bence.

O zaman bende uv filtre alayım. Sağol abi. :)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ
(düzenlendi)

O zaman bende uv filtre alayım. Sağol abi. :)

Saygılarımla.

Her UV filtre gerçek değil, çakma alma sakın Mert ;)

tarihinde Ali Karadağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Her UV filtre gerçek değil, çakma alma sakın Burak ;)

Burak Kim Ali Abi :D Burak abimde alacaksa birlikte alalım. :D

Media Markt'tan alacağım ,hama. :)

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Burak Kim Ali Abi :D Burak abimde alacaksa birlikte alalım. :D Media Markt'tan alacağım ,hama. :)

:D o kim yaa :p

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Sen yenisin galiba :seytan:

şeyy ben yanlış geldim galiba :blink::vroom:

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

şeyy ben yanlış geldim galiba :blink::vroom:

Hız sınırını aşmadan.. :police:

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Çok sevdiğim renk tonları, gökyüzü harikulade (turuncu-turkuaz) ;)

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Benim fotoğrafımı neden sevmedin :D

Seninkini de beğendim hem de ilk beğenen bendim ama gün batımlarının bende özel bir yeri var ;)

DSC_4427.jpg

DSC_8123_ps.jpg

2088574-ucun-kuslar.jpg

2184156-gun-biterken.jpg

Gibi :wub:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Mehmet: Senin fotolar güzel.

Ancak Alibey: Sizin güneş gemi çalışması işin nirvanası olmuş. Kullanılan makine ve lens nedir? Gerçekten tonlar canlı doğru ayarlarda net bir kare olmuş.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...