İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Mert Yeldan
(düzenlendi)

Nan govdede af moturu var diye ne artizlik yapiyonuz madem :)

2014'e böyle girmek istemezdik ama kader işte. Onur'um allah yengeye sabır versin  :biggrin: kbçg kısaca :D

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir

2014'e böyle girmek istemezdik ama kader işte. Onur'um allah yengeye sabır versin :biggrin: kbçg kısaca :D

Yav Bir anlam karmasasi var ama du bakalim :D

Simdi mesela ornek olarak; senin tamronda da af motoru yok ve govdedeki af moturu sayesinde odaklamiyormu? Ee manuel lensin ismi neden manuel ondada af moturu yok. Sorun ne o vakit :)

af moturu olmasa bilenem icinde govdeden aldigi komutu yerine getircek mekanizma var bumudur yani :p

Yorum bağlantısı
Onur Demir

3-5-7 diye gidiyor birşeyler ama Bende çözemedim.

Canon'un Gözünü seveyim;

1D FF te var 1.3 çarpanlısıda

5D FF  En günceli Mark3

6DFF bir makine daha alınabilir fiyatlarda

7D 1.6crop hızı, sağlamlığı ve 1.6çarpanı sayesinde Ornitocuların göz Bebeği

70D 1.6crop Orta segmentin en yenisi

700D 1.6 crop Giriş Seviyesinin en yenisi

100D 1.6 crop minyatür bişey :) Satış stratejisi

1100D 1.6 crop Girişin girişi

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Şu anda Pentax'ın modelleri nasıl sıralanıyor? Pek çözemedim ürün gamını.

Saygılarımla.

Anlatacam :p

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Şu anda Pentax'ın modelleri nasıl sıralanıyor? Pek çözemedim ürün gamını.

Saygılarımla.

Crop Dslr makineler;

k100d +

k110d

k10d +

k10d GrandPrix (Özel sınırlı üretim, bulabiliyorsanız alın koleksiyonluk seridir)

k100d Super

k200d

k20d +

k-m

k-7

k-x +

k-r

k-5 +

k-01 

k-30 +

k-5ii

k-5iis +

k-50

k-500

k-3 +

Yanına + koyduklarım, sektörde hep ilklere öncü olmuş serilerdir. Ve sektörde çok önemli ödüller kazanmıştır. 

Bugün Türkiye'de Pentax markasının tanınmamasının sebebi düzgün bir distirübitörün olmamasıdır. Japonya ve Avrupa'da hatırı sayılır satış rakamları ve kullanıcıları vardır. 

Pentaxı cazip kılan görüntü sabitleyici, af motoru gibi mekanizmaların gövde üzerinde olması, yıllardır hem dijitalde hem de analog filmli cihazlarında da aynı bayoneti kullanması. Benim yaşımda çok kaliteli lensleri hala kullanabiliyor olması. 

Pentax'ın sektörde öncü olduğu konular;

-1954'de tasarladığı ayna hareket mekanizması hala tüm markalarda pentax patenti ile kullanılır. Bu tasarım makinelerin küçülmesini sağlamıştır.

-1957'de tasarladığı Pentaprism hala tüm markalarda pentax patenti ile kullanılır. Bu tasarım, vizörde görüş açısı, aydınlığı ve kayıpsız görüntü sağlamıştır.

-1964'de tasarladığı TTL pozlama sistemi.  Bu tasarımla makineler ölçümü pek çok noktadan yapmaya başladı.

-1966'da kızılötesi ile odaklama sistemini tasarladı.

-1971'de dünyanın ilk TTL pozlama sistemine sahip AE diyafram öncelik kilitli fotoğraf makinesini tasarladı.

-1971'de SMC kaplama teknolojisini geliştirdi, bu teknoloji ile lenslerde ki her mercek elemanına bu kaplama ile yansımalar engellendi. Bu patent ile geniş aralıklı zoom-tele lensler üretilmesi sağlandı. Patenti halen pentaxtadır.

Bir de Crop makinenin dışında orta format modeli vardır. Tam profesyonel makinelerdir, afiş, reklam vs gibi işlerde kullanılır. Orta format üreticileri, Pentax, Mamiya, Hassalblad gibi firmalardır. Canon, Nikon, Sony gibi markaların bu formatta ürünleri yoktur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Yav Bir anlam karmasasi var ama du bakalim :D

Simdi mesela ornek olarak; senin tamronda da af motoru yok ve govdedeki af moturu sayesinde odaklamiyormu? Ee manuel lensin ismi neden manuel ondada af moturu yok. Sorun ne o vakit :)

af moturu olmasa bilenem icinde govdeden aldigi komutu yerine getircek mekanizma var bumudur yani :p

Yavrucum bak şimdi:p

36757d1244652976-sale-sold-tamron-af-28-

Lensin aşşağı tarafında adamın avcuna doğru 2 adet yıldız vidanın ortasında bir dişi soket var gördün mü?

O soket işte AF screw yani af vidası. Gövde de onun eşi erkek soket var. Erkek soket oraya girerek af komutuna göre sağa sola döndürüyor. Lenste ki af mekanizması da bu screw ile tahrikleniyor. Elinle çevirdiğin focus halkası af lenste 2 tane dişli ile gövdeye bağlanıp af oluyor. Manuel lenste bu sistem yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Peki penax'in avantajlu satildigi bir yer var midir Mert. Benim gordugum elektronik marketlere girmiyor. Fotografci ya da online satisi olan biraz daha elit fotograf sitelerinde yine elit fiyatlarla satiliyorlar. Pentaxin uyumlu lens markalari nelerdir mesela? Piyasada bol bulunur mu, bulunursa canikon ve sonylere gore nasildir? 55-300lensi sony icin 770 tl'ye almistim ornegin. Sony'de minolta ile uyumlu mesela. Eski objektifleri kullanabiliyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

SIfır alınacaksa dedikleriniz doğru Evren bey. Ama forumlarda gerçekten temiz ikinci elleri gayet uygun fiyatlarda bulunuyor. Bazen bazı zamanlarda sıkıntıya girse bile bazen öyle bir bollaşıyor ki anlatamam :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Peki penax'in avantajlu satildigi bir yer var midir Mert. Benim gordugum elektronik marketlere girmiyor. Fotografci ya da online satisi olan biraz daha elit fotograf sitelerinde yine elit fiyatlarla satiliyorlar. Pentaxin uyumlu lens markalari nelerdir mesela? Piyasada bol bulunur mu, bulunursa canikon ve sonylere gore nasildir? 55-300lensi sony icin 770 tl'ye almistim ornegin. Sony'de minolta ile uyumlu mesela. Eski objektifleri kullanabiliyor.

Saygilarimla.

Abi şimdi şuradan başlayım. Eğer elinde bir marka ekipman varsa, onu kullanmanı artık makine ve lensler sana yetmediği zaman marka değişikliği yapmanı öneririm. Sıfırdan bir set yapacak olsan Pentax al derdim.

Sorularına gelecek olursak; Pentax piyasada ki f/p oranı en yüksek markadır.

Bunun sebepleri:

-Gövde kalitesi; Kozmetik kalite (Kasa sağlamlığı, kasa malzeme kalitesi, toz, su ve diğer hava şartlarına dayanabilme), İşlevsel kalite (Pentax'a özgü renk kalitesi, Sınıfında öncü renk ve pozlama pozometresi, keskinlik kalitesi, ayna ve sensör ömrü).

-Lens kalitesi; Optik kalite (Çok kaliteli lenslere sahibiz, bugün dslr ile belgesel ya da film yapımcılarının çoğu (başta İZ TV) formatından dolayı 5D cihaza canon/pentax adaptör takıp 20-30 yıllık Pentax lensler kullanıp film çekiyor), Ulaşılabilirlik (Bugünün şartlarında Pentax'ın hiç bir lensine ulaşamama durumu yaşamadım. Gücümün yetmediği bir çok lens var ama forumlarımızda bunları kullanan, alım satıp yapan arkadaşlar mevcut. 20-30 günlük bekleme ile sınırlı sayıda üretilmiş lensleri bile yurtdışından temin mümkün)

-Fiyat avantajı; Hem lens hem de gövde olsun bugün 1000TL'ye çok kral bir ikinci el set dizme avantajımız var. 600TL'ye alınabilecek Pentax K-X, 200TL'ye alınabilecek Pentax Da Smc 50-200mm Lens, 200TL'ye alınabilecek Pentax DaL II SMC 18-55 lens ile, başka markalardan yine aynı rakama toplanacak sete göre 2 gömlek üstte fotoğraf kalitesi elde edebiliyoruz.

-Duygusal bağ; Diyeceksin ki nasıl bir duygusal bağ olacak. Bu çok ilginçtir ki Pentax kullanıp, Pentax makinenin ayna sesini duyan herkeste oluşan bir şey. Pentax'tan başka marklara geçen arkadaşlar olmadı mı oldu, çok arkadaşım var şuan Nikon ve Canon kullanan. Ama hala akılları eski cihazlarında çünkü tad ve duygu çok önemli bir şey.

Mesela örneğini verdiğim K-x cihazı, çok akla zarar cebe dost bir makine. Bugün bu makineyi temizini 600TL'ye bulmak mümkün ve yaptığı işi kıyaslamak gerekirse Canon 650D ve altındaki modellerden çok daha iyi başarıma sahip.

Fiyat avantajında örnek gösterdğim 50*200 Lensi ben sıfır sayılacak temizlikte 175TL'ye aldım. Hem de AF'li bu lens.

9481082336_1b1dcc2690_b.jpg

Bu lensle çekilmiş ahış şahım olmayan bir kare, ama şunu göstermek istedim. Bu aralıkta ve bu diyaframda bu denli alan derinliğine ve bokeh kalitesine sahip. Hem de 175TL gibi rakama.

Senin örnek verdiğin 55-300 aralığında ki Pentax'ın lensi de yine 350-500TL arasında temizliğine göre bulunabiliyor. Örnek fotoğraflara buradan bakabilirsin.

Pentax K bayoneti olan her lens Pentax gövdelerle çalışır. K bayonet bir çok marka lens çıkarmıştır. Rokinon, Samyang, Vivitar, Asahi, Carlzaiss, Sigma, Tamron, Bower, Porst, Chinon, Cosina, Ricoh, Voightlander, Zenit aklıma gelenler bunlar.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Mert detaylı anlatımın için teşekkür ederim. Konu vardı gözünden kaçmıştır belki, yaklaşık 3 hafta önce eve hırsız girince fotoğraf makinemizi de laptop ile maalesef çalmış. Sigortadan bir miktar alacağım ancak bu tekrar sony almama pek yetmeyecek. Şu an için acele etmeden inceliyorum tekrar modelleri. K5IIs güzel bir model ama nadiren bulabildiğim sitelerde fiyatı 3bin tl'yi geçtiği için alt model alternatiflerini merak ettiğim için detay istedim senden. Bu sefer alırken acele etmeden, gerekirse de üst model alıp, uzun süre kullanmayı düşünüyorum tabi hırsızlara kaptırmazsak makineyi:)i

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Mert detaylı anlatımın için teşekkür ederim. Konu vardı gözünden kaçmıştır belki, yaklaşık 3 hafta önce eve hırsız girince fotoğraf makinemizi de laptop ile maalesef çalmış. Sigortadan bir miktar alacağım ancak bu tekrar sony almama pek yetmeyecek. Şu an için acele etmeden inceliyorum tekrar modelleri. K5IIs güzel bir model ama nadiren bulabildiğim sitelerde fiyatı 3bin tl'yi geçtiği için alt model alternatiflerini merak ettiğim için detay istedim senden. Bu sefer alırken acele etmeden, gerekirse de üst model alıp, uzun süre kullanmayı düşünüyorum tabi hırsızlara kaptırmazsak makineyi:)i

Saygılarımla.

Abi geçmiş olsun görmedim, konuyu. Nasıl oldu?

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

Öncelikle geçmiş olsun Evren bey, üzüldüm :(

Ben pentax olayına Mert sayesinde girdim. Allah razı olsun ki bu yola yönlendirmiş beni diyorum. 

KX ile başladım şuan k5 kullanıyorum. İkisini de ikinci el temin ettim, tertemiz makineler. Lensleri de ikinci el aldım. Şükür hepsi 0 niteliğindeydi. 

K5IIS modeli cidden mükemmel bir cihaz, k5 ile arasında ciddi fark var ki ben k5 ten oldukça memnunum. 

Ama k5 ile k5IIs arasındaki fiyat farkı biraz fazladır. Farkına değer mi diye düşünürsek bence değmez. Şu an k5 ler ikinci el ortalama 1.400 ile satılıyor. 

K5 body fiyatı:-1300

18-55 DA WR'nin fiyatı 10/10 175 TL

17-50 mm Tamron 10/10 - 600 TL

12-24 mm Sigma 10/9 - 750 TL Muhteşem bir lenstir. (Rezerve, durumuyla ilglili bilgi alınız.)

Pentax 40 mm limted 10/10 - 620 TL (Rezerve, durumuyla ilgili bilgi alınız.)

Pentax 55-300 mm DAL 10/9 - 330 TL

Şöyle de bir ilan var şuan gözüme ilişen :D

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

K5 olması şart değil, 18-55 Kit lensi K30 1300TL gibi rakamlara satılabiliyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Öncelikle geçmiş olsun Evren bey, üzüldüm :(

Ben pentax olayına Mert sayesinde girdim. Allah razı olsun ki bu yola yönlendirmiş beni diyorum.

KX ile başladım şuan k5 kullanıyorum. İkisini de ikinci el temin ettim, tertemiz makineler. Lensleri de ikinci el aldım. Şükür hepsi 0 niteliğindeydi.

K5IIS modeli cidden mükemmel bir cihaz, k5 ile arasında ciddi fark var ki ben k5 ten oldukça memnunum.

Ama k5 ile k5IIs arasındaki fiyat farkı biraz fazladır. Farkına değer mi diye düşünürsek bence değmez. Şu an k5 ler ikinci el ortalama 1.400 ile satılıyor.

Şöyle de bir ilan var şuan gözüme ilişen :D

Sağolun Hakan Bey. Objektif fiyatları mantıklı duruyor. Tamron 17-50'yi sony'ye sipariş etmiştim. Bulamamışlardı:) Netlik olarak özellikle nikon D5100 çok hoşuma gidiyor. Vr'li iki lensli fiyatı 1500-1700tl arasında. Sony'deki tercih nedenim makinenin çok modern olması mükemel odaklama hızı ve compakt makine pratikliğini dslr ile sunmasıydı. Fotoğraflarda netlik beklediğim gibiydi ancak genel olarak ortam ışığı düştüğünde isoya başvurarak düzeltme yapması ve diğer makinelere göre daha çok ışığa ihtiyaç duyması nedeni ile çok beğendiğim a77'ye hemen talip olmuyorum şu anda. D5100 ise video konusunda çok geride. Canon 700d istediğim netliği vermeyecek gibi ama videosu d5xxx,lerden daha iyi. Pentax'larda gördüğüm kadarı ile açılır ekran olmuyor ve daha çok fotoğraf üzerine yoğunlaştığından; fotoğraf harici beklentileri olan müşterilerinin amaca uygun cihazlara yönelsinler gibi bir politikası var sanırım. Ancak ben mesela çok fazla cihazı yanımda taşımayı sevmeyen biri olarak, istediğimde güzel bir video da çeksin dediğimde; bu tür cihazların fotoğraf keskinlikleri biraz düşüyor:) Sony optimumda başarılı ama slt'den (yarı geçirgen ayndan) vazgeçtiler, biraz da bu nedenle ihtiyatlıyım Sony'e.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Sağolun Hakan Bey. Objektif fiyatları mantıklı duruyor. Tamron 17-50'yi sony'ye sipariş etmiştim. Bulamamışlardı:) Netlik olarak özellikle nikon D5100 çok hoşuma gidiyor. Vr'li iki lensli fiyatı 1500-1700tl arasında. Sony'deki tercih nedenim makinenin çok modern olması mükemel odaklama hızı ve compakt makine pratikliğini dslr ile sunmasıydı. Fotoğraflarda netlik beklediğim gibiydi ancak genel olarak ortam ışığı düştüğünde isoya başvurarak düzeltme yapması ve diğer makinelere göre daha çok ışığa ihtiyaç duyması nedeni ile çok beğendiğim a77'ye hemen talip olmuyorum şu anda. D5100 ise video konusunda çok geride. Canon 700d istediğim netliği vermeyecek gibi ama videosu d5xxx,lerden daha iyi. Pentax'larda gördüğüm kadarı ile açılır ekran olmuyor ve daha çok fotoğraf üzerine yoğunlaştığından; fotoğraf harici beklentileri olan müşterilerinin amaca uygun cihazlara yönelsinler gibi bir politikası var sanırım. Ancak ben mesela çok fazla cihazı yanımda taşımayı sevmeyen biri olarak, istediğimde güzel bir video da çeksin dediğimde; bu tür cihazların fotoğraf keskinlikleri biraz düşüyor:) Sony optimumda başarılı ama slt'den (yarı geçirgen ayndan) vazgeçtiler, biraz da bu nedenle ihtiyatlıyım Sony'e.

Saygılarımla.

Abi, aynasız almalısın bence :)

Aradığın her şey var,

%100 olmasa da %90 oranında DSLR kalitesi

İso başarımı

Değişebilir lens

Ufak boyutu

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

KX ne kadar iyi video çekebilir? Vasatın biraz üzerinde. Ama yeterli aslında. Alttaki video kx ve tamron 28 200 gibi orta kalite bir lensle çekilmişti. 

1080 ayarına getirip full ekran izleyin. Gayet de yerinde asılnda. İşin sonunda film çekmiyoruz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Bende mi tuhaflık var bilmiyorum ama Mert; mesela sony nex6 örnek fotoğraflara bakıyorum; aradığım keskinliği göremiyorum. Ayarlarında birşeyler varsa bilmiyorum ancak net fotoğraflar çoğunlukta olmadığı için biraz uzak duruyorum. Nex7 çok daha iyi gibi fakat fiyatı bir hayli yüksek ve düşecek gibi durmuyor. Sony'nin katlanamayan lensleri zaten makineyi yeterince büyütüyor:) Mesele bir hayli karışık görünse de; eğer yüksek donanımlı bir makine alacaksam bir şekilde karar vermem gerekiyor. Zira 1 şubat itibari ile artık taksitli alışverişler eskisi gibi rahat olmayacağından para biriktirme dönemi başlayacak.

Saygılarımla.

KX ne kadar iyi video çekebilir? Vasatın biraz üzerinde. Ama yeterli aslında. Alttaki video kx ve tamron 28 200 gibi orta kalite bir lensle çekilmişti.

1080 ayarına getirip full ekran izleyin. Gayet de yerinde asılnda. İşin sonunda film çekmiyoruz.

Videonun başrol oyuncuları çok güzel olduğu için diğer makinelerin çektiği modeller full hd 60fps bile çekse Pentax'ın gerisinde kalacak bu örnekle değerlendirirsem:) maşallah.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bende mi tuhaflık var bilmiyorum ama Mert; mesela sony nex6 örnek fotoğraflara bakıyorum; aradığım keskinliği göremiyorum. Ayarlarında birşeyler varsa bilmiyorum ancak net fotoğraflar çoğunlukta olmadığı için biraz uzak duruyorum. Nex7 çok daha iyi gibi fakat fiyatı bir hayli yüksek ve düşecek gibi durmuyor. Sony'nin katlanamayan lensleri zaten makineyi yeterince büyütüyor:) Mesele bir hayli karışık görünse de; eğer yüksek donanımlı bir makine alacaksam bir şekilde karar vermem gerekiyor. Zira 1 şubat itibari ile artık taksitli alışverişler eskisi gibi rahat olmayacağından para biriktirme dönemi başlayacak.

Saygılarımla.

Panasonic'lere bir incele, video konusunda çok çok iyiler. Aslında ne kadar bütçen var tam olarak, aynasız ve dslr önerisi sunayım lenslerle birlikte. Nokta atışı konuşmuş oluruz.

:D Şivelere bak :p

Yorum bağlantısı
Misafir

İlk kritik eşiğim 2000tl civarı Mert. Eğer aradığımı bulamazsam; süreci askıya alıp 3000 civarına bakacağım. +250 olabilir ancak bu bütçe sınırları zorlar. Fotoğraf makinesi ve bilgisayar için sigortadan gelecek rakamı biraz bilgisayar yönünde kullanınca ve muafiyetleri de düşünce ekstra masraf olacak benim için.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

İlk kritik eşiğim 2000tl civarı Mert. Eğer aradığımı bulamazsam; süreci askıya alıp 3000 civarına bakacağım. +250 olabilir ancak bu bütçe sınırları zorlar. Fotoğraf makinesi ve bilgisayar için sigortadan gelecek rakamı biraz bilgisayar yönünde kullanınca ve muafiyetleri de düşünce ekstra masraf olacak benim için.

Saygılarımla.

O zaman K30 seni üzmez. 1200 gibi body bulunur. Kalan bütçe ile tarzına uygun lens bulunur.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

k30 yerine 200 lira daha verilip k5 alınsa? Bir üst boy body. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

k30 yerine 200 lira daha verilip k5 alınsa? Bir üst boy body. 

Limited lens k5'in eksikliği hissedilmez :p

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

2000 liram olsa diye düşünüyorum şuan,

1400 - k5 body

600 - Tamron 17 50 ilk başta alacaklarım olurdu. 

Eğerki sonra olay artarsa 70 200 gibi birşey düşünülmeyecekse, limited bir lens tabiki :D

Veyahut 17-50 yerine tamron 28-75 2.8 :D

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...