Guest Hakan Tarım 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Şu CS yi bırak ta LR kullanmaya başla Onur. Bir de bu çekimin sonucu olan panaromayı HDR leseydin daha güzel olurdu gibime geliyor. İstersen bi dene. Daha iyi sonuç çıkacak kesin. Raw çektiysen bi yollasana. Deneyeyim bir kaç şey Yorum bağlantısı
Onur Demir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Şu CS yi bırak ta LR kullanmaya başla Onur. Bir de bu çekimin sonucu olan panaromayı HDR leseydin daha güzel olurdu gibime geliyor. İstersen bi dene. Daha iyi sonuç çıkacak kesin. Raw çektiysen bi yollasana. Deneyeyim bir kaç şey Lr yukledim de iste kafa basmadi. Hos ps dende anlamiyorum ancak. Iyi kotu isimi goruyorum. Lr konusunda birinin elimden tutup temel seyleri gostermesi lazim.Raw lara bakayim varsa paylasirim. Brenizer ve panorama icin genelde jpeg cekiyorum. HDR hic aklima gelmemisti onlada bi deneyim Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Lr yukledim de iste kafa basmadi. Hos ps dende anlamiyorum ancak. Iyi kotu isimi goruyorum. Lr konusunda birinin elimden tutup temel seyleri gostermesi lazim. Raw lara bakayim varsa paylasirim. Brenizer ve panorama icin genelde jpeg cekiyorum. HDR hic aklima gelmemisti onlada bi deneyim Ne çekersen çek Raw çek, LR ile düzenle, oradan otomatik CS ye aktaran menü var. Hüp CS ye atıyor. Yorum bağlantısı
Onur Demir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 (düzenlendi) Sen hic 80-90 kare seri cekim yaptin mi Makine biryerden sonra tikaniyor isleyip hafiza kartina atarkene. Her kare 20kusur mb parazit giderici vs. Derken brenizer esnasinda seri cekerken belli bir yerden sonra her kare arasi 2sn beklemek zorunda kaliyorum o yuzden jpeg cekiyorum o tarz cekimlerde o zaman takilmiyo 12 Aralık 2013 tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Mübarek ilk önce dslrların işleyiş mantığını öğren Raw çekerken hiçbir zaman parazit vs ayarlar uygulanmaz. Direkt olarak ham format kaydeder geçer. Çekimler arası 1.5 saniye ara vermen yeter artar bile Yorum bağlantısı
Onur Demir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Mübarek ilk önce dslrların işleyiş mantığını öğren Raw çekerken hiçbir zaman parazit vs ayarlar uygulanmaz. Direkt olarak ham format kaydeder geçer. Çekimler arası 1.5 saniye ara vermen yeter artar bile Seri cekiyorum ben 1.5 sn benim icin cok Parazit azaltma degil ya ismini hatitlayamadim simdi bisey var ya iste neyse ismi o raw daykende acip kapatabiliyorsun cnm ya Arkadaşımın canon 550d sini almak üzere pazarlık yapıyoruz. Kendisi yurt dışında iken almış ki hala yurtdışında Shoter 50 de çok az kullanmış sonra annesine bırakmış. Makina 1 yıldan beri yatıyor. Yanında çantası, hafıza kartı, tripod, lens koruyucusu ayrıca aklınıza gelen tüm parçaları. Çok tok satıcı en son 775 olur dedi. Size göre fiyat nasıl. Arkadaşa alacağız ama arkadaşa biraz fazla geldi. Alet Ankara'da. Eğer arkadaş kabul etmez ise buradan isteyen olursa yönelendirebilirim. Fiyat nasıl sizce? Zamanında yurtdışından 600 euroya almış... 775tl sadece body ise cok. Yaninda lens ne var? 50kare cekmisse sifir demektir. Hafiza karti para, canta para, filtre para. Bir ust serisi 600d nin sifirinin 1200-1300tl oldugunu dusundugumuzde gercekten 50kare cekmisse ve extralarla (lens dahil olcak tabi) fiyat iyi. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Gençler bu makinalardaki shutter'mi nedir? Ne işe yarar? Benim compact makinada niye yok. Ne oluyor yani, makinanın beyni mi bitiyor? İkinci el alırken bunun azı mı çoğu mu makbuldür vs. vs.? Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Mükremin abicim; nikonda canonda çekim ömrü denilen olay var. Tabiki Pentaxta yok böyle birşey. Çünkü Pentaxta manyetik, canon ve nikonlarda mekanik aksam var. ömrü bitince tamir takımı gibi parçaları var, ustaları yapıyor. ALıyorlar 300 400 lira parayı Seri cekiyorum ben 1.5 sn benim icin cok Parazit azaltma degil ya ismini hatitlayamadim simdi bisey var ya iste neyse ismi o raw daykende acip kapatabiliyorsun cnm ya Ne kadar seri çekme ihtiyacın olabilir ki Deklanşöre basık mı tutuyorsun? Komik şey seni Zaten panaroma yapsan bile diğer kareyi hedefleyip deklanşöre basman en az 4 saniye alır Yorum bağlantısı
Onur Demir 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Mükremin abicim; nikonda canonda çekim ömrü denilen olay var. Tabiki Pentaxta yok böyle birşey. Çünkü Pentaxta manyetik, canon ve nikonlarda mekanik aksam var. ömrü bitince tamir takımı gibi parçaları var, ustaları yapıyor. ALıyorlar 300 400 lira parayı Hahhayyt guleyim bari Şu mintax ne super biseymis ya. Herseyi 10 numara 5 yildiz. 2002 yilinda Contax'ın 1-2 sene sonrasindada Canon'un uretmeye basladigi full frame neden mintax ta yok acep? Kismetse 2014 te becerebilirlerse cikaricaklar piyasaya Ha sizinkini muslugun altina sokabiliyordunuz dimi unutmusum 4sn mi? O kadar yavaş degilim Ben Yorum bağlantısı
Misafir 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Mükremin abicim; nikonda canonda çekim ömrü denilen olay var. Tabiki Pentaxta yok böyle birşey. Çünkü Pentaxta manyetik, canon ve nikonlarda mekanik aksam var. ömrü bitince tamir takımı gibi parçaları var, ustaları yapıyor. ALıyorlar 300 400 lira parayı Ne kadar seri çekme ihtiyacın olabilir ki Deklanşöre basık mı tutuyorsun? Komik şey seni Zaten panaroma yapsan bile diğer kareyi hedefleyip deklanşöre basman en az 4 saniye alır Bu ne be? Arabaların km.si gibi? Eminim onu da düşürenler vardır. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 (düzenlendi) Pentax gerçekten süper birşey. İnanmıyorsan bir kere al kullan Ha FF diyorsun ya devamlı, her firmanın bir kulvarı vardır. Crop sensör ve Orta formatta tokat manyağı yapıyor sizi dvamlı dmi Orta format makineniz yoktu dimi sizin? aaa unutmuşum özür )) Hahhayyt guleyim bari Şu mintax ne super biseymis ya. Herseyi 10 numara 5 yildiz. 2002 yilinda Contax'ın 1-2 sene sonrasindada Canon'un uretmeye basladigi full frame neden mintax ta yok acep? Kismetse 2014 te becerebilirlerse cikaricaklar piyasaya Ha sizinkini muslugun altina sokabiliyordunuz dimi unutmusum 4sn mi? O kadar yavaş degilim Ben 13 Aralık 2013 tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Bu ne be? Arabaların km.si gibi? Eminim onu da düşürenler vardır. Buradaki sistemin ömrü abi. Pentaxta böyle birşey yok, ama dediğim gibi canon ve nikonun sistem mekanik olduğu için belli bir ömür oluyor. Triger kayışı misali Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Türkiye'de Cennet papağanının nadir bulunan bir türüdür. Genellikle cennetler yeşil renkte olur ama bunlar yeşilimsi mavi.Ben araştırmalarımla 3 adet edinebildim. (Resimlerin üstüne tıklayınca büyüyor.) Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 (düzenlendi) Pentax K5 ve Rokinon 85mm F1.4 San. Tic. Ltd. Şti. Fotoğraf bana ait değil, araştırma yaparken denk geldim 3 Ocak 2014 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Bu lens adamı hasta eder. Netleyemeyen kamera, lens değil.... Hasta etse etse kamera hasta eder.. Yorum bağlantısı
Onur Demir 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Pentax K5 ve Rokinon 85mm F1.4 San. Tic. Ltd. Şti. Fotoğraf bana ait değil, araştırma yaparken denk geldim Mert; bildigim madsriyla bu lens manuel bir lens. Sizin makinelerdeki titresim engelleyici ve af motorunun bir faydasini goruyormusunuz manuellerle ? Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Netleyemeyen kamera, lens değil.... Hasta etse etse kamera hasta eder.. Bu lens manuel abi. Bilgine.. Hem bu lens keskinliği ile hasta eder. Boyun fıtığı yapar insanı kafa çevirip durmaktan. Bu lensin AF motorlularınin ikinci elleri 1500 liradan aşşağı bulunmaz abi. Mert; bildigim madsriyla bu lens manuel bir lens. Sizin makinelerdeki titresim engelleyici ve af motorunun bir faydasini goruyormusunuz manuellerle ? Bildiğin VC IS gibi titreşmiyor işte, daha ne olabilir ki? 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Bu lens manuel abi. Bilgine.. Hem bu lens keskinliği ile hasta eder. Boyun fıtığı yapar insanı kafa çevirip durmaktan. Bu lensin AF motorlularınin ikinci elleri 1500 liradan aşşağı bulunmaz abi. Lense sözüm yok ki... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Lense sözüm yok ki... Çekimdeki makineye ve imzamdakine bak abi. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 (düzenlendi) Mert; bildigim madsriyla bu lens manuel bir lens. Sizin makinelerdeki titresim engelleyici ve af motorunun bir faydasini goruyormusunuz manuellerle ? Hacı, Canon ve Nikon'da görüntü sabitleme işini lens üstünde ki elemanlardan birinin sabitlenmemesiyle yapar. Bu sabitlenmeyen eleman da ufak bir servo motor ve gyro sensör vardır. Algılayıcı, hareketi hissettiği anda hareketin tersi yönde motoru çalıştırarak görüntüyü sabitlemeye çalışır. Bizim Pentax makinelerde ise, lens üstünde değil de gövde de bulunur. Yine gyro sensör ve servo motor vardır, motor bu sefer lensteki hareketli elemana değilde gövdede ki sensöre bağlıdır. Hareket doğrultusunda sensörü hareketin tersi yönünde yönlendirirerek görüntü sabitlemeye çalışır. Bu sistem lensten bağımsız çalıştığı için AF olmayan MF lensler de bile çalışır. Ekleme yapayım, Yeni Pentax K3 gövde ile servo motoru daha da geliştirildi ve gerçekten gözle baktığınızda sensöre, sensörün hareket ettiğini görebiliyoruz. 31 Aralık 2013 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Demir 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Bu lens manuel abi. Bilgine.. Hem bu lens keskinliği ile hasta eder. Boyun fıtığı yapar insanı kafa çevirip durmaktan. Bu lensin AF motorlularınin ikinci elleri 1500 liradan aşşağı bulunmaz abi. Bildiğin VC IS gibi titreşmiyor işte, daha ne olabilir ki? Hacı, Canon ve Nikon'da görüntü sabitleme işini lens üstünde ki elemanlardan birinin sabitlenmemesiyle yapar. Bu sabitlenmeyen eleman da ufak bir servo motor ve gyro sensör vardır. Algılayıcı, hareketi hissettiği anda hareketin tersi yönde motoru çalıştırarak görüntüyü sabitlemeye çalışır. Bizim Pentax makinelerde ise, lens üstünde değil de gövde de bulunur. Yine gyro sensör ve servo motor vardır, motor bu sefer lensteki hareketli elemana değilde gövdede ki sensöre bağlıdır. Hareket doğrultusunda sensörü hareketin tersi yönünde yönlendirirerek görüntü sabitlemeye çalışır. Bu sistem lensten bağımsız çalıştığı için AF olmayan MF lensler de bile çalışır. Ekleme yapayım, Yeni Pentax K3 gövde ile servo motoru daha da geliştirildi ve gerçekten gözle baktığınızda sensöre, sensörün hareket ettiğini görebiliyoruz. ya siz ne ayaksınız Ne soruyorum ne cevap alıyorum. Yarım aldım diyelim. Hele hele Tarımların Hakan gülmüş bide pehh. AF moturu diyom AF moturu. AF çalışmıyor dimi onu söyleyin Bana. sabitleme işi hikaye o Hakan Tarım gibi eli titreyenlere lazım Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 ya siz ne ayaksınız Ne soruyorum ne cevap alıyorum. Yarım aldım diyelim. Hele hele Tarımların Hakan gülmüş bide pehh. AF moturu diyom AF moturu. AF çalışmıyor dimi onu söyleyin Bana. sabitleme işi hikaye o Hakan Tarım gibi eli titreyenlere lazım Olum, Af olmayan lenste af motoru çalışmaz zaten. Bunu sormadığını varsayıp cevap vermemiştim. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Mert; bildigim madsriyla bu lens manuel bir lens. Sizin makinelerdeki titresim engelleyici ve af motorunun bir faydasini goruyormusunuz manuellerle ? Bildiğin VC IS gibi titreşmiyor işte, daha ne olabilir ki? Yorum bağlantısı
Onur Demir 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Olum, Af olmayan lenste af motoru çalışmaz zaten. Bunu sormadığını varsayıp cevap vermemiştim.Nan govdede af moturu var diye ne artizlik yapiyonuz madem Yorum bağlantısı
Recommended Posts