İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Guest Mert Boran

Geniş açı kalite birşey al, uğraşma 50 ile 

çünkü 1.8 alırsın. 50 alacaksan da illa 1.4 olsun Mert. 

Sus çaktırma ula :p Anlayacağı yerden anlasın. 

Bi örnek alsak abi ? :p

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bi örnek alsak abi ? :p

Tamron Af SP17-50mm f/2.8 VC alacaksın ikinci eli 550-700 arası sıfırı 1000TL. Bu lensi alacaksın 2 yıl başka lense bakmıyacaksın. 

2 yıl sonunda lens sana sen lense alışacaksın 2 sene sonra dönüp bakacaksın vay be 18*55 'e nasıl katlanmışım diyeceksin :D

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Adam haklı beyler :D De eksik haklı 17mm de çekmedim 50mm de çektim. 17mm geniş açıda bu kadar alan derinliği yakalayan lensi 550TL'ye satmazlar :D

Sen cok Hakan Tarima takiliyorsun. Anlama problemimiz var. 17mm ile olmadigi zaten belli onun farkindayim ancak 17mm ile 50mm arasinda bu fiyata bu derinligi verecek lens varmi diyorum.

Ayrica oryantilmis Sayin Tarim ; 17mm ile f2.8 buyutulcek birsey degildir, asil buyutulcek olan 17 den 50ye gecerken 5.6 vs. Cikmadan f2.8de sabit kalmaktir.

Yani yukarda dedigimin arkasindayim off derinlige bak :sandalye:

Gerci Sen simdi 50mm de o derinlik normal dersin :)

via Note2

Tamron Af SP17-50mm f/2.8 VC alacaksın ikinci eli 550-700 arası sıfırı 1000TL.

non vc daha bir keskin Mert

Ayrica Canon icin soyluyorum non vc sifir 830tl 2.el 500civari. Vc liler daha pahali.

via Note2

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Sen cok Hakan Tarima takiliyorsun. Anlama problemimiz var. 17mm ile olmadigi zaten belli onun farkindayim ancak 17mm ile 50mm arasinda bu fiyata bu derinligi verecek lens varmi diyorum.

Ayrica oryantilmis Sayin Tarim ; 17mm ile f2.8 buyutulcek birsey degildir, asil buyutulcek olan 17 den 50ye gecerken 5.6 vs. Cikmadan f2.8de sabit kalmaktir.

via Note2

Ayrica Canon icin soyluyorum non vc sifir 830tl 2.el 500civari. Vc liler daha pahali.

via Note2

VC'siz de netleyemezsiniz siz ondan dedim :D

Bizde Gövde de olunca görüntü sabitleyici af motoru ve bilimum motorlar sabitleyiciler bilmeyiz böyle şeyleri ;)

Pentax için daha ucuza böyle alan derinliği veren lens var da AF değil ne yazık ki

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

via Note2

via Note2

1 - 200 mm. ye kadar 2.8 imiz mevcut şükürler olsun :)

2 - benim çekimim de 50 mm idi :p İkisi de mm. olarak aynı :) Biri zoom lens biri prime lens. 

VC'siz de netleyemezsiniz siz ondan dedim :D

Bizde Gövde de olunca görüntü sabitleyici af motoru ve bilimum motorlar sabitleyiciler bilmeyiz böyle şeyleri ;)

Pentax için daha ucuza böyle alan derinliği veren lens var da AF değil ne yazık ki

Hangisi o ? 

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir
(düzenlendi)

2 - benim çekimim de 50 mm idi :p İkisi de mm. olarak aynı :) Biri zoom lens biri prime lens.

Hangisi o ?

Ona ragmen Sıkıntı yasıyorum netleme konusunda diyosun yani :D

Mert'in bahsettigi karnındaki kelebeklerden sende yokmu titresim engelleyenlerden hani :sandalye:

via Note2

tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Bendeki titremenin sebebi pil voltajıymış, onu sonradan çözdük. Tabiki bir de body hafifliği ve 70 200 ün ağırlığından oluşan dengesizlik. Pilleri yenileyince sorunumun çoğu çözüldü. Body de değişince tamamen ortadan kalkacak denge olacak. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ona ragmen Sıkıntı yasıyorum netleme konusunda diyosun yani :D Mert'in bahsettigi karnındaki kelebeklerden sende yokmu titresim engelleyenlerden hani :sandalye: via Note2

Bitti o iş hacı, artık saracak başka bir şey bul ;)

Hangisi o ? 

Porst Reflex Color 55mm F1.2

Yorum bağlantısı

Bendeki titremenin sebebi pil voltajıymış, onu sonradan çözdük. Tabiki bir de body hafifliği ve 70 200 ün ağırlığından oluşan dengesizlik. Pilleri yenileyince sorunumun çoğu çözüldü. Body de değişince tamamen ortadan kalkacak denge olacak. 

Hmm, demek ki yakıt kalitesi makinalarda da titreşime sebep oluyor. Arıza tespitini serviste mi başardılar? Sen deneyerek mi buldun?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hmm, demek ki yakıt kalitesi makinalarda da titreşime sebep oluyor. Arıza tespitini serviste mi başardılar? Sen deneyerek mi buldun?

Pentaxforums, dünya üstünde ki bir markaya ait en iyi forum sitelerinden biridir. Her türlü teknik, taktik bilgi mevcuttur. Sıkıntı ingilazca olması..

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Bitti o iş hacı, artık saracak başka bir şey bul ;)

Porst Reflex Color 55mm F1.2

1 - Canoncu işte tekrarlar durur :p

2 - Evet yaa. Kolleksiyonluk temiz bulmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

1 - Canoncu işte tekrarlar durur :p

2 - Evet yaa. Kolleksiyonluk temiz bulmak lazım. 

Ahh ahh geçti elimize Peyam Selami (jeofizikçi) isimli arkadaş vasıtasıyla. Sıfır gibiydi resmen, düşürmüştüm diyaframı takılı kaldı, Nazmi Kılıçer'e yolladım. Duayendir kendisi, çok iyi ustadır. Tamir edip mekanizmasını sıfırlayıp yağlayıp yollamıştı. Sattık sonra KX alacaz diye. Pişmanım o lensi sattığıma.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Şöyle iki tane örnek fotoğraf koyayım :p

8956266175_5aca75edde_o.jpg

3034086198_623d7f6753_o.jpg

Üsteki F4 diyafram ile alltaki de F1.2 ile çekildi.

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Şöyle iki tane örnek fotoğraf koyayım :p

Üsteki F8.0 diyafram ile alltaki de F1.2 ile çekildi.

Bu ne ya. :blush::wub:

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

Ömrü hayatında f 1.2 lens eline geçmek nasip olsun da görürüm seni :) Gerçi yeşil modda bir işe yaramaz bunlar :p

1.4 üm var diye neticem havada geziyorum ben. Düşün artık :)

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

1. foto güzelde ikinci çok karışmış :s

Onun modeli öyle Ersen Tapan :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

QezD9JX.jpg

Bilin bakalım ne ile çektim ? Göz benim göz bu arada. :p

Ters objektif olayını anlıyarak yaptıysan helal?? :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...