İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Mert Yeldan

ins cnm ya :sandalye:

Hele pentixcinin biride bi foto cekiyor neresi net olmussa orayi cropluyor. Normalide odur da iste burda yanlis olan kizi netlicem derken babayi netliyince onunla hava atiyor :sandalye:

via Note2

Ben verdim siparişi, dikkat et hacı front focus back focus sorunu var bu lenslerde, kötü kopyalara denk gelme ;)

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Ben verdim siparişi, dikkat et hacı front focus back focus sorunu var bu lenslerde, kötü kopyalara denk gelme ;)

evet duydum Af sorununu. Pentaxcilar sansli govdedeki af motoru sayesinde rahat ederler. Ben daha emin degilim. Daha 18-55is bile gelmedi bi gelsin biraz kullaniyim degerlendiririm.

via Note2

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

evet duydum Af sorununu. Pentaxcilar sansli govdedeki af motoru sayesinde rahat ederler. Ben daha emin degilim. Daha 18-55is bile gelmedi bi gelsin biraz kullaniyim degerlendiririm.

via Note2

Biz de menüde AF ayarı var. Lenste kusur varsa oynayabiliyor düzeltebiliyoruz. O yönden şanslıyız güzel düşünülmüş bir olay. Temiz sorunsuz bulursan kit lens yerine hiç düşünme bile direk tamron al. Kullandım daha önce alan derinliği müthiş ve keskin bir lens. Renkleri çok güzeldir. f/p oranı çok yüksek

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

ins cnm ya :sandalye:

Hele pentixcinin biride bi foto cekiyor neresi net olmussa orayi cropluyor. Normalide odur da iste burda yanlis olan kizi netlicem derken babayi netliyince onunla hava atiyor :sandalye:

Sendeki 60D ile 200 mm de bu keskinliği al, sonra gonuş :sandalye:

Aynı pozu tekrar çekersen bir ay bişey yazmayacağım... 

Tam bir muhasebecisin abi :D Tam yani :)

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Biz de menüde AF ayarı var. Lenste kusur varsa oynayabiliyor düzeltebiliyoruz. O yönden şanslıyız güzel düşünülmüş bir olay. Temiz sorunsuz bulursan kit lens yerine hiç düşünme bile direk tamron al. Kullandım daha önce alan derinliği müthiş ve keskin bir lens. Renkleri çok güzeldir. f/p oranı çok yüksek

kitlensi makineyle aldimda daha ulasmadi elime. Alirken oyle aldim yani. Hepsini satip alirsam ancak alirimda daha emin degilim iste. Hic olmadi biraz zaman gecireyim sonra karar veririm.

via Note2

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Hakan Tarım tırt makinasını satıyormuş..

Hani iyiydi hani makinanin kraliydi :p
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Canon al len.. onda titremeyi önleyen sistem var.. .

Canon'u alıp saksı mı yapsın bu titrek halle :p Pentax'ın SR'si bile çare olamıyor. Canon kesmez onu :D Alacağı şey de çift SR var o bi çare bakalım :p

SR (Shake Reduction)

Yorum bağlantısı
Onur Demir
(düzenlendi)

Canon'u alıp saksı mı yapsın bu titrek halle :p Pentax'ın SR'si bile çare olamıyor. Canon kesmez onu :D Alacağı şey de çift SR var o bi çare bakalım :p

SR (Shake Reduction)

shaker makir bilmem Ben.

Ben tamron 17-50 non vc alsammi diye dusunurken adam cift katmanli is, vc, Sr herne haltsa iste ondan alacak Aboovvvv.

Ya birde Canon al diyipdurmayin, elimizde kalcak makineler satamicaz adi kotuye cikacak. Pentaxta o sorun yok cunku; iyi yada kotu bir imaji bile yoook Pentaxin. Devam etsin pentaxla :))))

via Note2

tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

shaker makir bilmem Ben. Ben tamron 17-50 non vc alsammi diye dusunurken adam cift katmanli is, vc, Sr herne haltsa iste ondan alacak Aboovvvv. Ya birde Canon al diyipdurmayin, elimizde kalcak makineler satamicaz adi kotuye cikacak. Pentaxta o sorun yok cunku; iyi yada kotu bir imaji bile yoook Pentaxin. Devam etsin pentaxla :)))) via Note2

Şii şampiyon Mert Boran'ın Canon'undan haberin var mı senin :p Çocuğun ömrü Canon serviste geçti :D

Bu arada al 17-50'yi.. TommyGun çarpışması yaparız :p

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Şii şampiyon Mert Boran'ın Canon'undan haberin var mı senin :p Çocuğun ömrü Canon serviste geçti :D

kim dedi ona git 1100d al diye. Canon un en uzak durulmasi gerek serisi 1000li serileridir. Ben bilmiyomuydum 1000d nin live view i olmasina ragmen 400d aldim zamaninda. Ondalik dilim ufaldikca kalite ve segment iyilesiyor canonda. Mert Boran 'daki slr like gibim bise :)

via Note2

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

kim dedi ona git 1100d al diye. Canon un en uzak durulmasi gerek serisi 1000li serileridir. Ben bilmiyomuydum 1000d nin live view i olmasina ragmen 400d aldim zamaninda. Ondalik dilim ufaldikca kalite ve segment iyilesiyor canonda. Mert Boran 'daki slr like gibim bise :)

via Note2

400D'yi de adam ettin ha :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Kedi kuyruğunu görmüş, kendini maymun sanmış uieylmakuyliemak :sandalye:

Ovvv 400d'nin tanımlaması olmuş :D

Yorum bağlantısı
Onur Demir

400D'yi de adam ettin ha :D

400d cok super makine demiyorum ki ben. 1000li serilerdense xxxd li seriler daha iyidir diyorum ;)

via Note2

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

400d cok super makine demiyorum ki ben. 1000li serilerdense xxxd li seriler daha iyidir diyorum ;)

via Note2

Biz ona aynı şeyin laciverti diyoruz :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ya birde Canon al diyipdurmayin, elimizde kalcak makineler satamicaz adi kotuye cikacak. Pentaxta o sorun yok cunku; iyi yada kotu bir imaji bile yoook Pentaxin. Devam etsin pentaxla :))))via Note2

Pentax ın imaj tazelemesi Hakanın tekrar pentax almaması şartıyla 2 yılı bulur.. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

via Note2

1100D'nin iyi olmadığını biliyorum. Babam 2.el aldırmadı. Hem maliyet meselesi.  Sıfır olarak da en ucuzu buydu. Daha tam olarak işi bilmiyorum. Amatörken o kadar para verip 7D alsam ne yazar? Sonuçta kul yapısı ne yapayım bozuldu işte. Şans meselesi. İnşallah para iadesi veya birebir değişim verirlerde satıp kompakt birşey alıp çekilirim dslr like sınıfından.

Saygılarımla. 

Yorum bağlantısı
Onur Demir

1100D'nin iyi olmadığını biliyorum. Babam 2.el aldırmadı. Hem maliyet meselesi. Sıfır olarak da en ucuzu buydu. Daha tam olarak işi bilmiyorum. Amatörken o kadar para verip 7D alsam ne yazar? Sonuçta kul yapısı ne yapayım bozuldu işte. Şans meselesi. İnşallah para iadesi veya birebir değişim verirlerde satıp kompakt birşey alıp çekilirim dslr like sınıfından.

Saygılarımla.

Çok alingan gordum seni Mert! Hakan Tarim kadar ugrassak senle istifa etcen herhalde forumdan :)

Baslangic serisi zaten seninki sende basliyorsun biseylere. En dogrusunu aldin zaten ama keske xxxd bir seri alabilseydin.

Dedigin sebeplerden alamamissin yapcak bisey yok. Takilma bukadar bozulurda kirilirda. Ayrica sendekinin makine ile alakasi yok , sende var biseyler (bkz: note2) :)

via Note2

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

1100D'nin iyi olmadığını biliyorum. Babam 2.el aldırmadı. Hem maliyet meselesi.  Sıfır olarak da en ucuzu buydu. Daha tam olarak işi bilmiyorum. Amatörken o kadar para verip 7D alsam ne yazar? Sonuçta kul yapısı ne yapayım bozuldu işte. Şans meselesi. İnşallah para iadesi veya birebir değişim verirlerde satıp kompakt birşey alıp çekilirim dslr like sınıfından.

Saygılarımla. 

:D len takılıyoz hemen duygusala bağlamışsın :p Aynasız Pentax K-01 alalım sana para iadesi olursa. DSLR apsc sensör var içinde. SR var alırsın sonra bi 50mm f1.7, Onur'un çekemediklerini çekersin ;)

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

güzel fotoğraflar mert :) eline sağlık ancak en acilinden bir gridline açılıyor mu DSLR'da bilmiyorum ama şu kareyi 9 eşit parçaya bölen çizgileri açmalısın. her fotoğrafta bir eğrilik mevcut kisi haricinde :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...