İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Guest Hakan Tarım

Oyle degilde keske F dahada azalsada sure kisalsa. Misal 2.8-3, 5 arasi bir degerle 10sn nin altina dusulse daha iyi. Nedeni ise; su uzerindeki tekneler hareket ediyorlar ve sure arttikca hayaletlesecekler. Sabit cisim olsa yapistir 30sn istersen ancak su uzerindeki gemilere yemez.

Yazdiktan sonra hatirladim. Sizin orda deniz neyimde yok ya :p

Teknelerin hareket etmediği bir an beklenir olur biter. Bunuda ben mi öğreteyim Onur ? aaaa ayıp ayıp :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Son kareler hünerli olmuş. :bravo::nazar: Bu konuyu sevmeye başladım. :D

Hakan resimler oldukca güzel ama sen yinede başka şeyleri resmetmeye çalış derim. :yes::good1::nazar:

Baraj'a bakınca elmas dağı gördüm sanki.Ayrı bir güzel görünüyor.Resimin bu halide baya farklı göstermiş.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bi bayram karesi de benden, tabiki konu mankenim yine kızım :)

Özellikle iso 400 :p Mert Yeldan sinir olsun diye :sandalye:

Şaka bir yana 400 iso ile nasıl bir çamur olacak diye denemiştim. İyi pek çamurlaşma olmadı. 

Camera Pentax K-x

Exposure 0.004 sec (1/250)

Aperture f/4.0

Focal Length 200 mm

ISO Speed 400

Exposure Bias 0 EV

Flash Off, Did not fire

X-Resolution 240 dpi

Y-Resolution 240 dpi

Software Adobe Photoshop Lightroom 5.0 (Macintosh)

Resimden anlamam, bakar geçerim, makinadan da anlamam çeker geçerim. Ammaaaa bu melekler var ya işte onları geçemem, Allahım yüzünün güzelliğini bahtına da yansıtsın. Acılarını göstermesin. Ömür boyu mutluluk versin. O nasıl bir güzellik, o nasıl bir poz Hakan. Kelebek gibi uçuyor maşallah.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Oyle degilde keske F dahada azalsada sure kisalsa. Misal 2.8-3, 5 arasi bir degerle 10sn nin altina dusulse daha iyi. Nedeni ise; su uzerindeki tekneler hareket ediyorlar ve sure arttikca hayaletlesecekler. Sabit cisim olsa yapistir 30sn istersen ancak su uzerindeki gemilere yemez.

via Note2

Yazdiktan sonra hatirladim. Sizin orda deniz neyimde yok ya :p

via Note2

Hacı, bu tür fotoğraflarda ışık kaynaklarının yıldızlaşması beklenir. Yıldızlaşma da biliyorsan yüksek F değeriyle oluşur ;) Bilmiyorsan hani :p

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Hacı, bu tür fotoğraflarda ışık kaynaklarının yıldızlaşması beklenir. Yıldızlaşma da biliyorsan yüksek F değeriyle oluşur ;) Bilmiyorsan hani :p

yuksek F degerinden kastin nedir? F in sifira yaklasmasimi uzaklasmasimi. Anlam karmasasi olmasin. Ayni seyden bagsediyoruz zaten.

Ek olarak hareketli cisimleri mumkun oldugunca hizli pozlama ile cekelimki bulanik cikmasinlar demek istedigim benim. Sabit bir yer olsa ok istedigin goruntuyu almak icin ayatla makineni

Ayrica ;

Gönderilen Resim

via Note2

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

olmaz olur mu abi :)

Büyüğü yok mu Çağlar?

UXbSU78.jpg

tarihinde Çağlar Aymelek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bi bayram karesi de benden, tabiki konu mankenim yine kızım :)

9476797913_7091310098_c.jpg

Düzgün yaptığın ender işlerden birisi.. 

Bu kızın dünyaya gelmesine vesile olmak...  :bravo:

Maşallah..  :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

:sandalye:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Seni varya abiii :) Dua et kmler çok fazla, yoksa bıyıkları tek tek yolardım :sandalye:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Onur hayırlı olsun hacım, güle güle kullan. F8 gibi F11 gibi değerlerden bahsediyorum

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Onur hayırlı olsun hacım, güle güle kullan. F8 gibi F11 gibi değerlerden bahsediyorum

ok tamamdir. Ancak senin istedigin etkiyi almak su ustundeki tekneyi cekerken cok tehlikeli sabit olmadigi icin. Onu anlatmaya calisiyorum.

Iyi dileklerin icin tesekkurler bu arada :)

Guzel aletmis vesselam

via Note2

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir

az önce Balkonda otururken yaptığım deneme çekimi. Ahım şahım birşey değil ancak konu mankeni çakmağı 9 sene önce Almanyadan gelirken getirmiştim. Has Avusturya malı ve orjinali. ağır Abilerden biri hediye etmişti Bana ozamanlar. Kaç yıllıktır bilmem.

9512855210_ee4d0be863_c.jpg

Muhtar by OnurD., on Flickr
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

az önce Balkonda otururken yaptığım deneme çekimi. Ahım şahım birşey değil ancak konu mankeni çakmağı 9 sene önce Almanyadan gelirken getirmiştim. Has Avusturya malı ve orjinali. ağır Abilerden biri hediye etmişti Bana ozamanlar. Kaç yıllıktır bilmem.

Muhtar by OnurD., on Flickr

Flickr'dan ekledim az evvel ;)

Hacı, şu sarımtrak canon renginin neyini seviyorsun?

Yorum bağlantısı
Onur Demir

sarimtrak canon rengimi? :))) wb ayari denen bisey var moruk sarida olur her renkte sorun degil. Ayrica isik bildigin sarimtrak isik zaten mal neyse onu ceker bu alet mintax mi sandin bunu :)

via Note2

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Ama cidden ne kadar canon çekimi gördüysem tabiki oynanmamışı hap sarımtırak. Şaka bir yana doğru yani. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

sarimtrak canon rengimi? :))) wb ayari denen bisey var moruk sarida olur her renkte sorun degil. Ayrica isik bildigin sarimtrak isik zaten mal neyse onu ceker bu alet mintax mi sandin bunu :)

via Note2

Canon'dan başka bir şey görmediğin için anlamadın işte bu tabiri :) Soluk sarımtrak bir renk yapısı var Canon'da. Mesela Nikon'un yeşili çok güzeldir. Pentax'da kırmızı çok canlıdır ;) bunu diyorum işte, senin foto bağırıyor bariz Canon diye :D

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Simdi farkettim; upload ettigim fotolar normalden sarimtrak cikiyor. Flickr a pc den bakarsan gercek renkleri gorursun :)

via Note2

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

1100D beni yarı yolda bıraktı. Tam 5001. Fotoğrafi cektim geldim kusadasinda. Geldim bilgisayara atayim dedim. Attim. Lr4te isledim. Sonra kartı alip makineye bir taktım o da ne? Kart takili değil uyarisi. Karti Formatladim. Makineyi fabrika ayarlarina döndürdüm. Yine sonuç ayni. Bugün de Güzelçamlı milli parkina gidecektik. Ah ulan ah. :(

Galaxy Note II Cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

1100D beni yarı yolda bıraktı. Tam 5001. Fotoğrafi cektim geldim kusadasinda. Geldim bilgisayara atayim dedim. Attim. Lr4te isledim. Sonra kartı alip makineye bir taktım o da ne? Kart takili değil uyarisi. Karti Formatladim. Makineyi fabrika ayarlarina döndürdüm. Yine sonuç ayni. Bugün de Güzelçamlı milli parkina gidecektik. Ah ulan ah. :(

Galaxy Note II Cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi.

Kartı pc görüyor mu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...