Guest Mert Boran 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 1- Nereden aldın? 2- Kaça aldın? 3- Kutu içinden çıkan ithalatçı bilgilerinde ne yazıyor? Kim ithal etmiş? 4- Satıp napacan, kullan boşa masraf yapma. Sanki her dakika çekim yapıyorsun, aştın artık da yetmiyormuş gibi konuşuyorsun makine 1-Electroworld 2-999tlcik. 3-Canon Eurasia 4- Pekiğğ. Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Bu ne ya bende istiyom bir SLR :/ manuel mod tam bir işkence. enstantene ve diyafram için çatır çutur tuşlara basıyom paso manuel fokus içinde aynı Ama parasına göre(!)( ) çok deli iş çıkarıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 1-Electroworld 2-999tlcik. 3-Canon Eurasia 4- Pekiğğ. Manuel moda al, focusu manuele al diyaframı 11 gibi yap çekim süresini 30 sn yap, lensin kapağınıda kapat. Çek arka arkaya 10-15 tane. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Manuel moda al, focusu manuele al diyaframı 11 gibi yap çekim süresini 30 sn yap, lensin kapağınıda kapat. Çek arka arkaya 10-15 tane. Tamam yapıyorum şimdi abi. 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Bilgehan bu işi biliyor.. fotoğrafı görmeme gerek yok. komik insan seni Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Tamam yapıyorum şimdi abi. Abi son durum bu: http://dosya.co/download.php?id=51C758DF1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Arkadaşlar belki biliyorsunuzdur makine ile çektiğimiz resmin kaçıncı resim olduğunu gösteriyor. http://www.camerashuttercount.com/ 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 alt tarafına baktım da her makineyi desteklemiyor. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Benim IMG 4496 'da. Hiç sıfırlamamıştım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 alt tarafına baktım da her makineyi desteklemiyor. Nikon ve Pentax için http://www.eoscount.com/ (sadece canon) Buda senin için ilgilini çebelir. http://www.olegkikin.com/shutterlife/ Yorum bağlantısı
Misafir 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Güvenç makinen hayırlı olsun. F/p olarak çok iyi bir denge yakalamışsın. Cepten çektiğin gotoğraflar çok başarılı idi, bundan çok daha güzel sonuçlar alacaksın diye düşünüyorum. Kompak makinelerin makro mesafeleri bu işe adanmış lens kullanmayan dslr''lere göre daha başarılıdır. Mert, ölü piksel sorun gibi gözükse de muhtemelen birçok makinede detaylı incelendiğinde görülebilecek bir hadise. Mp arttıkça bu risk de var. Bilgehan senin de kompozisyonlardaki seçimin çok hoş. Gece çekimlerinde uzun pozlama,( hareketli nesnelerin olmadığı ortamlarda tercih edilerek), makineye giren ışığı arttırır ve dijital makinelerin kabusu yüksek Iso'ya ihtiyacını minumuma indirir diye biliyorum doğru mu? Bence makinenin kalitesi karanlık ortamda basçek yapılan fotoğraflarda yüksek isoya ihtiyaç duyduğunda daha çok ortaya çıkıyor ki, muhtemelen hepimiz full frame olmayan makineler kullandığımızdan bu konudan muzdarip oluruz:) Bu arada makinenin kullandığı lensin de önemi ortaya çıkıyor. Örneğin bazı lensler yüksek megapikselli kameralarda crop(fotoğraf üzerinde yakınlaştırma) yapıldığında bekleneni veremiyor. Buradan yüksek megapikselin gerekliliği konusuna gelirsek; çoğumuz poster boyutlarında baskı almayacağımız için yüksek megapiksel biraz gereksiz gibi gözüküyor. Fakat daha çok doğa fotoğrafçılığı veya objelere odaklanan kullanıcılar için crop önem taşıyor ve yüksek megapikselin hakkını veren dslr'ler bu yüzden tercih nedeni oluyor. Örneğin 400mm ile çekilen bir kuşun sadece kafası croplanarak baskı alınmak istendiğinde yüksek megapiksel tercih nedeni oluyor. Benim hiç ihtiyacım olmayacağı için, sensöründe düşük megapikselde daa iyi sonuç vermesi açısından 16mp yeterli bana. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 23 Haziran 2013 Paylaş 23 Haziran 2013 Küçük ilave; Mert Yeldan'ın da dediği gibi MP ve Sensör dengeli olmalı, 345 mp bir makine sensör küçük, nasıl işleyecek o sensör? işleyemez. 16 mp ve sensörü büyük olan makine 345 mp makineden daha kaliteli çeker. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 (düzenlendi) Nikon ve Pentax için http://www.eoscount.com/ (sadece canon) Buda senin için ilgilini çebelir. http://www.olegkikin.com/shutterlife/ Yahu çaylak çekirge, çektiğin fotoğrafı sağ tıkla özelliklerden gözüküyor zaten kaçıncı olduğu Gerçi bu Pentax'a özgü bir olay, canikon marka hesap makinelerinde printerlarda yok bu olay 24 Haziran 2013 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Mert, ölü piksel sorun gibi gözükse de muhtemelen birçok makinede detaylı incelendiğinde görülebilecek bir hadise. Mp arttıkça bu risk de var. Abi bu bir sorundur. Ama çözünürlükle alakası yoktur. Çözünürlük yazılımsal bir olaydır, ölü ve hot piksel olayı ise mekanik bir olay. Sensör yüzeyinde ki birimlerin bozulmasından ya da üretim hatasından kaynaklanır. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 24 Haziran 2013 Yazar Paylaş 24 Haziran 2013 (düzenlendi) Bahar geldi fotoğraf tutkunları meydanlara dökülür oldu, kışın nerdeydiniz kardeşim 24 Haziran 2013 tarihinde Ali Karadağ tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Bahar geldi fotoğraf tutkunları meydanlara dökülür oldu, kışın nerdeydiniz kardeşim Çıtır evli adam sen sus 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Pozlama +1 adım fazla kaçmış gibi Güzel ama Şöyle bir soru sorayım Mert, fotoğraflara sen kendi ekranından bakıyorsun, ben be Bilgehan kendi ekranlarımızdan..Aynı fotoğrafı laboratuvara götürsek onlarda kendi ekranlarından bakacaklar..Haliyle bu ekranların hiçbiri birbiri ile aynı değil...Renk ayarları, kontrast ayarları farklı...Nasıl olacak bu iş, sen renkler doğal değil diyorsun benim ekrandan bakınca renkler süper gelebiliyor gibi...Sonrasında baskı yaparken makine de ayrı bir öneme sahip, CMYK makineler var, aralarda PC, PM gibi fotoğraf renkleri ile 6 veya 9 renk ile baskı yapan makineler var vs. En doğrusunu nasıl denk getireceğiz ? Ayrıca belirteyim, Bilgehan, Mert ve Güvenç' in gayretleri çok ama çok hoşuma gidiyor... 2 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 (düzenlendi) ekran kalibrasyon cihazları var abi. İşi profesyonel yapanlar zaten kullanıyorlar bunu. http://www.youtube.com/watch?v=869TzFiV5pk 24 Haziran 2013 tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 ekran kalibrasyon cihazları var abi. İşi profesyonel yapanlar zaten kullanıyorlar bunu. O zaman bu cihazla hepimiz ekranları kalibre ediyoruz ilk fırsatta... : Biz ona örümcek diyoruz, kalibre falan biraz sosyetik oluyor şekerim bu arada.. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 O zaman bu cihazla hepimiz ekranları kalibre ediyoruz ilk fırsatta... : Biz ona örümcek diyoruz, kalibre falan biraz sosyetik oluyor şekerim bu arada.. Havanı yerim senin 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Şöyle bir soru sorayım Mert, fotoğraflara sen kendi ekranından bakıyorsun, ben be Bilgehan kendi ekranlarımızdan..Aynı fotoğrafı laboratuvara götürsek onlarda kendi ekranlarından bakacaklar..Haliyle bu ekranların hiçbiri birbiri ile aynı değil...Renk ayarları, kontrast ayarları farklı...Nasıl olacak bu iş, sen renkler doğal değil diyorsun benim ekrandan bakınca renkler süper gelebiliyor gibi...Sonrasında baskı yaparken makine de ayrı bir öneme sahip, CMYK makineler var, aralarda PC, PM gibi fotoğraf renkleri ile 6 veya 9 renk ile baskı yapan makineler var vs. En doğrusunu nasıl denk getireceğiz ? Ayrıca belirteyim, Bilgehan, Mert ve Güvenç' in gayretleri çok ama çok hoşuma gidiyor... Artizzz LCD kullanıp doğallıktan bahsediyorsan konuşmayalım heç CRT'ler kadar doğal renk veren yok bir kere. Ayrıca pozlama fazla kaçmış dediğim fotoda hakkaten fazla kaçmış yani bunu her şekilde anlıyabiliriz. Ha sen ben yaşlandım artık gözüm seçmiyor diyorsan ben hiç girmeyim o konulara Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Benim sorumun pozlama ile alakası yoktu len, sırf haberin olsun diye alıntı yaptım... Crt dediğin ne olaki, ben hatırlamıyorum öyle bir ekran modeli... Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 (düzenlendi) Bir misal bizim Pentax makinelerde beyaz patlamasının önüne geçmek için çektiğin fotoda patlama olan yüzeyi kendi uyarıyor. E bunu göre göre gözümüzde alışıyor Pentax bu boru mu? Sahibini de eğitiyo Benim sorumun pozlama ile alakası yoktu len, sırf haberin olsun diye alıntı yaptım... Crt dediğin ne olaki, ben hatırlamıyorum öyle bir ekran modeli... CRT tüplü monitör? Milattan önce 1800lerden kalma teknoloji, sen kaçırmışsın o dönemi Benim sorumun pozlama ile alakası yoktu len, sırf haberin olsun diye alıntı yaptım... Crt dediğin ne olaki, ben hatırlamıyorum öyle bir ekran modeli... He ayrıca, en az senin kadar modelleme baskı almışımdır eski mesleğimden ötürü Kısacası yerim havanı 24 Haziran 2013 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Beni uyarmasa da olur, gören göz neyi göreceğini neyi görmeyeceğini iyi bilir...Kaldı ki mükemmel fotoğraf yoktur, mükemmel kompozisyon vardır..O an vardır, tekrar anlattırma bana şimdi... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts