İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Sanki çoklu odaklama yapmış(ağaç kabuğunun sağ tarafı ile üsten aşağı sarkan dal) Mertcim. Makroda değil miydi ayarlar? Ancak güzel bir detay yakalamışsın. Zaten önemli olan bu detayı görebilmen. Fotoğraf çekme başarısı zamanla gelişen bir olgu. Çok profesyönel arkadaşlarımızın kabiliyetlerini sanata dönüştürmek için harcadıkları zaman ve emeğe saygı duyarak fotoğrafın nasıl daha başarılı olabileceği hakkında yorumlamayı onlara bırakmak daha doğru buluyorum. Bir amatör olarak ben beğendim..

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Hakan reyiz, Emmi'nin dediğini yapabilmen için f22 basman gerek. Bir de mümkünse geniş açı. Ancak Emmi'yi o paklar. Emmi olay burada alan derinliği. Ki kısmen doğru olduğun noktalar var. Sensey olarak çekirge Hakan Reyize hala öğretemedim böyle çekimlerde en düşük diyafram değil bir iki stop daha büyük diyaframda çekse obje tamamen net gerisi flu kalacak :p İzleyicinin odaklanması gereken noktaya böylece daha net dikkat çekecek. Çekirge Hakan reyiz burada erkek çocuğu olan yeni baba gibi lensinin diyaframını alan derinliğini konuşturmaya çalışıyor :p

alnıma yapıştırıp gezecek yakında :tongue2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
Sanki çoklu odaklama yapmış(ağaç kabuğunun sağ tarafı ile üsten aşağı sarkan dal) Mertcim. Makroda değil miydi ayarlar? Ancak güzel bir detay yakalamışsın. Zaten önemli olan bu detayı görebilmen. Fotoğraf çekme başarısı zamanla gelişen bir olgu. Çok profesyönel arkadaşlarımızın kabiliyetlerini sanata dönüştürmek için harcadıkları zaman ve emeğe saygı duyarak fotoğrafın nasıl daha başarılı olabileceği hakkında yorumlamayı onlara bırakmak daha doğru buluyorum. Bir amatör olarak ben beğendim..

Saygılarımla.

Yok abi makro modda degildi. Elle odaklamistim sanirim . Su sinav bir gecsin asil o zaman isi dokecegim profesyonele. Teşekkür ederim. :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

El ve yüzü aynı kareye alamamış.. Ben sonuca bakarım...

El ve yüz aynı karede, ama aynı alan derinliğinde değil. Bunun sebebi diyaframı 2.8 de kullanması, bu kareyi iyi kareden çok iyi kareye çevirecek şey f3.5 idi. Bundan dolayı ben de diyorum ki, bilmediğinden alamadı. Teknik olarak alması mümkün. Şuan o aldığı lensin niceliklerinin heyecanında.

Bokeh peşinde. Alan derinliği peşinde. Çözecek yakında az kaldı.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
El ve yüz aynı karede, ama aynı alan derinliğinde değil. Bunun sebebi diyaframı 2.8 de kullanması, bu kareyi iyi kareden çok iyi kareye çevirecek şey f3.5 idi. Bundan dolayı ben de diyorum ki, bilmediğinden alamadı. Teknik olarak alması mümkün. Şuan o aldığı lensin niceliklerinin heyecanında. Bokeh peşinde. Alan derinliği peşinde. Çözecek yakında az kaldı.

E bu da zamanla kullandıkça olacak şey :) Bak en azından titrememiş :p Cup diye çıkmış. Nefes kontrolü tam :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

E bu da zamanla kullandıkça olacak şey :) Bak en azından titrememiş :p Cup diye çıkmış. Nefes kontrolü tam :p

Büyük gelişme gösterdin reyizzz :D olacak iş değildi :p

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Büyük gelişme gösterdin reyizzz :D olacak iş değildi :p

Tüm vücut kontrol altında :tongue2:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Ehtiyarlar bunu yapamıyor ya daha :D

Sonra makinem çekiyor e tabi makine çekiyor, hadi sen çek :p Nerdeeeeeeeee :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Neyse bu kadar mevzuat gırgırdan sonra esas arap bacıyı koyalım artık buraya :D Tam ayarlar aynı F bir stop değeri kısıldı :p Yani 3,5 :D

İlk koyduğum denemeydi DOF olayını çözmek için, sonra baktım ki Mehmet abicim :p bununla dalga geçer en azından az dalga geçsin diye 3,5 ile de çekmiştim, Herşey emmi içindi ! :tongue2: Seviyoruz seni emmüüüüüüü :D

imgp0749s.jpg

imgp07492.jpg

Şunu da not edeyim. El kısmı cidden bozuk bir işçilikle yapılmış :) renkleri bozuk imalattan :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Reyizz ürün defolu amma bak üstüne kalır ehtiyar Emmi çekemez, çekememişsin der :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

La Bi Git.. Ürün hatalıymış :D

Hiç güleceğim yoktu :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

La Bi Git.. Ürün hatalıymış :D

Hiç güleceğim yoktu :D

Yeminle abi ! :D yalan yok bizde :p Finlandiyalı Heidi diye akrabam var hanım tarafından, hatta alacaktı arap bacıyı da eldeki hatadan dolayı almadı. Pinti gavurlar :D

Yok abi makro modda degildi. Elle odaklamistim sanirim . Su sinav bir gecsin asil o zaman isi dokecegim profesyonele. Teşekkür ederim. :)

Güccük Mert seni unuttuk ya arada :D Renk doygunluğunu biraz arttır :p

Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan
1L0wRJr.jpg Makineden çıktığı haliyle bir fotoğraf. Ege Denizi açıklarından. Nikon p510 ile çekildi.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan
(düzenlendi)
3N8vMEL.jpg Nikon D90. tarihinde Muhammet Arslan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Demek istediğim ipek gibi görünmesiydi suyun.

Yapmasaymışsın diye okumuşum ben yaa, nasıl bir kafayla baktıysam sayfaya :unsure2:

Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

1L0wRJr.jpg Makineden çıktığı haliyle bir fotoğraf. Ege Denizi açıklarından. Nikon p510 ile çekildi.

Eline sağlık. Ben bunu çok sevdim. Yüksek çözünürlüklü halini alabilirmiyim? Bilgisayarıma masaüstüne yakışır :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Vosvoslarım :p hepiciği highline olup 1.6 Tdi'dır. Muayyerdir :D

8669158306_50183711df_z.jpg

8669152538_0f963a7935_z.jpg

Exif'e bakmadan söyle :p lens??

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Renk kalitesi tabiki k20d zaten de, lens için birşey diyemem, Prost mu yoksa ? Prost 1.2 de şurda düşüp bayılayım :D

Ports olacaktı yanlış oldu :p Heyecan yaptım :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...