İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Ali Karadağ

1- Öyle bir kısım varsa ekleyelim tabi.

2- Bunu hallettiğimize göre, sıradakine geçebiliriz ;)

1. Forumda var mı bilmem ama aklımızdaki o kısma eklemeli.

2. Sıradakinde yapılacak görev dağılımında bize ne düşüyosa elimizden geleni yaparız. :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Hakan TARIM'lar düşsün başınıza emi :sandalye:

Başlığı değiştireceğim zaten yakında. :D

"Hakan Tarım Fotoğrafçılığı Hakkında Merak Ettikleriniz" nasıl? :p

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Başlığı değiştireceğim zaten yakında. :D

"Hakan Tarım Fotoğrafçılığı Hakkında Merak Ettikleriniz" nasıl? :p

Senin fotonu çeker yayarım internete yuimkeayluieka :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Senin fotonu çeker yayarım internete yuimkeayluieka :D

Yeterince genişim,

Benden yanyana 2-3 tane hiç çekilmez :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Yeterince genişim,

Benden yanyana 2-3 tane hiç çekilmez :D

fisheye kullanmak lazım sana :sandalye:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Çok laf salatası yaptık, biraz da fotoğraf ekleyelim. :)

Şu fotoğrafım çok hoşuma gidiyor nedense. 2012 Yaz Şenliği yolunda, Tuz Gölü ziyaretinden.

3IXSwth.jpg

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

IMG_20130402_012137.jpg

IMG_20130402_011243.jpg

Bu son resimde hani şu öeşhur minyatür efekti midir? nedir? onu yapmaya çalıştım ama sanırım daha farklı fotoğraflarda denemek gerek onu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Bu son resimde hani şu meşhur minyatür efekti midir? nedir? onu yapmaya çalıştım ama sanırım daha farklı fotoğraflarda denemek gerek onu.

Bahsettiğin efekt Tilt Shift sanırım Güvenç. Bu teknik çok iyidir, özel lenslerinin fiyatı gibi.

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol
(düzenlendi)

Bahsettiğin efekt Tilt Shift sanırım Güvenç. Bu teknik çok iyidir, özel lenslerinin fiyatı gibi.

Söylemin üzerine araştırdım evet abi tilt shift'miş. :) lensler maşallahı var nazar deymesin onlara :) ben fotoşla korsan takılayım böyle :)

Birde sormak istiyorum abi sana, Fotoğraflarda ben çektiğimde genelde bana contrast çok düşük geliyor ve hep dışarıdan müdahalelerle ekliyorum. Kontrastı abartı olmayan ama biraz daha fazla olan fotoğrafları daha beğeniyorum. Bunu illa dışarıdan mı eklemek gerekiyor yoksa çekerken bununla ilgili yapılacak herhangi birşey var mıdır?

Bu resmi eklememde ki sebep şudur; elinizdeki donanım profesyonelliğe dökecekseniz tabiki önemli ancak basit bir telefonlada olabiliyor bazı şeyler :) Yeterki ışığınız bol olsun. Benzeri yukarıda var ancak ışık azdı ve kapalı bir resimdi o.

Sabah ayağım için topallaya topallaya giderken hastaneye geçen fotoğrafını çektiğim çiçekli ağacın daha da bir renklenip büyümesini görünce gene çektim acılar içinde :))

Resmi küçültmedim. Kural ihlali yapıyorum. Ancak gerekirse düzenleyebilir ve yine ekleye bilirim.

Sadece bu işe başlamak isteyen ama çekinen,cep telefonuyla çekemeyeyim gülerler dalga geçerler falan diyen varsa eğer aramızda, belki gaza gelir.

Bu arada matah birşey değil, hatta hiç birşey değil de işte sabah sabah bir gaza geldim. :)

IMAG0961.jpg

tarihinde Güvenç Terzİerol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

1. Söylemin üzerine araştırdım evet abi tilt shift'miş. :) lensler maşallahı var nazar deymesin onlara :) ben fotoşla korsan takılayım böyle :)

2. Birde sormak istiyorum abi sana, Fotoğraflarda ben çektiğimde genelde bana contrast çok düşük geliyor ve hep dışarıdan müdahalelerle ekliyorum. Kontrastı abartı olmayan ama biraz daha fazla olan fotoğrafları daha beğeniyorum. Bunu illa dışarıdan mı eklemek gerekiyor yoksa çekerken bununla ilgili yapılacak herhangi birşey var mıdır?

3. Bu resmi eklememde ki sebep şudur; elinizdeki donanım profesyonelliğe dökecekseniz tabiki önemli ancak basit bir telefonlada olabiliyor bazı şeyler :) Yeterki ışığınız bol olsun. Benzeri yukarıda var ancak ışık azdı ve kapalı bir resimdi o.

Sabah ayağım için topallaya topallaya giderken hastaneye geçen fotoğrafını çektiğim çiçekli ağacın daha da bir renklenip büyümesini görünce gene çektim acılar içinde :))

Resmi küçültmedim. Kural ihlali yapıyorum. Ancak gerekirse düzenleyebilir ve yine ekleye bilirim.

Sadece bu işe başlamak isteyen ama çekinen,cep telefonuyla çekemeyeyim gülerler dalga geçerler falan diyen varsa eğer aramızda, belki gaza gelir.

Bu arada matah birşey değil, hatta hiç birşey değil de işte sabah sabah bir gaza geldim. :)

1. Gugıl daha nelere gebe :)

2. Makinen nedir? Genelde Nikonun eski makineleri keskin ama soluk çekerdi mesela, Canonlar daha kontrastı doygundu. Yine de ayarlardan fotoğrafın doygunluğu ile ilgili ayarlar vardır mutlaka. Ayrıca ışığı karşına alıp çekim yaparsan fotğraf kontrastlı çıkmaz ;)

3. Eline sağlık.

Telefonla çok güzel kareler çekilebilir yeter ki anı yakalayabil.

Saygılarımla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

Raw + LR4 nimetleri

lr4nimetleri.png

lr4nimetleri2.png

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Başar Mert

Bu minyatür efekti aldığım makinada öyle bir bölüm var minyatür efekti diye modu ama nasıl yapılıyor ne işe yarıyor anlamadım daha :) dün baktım biraz ama ne çok ayarı var arkadaş o diyafram, estantane, ISO kombinasyonunu nasıl yapacağımı bir öğrenirsem olacak heralde :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Bu da benden biraz LR4 oynaması. Contrast ile kesinlikle oynamadım. Brush ve ND filtre ve HS ayarları sağolsun. Daha tatlı yapılıyormuş öğrenmiş olduk.

ekranresmi2013040214370.png

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Canon hesap makinesi yapmaktan dahili flaşlarını geliştirmeye fırsat ve kaynak kalmıyor tabi. Millette böyle icat peşinde koşuyor.

Ahh ahh nerede o pentaxımın arka arkaya gecikmeden patlatan flaşı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bu da benden biraz LR4 oynaması. Contrast ile kesinlikle oynamadım. Brush ve ND filtre ve HS ayarları sağolsun. Daha tatlı yapılıyormuş öğrenmiş olduk.

Deve sucuğu kaç para ? :mamba:

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Bunlarda bizim foto makinasından çıkanlar

32173_327916150659662_1296629816_n.jpg

313471_349502235167720_967047142_n.jpg

Not fotoğraflarda hiçbir hile hurda yoktur shopsuz makinadan çıktığı gibi:)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Uzun pozlama bana her zaman daha güzel gelmistir. Çok hoş fotoğraflar :rolleyes:

HTC One V cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Fotoğrafların pek özelliği yok ama farklı yıllarda farklı makinelerim (ve 1 adet cep telefonu) ile çekilmiş odamın penceresinden manzaralar. İşin kötü yanı Olympus DSLR'nin fotoğraflarını dvd'ye arşivlememiştim ve harici disk bozulduğundan onun örnek fotosunu bulup ekleyemedim.

Nokia N86

14032010010.jpg

Hp 707

hpim0268d.jpg

Sony N1

dsc00446mt.jpg

Panasonic Lx-3

p1000684em.jpg

Ve 1 hafta önce aldığım son makine Canon Sx 230 Hs. Mmakineyi deneme aşamasında çektiğim fotoğraf. Göründüğünden daha kabiliyetli ama henüz keşfedemedim.

img0047ro.jpg

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

ejesezeq.jpg

Balkonda otururken telefonla. :)yvajagu7.jpg

Bunda birazcik zoom var ama ikisindede efekt falan yok. Telefonu aldim cektim direk. :)

Galaxy Note2 ile tapatalktan gönderildi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mert, yapma böyle şeyler.. çeken var çekemeyen var :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...