İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Guest Mert Boran

Bu arada bana lens önerisi lazım. Canon 1100D için. Sizce ne tür bi lens alayım ? :)

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Bu arada bana lens önerisi lazım. Canon 1100D için. Sizce ne tür bi lens alayım ? :)

geniş mi? tele mi ne, ne için, kaç beygir, kaç tork :D dizel mi benzinli mi :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

geniş mi? tele mi ne, ne için, kaç beygir, kaç tork :D dizel mi benzinli mi :p

Hybrid olsun abi. :p

İşte onda kararsızım daha çok portre çekimi yapıyorum ama ara sıra doğaya dalıyorum manzara falan ortaya karışık birşeyler olmalı. :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Bu iyi ama ışık az olunca bozulmuş gibi.. Diğer fotoğraflarında gördüğüm sorun yok bunda..

nefes kontrolü yaptım G-3 misali :tongue2:... 90 cm uzaklıktakini 200 mm ile çektim abi. Mecburen isoya bastım. Benim body de iso çoğalınca bozuluyor biraz. O doğal maalesef. Giriş seviyesi DSLR çünkü :(

Benim tek eksiğim çıkıp dolaşamamak abi. Elim alışamadı bir türlü şu zıkkıma :D

Hybrid olsun abi. :p İşte onda kararsızım daha çok portre çekimi yapıyorum ama ara sıra doğaya dalıyorum manzara falan ortaya karışık birşeyler olmalı. :D

24-70 al geç, hepsini çek :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bidaaya nefesini tut biraz..

Derin nefes alıp deklanşöre basmadan bırakma :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

şimdi anladın dimi bendeki sorunu abi ? :) Sorun var ise yüzde 80 ben :hahahoho: yüzde 20 makine ihtimali var.

Misal bu çekimim. Hakketten özenmiştim buna :) Bırak nefesi biçbir uzvum oynamamıştı, canli tripod gibiydim :p

4.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)

Hybrid olsun abi. :p

İşte onda kararsızım daha çok portre çekimi yapıyorum ama ara sıra doğaya dalıyorum manzara falan ortaya karışık birşeyler olmalı. :D

senin alette katlama varsa 1x5 gibi sigma 18-55 f;2,8 ideal bir lens bulabilirsen...renk değerleri... sabit 2.8 oluşu bence amatör fotoğrafçılığın ideal lenslerinden biri, tavsiye ederim...fiyatıda diğer 2.8 lerin belki 3 de biri..

Düzenleme; kendi kullandığım lenslerden örnek vermiyeyim, senin makinadan pahalı :D

tarihinde Uğraş Özyurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

hizli115611.jpg

Üstad bunu orjinal yüklesene... yada 4000x3000 falan..

Martıyı gördüm, hemen aklıma geldi. Yazayım dedim, emmi vurmuş voleyi :D

Uğraş abi, şu kural senin için geçerli değil abi. Megabayt megabayt yükle gözünü seviim :p Ultrapixellerin dökülsün her bir yana :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Uğraş abi, şu kural senin için geçerli değil abi. Megabayt megabayt yükle gözünü seviim :p Ultrapixellerin dökülsün her bir yana :D

İyi drogba sevinci yükliyim o zaman ... yüzündeki benler falan gözüken..hatta yüzündeki cildindeki delikler falan :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

İyi drogba sevinci yükliyim o zaman ... yüzündeki benler falan gözüken..hatta yüzündeki cildindeki delikler falan :D

Drogba köpeen olsun, gönder gelsin, gözümüz bayram etsin :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Martıları görünce dayanamadım :p Kıçından yakaladık ama napalım :D

8536339650_c4d5866772_z.jpg

Hatta fotoğraf bölümüne Uğraş Özyurt adı verilsin :p

Bakarım ama bulmak zor, zaten bu makina o ölçeklerde çekmiyordu 3600 e 2800 falan... bizim kullandığımız makinalar, en yüksek ebatlarda çeken değilde en hızlı çeken makinalar... o zaman bile saniyede 8 kare çekmek gibi bir özelliği vardı :D

Eos 1-d x var şimdi bi karşılaştırırsan :p

Ayy ayyy :( Bir toplantıya yanında getirsene abi :p Garipler sevinsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Mehmet abii bak bakam şahin gibi çakar gözlerinle :p Bu fotoğraf linkteninin croplanmış hali.

imgp93192.jpg

http://img248.images...21/imgp9319.jpg

noktalıklı bozulmalar (makine yapıyor isosu yükselince) dışında netlik gayet iyi şuan. Adobenin A sını netlemiştim.

abi şu Mac Os için dükkana geleceğim vallahi :) internetten araştırdım ama kafamda bir bütün oluşturamadım o yüzden girişmedim. stabilite olarak nasıl kendi cihazlarına göre?

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
abi şu Mac Os için dükkana geleceğim vallahi :) internetten araştırdım ama kafamda bir bütün oluşturamadım o yüzden girişmedim. stabilite olarak nasıl kendi cihazlarına göre?

Adobeler daha stabil çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet abii bak bakam şahin gibi çakar gözlerinle :p Bu fotoğraf linkteninin croplanmış hali.

imgp93192.jpg

http://img248.images...21/imgp9319.jpg

noktalıklı bozulmalar (makine yapıyor isosu yükselince) dışında netlik gayet iyi şuan. Adobenin A sını netlemiştim.

;Ben bu resmi çeksem, foruma yüklemezdim :)

Arda 200 liralık canonla akşama kadar çekiyor len bunlardan :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

çekimin orjinalini açtın dimi abi ? Hani gören gözler onu görmemiştir belki :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

çekimin orjinalini açtın dimi abi ? Hani gören gözler onu görmemiştir belki :p

Hıhı gördüm, benim kanon 4 mb çekerdi senin penrax 5,2 mb çekmiş. .başka fark göremedim.. :p

Dip not :

Hakan bir gün küsüp gidersen kendimi çok suçlu hissedeceğim :D

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu
Yok canım estağfurullah İlkay Bey, bunlar zamanla olacak şeyler ;) HDR yapmanın 3 yolu vardır: 1- Makine manuel moda alınır, 3 farklı ayarda (normal pozlama, uzun pozlama, kısa pozlama) 3 fotoğraf çekilir ve bu 3 fotoğraf fotoşopla üst üste bindirilir, 2- Tek fotoğrafı alıp fotoşopta ışığını önce kısar kaydedersiniz, sonra arttırır kaydedersiniz ve oluşan 3 fotoğrafa aynı işlemi uygularsınız, 3- Tek fotoğrafı alır basit bir program ile bu hale getirebilirsiniz. Ben de böyle yapıyorum :)

abi bende d3100 var onda bu kısa uzun pozlamayı nasıl yapabilirim ...

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol
(düzenlendi)

IMAG0759.jpg

yine cep telefonumla denediğim bir fotoğraf.

tarihinde Güvenç Terzİerol tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Alalım sana bir dslr Güvenç. Işığı görmüşsün bak :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Alalım sana bir dslr Güvenç. Işığı görmüşsün bak :p

Çok şanslı biriyim ki o ışık hiç eksilmedi son 3 senedir. :) az daha kalıyordum karanlıkta ama şans işte, çanakkaleye kadar aydınlatıyor beni :)

dslr konusunda keşke diyorum, olsada bassam deklanşöre ama malesef. :) çok pahalı namussuzlar :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Çok şanslı biriyim ki o ışık hiç eksilmedi son 3 senedir. :) az daha kalıyordum karanlıkta ama şans işte, çanakkaleye kadar aydınlatıyor beni :)

dslr konusunda keşke diyorum, olsada bassam deklanşöre ama malesef. :) çok pahalı namussuzlar :)

İkinci el ile başla en güzeli bu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...