İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Guest Hakan Tarım

Geliyor fenerbahçeli şirinbaba :p Senin inadına :D Hemen şuan çekiyorum sıkı dur :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Nikon D100 gördüm şimdi sahibinden'de. Üzerindeki lensin ölüsü 400-500TL, Flaş desen 100TL, Grip 100TL makine 0 bile değil -100TL'ye geliyor... İşim olsa alırdım :(

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d100-24-85-lens-4gb-kart-pluscanta.piril-piirl-bir-foto-acil-s-114242729/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
Ali Karadağ

Zafer inan o kadar çok şey yazdım ki fotoğrafı sürükleyip bıraktım hepsi gitti :(

D100 d70-80-90 gibi değil, kullanmak için biraz temel bilgi sahibi olunması gerekir ki sende var.

24-120mm biraz ağır bir lens ama çoğu yere arabayla gidiyorsan sorun yok. Keskinlik olarak da tatmin edici keskinliğe sahip, eski efsanelerden. Çok geniş açı manzara çekemezsin (18-55mm gibi) ama tatmin eder ve başlangıç için yeter bence.

500'den başlat pazarlığı :)

O makine ve o lensle çekilmiş örnekler:

00CSFc-23971884.jpg

MonkeyHead_050729.jpg

Zita1.jpg

Peak.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Diğerindeki ekstralardan dolayı fiyatına uygun demiştin di mi? Senin eklediğin linkteki için soruyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Açık konuşayım, o lensi 700TL'ye, Makine+Grip'i 600TL'te satmışlığım var deyim sen ne denli ucuz olduğunu anla. He 2 sene geçti makine şimdi 400 etsin lens de 600 etsin hadi öldürdüm 500 etsin yine etti sana 900, bir de flaş var 2. batarya vs var eder 1000 küsür lira ;)

Alacaksan diğerini al. Beğenmezsen/kullanamazsan düğünden sonra ben sana 100TL kâr verip alırım :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Ürünün sağlamlağından emin olamam İstanbul'dakinde. Diğeri burada, gider alır bakarım, kapora bırakır test ederim, işime gelirse tamamiyle alırım diye düşündüm.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Benim eklediğimin bire-bir aynısı ile çekilenler de bunlar;

DSC_8789+ps.jpg

DSC_8797+ps.jpg

DSC_8631+ps.jpg

DSC_7027.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Ürünün sağlamlağından emin olamam İstanbul'dakinde. Diğeri burada, gider alır bakarım, kapora bırakır test ederim, işime gelirse tamamiyle alırım diye düşündüm.

İstanbul'da işten anlayan bir çok arkadaş var. Baktır bi istersen. Sizin oradakinin piyasası 600-650 gibi, sen 500-550'ye kapatırsan iyi. Başlangıç için seni hayli ileri atar.

Çok güzeller yav :)

Fatoşsuz desem :) Ekipman önemli abi, ekipmanın sağlam olacak ;)

Vesile ile, bu bir hastalık Zafer, bulaştınmı çıkamıyorsun :)

O da olsun şu da bu da derken son ekipmanımı askerden geldikten sonra sattım 2835TL gibi bir rakam geçti elime, o zaman bu zamandır geçici tedavi sürecindeyim :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Nikon D100 gördüm şimdi sahibinden'de. Üzerindeki lensin ölüsü 400-500TL, Flaş desen 100TL, Grip 100TL makine 0 bile değil -100TL'ye geliyor... İşim olsa alırdım :(

http://www.sahibinde...114242729/detay

İyi gibi gözüküyor ama iyi incelenmeli kaç shutter da acaba??

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

İyi gibi gözüküyor ama iyi incelenmeli kaç shutter da acaba??

1.000.000 shutter ömrü var bunların sensörlerinin Mert, perdeyi değiş ömürlük kullan ;)

İlginçtir shutter sayısına da yalnızca Nikon servislerinde bakılıyor. D70-D200-D50-D80 kullandım hiç birinde öyle değildi.

Dediğin gibi, iyi incelenmeli, ürün sağlamsa kozmetiğe takılmadan alınmalı.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

1.000.000 shutter ömrü var bunların sensörlerinin Mert, perdeyi değiş ömürlük kullan ;)

İlginçtir shutter sayısına da yalnızca Nikon servislerinde bakılıyor. D70-D200-D50-D80 kullandım hiç birinde öyle değildi.

Dediğin gibi, iyi incelenmeli, ürün sağlamsa kozmetiğe takılmadan alınmalı.

Sensörden ziyade perde aynası, kolları, yayı da önemli. Bizim pentaxta perde manyetik olunca ömürlük oluyor da :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şimdiye kadar, shutter sayım doldu, makinam bozuldu diyeni duydunuz mu?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Sensörden ziyade perde aynası, kolları, yayı da önemli. Bizim pentaxta perde manyetik olunca ömürlük oluyor da :p

Ben yine de D100 serisi makine alırım (D100, D200, D300), kırılana kadar kullanır onu çöpe atar yine aynından alırım :crazy:

Ben bir D70'in perdesini değiştirdim (ilk makinmdi), daha sonradan sensörde ölü pikseller belirmeye başladı sensörü değişmeden sattım gitti :D Deneyimsizlik işte abi, bi de ucuz denk geldi diye almıştım, 2 yılda yaklaşık 25.000-30.000 fotoğraf çektim parasını kat be kat çıkardım zaten :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Pentaxta dolmaz çünkü ömrülük ama Canon'da çok gördüm perde kıran yay atan

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Pentaxta dolmaz çünkü ömrülük ama Canon'da çok gördüm perde kıran yay atan

Marka sınırlaması yapmayalım, hepsi elektromekanik ürün hepsi bozulabilir ;)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Marka sınırlaması yapmayalım, hepsi elektromekanik ürün hepsi bozulabilir ;)

Perde için konuşmuştum:p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Perde için konuşmuştum :p

Pekalaa :)

Şaka bir yana da bugün dondurduğum facebook hesabımı açtım, içerisinden bir foto aldım da arşiv çok feci Mert, hesabı geri kapadım ama :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Benim Hesap Makineside Dolapta duruyor aylardır. İlham gelmedi birtürlü nezamandır, Benmi gitsem acep :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Benim Hesap Makineside Dolapta duruyor aylardır. İlham gelmedi birtürlü nezamandır, Benmi gitsem acep :D

İlham yürekten gelir Onur, aradığın ilham uzakta değil, içinde :)

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

IMAG0482.jpg

Bu gün cep telefonuyla çekilmiş bir fotoğraf.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

Hişş bu sana özel :p

smc PENTAX-FA 50mm F1.4, Manual mode, 1-10 sec at f - 2,8, ISO 200

856913_10200512501636757_590122148_o.jpg

Bu da full croplanmış hali, netliği gör netliği :p

igp8873.jpg

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Abi şu objeye önden de telefonla filan ışık versen azıcık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...