Ali Karadağ 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 2769 Metre mesafeden evin güzel olup olmadığını nasıl anladın hele bi yaz bakayım? Evlerin yerleri muazzam, sırtın çam ormanları karşın nefis deniz manzarası, gün batımına karşı balkonda ne mangal yakılır bea Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 22 Ocak 2013 Paylaş 22 Ocak 2013 Bende aranıza katılmaya karar verdim. Uzun araştırmalar sonucu nikon d5100 makina aldım. yavaş yavaş fotoğrafçılık ile ilgili kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Aslında burada enstantane, diyafram, iso gibi konularla ilgili de bilen arkadaşlar çektiği fotoğraflarla birlikte yorumlarını anlatsalar daha faydalı olur diye düşünüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 22 Ocak 2013 Yazar Paylaş 22 Ocak 2013 Ali benden sana gelsin bu da :D :D https://www.youtube....h?v=cvs693OXS84 Bil mukabele, bu da benden sana gelsin kardeşim, gemi direğinde bir top dondurma 3 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 22 Ocak 2013 Yazar Paylaş 22 Ocak 2013 Bende aranıza katılmaya karar verdim. Uzun araştırmalar sonucu nikon d5100 makina aldım. yavaş yavaş fotoğrafçılık ile ilgili kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Aslında burada enstantane, diyafram, iso gibi konularla ilgili de bilen arkadaşlar çektiği fotoğraflarla birlikte yorumlarını anlatsalar daha faydalı olur diye düşünüyorum. Fatih Bey, öncelikle hoş geldiniz. Makineniz hayırlı olsun, Nikon ekipman konusunda tecrübeliyimdir bilginiz olsun. Enstantane Iso Diyafram konuları hakkında önceki mesajlarda bir link vardı, incelerseniz temel bilgi sah,b, olursunuz. Üzerine yapacağınız denemelerden sonra aklınıza takılan her türlü soruyu cevaplayabiliriz. Saygılarımla 1 Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 22 Ocak 2013 Paylaş 22 Ocak 2013 (düzenlendi) hdr var. arkadaş çekmiş biraz kırptım telefonumu denemek istedim inanılmaz rüzgar vardı kadraj beklemeyin bunlarda anlık denk geldik görmenizi istedim pek şahaneler şen şakraklar bakmayın böyle masum durduklarına paşalar keyiflerini bozmazlar asla biz üzerlerinden atlayıp geçmek zorunda kalırız dışarı çıkmak için yurdu esir aldılar 22 Ocak 2013 tarihinde Güvenç Terzİerol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2013 Paylaş 23 Ocak 2013 Bende aranıza katılmaya karar verdim. Uzun araştırmalar sonucu nikon d5100 makina aldım. yavaş yavaş fotoğrafçılık ile ilgili kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Aslında burada enstantane, diyafram, iso gibi konularla ilgili de bilen arkadaşlar çektiği fotoğraflarla birlikte yorumlarını anlatsalar daha faydalı olur diye düşünüyorum. İlk sayfalarda bunu istemiştim bende yineliyeyim. iso, enstantene, diyafram vs değerleri neyi etkiler nerede neyi değiştirmemiz gerekir bilgisini de istiyoruz. Yoksa her sayfaya o oynayan teyzeler videosunu basarım Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 24 Ocak 2013 Yazar Paylaş 24 Ocak 2013 (düzenlendi) Ali paylaşımların çok güzel...bravoo Sağol abi İlk sayfalarda bunu istemiştim bende yineliyeyim. iso, enstantene, diyafram vs değerleri neyi etkiler nerede neyi değiştirmemiz gerekir bilgisini de istiyoruz. Yoksa her sayfaya o oynayan teyzeler videosunu basarım ISO: Fotoğraf makinesi içerisinde yer alan sensörün (CCD veya CMOS) ışık hassasiyetidir. 50-100-200-.... gibi değerler alabilir. Bu değer büyüdükçe sensörün ışığa duyarlılığı artar ve aynı fotoğrafı çekme süreniz (enstantane) düşer, bu da bulanıklık riskini bir nebze azaltır veya daha aydınlık fotoğraflar alırsınız. Öte yandan ISO değeri arttıkça fotoğrafta "grenlenme" yani karıncalanma artar. Örenek aşağıda Diyafram: Adından da anlaşılacağı gibi ışığın objektiften geçtikten sonra sensöre ulaşmadan önce geçtiği boğaz. Bu da objektife göre değişken değerler almakla birlikte Prime lenslerde f 1.1, 1.4, 1.8, 2.4, 2.8 gibi değerlerle başlayıp genelde 22'de son bulur. Prime (sabit odaklı) lens örneği: Nikkor AF 50mm f 1.8D Zoom lenslerde ise geniş açı ve zoom yapıldığında minimum değer objektifin yapısından dolayı genelde değişir. Zoom lens örneği: Nikkor AF 24-85mm f 2.8-4D Sabit olanlar da var: Nikkor AF 80-200mm f 2.8D Her objektifin üzerinde bu değerler yazar. Peki yazan bu f değerleri neyi ifade eder? Bu değerler genel ışığın kaçta kaçının sensör üzerine düştüğünü gösterir. Örneğin f1.8'de gelen ışığın 1/1.8'i geçer yani bu da yaklaşık %55 yapar. F değerinin fotoğrafta keskinlik ve bokeh dediğimiz bulanıklaştırmada aktif olarak kullanılır. F değeri en düşükte iken odaklanan yer net geri kalan kısım bulanık görünür. Örnek: Bu tarz obje çekimi yapmıyor isek, manzara gibi genel çekimlerde f değerinin 8-9 bandında olması genel kullanımda keskinliği beraberinde getirir. Enstantane: Objektif ve diyaframdan gelen ışığın sensöre sürekli yansımaması için arada bir perde vardır. Bu perdenin açık kalma süresine denir. Bu süre ışık miktarına bağlı değişir, mesela gün ışığında 1/640sn ile açılıp kapanır iken güneş battıktan sonra 1/2sn ve gece 3-4sn'lere kadar uzayabilir. Burada güzel bir video var, izleyin derim. http://www.youtube.c...d&v=JNHTdYygM4k Burada da uygulama yapabilirsiniz: http://www.canonturk.com/wp/206-iso-diyafram-enstantane-simulasyonu.html 24 Ocak 2013 tarihinde Ali Karadağ tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 24 Ocak 2013 Yazar Paylaş 24 Ocak 2013 Ben ise 200le o fotoğrafı çeksem,Üstüne birde 6400 iso ile çeksem,o ışıkta fotoğraf tamamen bembeyaz çıkardı.Tahminimce yukarıdaki ISO 200lük fotoda uzun pozlama,alttakindede en hızlı şekilde çekim yapılmış.Doğrumuyum abi ? Aynen öyle kardeşim, atıyorum ISO 200'de 1/60" çekim hızın var ise ISO 6400'de 1/2000" gibi bir değerde çekim yapabilirsin. Tabi yine grenli çıkar, hem de bayağı grenli çıkar, yukarıdaki cihaz D3x Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 24 Ocak 2013 Yazar Paylaş 24 Ocak 2013 İyi bari abi,azıcık amatörlüğü atmışım üstümden demekki Zaman... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 zaman çok pahalı, daha ucuz birşey yok mu ? 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 24 Ocak 2013 Yazar Paylaş 24 Ocak 2013 zaman çok pahalı, daha ucuz birşey yok mu ? Var ama söylemem Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 Var ama söylemem Tankla başına kakarım Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Mesela ledlerin böyle parlamaması için benim filtre falanmı almam gerekiyor ? Burdada bayağı parladılar.. Burda sorun yok Pırıl Pırıl Birde olabildiğince uzun pozlama yapmak istiyorum,ISO En az:100 oluyor,Uzun pozlamada 8'in üstüne çıktığım anda acayip parlak oluyor fotoğraf.Birde bu F değeri nedir.Araba resimleri çekerken F Değerini ne yapmalıyım.Ben ortada kullanıyorum hep 905 nolu iletide anlatmış. Yorum bağlantısı
Burak Koca 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Mesela ledlerin böyle parlamaması için benim filtre falanmı almam gerekiyor ? Burdada bayağı parladılar.. Burda sorun yok Pırıl Pırıl Birde olabildiğince uzun pozlama yapmak istiyorum,ISO En az:100 oluyor,Uzun pozlamada 8'in üstüne çıktığım anda acayip parlak oluyor fotoğraf.Birde bu F değeri nedir.Araba resimleri çekerken F Değerini ne yapmalıyım.Ben ortada kullanıyorum hep Hocam uzun pozlamada; diyaframı kısman, perde hızını da yükseltmen gerekli. Senin dediğin fotoğrafın parlaması olayı, perde hızının düşük olduğundan dolayı olmuştur. Parlaklığı azaltman için ND filtre gibi 8 stop civarında arttırma yapabileceğin, yani ışığı olabildiğince kısabileceğin filtrelere ihtiyacın olabilir açık havada, güneşin dik olarak geldiği zamanlarda; özellikle uzun pozlama için Güneşin dik olarak geldiği zamanlarda şelalelerdeki akan suda tül etkisi ancak böyle yapılıyor Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 (düzenlendi) Mert ışık kaynaklarının yıldızlaşması için diyaframı kısman yani F değerini 8-9-11 vs gibi rakamlara yükseltmen gerekir. Tabi diyafram kısılırken pozlama süresi artacak. Çekim yaptığın şeyi de bir yeere iyice sabitlemen lazım olacak titrememesi içinç 8 Şubat 2013 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 Örnek benim eski fiesta Yandan xenonlu bi araç geçmiş uzun pozlamada Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 yıldızlaşan ışıklar aslında patlayan ışıklar. Kimisine göre güzel kimisine göre değil bende beğeniyorum ama patlamadığı zaman daha çok beğeniyorum. Ama sanırım uzun pozlamada ışık kaynağı objektif önündeyse patlamama gibi bir durumu olma ihtimali yok sanırım? Bilen abilerimden cevap bekliyorum Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 Mert o dilberler sekisinde diyaframı 2 tık daha yukarı alaydın 10 numara olur. Ya da pozlamayı düşürseydin Benden sana tavsiye hem diyafram hem pozlama zamanını sen belirleme. Makineyi Av ya da Tv modunda kullan. Av diyaframı senin ayarlamana izin verir pozlama süresini kendi senin diyaframına göre otomatik ayarlar. Tv de ise pozlama süresini senin ayarlamana izin verir diyaframı kendi otomatik ayarlar. Fotoğrafçılığa yeni başlayanlara benim tavsiyem Av modunda kullanmaları. Ben bile çoğu zaman av de çekim yapıyorum sahneler kaçmasın diye. Hakan Tarım, tavsiyem sana da geçerli Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 (düzenlendi) Abi anladım Bende diyorum AV ve TV moduna aldığımda o kadar iğrenç resimler çekiyorki.Özelliklede AV'yi tam otomatik sanıyordum Tam otomatik modunun adı; Auto ya da Scene ya da Sen zahmet etme ben çekerim Bak ikinci köprüden birinci köprüyü çekmiştim, ya da birinciden ikinciyi tam çıkaramadım şimdi Uzun pozlama ama diyaframı kısmadım açık kaldı Köprü gözükeceğine böyle oldu Sende ki makine ne bu arada? 8 Şubat 2013 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 Aynen ben de AV kullanıyorum yerine göre TV. Çekilen fotoda bakıyorum bakalım değerler ne olmuş diye. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 Ben daha hiç AV ve TV denemedim Canon Rebel t3i var 18-55mm,Türkiye adıyla 600D oluyor ama benim ki 1080pde 30 fps çekerken türkiyedekiler 25 fps,720P'de 60 fps çekerken Türkiyede ki 600D'ler 50FPS çekiyor.Anlamadım gitti Mundar işte.. Koskoca canonun daha global isimde modeli yok Anca cicişlere kozmetik ürünler yapsın Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 Bir fotoğraf çekiceksiniz değiştirmediğiniz ayar kalmadı .. Auto candır Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 Bir fotoğraf çekiceksiniz değiştirmediğiniz ayar kalmadı .. Auto candır Bi araba sürecen değiştirmediğin vites kalmıyo Otomatik niye almadın 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts