İçeriğe Yönlendir

Fotoğrafçılık Hakkında Merak Ettikleriniz

Ali Karadağ

Recommended Posts

Ali Karadağ

Harika fotoğraflar Mehmet, Canon'u konuşturmuşsun ;)

Geldi bıyıklı :hahahoho:

Deja vu oluyorum yavaş yavaş, yine başlamıyonuz değil mi :seytan:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Deja vu oluyorum yavaş yavaş, yine başlamıyonuz değil mi :seytan:
her daim ! :)
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

her daim ! :)

Mehmet abi şöyle mi yapıyordu :rolleyes:

pentaxk20d.jpg

:D :D :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

k20 yi bulun da öpüp başınızın üstüne koyun siz pehhh.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Bu adaş her konuda muhalif :D Windows varken linux Apple varken android Canon/Nikon varken pentax Emin değilim ama kesin fenerlidir :D Değil mi Samet?

Babam fenerli :hahahoho::tongue2:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Daha herkesin 1,6-2,0 bandında arabaya bindiği memlekette explorer'a bindiğini söylemedim :p

5.7 tahoe istiyorum ben :rofl:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Ohooo. Onda bile muhalefet :D Ya kaardeşim 6.3 excursion varken 5.7 tahoe'ya mı bakılır :D Hadi madem illa GM olacak diyorsun. Git escalade al aynı motor :D :D :D

97-2000 kasa tahoe'den başkasına binmem, jantım da en az 26 olmalı. Adım atmam o araca :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Burada evsizler biniyor o arabalara artık :D :D :D

Benim projem farklı adaşcım. 12 tane 18 inçlik sub tam oturuyor tahoelere :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet abi şöyle mi yapıyordu :rolleyes:

pentaxk20d.jpg

:D :D :D

Bu Zafer'in saldırısı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Abi nerde kaldın yaa ben defansa bile çıkamadım :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Hee sağına soluna da çakma 1300'lük lens takarsın :D Çakma olsun da nasıl olursa olsun :D Emmi'nin ruh ikizi olmuşsun sen :D

yok onu yapmam :p Amerikan ruhuna ters, aydınlatma zayıf olmalı :D

Abi nerde kaldın yaa ben defansa bile çıkamadım :D

Pehh ! :)) Arabam geldi bugün hiçbirinizi umursamıyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Sen bir de Nikon'u gör abi. :D

cCc Nikon cCc

Nikon'un P serisi CAN'dır, muhteşem cihazlar ama Coolpix serilerini sevmiyorum abi ;)

Nikon mu... Peh :p

Nikon'a laf yok Nikon'a laf yok, hele ki DSLR'da hiç yok Pantexle Cananı üst üste koyar yani :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Halen neyin markacılığını yapıyorsunuz anlamış değilim. 1000 liraya alınacak canonla pentaxı nikonu karşılaştırın bakalım. Hangisinin özellikleri daha iyi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Reno fluenste de bir çok özellik var :D

Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

İlki orjinal çekim, ikincisi photoshop'tan sonra makyajlı :D

TULsz.jpg

lNER3.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

photoshop'tan sonra makyajlı :D

Ellenmiş yani :D

Eline sağlık Muhammet...

Keşke gerekli 3 pozu çekip HDR yapsaydın, sonuç daha güzel olurdu :good1:

Son olarak, eğilip su hizasından çekseydin, biraz da suyun başlayıp karanın bittiği yerden alsaydın tadından yinmezdi ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

ilk fotoğrafta makinanın ışık ayarları bozuk...

Ben, düzgün bir fotoğraf makinası ile çekilen bir fotoğrafın fotoşopa ihtiyacı olmayacağı görüşündeyim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Ellenmiş yani :D

Eline sağlık Muhammet...

Keşke gerekli 3 pozu çekip HDR yapsaydın, sonuç daha güzel olurdu :good1:

Son olarak, eğilip su hizasından çekseydin, biraz da suyun başlayıp karanın bittiği yerden alsaydın tadından yinmezdi ;)

Tripod olmadığından HDR yapma şansım yoktu. Suyun başladığı yer fotoğrafa girecek şekilde değildi, bu bir akarsu çünkü, göl veya benzeri bir durgun su değil.

Suya eğilip çektiğim de vardı da, kadrajı iyi ayarlayamamışım. Dolayısıyla bunu kullandım.

ilk fotoğrafta makinanın ışık ayarları bozuk...

Ben, düzgün bir fotoğraf makinası ile çekilen bir fotoğrafın fotoşopa ihtiyacı olmayacağı görüşündeyim..

Makinenin ışık ayarından değil sorun Mehmet Abi. Bu fotoğraf güneşin batma saatinde çekildi. Güneş şu anda sol taraftaki tepenin arkasında. Hem ışığa karşı, hem de akşam çekildiği için böyle çıktı. Makinenin ayarından ziyade, fotoğrafın çekim saati ve yönü hatalı diye düşünüyorum. Bunu da photoshop'ta renklendirmek suretiyle geçiştirdim.

Doğru şartlarda doğru tekniklerle çekilen fotoğrafların photoshop ihtiyacı olmadığı doğrudur. Ancak zor şartlarda makine yetmiyor, o zaman ihtiyaç doğuyor. Photoshop kullanılmayacaksa, be saatte burada fotoğraf çekmenin de anlamı yoktur. Gündüz, ışığın doğru açıdan geldiği saatte gitmek lazım.

Yorum bağlantısı
Necati Dur
(düzenlendi)

mg9332b.jpg

Canon 60 D+18-200mm, F11-1/60

tarihinde Necati Dur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Canon 60 D+18-200mm, F11-1/60

Bazı fotoğraflarda bir orantısızlık oluyor. Sahibinden'de ilan dolaşırken de rastlıyorum. Arabada bir orantısızlık oluyor, önü-arkası bir değişik duruyor.

Bu fotoğrafta da bir miktar var. Tekerlekler arasında boyut farkı var gibi. Kaput da gözün gördüğüne göre daha küçük. Sebebi ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Necati Dur

Bazı fotoğraflarda bir orantısızlık oluyor. Sahibinden'de ilan dolaşırken de rastlıyorum. Arabada bir orantısızlık oluyor, önü-arkası bir değişik duruyor.

Bu fotoğrafta da bir miktar var. Tekerlekler arasında boyut farkı var gibi. Kaput da gözün gördüğüne göre daha küçük. Sebebi ne olabilir?

Bu fotoğrafı çekerken makinayı aracın hızına göre kaydırmaya çalıştım. Netleği logonun oraya vermiştim. Biraz titretmişim aracın arka tarafında daha belli oluyor. Arka tekerlek daha küçük kıyasladım şimdi. Diğerleri içinde perspektif diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok güzel bir çekim... Bazıları saatte 1.5 km hız yapan bir insanı kadraja alamıyor :) Bahanesi de... yürüyordu oluyor.. :p

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Çok güzel bir çekim... Bazıları saatte 1.5 km hız yapan bir insanı kadraja alamıyor :) Bahanesi de... yürüyordu oluyor.. :p

Senin mk2 Mondeo' nun böyle bir fotosu mu vardı, ben mi öyle hatırlıyorum yoksa ? :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...