Guest Hakan Tarım 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Daha önce sormuşmuydum... ? Niye HDR yapıyorsunuz.. Amaç ne ? Yaptım demek için abi. Başka hiçbir olayı yok Göz aldatması işte Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Daha önce sormuşmuydum... ? Niye HDR yapıyorsunuz.. Amaç ne ? Bu işi en iyi anlatan Yusuf hoca bence. Onun örneğiyle göstermek gerekirse, bu yukarıdaki 3 fotoğraftan aşağıdaki fotoğrafa ulaşmak abi esas amaç. Kullanım amacı bu. Farkı görüyorsun. Her yerin aydınlık çıkması için, hem arka tarafın hem ön tarafın aydınlık olduğu fotoğraflar çekip program yardımıyla birleştirmek gibi. Bu da yukarıdaki fotoğrafların ders videosu. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Emmi şimdi şu HDR kötümü olmuş HDR'yi mundar edenlerin başındasın zaten Sen HDR yapmıyorsun, renklerle oynuyorsun. Bu fotoğrafında HDR gerekmez ki neden kullanasın. Ha dijital manipülasyon mu diyorlar nedir ondan yaptım dersen eyvallah E bu herkesin içerisine siz de girin, sizin de çekimlerinizi görelim değerlendirelim Ben çektiklerimi paylaşırsam Hakan Tarım başta olmak üzere çoğu newbie makinalarını asar O yüzden uzak duruyorum Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Ben de düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Yalnız öncelikle belirteyim, fotoğrafla yeni yeni ilgileniyorum, öğrenme dönemindeyim. Yazdıklarım; düşüncelerimi yansıtması ve yanlış olduğunu düşündüğünüz yerleri belirtmeniz içindir. Ukalalık gibi görmeyin. İyi fotoğraf üç bileşenden oluşur. İyi bir sanatçı, iyi bir ekipman, iyi fotoğraf işleme. Burada amaç önemlidir. Kimilerinin temel amacı makineden çıkan ham fotoğrafın başarılı olmasıdır. Kimilerinin amacı ise, herşeyiyle işlemlerini tamamladıktan sonra ortaya güzel bir eser çıkarmaktır. İlk grupta tam olarak ve sadece fotoğraf öne çıkarılır. İkincisinde ise, daha karmaşık bir eser, görsellik ön planda tutularak ortaya konulur (Belki de buna fotoğraftan başka bir isim verilmelidir?). Yani iyi fotoğraf çekmiş olmayı kanıtlamanın ötesinde, iyi bir eser ortaya çıkarmaktır. Bu benim kanaatime göre bir tarz veya ilgi meselesidir. Fotoğraf paylaşım sitelerine göz atıyorum, birçok işlenmiş fotoğraf mevcut. Ve her nedense bu fotoğraflar daha çok beğeniliyor. Bence işlenmiş fotoğrafa öcü muamelesi yapmaktan ziyade, fotoğrafın doğru işlenip işlenmediğini değerlendirmek gerekir. Ham ve işlenmiş fotoğrafları ayrı sınıflarda irdelemek, alanlarında başarılı olup olmadıklarını sorgulamak lazım gelir. Ben tartışmayı başlatan fotoğraflarımı değerlendirirsem, oldukça başarısız işlemlerden geçtiler. Ama bunu paylaşmak sanırım utanç verici değil. İyi fotoğrafın üç bileşenini yazdım, iyi bir sanatkar değilim, fotoğraf işlemekten henüz yeterince anlamıyorum, ekipman iyi sayılır. Ama iyi ekipmanın tek başına yeterli olmayacağını zaten hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bir fotoğrafçı atasözü der ki, en iyi fotoğrafı en iyi makine çekseydi, en iyi daktilonun sahibi de en iyi romanı yazardı. Eğitici eleştirilerinizle yol katetmek ümidiyle. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Muhammed hocam şu fotoğrafın orjinal halini koyabilir misin? Hatta mümkünse aynı boyutlarda. 641 px × 484 px Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Mantığını, sebebii ve gerekliliğini anladım... Buna göre: Mehmet Seninkiler gereksiz olmuş 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Bu da benim orjinal olana sadece tek kademe otomatik düzey ve kontrast yaptığım hali. Mantığını, sebebii ve gerekliliğini anladım... Buna göre: Mehmet Seninkiler gereksiz olmuş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Muhammet bu pozu nerede çektin.. ? Bu da benim orjinal olana sadece tek kademe otomatik düzey ve kontrast yaptığım hali. Ne kullandın... fs mu ? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Ne kullandın... fs mu ? PhotoScape diye bir program abi. Çok yönlü, kullanışlı, basit. http://www.photoscape.org/ps/main/download.php Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Mehmet Abi, burası Karabük / Yenice ilçesi Şeker Kanyonunda bulunan kent ormanının restoranı. Zafer; kabul ediyorum, abartılı olmuş benim fotoğrafta yaptığım değişiklikler. Ama doğru işlenerek ham halinden çok daha güzel bir fotoğraf elde edilebilirdi. Benim yapamamış olmam sizi yanıltmasın. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Ben de dokundum, bakalım beğenecek misiniz... 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Mehmet Abi, burası Karabük / Yenice ilçesi Şeker Kanyonunda bulunan kent ormanının restoranı. Zafer; kabul ediyorum, abartılı olmuş benim fotoğrafta yaptığım değişiklikler. Ama doğru işlenerek ham halinden çok daha güzel bir fotoğraf elde edilebilirdi. Benim yapamamış olmam sizi yanıltmasın. Sözlerim kişisel olarak senin fotoğraflarınla ilgili değildi hocam Yanlış anlaşılma olmasın. Elbet doğrusunu bulmak için yazıyoruz, ben senin kadar da çekmem, dediğim gibi izleyici gözüyle işkembeden atıyorum. Ham halinden daha güzel bir fotoğraf elde etmekten kastını anlıyorum. Ben zaten HDR için konuştum. Yani amacı dışında kullanılması fotoğrafı bozuyor diyorum. Aşağıda senin orjinal fotoğrafın üzerine 3-4 tık bilgisayar kattım. Elbet kime göstersek sadece renklerin daha canlı olmasından dolayı oynanmış halini beğenir. İtirazım yok. Ben de dokundum, bakalım beğenecek misiniz... Beğendim Ama benim ki daha güzel oldu bak 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Bence benimki daha güzel... Seninkinde korkuluklar renklerini yitirmiş.. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Bence benimki daha güzel... Hiç de bilene iPhone tırt Benim dedem de fotoğrafçıymış zamanında, genlerimizde varmışmış. Aynı fotoğrafı aynı açıyla çekmiş yıllaaaaar öncee hala saklarım Uydu anteni o zaman da varmış tabi :D Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Eee geçmişe gitmesini bilmek gerek 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Hiç de bilene iPhone tırt Benim dedem de fotoğrafçıymış zamanında, genlerimizde varmışmış. Aynı fotoğrafı aynı açıyla çekmiş yıllaaaaar öncee hala saklarım Uydu anteni o zaman da varmış tabi :D Zafer güzel olmuş yaa gerçekten Sen biraz kabullensen işleme işini güzel işler yaparsın 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Eee geçmişe gitmesini bilmek gerek Olmamış benimki daha gerçenkçi Zafer güzel olmuş yaa gerçekten Sen biraz kabullensen işleme işini güzel işler yaparsın Böyle dersen olur Sen çek ben işlerim İşlenmeyen fotoğrafa fotoğraf mı derim ben?? Aaa.. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Böyle dersen olur Sen çek ben işlerim İşlenmeyen fotoğrafa fotoğraf mı derim ben?? Aaa.. :D Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 8 Eylül 2012 Paylaş 8 Eylül 2012 (düzenlendi) Eee geçmişe gitmesini bilmek gerek Eee klima uydudan önce çıkmıştı değil mi 8 Eylül 2012 tarihinde Sercan Eskin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 8 Eylül 2012 Yazar Paylaş 8 Eylül 2012 Ben çektiklerimi paylaşırsam Hakan Tarım başta olmak üzere çoğu newbie makinalarını asar O yüzden uzak duruyorum Merakla bekliyoruz o halde kimse makine asmaz yaa, rekabet güzeldir Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 8 Eylül 2012 Yazar Paylaş 8 Eylül 2012 Bu arada HDR'ı doğru kullanan bir arkadaş da şunu çekmiş ve işlemiş 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Eylül 2012 Paylaş 8 Eylül 2012 Bu arada HDR'ı doğru kullanan bir arkadaş da şunu çekmiş ve işlemiş hdr yi doğru şekilde kullanmak için çok çalışmak lazım. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 8 Eylül 2012 Yazar Paylaş 8 Eylül 2012 hdr yi doğru şekilde kullanmak için çok çalışmak lazım. Kesinlikle Burada normalde Fiesta ve otoparkın üzeri karanlık çıkar, pozlamayı bir kaç adım fazla yapınca da güneş patlar ama HDR ile hem güneş patlamıyor hem de karanlık yerler aydınlık çıkıyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts