Mert Yeldan 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 (düzenlendi) Edit: Yuhh... 31 Ağustos 2012 tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Sen bu işi biliyorsun Meeert.. Elindeki aletin önemi yok bence... 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Bir daha ki sefere ayaklarda çıksın lütfen.... Demekki mintax da tırt... uyarmalıydı ayaklar çıkmıyor diye Sizi esefle misefle mintaxla pentaxla kınıyorum!. Dükkanın önündeyim, polis memuru arkadaşla muhabbet ediyoruz. Yandaki ara sokaktan amcacım çıkıyor asaletiyle yürümeye başlıyor. O ara ben dükkanın içine koşup makineyi alıp kapı önüne makineyi açıp lens kapağını çıkarıp zoomu ayarlarkene kadraja alıp anında isosunu misosunu ayarlayıp çekiyorum. E amcacım geri dur ayaklar çıkmamış mı diyeyim Ayıp GAzi amcamızın şanına yakışmaz 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Ayrıca, fotoğraf her ne kadar kompozisyon ve senaryo içerse de anlık şeyleri ölümsüzleştirmek içindir. Neticede bırakın bu ayakları Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 zoomu ayarlarkene kadraja alıp Neye alıp, neye alıp Hani nerede kadraj Arda senden çok daha iyi fotoğraf çeker... Bunu Cenk Bayrakçı'ya sorsana bi.. 3 yaşındayken Cenk'in makina ile nasıl fotoğraf çekmişti Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Abi manuel çekim bu haberin olsun Bas tuşa iş bitsin değil 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 (düzenlendi) Benim ot fotosuda manuel çekim. Hakan abi, Ports 55mm F1.2 bulursan sağda solda sakın kaçırma. http://www.pentaxforums.com/userreviews/porst-55mm-f1-2-color-reflex-mc-auto.html 31 Ağustos 2012 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Yuh çok pahalıdır bu 1.2 den bahsediyorsun 55 mm. diyorsun Öğrendim azcık neyin ne olduğunu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Abi manuel çekim bu haberin olsun Bas tuşa iş bitsin değil Keşke otomatikte çekseymişin.. pentax elinde mintax oldu Şaka bir yana, kompozisyon önemlidir... Bu konuya çok çalış makaleler oku... 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Ahmet Kıyağa sor abi, okuyacak vakit mi oluyor bende Şimdiye kadar teknikler vs derken daha o taraflara sıra gelmedi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Bence kompozisyon bilgisi okunarak kazanılmaz. Zaman gerekir, deneme yanılma gerekir. Birşeyleri kovalamak gerekir, başkaları ne yaptıysa onları ne nasıl diye incelemek gerekir. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Ahmet Kıyağa sor abi, okuyacak vakit mi oluyor bende Şimdiye kadar teknikler vs derken daha o taraflara sıra gelmedi Amcayı belden yukarı çeksen çok daha anlamlı olur yüz ifadesi daha çok şey anlatırdı...Benden söylemesi... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Valla ne yalan söyleyeyim abi aklıma gelmedi değil de, sağda ve solda öyle fotonun içine ilave edilebilecek hiç bir obje yoktu Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 31 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2012 Valla ne yalan söyleyeyim abi aklıma gelmedi değil de, sağda ve solda öyle fotonun içine ilave edilebilecek hiç bir obje yoktu Önümüzdeki maçlara bakmak lazım üzme tatlı canını Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Dün de dolunay vardı, makineyi tükkanda unutmuşum Üşendim tekrar tükkana gidip makineyi almaya Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 31 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2012 Dün de dolunay vardı, makineyi tükkanda unutmuşum Üşendim tekrar tükkana gidip makineyi almaya Şu an pencereden görüyorum aynı dolunayı ama makinem değil tükkan hiçbir yerde yok 2 analog SLR var onlarda da poz yok Yorum bağlantısı
Fatih Ada 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 (düzenlendi) Evet Hakan, firmalar sırf bu yüzden (CCD/CMOS sensör yanmasın diye) 30sn sınırını getiriyorlar fakat bahsettiğimiz olay normal lens ile çekilecekse bu böyle. Sanırım burada tamamlanması gereken bir yer var.. Gece gökyüzü fotoğrafçılığı için genelde uzun pozlama makine üzerindeki değerlerle kullanılmaz.. Bunun için BULB modu kullanılır.. Bulb modu kullanılırken harici deklanşör yada uzaktan kumanda kullanmak makinenin oynamaması için gereklidir. Bulb modunda deklanşöre ilk bastığınızda açılan obtüratör ikinci kez deklanşöre basılıncaya kadar kapanmaz.. Güvenç'in anlatmak istediği olay da budur.. 31 Ağustos 2012 tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Sanırım burada tamamlanması gereken bir yer var.. Gece gökyüzü fotoğrafçılığı için genelde uzun pozlama makine üzerindeki değerlerle kullanılmaz.. Bunun için BULB modu kullanılır.. Bulb modu kullanılırken harici deklanşör yada uzaktan kumanda kullanmak makinenin oynamaması için gereklidir. Bulb modunda deklanşöre ilk bastığınızda açılan obtüratör ikinci kez deklanşöre basılıncaya kadar kapanmaz.. Güvenç'in anlatmak istediği olay da budur.. teknik bilmeyip pratik bilmek işte böyle kendini ifade edememe gibi bir sorun ortaya çıkartıyor teşekkür ederim ) 2 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Pentaxlara uzaktan kumanda yapımını buldum geçenlerde. Androide yazılımla birlikte stero jack yerinden kumanda yapılıyor. Toplam maliyet 10 lirayı geçmiyor Kumanda pahalı diyenlere alternatif çözüm. Canon nikonlara da uygulanıyor aynı olay Yorum bağlantısı
Serkan Toker 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Gecikmeli çekim özelliği kullanabilirsin canım kardeşim, 2 sn. sonraya programla denklanşörü..Böyle tripodu sallamazsın... 1 Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Pentaxlara uzaktan kumanda yapımını buldum geçenlerde. Androide yazılımla birlikte stero jack yerinden kumanda yapılıyor. Toplam maliyet 10 lirayı geçmiyor Kumanda pahalı diyenlere alternatif çözüm. Canon nikonlara da uygulanıyor aynı olay Program ve diğer malzemeler nelerdir? Nerden bulabiliriz? Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 1 Eylül 2012 Paylaş 1 Eylül 2012 1 adet stero jack, 2 adet infrared led malzemeler bunlardı. Programı da tesadüfen buldum, play.google.com a pentax yazayım bakalım ne çıkacak dedim, RemoteIR tarzı birşey çıktı. ORdan bi dalış yapım şemasını bulmuştum. http://www.wegroo.com/photoirmote/diyirmitter/basic_irmitter/ Yorum bağlantısı
Fatih Ada 1 Eylül 2012 Paylaş 1 Eylül 2012 Pentaxlara uzaktan kumanda yapımını buldum geçenlerde. Androide yazılımla birlikte stero jack yerinden kumanda yapılıyor. Toplam maliyet 10 lirayı geçmiyor Kumanda pahalı diyenlere alternatif çözüm. Canon nikonlara da uygulanıyor aynı olay Canon için kumandayı kargo dahil 1.80 dolara aldım e-bay den 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts