Misafir 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 gece uzun pozlama ile çekilmiş bir fotoğraf.Şİddetli esen rüzgar nedeniyle hafif bir titreme olmuş Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 30 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2012 gece uzun pozlama ile çekilmiş bir fotoğraf.Şİddetli esen rüzgar nedeniyle hafif bir titreme olmuş Güzel kare, titreme değil de makine sanki sonsuza odaklanamamış gibime geldi. Önünüzden de bir araç geçmiş Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Titreme oldu abi o akşam ciddi bir fırtına vardı.İki araç geçti , iyide oldu renk kattı fotoğrafa Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 bu arada gece ışık kirliliğin az olduğu yerde veya olmadığı biryerde makinenizi tripodla gökyüzünesabitliyim stabilizier'i de kapatıp teknik adı nedir bilmiyorum ama liitsiza pozlama modunda hatta varsa harici dekşanşör kullanarak bir en azından 15-30 saat arasında bir pozlama yaparsanız makine hiç kıpırdamazsa bakıpta göremediğiniz o kadar ço kyıldız görmüş olacaksiniz ki sizde şaşıracaksınız hatta samanyolu galaksisi ve gaz bulutları renkleri vs de gözleniyor çok keyifli ve sabırsızlandırıcı birşey ) 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 30 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2012 Titreme oldu abi o akşam ciddi bir fırtına vardı.İki araç geçti , iyide oldu renk kattı fotoğrafa Eline sağlık kardeşim, rüzgarsız ve fırtınasız zamanlarda da böyle ortam yakalanmıyo işte Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 30 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2012 bu arada gece ışık kirliliğin az olduğu yerde veya olmadığı biryerde makinenizi tripodla gökyüzünesabitliyim stabilizier'i de kapatıp teknik adı nedir bilmiyorum ama liitsiza pozlama modunda hatta varsa harici dekşanşör kullanarak bir en azından 15-30 saat arasında bir pozlama yaparsanız makine hiç kıpırdamazsa bakıpta göremediğiniz o kadar ço kyıldız görmüş olacaksiniz ki sizde şaşıracaksınız hatta samanyolu galaksisi ve gaz bulutları renkleri vs de gözleniyor çok keyifli ve sabırsızlandırıcı birşey ) Şundan bahsediyorsun sanırım Bu muhtemelen gece yarısı çekilmiş bir fotoğraf, uzun pozlama olarak Türkçe'ye geçmiş çekim tekniğidir. Anlattığın gibi harici deklanşör veya makinenin izin verdiği max çekim süresi kadar makine üzerinden de yapabiliyorsun (birçok DSLR'de 30sn) Çok zevkli olmakla birlikte bir o kadar masraflı ve sabır gerektiren bir teknik 2 Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 (düzenlendi) evet buda olabilir ancak asıl olan buydu bahssettiğim ) makinelerde DSLR de sınırsız pozlama sağlayacak bir modda bulunuyor adını bilmiyorum o modda jarjınızın yettiği süre isterseniz pozlama yapabilirisnz birkaç mesaj önce paylaştığım bütün fotoğrafları ben çektim ancak makineler benim değildi hiçte olmadı bir çoğuda fujifilm bir makinayla çekilde 400-500 liralık gönül ister bir DSLR ama bir D3100 bile 1500 lira 18-55 lens kitle beraber oyüzden uzun bir süe uğramayacak bana sanırımm 30 Ağustos 2012 tarihinde Güvenç Terzİerol tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Body mafolmadan da çekimi durdurmayı bilmek lazım diye biliyorum. Yoksa perde yakma vs birşeyler oluyormuş dimi? 3 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Eline sağlık kardeşim, rüzgarsız ve fırtınasız zamanlarda da böyle ortam yakalanmıyo işte Sağol abi yıldırımı denk getirmek için baya uğraşmıştım. Biraz zaman ayırmak lazım ama zor oluyor iş güçderken Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Body mafolmadan da çekimi durdurmayı bilmek lazım diye biliyorum. Yoksa perde yakma vs birşeyler oluyormuş dimi? ben aman aman deneyemedim dediğim gibi çektiğim fotoğrafların herbirini başkaların makinesiyle çektim kendi makinem olmadığı için ama biz 15 dakika tutmuştuk çıkan sonuç şaşırtıcıydı baktık havaya birşey yok makineya bakıyorruz yıldızlar var ama çok az önceki eklediğim resim gibi değidi tabiki ama uğraşılsa olur birşey. yakma konusunda bir bilgim yok malesef Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 30 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2012 Body mafolmadan da çekimi durdurmayı bilmek lazım diye biliyorum. Yoksa perde yakma vs birşeyler oluyormuş dimi? Evet Hakan, firmalar sırf bu yüzden (CCD/CMOS sensör yanmasın diye) 30sn sınırını getiriyorlar fakat bahsettiğimiz olay normal lens ile çekilecekse bu böyle. Öte yandan aşağıda Güvenç kardeşimizin de bahsettiği fotoğraf ise teleskopa SLR makine monte edilerek çekiliyor. Burada ortam karanlık olduğundan sensöre çok çok az foton geliyor ve uzun pozlama bu yüzden sorun olmuyor. Örneğin: 100 misketimiz var, hepsini birden bi kaba koyarsak kaba 1 saniyede 100 misket girecek, dakikada 1 misket atsak da 100dakikada 100 misket girecek. Sonucta kaba 100 misket girdi değil mi yani kabın eskimesi aynı oldu Fakat dediğim gibi normal ışıklı ortamda bu şekilde kullanım olursa saniyede 100 misketten 100 saniyede 10,000 misket girer ve sensör yanabilir, yanmasa bile ömrü baya baya kısalır evet buda olabilir ancak asıl olan buydu bahssettiğim ) makinelerde DSLR de sınırsız pozlama sağlayacak bir modda bulunuyor adını bilmiyorum o modda jarjınızın yettiği süre isterseniz pozlama yapabilirisnz birkaç mesaj önce paylaştığım bütün fotoğrafları ben çektim ancak makineler benim değildi hiçte olmadı bir çoğuda fujifilm bir makinayla çekilde 400-500 liralık gönül ister bir DSLR ama bir D3100 bile 1500 lira 18-55 lens kitle beraber oyüzden uzun bir süe uğramayacak bana sanırımm Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 normal ışıklı bir ortamda denemeden bahsediyorsak zaten elde edeceğimiz fotoğraz dümdüz beyaz olur heralde denemedim ama öyle tahmin ediyorum fotoğrafta yeryer patlamalar olucaktır ki benim koyduğm fotoğraftların bazınıda var o durum ) Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 30 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2012 normal ışıklı bir ortamda denemeden bahsediyorsak zaten elde edeceğimiz fotoğraz dümdüz beyaz olur heralde denemedim ama öyle tahmin ediyorum fotoğrafta yeryer patlamalar olucaktır ki benim koyduğm fotoğraftların bazınıda var o durum ) Bir yerden sonra detaylar ve hemen akabinde renkler kaybolacak ve fotoğrafın tamamı patlak, yani bembeyaz olacaktır 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Bugün çektiğim bir resim bu Tamron 28-200 le çektim. EXIF : Camera Pentax K-x Lens Tamron 28-200 1:3.8-5.6 (IF) Focal Length 200mm Shutter Speed 1/125 sec Aperture f/5.6 ISO/Film 200 http://500px.com/photo/12795041 Bir daha ki sefere ayaklarda çıksın lütfen.... Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 30 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2012 Bir daha ki sefere ayaklarda çıksın lütfen.... İçimi yansıttın abi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Zorlayıcı değil yol gösterici olun derdi eski patronum... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Demekki mintax da tırt... uyarmalıydı ayaklar çıkmıyor diye 2 Yorum bağlantısı
Emin Önal 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Zorlayıcı değil yol gösterici olun derdi eski patronum... Abi senin bu eski patron ne iş yapıyordu ? Her konuda bir deyimi var 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Pazarlık etmeyip vadeli isteyenden paranı alamazsın sakın unutma demişti birinde.. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Pazarlık etmeyip vadeli isteyenden paranı alamazsın sakın unutma demişti birinde.. Hmm anladım "Peşin satan" pozuda vardır onun 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Alacakla verecek ödenmez.. Hmm anladım "Peşin satan" pozuda vardır onun Nasıl olsa ödemeyeceğim diye pazarlıkla vakit kaybetmez öyle müşteri.. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Nasıl olsa ödemeyeceğim diye pazarlıkla vakit kaybetmez öyle müşteri.. Bilirim, hala öyle çakallar Tahkalede'de var malesef.. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Bilirim, hala öyle çakallar Tahkalede'de var malesef.. Benim eski patronda artık Kuşadası' nda...Balıkçılara etiket yazdırmaya zorlamış zorlamış şimdi yazıyorlarmış....Nereden bileyim az önceki müşteriye 8 liradan vermediğini şimdi benden 10 lira istiyorsun diye... Ve bunu cidden yapmıştır... Hala arar sorarız birbirimizi, yanından ayrılalı 17 yıl olmuş, sen düşün gerisini...Neyse fotoğraf konusunu hüzüne bağlamayalım, ben kaçar... 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Benim eski patronda artık Kuşadası' nda...Balıkçılara etiket yazdırmaya zorlamış zorlamış şimdi yazıyorlarmış....Nereden bileyim az önceki müşteriye 8 liradan vermediğini şimdi benden 10 lira istiyorsun diye... Ve bunu cidden yapmıştır... Hala arar sorarız birbirimizi, yanından ayrılalı 17 yıl olmuş, sen düşün gerisini...Neyse fotoğraf konusunu hüzüne bağlamayalım, ben kaçar... Patronun memleketini merak ettim 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Light painting denemelerim Tabi ki PENTAX 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts