İçeriğe Yönlendir

17'' Rs Ve 15'' Sac Jantların Karşılaştırılması

Saim Ulaş Yılmaz

Recommended Posts

Saim Ulaş Yılmaz

Jantların araca etkileri çoğu zaman soru olarak geldi özelden. Bende kendimce hissettiğim farkları yazmak istedim. Belki birinin bir işine yarar. Araç 100hp benzinli.

Standart olarak 15 inch sac jantlarım vardı aracı aldığımda. 15.000 km'dir 17 replika rs jantları kullanıyordum.

10 gün kadar önce çukura düştüm sağ ön jant 0,5 cm kadar yanak kısmından yamuldu.

Bir hafta öyle kullandıktan sonra dün sanayiye uğradım jantı düzelttirmek için. Sanayideki

usta sağolsun boya gerektirmeden janta zarar vermeden onardı. Jantım düzeltildiği sırada

3 jant 17 1 jant 15 şekilde gezdim kısa bir süre. Bir jantın küçük olması bile o kadar farkettiriyor ki

şaşırdım kaldım. Direksiyon yumuşadı gidiş değişti. Bende meraktan 1 gündür 17 leri çıkardım

15 leri taktım.

17 ler 225x45xR17

15 ler standart comfort jantı.

15 inch in artıları:

-17 den 15 e geçince araç inanılmaz rahatladı

-Kalkışlarda titreme yaşıyormuşum meğer 15 leri takınca fark ettim şu an sorunsuz

-Motor kesinlikle daha az zorlanıyor

-Aracı saldığımda daha uzun mesafe gidiyor. Sürtünme düştüğü için sanırım

-Yakıt tüketiminde şehir dışında 0.4-0.5 km gibi bir düşüş oldu.

17 nin artıları:

-Güzel görünüyor, saclar gerçekten çok çirkin yahu

-Yol tutuş çok farklı, 17 de patiye düştüğümü hiç hatırlamıyorum ama 15 te sık sık düşüyor. 3. viteste bile

-Virajlarda aslan kesiliyor araç 17 lerle.

-0-100 de fark hissedemedim. 15 patide kalıyor hızlanamıyorsunuz 17 ise yola yapışıp motoru zorluyor. Hatta 17nin kalkışı daha iyi bile olabilir

-Açık hava filtresi 17 de daha tok ses çıkarıyor.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
(düzenlendi)

Güzel bir paylaşım olmuş.

tarihinde Sami Demirpaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Fotograflarını görebilir miyiz aracınızın? Yandan önden ve arkadan tam olarak

Yorum bağlantısı
Cüneyt Işıkkent

güzel bir test olmuş ama zorlanmalar ve yakıt tüketimleri normaldir hem jant daha ağır hemde 225'taban kullanıyorsunuz 205/50/17 kullanıyorum ben

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...