İçeriğe Yönlendir

Anadolu Lisesi mi? Düz Lise mi?

Uğur Gül

Recommended Posts

Uğur Gül

Kardeşimin SBs puanı 396 küsür puan anadolu lisesine göndermek istiyorduk fakat bizim burda en düşük taban puanı olan okul 410. Bu okula gitsek kayıt yaparlarmı yedekden filan girebilirmi.Yoksa 410 tabandan düşük oldugu için kapıdan mı çevirirler çevirirlerse yedeklere nasıl giricek :)

Birde üniversite hayatı için anadolu mu ? Düz lise mi ?

Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekürler.

Yorum bağlantısı

Merkezi sınavla öğrenci alan okullara dışarıdan bir şekilde kayıt olmak sözkonusu değildir. Tercih yaparsınız kazanırsa kayıt yapılır. Anadolu liseleri her halükarda düz liselere tercih edilmelidir. Öğrenci sayısı, öğretmen açığı, müfredat vs. gibi bir çok etken Anadolu Liselerini düz liselerden öne çıkarır.

Taban puana gelince; öğrencinizin aldığı puan değil, il ve ülke genelindeki sıralaması önemlidir. Siz bölgede bulunan okulların aldığı en son sıradaki öğrencinin sırası ile kardeşinizin sırasını karşılaştırarak durumu hakkında yorum yapmalısınız.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Aynı benim gibi sorun yaşamışsınız. En düşük 410'sa almazlar. Ama 2. veya 3. yerleştirmelerde puanlar düşüyor. Eğer yer kalırsa mutlaka başvurun. Girme şansı olabilir. Tabiki anadolu lisesi daha iyidir. Aslında kardeşiniz küçük bir şehirde olsa o puanla rahatlıkla bir anadolu lisesine yerleşebilirdi.

Ben Ankarada olduğum için yerleşemedim anadolu lisesine. Puanım 405.342'idi. Benim şöyle bir şansım oldu. Eryamanda Ufuk Arslan Lisesine giderken lisemiz Anadolu lisesi oldu. Şimdi anadolu lisesi seviyesinde eğitim görüyoruz. Ama şimdiki aklım olsa Türk Telekom Elektrik Elektronik meslek lisesine giderdim. Katsayı farkıda kalktı çünkü. Artık düz lisenin hiçbir artısı ve kolaylığı yok.

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

eğer puan yetiyorsa kesinlikle sağlık meslek lisesi derim önleri çok açık :good1:

Yorum bağlantısı

Anadolu lisesine puanı yetmiyorsa anadolu meslek liselerini tercih etmenizi tavsiye ederim düz lise yerine.ilk tercih olarak o anadolu lisesini yazın ki orada yedek konumunda olabilesiniz.sonrada altına meslek liselerini yazın derim.

Yorum bağlantısı
İsa Köse

Yukarıda zaten verilmesi gereken cevapların çoğu verilmiş ama ben bunlara ilaveten şunu belirteyim: Düz liseden anadolu lisesine dönüşüm meselesi var ve hala devam ediyor. Civarınızdaki düz lise anadoluya veya meslek lisesine dönüşmüş olabilir. Bunu internetten bulabilirsiniz.

İşte burada da linkini verdim. KONTENJAN

Anadolu türü okulları bulun, yeni eklenen, sizin bilmediğiniz okullar olabilir.

Şimdi bu olayın size iki türlü faydası olacak: İlki, bu okullardan birine yerleşme şansı olması. İkincisi ise bu gibi okullar anadoluya dönüştüğü için diğerlerinin taban puanlarının geçen yıla göre bir miktar düşebilmesi.

Anadolu mu düz lise mi derseniz (hala düz lise öğrenci alıyor mu bilmiyorum.) kesinlikle anadolu lisesine gitsin derim. Çünkü seviye daha yukarıda oluyor ve körle yatan şaşı kalkar misali çocuk okul çevresinden çok çok çok etkileniyor. Bunun yanında eğer kardeşiniz istiyorsa (ki yönlendirin bence) sağlık meslek lisesi ben de bir rehber öğretmen olarak tavsiye ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Yukarıda zaten verilmesi gereken cevapların çoğu verilmiş ama ben bunlara ilaveten şunu belirteyim: Düz liseden anadolu lisesine dönüşüm meselesi var ve hala devam ediyor. Civarınızdaki düz lise anadoluya veya meslek lisesine dönüşmüş olabilir. Bunu internetten bulabilirsiniz.

İşte burada da linkini verdim. KONTENJAN

Anadolu türü okulları bulun, yeni eklenen, sizin bilmediğiniz okullar olabilir.

Şimdi bu olayın size iki türlü faydası olacak: İlki, bu okullardan birine yerleşme şansı olması. İkincisi ise bu gibi okullar anadoluya dönüştüğü için diğerlerinin taban puanlarının geçen yıla göre bir miktar düşebilmesi.

Anadolu mu düz lise mi derseniz (hala düz lise öğrenci alıyor mu bilmiyorum.) kesinlikle anadolu lisesine gitsin derim. Çünkü seviye daha yukarıda oluyor ve körle yatan şaşı kalkar misali çocuk okul çevresinden çok çok çok etkileniyor. Bunun yanında eğer kardeşiniz istiyorsa (ki yönlendirin bence) sağlık meslek lisesi ben de bir rehber öğretmen olarak tavsiye ediyorum.

Yorum yapan herkese teşekkürler.Hocam şimdi mesela sağlık meslek Lisesi diyorsunuz.Şehir olarak Kocaeli/gebze seçersek hangi bölümü seçicez birden çok bölüm var Biyomedikal gibi.Şu link den bakıp yazarsanız sağlık meslek lisesi en iyi hangileri Şimdiden çok teşekürler.

https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV08002.ASPX

Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

Meslek liselerinin önünü açtılar. Teknoloji fakültelerinde yalnızca kendi meslek lisesi bölümünden girilebilen bölümler açıldı. Sağlık bence de iyi ama bölüm olarak bilgim yok.

Taban puanı 410 da olsa eğer kontenjanı dolmamışsa sizi alabilirler, gidin okul ile görüşün size tekrar uğramanız gereken tarihi söylerler.

Liseye tekrar başlama imkanım olsa, bilgisayar bölümü okumaz hemşir olur kurtulurdum :)

Yorum bağlantısı
İsa Köse
(düzenlendi)

Yorum yapan herkese teşekkürler.Hocam şimdi mesela sağlık meslek Lisesi diyorsunuz.Şehir olarak Kocaeli/gebze seçersek hangi bölümü seçicez birden çok bölüm var Biyomedikal gibi.Şu link den bakıp yazarsanız sağlık meslek lisesi en iyi hangileri Şimdiden çok teşekürler.

https://e-okul.meb.g...H/SNV08002.ASPX

Zaten sizin iki seçeneğiniz var. (tabi eğer eve yakın bir yerde okumak istiyorsa) Onları da aşağıya kopyaladım. Kırmızı yazan sayı KONTENJAN, yanındakiler sırayla taban puan, tavan puan ve yüzdelik dilimi.

Gebze Anadolu Sağlık Meslek Lisesi

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ DALI İngilizce 24 387,863 409,700 18,61 HEMŞİRELİK ALANI İngilizce 48 391,319 421,167 17,68

Kardeşiniz kız mı erkek mi bilmiyorum ama kızsa hemşirelik daha iyidir. Acil tıp teknisyenliği de iyidir. Erkek için acil tıp daha iyi bence.

Siz bence böyle karar vermeyin... Okulundaki rehber öğretmeni, ders öğretmenleri, dershanedeki rehber öğretmeni gibi kardeşinizi daha iyi tanıyan bilgi kaynaklarından istifade etmeye çalışın. Tercihleri yapmadan önce de kardeşiniz ilgilerini, yeteneklerini, değerlerini ve ne istediğini bilmeli... Bunun için yapmadıysa mutlaka MBS'ye üye olsun ve kendine testleri yapsın derim.

MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ

tarihinde İsa K&#246se tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Şu an mevcut anadolu liselerinin çoğu çakma. Sadece önüne anadolu denerek liselerin adı değişti. Aynı hocalar, aynı binalar, aynı imkanlar. Bence adadolu kavramından çok okulun başarısına bakmak lazım. Tabiki eski anadolu liselerine kayıt olabiliyorsa çok daha iyi olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Kesinlile düz yada Anadolu. Eğitimi oturmuş, öğretmen kadrosu tam ve üniversite başarısı varsa farketmez. 1 yıllık çakma Anadolu lisesi olacağına adamakıllı düz lise olsun. Her şey öğrencide bitiyor. 460 puan 370 puanlık okullara giden öğrenciler biliyorum. Amaç okul birinciliği kontejanından faydalanmak. Köklü Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri mutlaka farklı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Eğer olabiliyorsa eski Anadolu Liseslerinden birini okumalı. Yok olmuyorsa meslek liseleri tercih edilmeli düz lise yerine. En önemlisi kardeşiniz ilerisi için ne olmak istiyor? Hayalinde birşeyler var mı?

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Öneriler için çok teşekürler arkadaşlar bir sorun daha var :)

Şİmdi 10 tane tecih hakkımız var.Başarı % sine göre tercih yapıcaz.Şimdi birince sıraya en düşük % yi aşağılara dogru % deler artarak gidicek.Yani % si düşük olan okul daha çok puan istiyor.Eğer en başa %si yüksek yazarsak düşük puan istediği için alta tarafa %si düşük yüksek puan yazarsak altaki tercih ölü oluyormuş.Şimdi Bulunduğumuz yerde var olan anadolu liseleri var % leri belli Birde yeni Anadolu liseleri var ama bunlar yeni olduğu için sadece kontenjan bilgisi var diğerleri yok diğer tercihler ölü olmaması için bunları en altamı yazıcaz ? Şimdiden teşekürler.

Bu arada kardeşim erkek ilk 6-8 tercihe anadolu lisesi yazıp son sıralara anadolu teknik saglık meslek lisesi bölümlerinden acil tıp teknisyenliği birde biyomedikal yazmayı düşünüyoruz.Birde biyomedikal bölümü diyelim taban 350 tavan 387 puan diyelım bizim kinin puanı 390 dersek bu bölümü yazamayız mı ?

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Öneriler için çok teşekürler arkadaşlar bir sorun daha var :)

Şİmdi 10 tane tecih hakkımız var.Başarı % sine göre tercih yapıcaz.Şimdi birince sıraya en düşük % yi aşağılara dogru % deler artarak gidicek.Yani % si düşük olan okul daha çok puan istiyor.Eğer en başa %si yüksek yazarsak düşük puan istediği için alta tarafa %si düşük yüksek puan yazarsak altaki tercih ölü oluyormuş.Şimdi Bulunduğumuz yerde var olan anadolu liseleri var % leri belli Birde yeni Anadolu liseleri var ama bunlar yeni olduğu için sadece kontenjan bilgisi var diğerleri yok diğer tercihler ölü olmaması için bunları en altamı yazıcaz ? Şimdiden teşekürler.

Bu arada kardeşim erkek ilk 6-8 tercihe anadolu lisesi yazıp son sıralara anadolu teknik saglık meslek lisesi bölümlerinden acil tıp teknisyenliği birde biyomedikal yazmayı düşünüyoruz.Birde biyomedikal bölümü diyelim taban 350 tavan 387 puan diyelım bizim kinin puanı 390 dersek bu bölümü yazamayız mı ?

Bence siz okuldaki rehber öğretmenden yardım alın çünkü müfredat değişti, oğlum bu yıl lise ikinci sınıfa gidecek ve oğlum İzmir içerisinde en iyi dört okuldan birinde okuyor (60.yıl Lisesi) yeni müfredatta okul puanı kaldırıldı dolayısıyle düz liseler daha avantajlı duruma geldi, şimdi biz son seneyi düz lisedemi bitirelim diye düşünüyoruz (puan yükseltmek amacıyla) :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...