Serhan Gürbüzol 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 (düzenlendi) Ali Eren kardeşimize vermiş olduğumuz bir '' led çalışmaları '' sözümüz vardı, şükür bugün benim site'ye Sadık'la beraber geldiler ve Ali'nin arabasına bagaj, arka ayak aydınlatması, plaka aydınlatması ve far'lardaki park lambalarını led ile değiştirdik. Sadık'ın arabasınada bagaj aydınlatması yaptık.( Daha doğrusu Sadık ustam söyledi ben bağladım işçi olarak ) Diğer rresimler arkadaşlarda birazdan gelirler inşallah. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum güzel bir gün geçirmeme sebep oldular, sağolsunlar. 21 Temmuz 2012 tarihinde Serhan Gürbüzol tarafından düzenlendi 9 Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Güle güle kullanın ellerinize emeklerinize sağlık 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 33 AYV görünce aklıma geldi. Abi eline koluna sağlık. Ali hocamada bulaştı yani led hastalığı 2 Yorum bağlantısı
Ali Eren 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Teşekkürler Serhan abi. Ellerine emeklerine sağlık. Artık iftardan sonra eklerim fotoları. Bu arada sendeki tüm fotoları ben çekmişim galiba. Hiçbirinde ben yokum. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 (düzenlendi) Led uygulamaları çok güzel ancak benim merak ettiğim şeyler var; Biliyoruz ki led'ler aslında diyot, yani doğrultucular. Doğrudan aydınlatma amacıyla kullanıldığında araya mutlaka direnç konulması gerekiyor. Aksi halde ledleri beslediğimiz devreye zarar verme ihtimalimiz olabiliyor. Bir de bizim araçlarda özellikle iç aydınlatmalar yavaş yavaş azalarak sönüyor. Bunun için sistem voltajı sıfıra düşürene kadar azaltıyor. Oysa amatörce yaptığım çalışmalarda ledlere çalışma voltajının altında cereyan verildiğinde kısa sürede yanıyor. Serhan kardeşim sanıyorum hem aracımızın hem de led ampullerimizin zarar görmeyeceği bir sistemin nasıl olacağını anlatacaklardır. 21 Temmuz 2012 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Teşekkürler Serhan abi. Ellerine emeklerine sağlık. Artık iftardan sonra eklerim fotoları. Bu arada sendeki tüm fotoları ben çekmişim galiba. Hiçbirinde ben yokum. hocam bugün iftar olacak mıki? birazdan susuzluktan kavrulup ölecek gibiyim. amma söz ezan okunur okunmaz su içmeden led nanesinin resimlerine bakacam. 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 (düzenlendi) hocam bugün iftar olacak mıki? birazdan susuzluktan kavrulup ölecek gibiyim. amma söz ezan okunur okunmaz su içmeden led nanesinin resimlerine bakacam. İnşallah olacak Mahmut abi. Hatta sizin Sivas'ta daha erken olacak. :biggrin: 21 Temmuz 2012 tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Uygun led için uygun değerde direnç kullanılıyor abi. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Elinize sağlık herhalde Sadık abinin araçta havalandırmada asılı koku var bence çok tehlikeli 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 İnşallah olacak Mahmut abi. Hatta sizin Sivas'ta daha erken olacak. :biggrin: oldu bile Ali hocam. inşallah darısı size. karnımı doyurdum artık ledlere de herşeye de bakabilirim. Allah kimseiyi açlık ve susulukla terbiye etmesin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Elinize sağlık herhalde Sadık abinin araçta havalandırmada asılı koku var bence çok tehlikeli Abi o araba Fenerli Ali Erenin arabası Zaten arabayı bir türlü sevemedim. O fener cepten dolayımı acaba Maşallah arabası on numara :nazar: 3 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 21 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2012 Led uygulamaları çok güzel ancak benim merak ettiğim şeyler var; Biliyoruz ki led'ler aslında diyot, yani doğrultucular. Doğrudan aydınlatma amacıyla kullanıldığında araya mutlaka direnç konulması gerekiyor. Aksi halde ledleri beslediğimiz devreye zarar verme ihtimalimiz olabiliyor. Bir de bizim araçlarda özellikle iç aydınlatmalar yavaş yavaş azalarak sönüyor. Bunun için sistem voltajı sıfıra düşürene kadar azaltıyor. Oysa amatörce yaptığım çalışmalarda ledlere çalışma voltajının altında cereyan verildiğinde kısa sürede yanıyor. Serhan kardeşim sanıyorum hem aracımızın hem de led ampullerimizin zarar görmeyeceği bir sistemin nasıl olacağını anlatacaklardır. Mükremin bey aslında anlatılacak bir şey yok, malzemecilerde satılan sıralı led'lerden kullanıyoruz. Kendiniz devre yapacaksanız Servet'inde dediği gibi led'lere uygun direnç'ler kullanıldığında problem olmaz, zaten sıralı hazır olarak satılan ledlerde dirençler hazır devre olarak kullanılıyor ve 3'lü gruplar halinde istediğiniz grup kadar kesip sadece 12 volt verdiğinizde işinizi rahatlıkla görecek ve zarar verme gibi bir durum olmayacaktır. Saygılarımla.. Teşekkürler Serhan abi. Ellerine emeklerine sağlık. Artık iftardan sonra eklerim fotoları. Bu arada sendeki tüm fotoları ben çekmişim galiba. Hiçbirinde ben yokum. Rica ederim kardeşim, ben teşekkür ederim. Sıkıcı geçecek bir günü güzel bir ortam haline getirerek azıcık bir uğraş sonucu birazdan resimlerde de görüleceği üzere hoş geçen zamanlar haline dönüştürdük. Bu arada torpido gözü aydınlatmasını unuttuk onuda kısa bir süre içerisinde halledelim inşallah. 3 Yorum bağlantısı
Ali Eren 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Elinize sağlık herhalde Sadık abinin araçta havalandırmada asılı koku var bence çok tehlikeli Tehlike nerken sayın modum? oldu bile Ali hocam. inşallah darısı size. karnımı doyurdum artık ledlere de herşeye de bakabilirim. Allah kimseiyi açlık ve susulukla terbiye etmesin. Amin Mahmut abi, fotolar geliyor birazdan. Abi o araba Fenerli Ali Erenin arabası Zaten arabayı bir türlü sevemedim. O fener cepten dolayımı acaba Maşallah arabası on numara :nazar: Mehmet Hocam, yangın tüpü deyince aklına bir şey geliyor mu? :D 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 oldu bile Ali hocam. inşallah darısı size. karnımı doyurdum artık ledlere de herşeye de bakabilirim. Allah kimseiyi açlık ve susulukla terbiye etmesin. Amin abi Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 21 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2012 İllaki yangın tüpünün bir şeyler hatırlatması gerekiyor diye düşünüyorum..... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 (düzenlendi) Tehlike nerken sayın modum? Mehmet Hocam, yangın tüpü deyince aklına bir şey geliyor mu? :D Hocam akarsa oradaki plastiğin yapısını bozuyor. Bundanmı bahsediyorsun :D :D 21 Temmuz 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 İşte fotolar. Tekrar teşekkürler Serhan abim, ellerine sağlık. :bravo: 5 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 21 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2012 Güle güle kullan kardeş, hayırlı olsun. 2 Yorum bağlantısı
Ali Eren 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Mükremin bey aslında anlatılacak bir şey yok, malzemecilerde satılan sıralı led'lerden kullanıyoruz. Kendiniz devre yapacaksanız Servet'inde dediği gibi led'lere uygun direnç'ler kullanıldığında problem olmaz, zaten sıralı hazır olarak satılan ledlerde dirençler hazır devre olarak kullanılıyor ve 3'lü gruplar halinde istediğiniz grup kadar kesip sadece 12 volt verdiğinizde işinizi rahatlıkla görecek ve zarar verme gibi bir durum olmayacaktır. Saygılarımla.. Rica ederim kardeşim, ben teşekkür ederim. Sıkıcı geçecek bir günü güzel bir ortam haline getirerek azıcık bir uğraş sonucu birazdan resimlerde de görüleceği üzere hoş geçen zamanlar haline dönüştürdük. Bu arada torpido gözü aydınlatmasını unuttuk onuda kısa bir süre içerisinde halledelim inşallah. Evet abi, torpidoyu da yapacaktık dimi? Canımız sağolsun. Hallederiz onu da bi ara. Bize hergün toplantı biliyorsun. İllaki yangın tüpünün bir şeyler hatırlatması gerekiyor diye düşünüyorum..... Mutlaka hatırlatır abi. Bi de anahtar mevzusu vardı ya hani, Buldum falan diyo ama ben pek inanamadım. :biggrin: Hocam akarsa oradaki plastiğin yapısını bozuyor. Bundanmı bahsediyorsun :D :D Foto göremedim ben. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Evet abi, torpidoyu da yapacaktık dimi? Canımız sağolsun. Hallederiz onu da bi ara. Bize hergün toplantı biliyorsun. Mutlaka hatırlatır abi. Bi de anahtar mevzusu vardı ya hani, Buldum falan diyo ama ben pek inanamadım. :biggrin: Foto göremedim ben. tekrar bak tekrar koydum bavulları koyduğum yerler belli oluyor Güle güle kullan kardeş, hayırlı olsun. Abiciğim ellerine sağlık. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 gayet yeterli ve güzel bir aydınlatma olmuş. vesileyle buluşmada yapmışsınız. hayırlı ve aydınlık ramazanlar. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 İllaki yangın tüpünün bir şeyler hatırlatması gerekiyor diye düşünüyorum..... Abi hatırlatmazmı Zaten o kadar sorundan sonra o beni güldürdü çok şükür Mutlaka hatırlatır abi. Bi de anahtar mevzusu vardı ya hani, Buldum falan diyo ama ben pek inanamadım. :biggrin: Yok yok valla buldum Bulma hikayeside çok enterasandı. En az 4 kez dökülen çamaşırların içinden çıktı. O çamaşırlarda da cepli birşey yoktu Tamam ya madara ettiniz 2 Yorum bağlantısı
Ali Eren 21 Temmuz 2012 Paylaş 21 Temmuz 2012 Abi hatırlatmazmı Zaten o kadar sorundan sonra o beni güldürdü çok şükür Yok yok valla buldum Bulma hikayeside çok enterasandı. En az 4 kez dökülen çamaşırların içinden çıktı. O çamaşırlarda da cepli birşey yoktu Tamam ya madara ettiniz tekrar bak tekrar koydum bavulları koyduğum yerler belli oluyor Abiciğim ellerine sağlık. İnandım inandım tamam. O gün vallahi iyi güldürdün bizi. :D gayet yeterli ve güzel bir aydınlatma olmuş. vesileyle buluşmada yapmışsınız. hayırlı ve aydınlık ramazanlar. Teşekkürler Mahmut abi, sizlere de hayırlı ramazanlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts