İçeriğe Yönlendir

Ka - Ufak Tefek Tamiratlar...

Tolgahan Köroğlu
Çözüme git Sani Gerşon tarafından,

Recommended Posts

Mehmet Kıdıman

paylaşım çok güzel olmuş elinize sağlık.

Sizin göstergede gördüğüm leke gibi ama temizlesenizde çıkmayan şey artık neyse benimde vardı bende söktüm temizledim 1 gün sonra tekrar böyle bugulu görünüyordu. Çok rahatsız oluyordum wd 40 sıktım 1 kere sizir olup silmedim bile ve geçti. Tecrübe paylaşmak babında bir katkım olması adına yazıyorum bugulu duran far plastiklerine kadar ne kadar plastik parça varsa kullandım sonuç çok keyifli. tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Erhan Torun

Kilometre telini hız sensörüne nasıl başladınız fotosu varmıdır?

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

km teli hız sensörünün üstündeki 22lik anahtar ağzı yere takılıyor fakat sadece el gücütle sıkılarak bırakılıyor bilginize.

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

km teli hız sensörünün üstündeki 22lik anahtar ağzı yere takılıyor fakat sadece el gücütle sıkılarak bırakılıyor bilginize.

Diğer ucuda fotoda ki sarı soketin altindaki beyaz plastik cikio ticari Takma mız gerek. Ayrıca herhangi bir sigorta ilavesi oluyorum?

Diğer ucuda fotoda ki sarı soketin altindaki beyaz plastik cikio ticari Takma mız gerek. Ayrıca herhangi bir sigorta ilavesi oluyorum?

Özür mobil cihazda gonderince yazılar bazen saçma oluyor."sarı soketin altındaki beyaz plastik cikinti demek istemiştim. "

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

o kısmı sökmedim daha önce fakat söken bir arkadaş forumda bahsetmişti. Göstergeyi sökerken km teli çıkıyormuş sonra ancak şanzımandaki ucu sökülüp göstergeye takılabiliyormuş diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

o kısmı sökmedim daha önce fakat söken bir arkadaş forumda bahsetmişti. Göstergeyi sökerken km teli çıkıyormuş sonra ancak şanzımandaki ucu sökülüp göstergeye takılabiliyormuş diye hatırlıyorum.

Teşekkürler. Birde forumda hangi konu başlığında soracağımı bulamadımda, burdan sorayım bari: :) , 98 ford ka araca digital vites göstergesi takılabilirmi?  

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Teşekkürler. Birde forumda hangi konu başlığında soracağımı bulamadımda, burdan sorayım bari: :) , 98 ford ka araca digital vites göstergesi takılabilirmi?  

Vites göstergesi derken? Neyi görmeyi planlıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

motosikletlerde oluyor ya sanırım o. kadranda kaçıncı vitesteyseninz o rakam yazıyor. 1 2 3 4 5 6 7 R gibi

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

onların montajı motosikletlerde soket bağlantılarıyla oluyor da araçlara nasıl takılır bilemem. fakat fikir yürütebilirim. öncelikle aracımız toplam 5 + R vites olduğu için 6 uçlu çıkışa sahip 12v dc devre yaptırıyoruz ve bunlar devreyi tamamladığında 12345R tanımlı olduğu harfi/rakamı led göstergede gösteriyor. mesele o kabloları araç vitesteyken iletim pozisyonuna geçirecek sistem bence. buna da vites körüğünün içinden bir çare bulunabilir diye düşünüyorum. En uygun ve düşük maliyetli böyle olur. Karaköyde selanik pasajının üst katında devre yapan elektronikçiler varmış. onlara sormak lazım. 

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

motosikletlerde oluyor ya sanırım o. kadranda kaçıncı vitesteyseninz o rakam yazıyor. 1 2 3 4 5 6 7 R gibi

Aynen bunu istiyorum. :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Erhan Torun

Herkese günaydınlar,

98 ka'ya takmam gereken bujinin tam adı ve özelliğini söyleyebilirmisiniz. Birde motor bloğunu tam önünde durduğumuzda bujilerin sıralanışı; soldan başlayarak 1,2,3,4 yoksa sağdan başlıyarak mı 1,2,3,4. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

Herkese günaydınlar,

98 ka'ya takmam gereken bujinin tam adı ve özelliğini söyleyebilirmisiniz. Birde motor bloğunu tam önünde durduğumuzda bujilerin sıralanışı; soldan başlayarak 1,2,3,4 yoksa sağdan başlıyarak mı 1,2,3,4. Teşekkürler.

SP-505 AGSF22C

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

Araca önden baktığınızda soldan sağa 1234 diye hatırlıyorum ben. Kablolarından dolayı 1. en kısa kablo 4. ise en uzun kablo idi.

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

Bu platinum oluyor dim?

Formda hep platinum diye geçiyor takılması gereken buji fakat sizin verdiğiniz kodu google hazretlerine sorduğumda platium diye çıkmıyor.

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

Sani Bey bu konuda daha bilgilidir. Dönüş yapar bu konu hakkında

Merkez otodan geçen hafta aldım ve değiştirdim. Bu bujiyi verdiler hocam.

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

FB,3497,13,buji-tk-cvh-br-sp-505-agsf22c

Benim aracın üzerinde de bunlardan var. Ama araç arada sırada gaz yemiyor gibi oluyor, sallama yapıyor. Bende formdan öğrendiğime göre sorunun bujilerden(ateşlemeden) kaynaklanabileceğini düşündüm ve bujileri değiştirmeye karar vermiştim(bobini değiştirmiştim). Sizce sorun ne olabilir.Teşkkürler.

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

Ateşleme bobini yeniyse Bujiler ve kabloları da yenilemek gerekir. Hala sıkıntı varsa kaliteli yakıt ve temiz filtreler bir de sağlam akü-alternatör gerekir. Oksijen sensörünü ve gaz kelebeğini temizlemek de fayda sağlayacaktır abi.

Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay

Benim aracın üzerinde de bunlardan var. Ama araç arada sırada gaz yemiyor gibi oluyor, sallama yapıyor. Bende formdan öğrendiğime göre sorunun bujilerden(ateşlemeden) kaynaklanabileceğini düşündüm ve bujileri değiştirmeye karar vermiştim(bobini değiştirmiştim). Sizce sorun ne olabilir.Teşkkürler

geçen yıl merkez otodan bende aldım cem bey motocraft sp500 verdi üzerinde

AGSF 22fm yazıyor, hiç sıkıntı yaşamadım.size yanlış buji vermiş olabilirler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

Araç lpg'li mi ?

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

Kılavuz der ki:

Evet cevabı bekliyoruz :) , cevaba göre öğle arasında sanyiye gidicez.

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

Kılavuz der ki:

Sani Bey http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/188701-ford-ka-buji/ bu başlık altında agrf 22pp1 bujilerin kod değişiminden dolayı artık uyumlu olmadıoğı yazıyor. Bilgi doğru mudur? Gerçekten buji kodu revize edilmiş midir?

Bana da Merkez Oto Cem Bey şuanki bujileri verdi. Kutunun üzerine de KA yazmışlardı.  :unsure2:  :unsure2:  :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...