İçeriğe Yönlendir

Yeşil C-Max

Misafir

Recommended Posts

MK4 Mondeo kullanmadım ama Mk3, Mk2 kullandım toplamda 5 sene. Şimdi bana 2009 cam tavanlı bir c-max verseler, gözünün yaşına bakmam:) Binerim. Aslında ben Mondeo'dan sonra Punto Evo'ya bile güzel dedikten sonra C-Max bana uçak gibi gelir:)

Saygılarımla.

Doğru söze ne denir? :good1::bravo:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

MK4 Mondeo kullanmadım ama Mk3, Mk2 kullandım toplamda 5 sene. Şimdi bana 2009 cam tavanlı bir c-max verseler, gözünün yaşına bakmam:) Binerim. Aslında ben Mondeo'dan sonra Punto Evo'ya bile güzel dedikten sonra C-Max bana uçak gibi gelir:)

Saygılarımla.

:good1:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Doğru söze ne denir? :good1::bravo:

Yalnız bahsi geçen benzinli Mondeo.. ;)  

Ayrıca, Mert ehliyetini geçen yıl almış ancak kulakları Mert' le aynı yaşta... Sürücü koltuğunda oturunca arabayı sürekli tedirgin kullandığınız için ses problemini geçici olarak duymamış olabilirsiniz... Mondeo her zaman C-max ten iyidir, Tuncay ustaya yaptığın sık ziyaretler de bunun bir göstergesi zaten.. :D

Yorum bağlantısı

Yalnız bahsi geçen benzinli Mondeo.. ;)

Ayrıca, Mert ehliyetini geçen yıl almış ancak kulakları Mert' le aynı yaşta... Sürücü koltuğunda oturunca arabayı sürekli tedirgin kullandığınız için ses problemini geçici olarak duymamış olabilirsiniz... Mondeo her zaman C-max ten iyidir, Tuncay ustaya yaptığın sık ziyaretler de bunun bir göstergesi zaten.. :D

:biggrin:  :i-ih: Olmadı, burada cevap vermeyi gerektirecek bir husus yok. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Satılmaz bu araba... Kim naapsın yeşil bir arabayı... :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ve dedimki iyiki cmax almışım

Bu cümleyi her aldığınız araba için de kullanıyormusunuz :D

Jaws için mesela :D

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Sevgili ve de şefkatli atminim; şimdi Mert'in mesajından öncekileri görememişsiniz. Biz tane tane okuyup, okuduğumuzu anlayacağız ama önce görmek lazım. Siz önceki yorumları göremeden Mert'in yorumuna gelince ben yavaş yavaş ikna olmaya başladım. Mondi'yi de böyle görüyorsan tamamdır. :good1::D

Ayrıca; ben Mert'e kıyamadım, severim kardeşimizi. Yazdıklarının senin için malzeme olacağını düşünmemiştim, ama görüyorum ki her zaman yaptığı km. yi referans olarak gösteren şefkatli atminimiz geçen sene ehliyet alışını kutladığımız kardeşimizin değerlendirmelerine sığınır olmuş. Mert tabi ki kendi tespitlerini yazıyor. İleride tespitleri arttıkça değerlendirmeleri de bu doğrultuda değişecek, daha farklı yorumlar yapacaktır.

Esasen C-max sürat aracı değildir ki, konfor, rahatlık aracıdır. CC'yi 120'ye ayarlarsın, sen rahatına bakarsın. O işini en güzel şekilde yapar. Biraz heyecan arıyorsan 130-140 hatta 190'a kadar yolu var. Gitmem demez.

Evet kardeşim sen de o mağdur grubundasın :(  kullanmadığın araçlar hakkında bilgin olmadan fikir oluşturmuşsun. iki aracı da kullanmış olsan belki gömlek konusunda daha dikkatli olurdun. Ne o öyle? 10 gömlek! 8 olmaz mı? veya 12 :D

Mondeo alanlar da genelde senin gibi düşünürek, "olmalı" diyerek alırlar ama işte gördüğün gibi, C-Max'dan iyi diye çırpınır dururlar.

Abi katılmıyorum. Bu aracı 4,5 senedir kullanıyoruz. İlla ki aracı sürmek yetmez yanında ki yolcu tedirgin oluyorsa o iş olmaz bence. Sürat aracı başka birşey abi ama standart hızlarda almamalı o sesi. Bu ay içinde Yaklaşık 1000 km uzun yol yaptım c-max ile.  Otoban hız limiti olan 120'ye sabit gidersek hele ki birde pütürlü asfalt ise bu araçta Allah yardımcımız olsun. Kafa beyin kalmıyor. Tek çare müzik sesini açmak. Ama ben bu aracın yalıtım sorununu çözeceğim. :) Makyajlı kasa da biraz daha aşılmış zaten bu sorun. Tabi ki gelişen teknoloji ve sektördeki pay yarışı sağolsun. 

Arkadaşıma mk4 mondeo aldık. Toplantıda olsaydın da kullansaydın keşke ne demek istediğimi anlardın abi. Mondeo Mk4'te hız hiç ama hiç hissedilmiyor. Arabanın içinde tık yok. Sürekli 80 ile gidiyorsun hissi var ama hız tahmin edilenin çok çok üstünde.  Mk3 de bizim araçlardan farklı değil bence gürültü konusunda. 

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

İnip baksaydın bi arkasında C-max yazacak, hani şöyle yüksekçe kapalı kasa kamyonet tarzı bir araba değil mi senin bahsettiğin ?  : :D: :D:sandalye:

Evet, bilinçli kullanıcı yorumu bir üst satırda sizi bekliyor, tane tane okuyalım okuduğumuzu anlayalım lütfen.. : :p:D

Yok abi ya ben çok seviyorum yine de bu aracı. Ses yalıtımı dışında hiçbir eksiği yok. Bi araba nasıl olmalı. Bunun sessiz hali olmalı işte. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi katılmıyorum. Bu aracı 4,5 senedir kullanıyoruz. İlla ki aracı sürmek yetmez yanında ki yolcu tedirgin oluyorsa o iş olmaz bence. Sürat aracı başka birşey abi ama standart hızlarda almamalı o sesi. Bu ay içinde Yaklaşık 1000 km uzun yol yaptım c-max ile.  Otoban hız limiti olan 120'ye sabit gidersek hele ki birde pütürlü asfalt ise bu araçta Allah yardımcımız olsun. Kafa beyin kalmıyor. Tek çare müzik sesini açmak. Ama ben bu aracın yalıtım sorununu çözeceğim. :) Makyajlı kasa da biraz daha aşılmış zaten bu sorun. Tabi ki gelişen teknoloji ve sektördeki pay yarışı sağolsun. 

Arkadaşıma mk4 mondeo aldık. Toplantıda olsaydın da kullansaydın keşke ne demek istediğimi anlardın abi. Mondeo Mk4'te hız hiç ama hiç hissedilmiyor. Arabanın içinde tık yok. Sürekli 80 ile gidiyorsun hissi var ama hız tahmin edilenin çok çok üstünde.  Mk3 de bizim araçlardan farklı değil bence gürültü konusunda. 

Lastik ne durumda?

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Lastik ne durumda?

Yazlık/kışlık iki sette iyi durumda abi. O tür şeylere önem veriyorum zaten. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yazlık/kışlık iki sette iyi durumda abi. O tür şeylere önem veriyorum zaten. 

Bu bahsettiğin bu kadar yüksek ses içerde durulmayacak kadar rahatsız edici ses ilk defa duydum.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bu bahsettiğin bu kadar yüksek ses içerde durulmayacak kadar rahatsız edici ses ilk defa duydum.

Abi Antalya'ya gittik 4 kişi. İçerde durulmayacak kadar (önceki kasa fiesta) değil ama gürültü oldukça var özellikle 120 üstünde. Bence bir etkisi de 5 ileri olması. 6 ileri olsa hem motor sesi azalacak hemde daha az yakacak aslında. 

Yorum bağlantısı

Abi Antalya'ya gittik 4 kişi. İçerde durulmayacak kadar (önceki kasa fiesta) değil ama gürültü oldukça var özellikle 120 üstünde. Bence bir etkisi de 5 ileri olması. 6 ileri olsa hem motor sesi azalacak hemde daha az yakacak aslında.

Aynı yolda mondi ile aynı hızda git. Gelip c-max dan özür dilemez isen, aracınızı dooğru sanayiye götür.[emoji41]
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Aynı yolda mondi ile aynı hızda git. Gelip c-max dan özür dilemez isen, aracınızı dooğru sanayiye götür.[emoji41]

Abi sanayilik bi durumu yok çok şükür. :D

Mk 3 çok kullanmadığımdan yorum yapmıyorum ama mk4 ile arasında ki fark bariz. :D

2009- 2005 den daha sessiz.

+1. Eren Abi'nin C-Max'i kullandığımda söylemiştim bunu abi. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben iddia ediyorum o kadar ses (motor sesi veya lastik sesi) olamaz. Anlattığına göre konuşuyorum. Mondeda sesli ama 120den sonra rüzgar sesi. Ama o kadar da baş ağrıtacak kadar değil.

2009- 2005 den daha sessiz.

Abi MK3 ile arasındaki sessizlik durumu?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

hocam, uzun yolda MK3 motor sesi var sadece, c-max te lastik sesi sonuç eşit  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

hocam, uzun yolda MK3 motor sesi var sadece, c-max te lastik sesi sonuç eşit  :D

Abi o zaman Mertin anlattığı kadar çok rahatsız edici değil. (Tabi bu göreceli kavram)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

aynen öyle, Fatih Keskin ve Emin Önal benim arabaya çok sessiz diyor mesela. 

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

C-maxı aldığım dönemde dairedeki hizmet arabaları focus, eskortlar ise mondeo idi. Arabayı almaya giderken tek tereddütüm bu araçardaki gürültü idi, sahibiyle şartlı anlaştım, aynı gürültüyü duyarsam bırakırım dedim. Ve bırakamadım. Halâ da bırakamıyorum.

Bu araçlar dünyanın en iyi aracı değil ama transit motorlu araçlardan iyi olduğuna kuşku yok.[emoji41] [emoji57]

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

2004 C-max'ler biraz garip üretilmiş yada eksik malzeme ile ithal edilmişler. Benim aracada binen hemen bu farklı diyebiyor. Şanzımandan dolayıda uzun yolda yada 50 km.den sonra dizel olduğuna kimse inanmaz motor sesi hiç yoktur...Arka kısımda biraz yol sesi oluyor...Ama önde uzun yolda radyo sesi bana 6-7 de yeterli geliyor. Bana göre bu ayardaki bir araç için sessiz sayılır. Neticede ne dersek diyelim c sınıfı bir araç...En güzel yanı içi çok ama çok ferah ve yüzsekte oturup etrafa hakimiyet kurmak çok iyi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Genelde ormanlık, yeşillik alanlarda olduğu için kontras yapmıyor. doğayla uyum sağlıyor. :yes:

Bu araç bende olsaydı,cila ata ata beyaz yapardım  :crazy:

Yorum bağlantısı

Satılmaz bu araba... Kim naapsın yeşil bir arabayı... :p

Geçecen o işi, 50 kişi favori yapmış fiyat indirmemi bekliyor. Kapanın elinde kalacak. İstediğim fiyatı bulana kadar vermem arkadaş.

Mert, kafan biraz karışık bir mesajında standart hızdan bahsediyorsun. Bu mesajında 120'nin üstünden bahsediyorsun. Fiesta ile kıyaslıyorsun, sence bir aracın sürekli, rahatsızlık vermeden gidebileceği hız kaç km/s olmalı?..... Gürültü algısı insanın o anki durumuyla çok ilgili.  Araca bindiğinde bazen gürültülü, bazen gürültüsüz gelir. Senin gürültü konusunda şu ana kadar yazdıklarını C-Max'ı almadan önce okumuş olsam asla almam. Yani tespitini biraz abartılı ifade ediyorsun. Kıyaslama yaparken aracın üretim tarihini gözardı etme. Bizim araçlar bu segmentin ilk aracı, her yıl bir yerini geliştirmişler. 2009 modelin daha sessiz olduğunu kendin söylüyorsun. Ya 2015 modeli? :yes:

Bu araç bende olsaydı,cila ata ata beyaz yapardım  :crazy:

Hmmm, senin araç onun için beyazladı ha? :shok:

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Geçecen o işi, 50 kişi favori yapmış fiyat indirmemi bekliyor. Kapanın elinde kalacak. İstediğim fiyatı bulana kadar vermem arkadaş.

Mert, kafan biraz karışık bir mesajında standart hızdan bahsediyorsun. Bu mesajında 120'nin üstünden bahsediyorsun. Fiesta ile kıyaslıyorsun, sence bir aracın sürekli, rahatsızlık vermeden gidebileceği hız kaç km/s olmalı?..... Gürültü algısı insanın o anki durumuyla çok ilgili. Araca bindiğinde bazen gürültülü, bazen gürültüsüz gelir. Senin gürültü konusunda şu ana kadar yazdıklarını C-Max'ı almadan önce okumuş olsam asla almam. Yani tespitini biraz abartılı ifade ediyorsun. Kıyaslama yaparken aracın üretim tarihini gözardı etme. Bizim araçlar bu segmentin ilk aracı, her yıl bir yerini geliştirmişler. 2009 modelin daha sessiz olduğunu kendin söylüyorsun. Ya 2015 modeli? :yes:

Hmmm, senin araç onun için beyazladı ha? :shok:

Neyse abim tamam. Benim kulaklarim fazla iyi duyuyor sanirim. :) Babamda bu yasina gore iyi duyuyor demekki o da sikayetci bu durumdan. Biraz daha sessiz olsa diyor her zaman.

Otobanda ki hiz limiti olan 120yi standart olarak kastediyorum.

Bence bir arac 150km/h'e kadar icindekileri tedirgin etmeden sessiz sakin yol almali.

Fiesta gurultu konusunda cok unlu oldugu icin ve kendim de bir donem kullandigim icin onunla karsilastiriyorum.

Bence bu aracin 2004 modelini (benim seri de sorun var sadece sanirim) sessiz oldugunu dusunerek aliyorsa bir kisi almasin. Aliyorsa da extra yalitim yaptirsin. (Benim yapacagim gibi) Sesi onemsemiyorsa eger daha iyi bir arac bulacagini sanmiyorum.

Daha fazla bu guzel c-max'in konusunu kirletmeyelim. :)

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...