Korhan Şenörer 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Mükremin abi, bence çok yakışmış. emeği geçenlerin ellerine sağlık. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Kullanılan lensler dereceli olduğu için sadece direkt karşısından bakıldığında olması gereken parlaklıkta görünebilir.Onun haricinde üstten yandan bakıldığında sadece verdiği ışık görünebilir.Ledler ile aynı hizada makina ile resim çekilirse fark anlaşılabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Kullanılan lensler dereceli olduğu için sadece direkt karşısından bakıldığında olması gereken parlaklıkta görünebilir.Onun haricinde üstten yandan bakıldığında sadece verdiği ışık görünebilir.Ledler ile aynı hizada makina ile resim çekilirse fark anlaşılabilir. Oktay sürücüyü yaparken evde yaptığım denemelerde aşağıdaki sonuç alınıyordu. Masa lambasının ışığıyla kıyaslama yapılabilir. Çıplak gözle tam karşısına geçip baktığımda flaş patladığında oluşan geçici körlük gibi bir şey oluyor. Bu fotoğraf gündüz çekilmiştir. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 (düzenlendi) Güzel olmuş. Hayırlı olsun abi gündüz farların. Gündüz görmene faydası oldu mu bari bunların 10 Temmuz 2013 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi Seni kurtarayım dedim ama iş işten geçti :D Yorum bağlantısı
Misafir 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Güzel olmuş. Hayırlı olsun abi gündüz farların. Gündür görmene faydası oldu mu bari bunların He he, Gündür görmeme faydası olup olmadığını bilemiyorum, çünkü henüz gündür'ü bilmiyorum. (seni çok iyi anlıyorum, ihtiyarlık böyle bir şey işte, kendini genç sanıp bodoslama yazıp gönderiyorsun. Sonra bir de bakıyorsun ki neler yapmışsın neler. Bir tavsiye, artık yazdıklarını "gönder" tuşuna basmadan bir daha oku , o zaman fazla yanlışın olmuyor) Ama gündüz bana değil de arabamı göremeyenlere faydası olduğu kesin. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Sen ne demek istediğimi anlamışsın işte abi. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Sen ne demek istediğimi anlamışsın işte abi. Biz birbirimizi anlarız tabi. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Ev ortamında ki gündüz aydınlatma ile açık havadaki aydınlatma arasında küçük sayılmayacak yogunluk farkı var. Sürücü kullandıgın için 5 led 500 lümen ışık verebiliyor.Gayet ideal ışık şiddeti.Orjinal gündüz farı ışık şiddeti standar olarak sağ sol 400 lümen olarak biliyorum.Tek fark orjinallerin reflektör kalitesi.Küçük ebatta led reflektörü bulunabilirse ve kullanılsa senin bu yaptığın çalışmaya o reflektör takılsa işte o zaman karşısına geçipte bir bak derim.Lensler ile olabilecek en iyi ışık budur ledi daha wattlı kullanmadan alınabilecek en iyi ışıkta budur. Yorum bağlantısı
Serkan Şimsek 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Mükremin abi ne zaman araba yapmaya başlayacaksın ? Yorum bağlantısı
Önder Kuru 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Mükremin abi ne zaman araba yapmaya başlayacaksın ? Bence Heny Ford'a ayıp olmasın diye başlamıyo... 2 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Ford markasının versiyonlara koymayı unuttuklarını yapması yeni bir araç yapmasından daha çok veriyor dur. 1 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 Ford markasının versiyonlara koymayı unuttuklarını yapması yeni bir araç yapmasından daha çok veriyor dur. "keyif" di mi abi? :crazy: 1 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 Ford markasının versiyonlara koymayı unuttuklarını yapması yeni bir araç yapmasından daha çok veriyor dur. "keyif" di mi abi? Yalnız Ford'un AB ülkelerinde üretilen versiyonlarında diğer markalardan hiç de aşağı kalmadığını görüyoruz. Ülkemizde ise sanki avrupada satamadıkları, depoda kalanların tüketilmesi gibi bir politika izlediğini düşünüyorum. Bu belki diğer markalar için de geçerlidir ama Citroen, Peugeot, Renault gibi pazar payını yükseltmeye çalışan markalar donanım ve yenilikleri aksettirme konusunda sanki Forddan daha cömert gibi. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 Yalnız Ford'un AB ülkelerinde üretilen versiyonlarında diğer markalardan hiç de aşağı kalmadığını görüyoruz. Ülkemizde ise sanki avrupada satamadıkları, depoda kalanların tüketilmesi gibi bir politika izlediğini düşünüyorum. Bu belki diğer markalar için de geçerlidir ama Citroen, Peugeot, Renault gibi pazar payını yükseltmeye çalışan markalar donanım ve yenilikleri aksettirme konusunda sanki Forddan daha cömert gibi. Daha düne kadar SLX'lere mercedes muamelesi yaptığımız için(97 yılında aldığımız 95 model sadece ön camları elektrikli olan ve başka hiç bir donanımı olmayan doğan S'in etrafına 10-15 kişi toplanıp baka baka bitirememişti komşu esnaf), bir çok marka daha yeni yeni baz modellere bir çok özellik koymaya başladı. Eğer bir gün cep telefonu alır gibi netten otomobil siparişi verirsek o zaman donanımlar küreselleşir, fransadakiyle hollandadakiyle farkımız kalmaz. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 (düzenlendi) Önce alüminyum kalıplar: Sonra kalıplara uygun 5 mm.lik plexiglas parçalar: Isıtarak ve presleyerek bükme işlemi Tam da olması gerektiği gibi: Yanları da ısıtarak kapattık. Güzel oldu: Uçları ısıtarak kapatmak imkansız, yapıştırdım. Tabi ki kloroformla!! Temizledik: Nasıl göründüğüne baktık: Ledleri yerleştirmek için iç tarafa başladık. Kasayı oluşturuyoruz: Ledleri koyacağımız kovanları yerlerini ayarladık. Kovanlar için metal süpürge sapı!! üzerinde çalışıyorum. Güzel oldu: Bağlayıp lehimledim. Bozulursa rahat değişir. Önden böyle: Açıları ayarladık. Açı ayarlama işinden sonra arkaları kapattık. Hem tespit hem de soğutma işlemi için. Parçaları birleştirip silikonladık. Sürücümüz de hazır: Boyama işlemi: Sondan bir önceki hali. Sıra sürücüde: Önce Koca Usta'nın (Sn.Servet Aydın) tavsiye ettiği şemayı hayata geçirdim ve çokça denemeler yaptım: Önce bir far için: Gayet başarılı: Yanına ikincisi: Ayrıca şemada görülen İki adet seçici röle ile parklar yandığında ışık şiddetinin azalması için voltajı 8,25'e düşürüyorum. Bozuk bir adaptör buldum, Kabin için: Gayette güzel oldu: Isı iletkenini her yere sürdüm: Böyle oldu: Araçtaki görünümü: Aracıma gündüz farı uyguladıktan sonra trafikte video çekme imkanını ancak bayramda bulabildim. Bulutsuz bir havada güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerinde çekilmiş görüntüler. Bence yeterince fark ediliyor. http://www.youtube.com/watch?v=K6KadVybZ4A&feature=youtu.be 4 Eylül 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 Sanki biraz zayıf kalmış gibi geldi bana 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 Bencede yeterli gibi fakat şimdi aklıma geldi sinyal verdiğinde sinyal yönündeki kısılsa veya sinyal gibi yanıp sönse nasıl olur abi ? Yorum bağlantısı
Misafir 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 Bencede yeterli gibi fakat şimdi aklıma geldi sinyal verdiğinde sinyal yönündeki kısılsa veya sinyal gibi yanıp sönse nasıl olur abi ? O konuda farklı projelerim var da, Şu anda uygulama şansım yok. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 O konuda farklı projelerim var da, Şu anda uygulama şansım yok. O zaman ilerleyen dönemlerde merakla bekliyoruz Mükremin abicim... Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 Eline sağlık abi, gayet güzel olmuş Yorum bağlantısı
Misafir 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 Gayet iyi.Bu led ve lensler ile bundan fazlasını beklemek doğru olmaz.İyi günlerde kullanmanı diliyorum. Abi düğün kameracıları gibi olmuş.Çok para vermeseydin bari. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 İçerik sahibi beyfendi, cep telefonu ile foruma girenleri neden dışlıyorsun ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts