İçeriğe Yönlendir

Yeşil C-Max

Misafir

Recommended Posts

Korhan Şenörer

Mükremin abi, bence çok yakışmış. emeği geçenlerin ellerine sağlık.

Yorum bağlantısı

Kullanılan lensler dereceli olduğu için sadece direkt karşısından bakıldığında olması gereken parlaklıkta görünebilir.Onun haricinde üstten yandan bakıldığında sadece verdiği ışık görünebilir.Ledler ile aynı hizada makina ile resim çekilirse fark anlaşılabilir.

Yorum bağlantısı

Kullanılan lensler dereceli olduğu için sadece direkt karşısından bakıldığında olması gereken parlaklıkta görünebilir.Onun haricinde üstten yandan bakıldığında sadece verdiği ışık görünebilir.Ledler ile aynı hizada makina ile resim çekilirse fark anlaşılabilir.

Oktay sürücüyü yaparken evde yaptığım denemelerde aşağıdaki sonuç alınıyordu. Masa lambasının ışığıyla kıyaslama yapılabilir. Çıplak gözle tam karşısına geçip baktığımda flaş patladığında oluşan geçici körlük gibi bir şey oluyor.

Bu fotoğraf gündüz çekilmiştir. 02.jpg

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
(düzenlendi)

Güzel olmuş. Hayırlı olsun abi gündüz farların. Gündüz görmene faydası oldu mu bari bunların :p

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
Seni kurtarayım dedim ama iş işten geçti :D
Yorum bağlantısı

Güzel olmuş. Hayırlı olsun abi gündüz farların. Gündür görmene faydası oldu mu bari bunların :p

He he, Gündür görmeme faydası olup olmadığını bilemiyorum, çünkü henüz gündür'ü bilmiyorum. :D (seni çok iyi anlıyorum, ihtiyarlık böyle bir şey işte, kendini genç sanıp bodoslama yazıp gönderiyorsun. Sonra bir de bakıyorsun ki neler yapmışsın neler. Bir tavsiye, artık yazdıklarını "gönder" tuşuna basmadan bir daha oku ;) , o zaman fazla yanlışın olmuyor) :D   Ama gündüz bana değil de arabamı göremeyenlere faydası olduğu kesin.

Yorum bağlantısı

Ev ortamında ki gündüz aydınlatma ile açık havadaki aydınlatma arasında küçük sayılmayacak yogunluk farkı var.

Sürücü kullandıgın için 5 led 500 lümen ışık verebiliyor.Gayet ideal ışık şiddeti.Orjinal gündüz farı ışık şiddeti standar olarak sağ sol 400 lümen olarak biliyorum.Tek fark orjinallerin reflektör kalitesi.Küçük ebatta led reflektörü bulunabilirse ve kullanılsa senin bu yaptığın çalışmaya o reflektör takılsa işte o zaman karşısına geçipte bir bak derim.Lensler ile olabilecek en iyi ışık budur ledi daha wattlı kullanmadan alınabilecek en iyi ışıkta budur.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Mükremin abi ne zaman araba yapmaya başlayacaksın ?

Bence Heny Ford'a ayıp olmasın diye başlamıyo... :crazy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Ford markasının versiyonlara koymayı unuttuklarını yapması yeni bir araç yapmasından daha çok veriyor dur. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Ford markasının versiyonlara koymayı unuttuklarını yapması yeni bir araç yapmasından daha çok veriyor dur. :good1:

"keyif" di mi abi? :crazy: :crazy: :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ford markasının versiyonlara koymayı unuttuklarını yapması yeni bir araç yapmasından daha çok veriyor dur.

"keyif" di mi abi?

Yalnız Ford'un AB ülkelerinde üretilen versiyonlarında diğer markalardan hiç de aşağı kalmadığını görüyoruz. Ülkemizde ise sanki avrupada satamadıkları, depoda kalanların tüketilmesi gibi bir politika izlediğini düşünüyorum. Bu belki diğer markalar için de geçerlidir ama  Citroen, Peugeot, Renault gibi pazar payını yükseltmeye çalışan markalar donanım ve yenilikleri aksettirme konusunda sanki Forddan daha  cömert gibi.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Yalnız Ford'un AB ülkelerinde üretilen versiyonlarında diğer markalardan hiç de aşağı kalmadığını görüyoruz. Ülkemizde ise sanki avrupada satamadıkları, depoda kalanların tüketilmesi gibi bir politika izlediğini düşünüyorum. Bu belki diğer markalar için de geçerlidir ama  Citroen, Peugeot, Renault gibi pazar payını yükseltmeye çalışan markalar donanım ve yenilikleri aksettirme konusunda sanki Forddan daha  cömert gibi.

Daha düne kadar SLX'lere mercedes muamelesi yaptığımız için(97 yılında aldığımız 95 model sadece ön camları elektrikli olan ve başka hiç bir donanımı olmayan doğan S'in etrafına 10-15 kişi toplanıp baka baka bitirememişti komşu esnaf), bir çok marka daha yeni yeni baz modellere bir çok özellik koymaya başladı. Eğer bir gün cep telefonu alır gibi netten otomobil siparişi verirsek o zaman donanımlar küreselleşir, fransadakiyle hollandadakiyle farkımız kalmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
(düzenlendi)

Önce alüminyum kalıplar:

02.jpg

Sonra kalıplara uygun 5 mm.lik plexiglas parçalar:

04.jpg

Isıtarak ve presleyerek bükme işlemi

06.jpg

Tam da olması gerektiği gibi:

07.jpg

Yanları da ısıtarak kapattık.

08.jpg

Güzel oldu:

09.jpg

Uçları ısıtarak kapatmak imkansız, yapıştırdım.

10.jpg

Tabi ki kloroformla!!

11.jpg

Temizledik:

12.jpg

Nasıl göründüğüne baktık:

13.jpg

Ledleri yerleştirmek için iç tarafa başladık.

14.jpg

Kasayı oluşturuyoruz:

15.jpg

16.jpg

Ledleri koyacağımız kovanları yerlerini ayarladık.

17.jpg

Kovanlar için metal süpürge sapı!! üzerinde çalışıyorum.

18.jpg

19.jpg

Güzel oldu:

20.jpg

21.jpg

Bağlayıp lehimledim.

23.jpg

Bozulursa rahat değişir.

24.jpg

Önden böyle:

25.jpg

26.jpg

Açıları ayarladık.

27.jpg

28.jpg

Açı ayarlama işinden sonra arkaları kapattık. Hem tespit hem de soğutma işlemi için.

29.jpg

Parçaları birleştirip silikonladık.

30.jpg

31.jpg

Sürücümüz de hazır:

32.jpg

Boyama işlemi:

33.jpg

Sondan bir önceki hali.

34.jpg

Sıra sürücüde:

Önce Koca Usta'nın (Sn.Servet Aydın) tavsiye ettiği şemayı hayata geçirdim ve çokça denemeler yaptım:

reg%C3%BClat%C3%B6r.jpg

Önce bir far için:

01.jpg

Gayet başarılı:

02.jpg

Yanına ikincisi:

Ayrıca şemada görülen İki adet seçici röle ile parklar yandığında ışık şiddetinin azalması için voltajı 8,25'e düşürüyorum.

03.jpg

Bozuk bir adaptör  buldum, Kabin için:

04.jpg

Gayette güzel oldu:

05.jpg

Isı iletkenini her yere sürdüm:

06.jpg

07.jpg

Böyle oldu:

08.jpg

Araçtaki görünümü:

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

Aracıma gündüz farı uyguladıktan sonra trafikte video çekme imkanını ancak bayramda bulabildim. Bulutsuz bir havada güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerinde çekilmiş görüntüler. Bence yeterince fark ediliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=K6KadVybZ4A&feature=youtu.be

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Bencede yeterli gibi fakat şimdi aklıma geldi sinyal verdiğinde sinyal yönündeki kısılsa veya sinyal gibi yanıp sönse nasıl olur abi ? :)

Yorum bağlantısı

Bencede yeterli gibi fakat şimdi aklıma geldi sinyal verdiğinde sinyal yönündeki kısılsa veya sinyal gibi yanıp sönse nasıl olur abi ? :)

O konuda farklı projelerim var da, Şu anda uygulama şansım yok. :(

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

O konuda farklı projelerim var da, Şu anda uygulama şansım yok. :(

O zaman ilerleyen dönemlerde merakla bekliyoruz Mükremin abicim... :)

Yorum bağlantısı

Gayet iyi.Bu led ve lensler ile bundan fazlasını beklemek doğru olmaz.İyi günlerde kullanmanı diliyorum. :nazar:

Abi düğün kameracıları gibi olmuş.Çok para vermeseydin bari. :p:D

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...