İçeriğe Yönlendir

Yeşil C-Max

Misafir

Recommended Posts

Aydın Perçem

sonrası için A planı var mı? :)

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

yozgatta u aluminyum profil bulamadigim icin kapak dolabin altinda gunlerdir bekliyor...

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Hasan hiç uğraşma 15 günde kalsa yine bozuk haline dönecek, güneşte üzerine ağırlık koydum günlerce kaldı yine olmamıştı.

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

abi soylediginiz gibi bende dolabin altinda bekletmenin kalici cozum olacagina inanmiyorum ancak aluminyum profili alinca duz bir kapak uzerinde calismasi daha kolay olur diye dusundugumden arabada yamuk sekilde bekleyecegine dolabin altinda beklesin dedim.

zaten profili takarken basarili olamazsam kapagin ic ve dis katmanini ikiye ayirip birde oyle deneyecegim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

abi soylediginiz gibi bende dolabin altinda bekletmenin kalici cozum olacagina inanmiyorum ancak aluminyum profili alinca duz bir kapak uzerinde calismasi daha kolay olur diye dusundugumden arabada yamuk sekilde bekleyecegine dolabin altinda beklesin dedim.

zaten profili takarken basarili olamazsam kapagin ic ve dis katmanini ikiye ayirip birde oyle deneyecegim.

çözümü yazmışsın gerisi hikaye. ;)

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

eski resimleri bulamadım, bu resimdede belli oluyor.

jmDmLNHRq1lQ6.jpg

jr1VpxdsgQJzC.jpg

size son görünümde ekleyeyim.

20130315134907.jpg

20130315134928.jpg

20130315134934.jpg

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
(düzenlendi)

Araçtaki Sony müzik sisteminin ekranı gündüz görünmez olunca temizlik şart oldu ve işe başladık.

Önce 0,8 mm tork tipi tornavida ile ön panelin 4 köşesindeki vidaların sökülmesi:

001.jpg

002.jpg

Ön panelin gövdeden ayırılarak grup kablonun panelden çıkarılması (hafifçe asıldığınızda çıkıyor) Yalnız ön paneli kasadan ayırırken kasa üzerinde daire içine aldığım tırnakları dikkatlice esneterek kurtarın, yandaki tırnaklar kasada, ortadaki tırnak ön paneldedir.

003.jpg

0,6 mm tornavida ile panelin vidalarının sökülmesi.

004.jpg

Toplam 8 adet vida var. (Bu fotonun boyutunu özellikle küçültmedim)

005.jpg

Plaketin ve panelin kirli hali!!

006.jpg

007.jpg

Temizlemeye başladık, yarısı temizlendi.

008.jpg

009.jpg

Tabi ki yıkamadık, hafif nemli pamukla güzelce temizleyip kuruttuk.

010.jpg

011.jpg

Dağıttığımız sırayla tekrar topladık ve araca bağladık.

012.jpg

Ekranda daha önceden göremediğim simgeler harfler vs. varmış, şimdi hepsi görünüyor :D

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

mükemmel anlatım, çok işe yarayacak.. :bravo:

araçtan neyle söktünüz, orjinal anahtarınız var mı?

o 4 ad sac parçanın ah bir teknik resmi olsa da boşuna 20-25 lira vermesek..

Yorum bağlantısı

Sabır, sökme aparatlarını yaptım, fotoğrafladım, videoladım. Birkaç güne onun da konusunu açacam, yalnız hırsıza yol göstermek gibi bir kaygım da var.

Yorum bağlantısı

bunu hakan erkende yapmıstı :D

Bu arada geleydin,sana sprey verirdim,onunla daha güzel olurdu :D

Hakan, erkenden yapmış, ben yeni yaptım. Cumartesi Şefkatli atminle serviste söktürdük, sökme anahtarlarının kalıbını çıkardım. Gece de temizliği yapıp taktım. Zor bir iş değil, kirlenirse beraber temizleriz, bakalım sprey neye yarıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Abi çok güzel anlatım, faydalı paylaşım için çok teşekkürler :bravo:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Beni yıka :D Abi ellerine sağlık güzel iş çıkarıp çok güzel anlatım yapmışsın.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Aydın bey geçenlerde aynı temizlik işlemini bende yapmıştım, önce serviste söktürdüm ama daha sonra şu piyasadaki meşhur 1 TL cilerden iki adet bayanların kullandığı tırnak törpüsünden alın ve teybin üzerindeki yerlerine yerleştirip dışa doğru kastırıp aynı anda da dışarı doğru çektinizmi geliyor teyip. Önce alt tarafı sonrada üst tarafı hafif dışarı çıkarırsanız işleminiz kolay olacaktır. Şimdiden kolay gelsin...... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

.. sökme anahtarlarının kalıbını çıkardım.

o aparat kalıplarını (ölçülerini) heyecanla bekliyoruz..

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Abi ellerine sağlık güzel olmuş, geçenlerde bende yaptım aynı işlemi paylaşmıştım buradan ama işlem bittikten sonra '' dünya varmış ekranı görebildim  '' diyor insan değil mi ?

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Mükremin abi, eline sağlık. :bravo: Floresan ekranların en büyük sorunlarındandır islenme. Bir büyük sorunu daha var bu tip ekranların; zamanla bölge bölge ışığın feri gider. İşte ona yapacak bir şey yok, ekranı değiştirmekten başka. 1970lerin teknolojisi bu. Sony nasıl böyle bir şey yapmış, Ford nasıl izin vermiş anlamak mümkün değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Elinize sağlık, yeni tip sonylerde de mümkün müdür bu acaba (titanıumlardaki oval tip). Ekranın iç kısmında hava kabarcığı gibi lekeler oluştu.

Yorum bağlantısı

Abi temizlenmemiş ki bu 444 2404 FM 1 yazıyor ekranda :crazy:

Onu da temizleyip, senin avatarını koyacağım oraya, moralim bozulduğunda bakıp gülümserim. :D

Abi ellerine sağlık güzel olmuş, geçenlerde bende yaptım aynı işlemi paylaşmıştım buradan ama işlem bittikten sonra '' dünya varmış ekranı görebildim  '' diyor insan değil mi ?

Eşim, bunun ışığı gündüz de mi yanıyordu? dedi. :D

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...