İçeriğe Yönlendir

Yeşil C-Max

Misafir

Recommended Posts

Önder Kuru

Az önce arabayı biraz inceledim,malum bir hafta oldu alalı :))

Birincisi elfreni körüğünü içten tutan plastik aksam kırılmış,yenisini bulamadım..

İkincisi arka stopu sökmek istedim ama cesaret edemedim,üst tarafta ki plastik kapak çıksa sökebilirim sanırım ama nasıl sökeceğimi bulamadım..O kapak aşağı-yukarımı yoksa ileri -geri oynatınca mı çıkıyor,sökebilirsem park sensörü takabileceğim..

Ctesi günü bi ustayla beraber bağladık park sensörünü; benim bu işleri sevdiğimi usta bildiği için çıraklık yaptırdı bana. Kısaca anlatayım söktüğümüz parçaları:

1-Bagajın Sol iç üstte bulunan plastik kapak: Çekilerek çıkıyor. 4 adet pimi var.

2-Sol stop lambası: Yukarı yazdığım parçanın arkasında 1 adet elle çıkarılabilen kelebekli somun var. Stop farının toplam 2 adet elle sökülebilen kelebekli somunları ve çekilerek çıkan 2 adet pimi var.

3-Bagajın solundaki torpido gözlü büyük plastik parça: Bu parçayı tamamen sökmedik. Kapaklı torpido gözünün içinde yıldız kafalı vida var 1-2 tane de kenet söktük. Esnedi bu da bize yetti zaten. Bu parçayı araladığımız zaman altta plastik (esnek) bir tıpa var biz tamponun alttaki siyah yere koyduk sensörleri bunların kablolarını da o siyah tıpayı delip içinden geçirdik sonra slikonladık.

4-Bagaj kilidin etrafında bulunan tampona paralel plastik parça: Bagaj içine bakan 4 tane kenet var. Kenetlerin tırtıklı vida kısımlarının ortası boş, ince uçlu tornavidayla çok rahat sökülüyor.

Başka parça sökülmedi. Mesafe gösteren ince ekranı dikiz aynasının üstüne yapıştırdım. Kablosunu öncam tavan döşemesinin kenarından(içine kibarca iterek) sol direk plastiğinin içinden(kibarca...) arka sol kapı üstünden(tavan döşemesinin kenarından), bagaj sol camın altından (zaten yukarıda 3 nolu söktüğümüz-gevşettiğimiz- sol torpidolu parçanın içine giriyor kendiliğinden) çamurluk üstüne kadar çektik. Modülü de oraya koyduk elektriğini söktüğümüz sol stoptan aldık. sensörlerin kablolarını da tampon altından geçirdik ve aynı yere çektik. 2 kişi olunca 1 saatten daha kısa sürdü.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Doğan Aksu

Mükremin Bey, fotoğraflı anlatımınız için çok teşekkürler. Sizin sayenizde bende bu gün bir haftadır beklemekte olan park sensörümü takmaya başladım. Eklediğiniz fotoğraflar sayesinde herşeyi elimle koymuş gibi kolaylıkla buldum ve yaptım.

Bazı zorlandığım yerlerde oldu. Bunların başında arka lamba grubunu sökmek geliyor kırarım korkusuyla çok dikkatli sökmek zorunda kaldım buda çok zaman aldı. Bu gün montaj işini bitiremedim. Kabloların bağlantısını yaptım. Sensörlerin takılacağı delikleri matkapla açtım. Deneme amaçlı cihazı bir kez çalıştırdım.

Nasıl yapıldığını bilmediğim birkaç nokta var. Bunlardan biricisi kablolar eksoza çok yakın geçiyor bu sorunu nasıl hallettiniz? Cihazın merkezini aracın gövdesine nasıl sabitlediniz?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Mükremin bey,

Şu ana kadar 7 farklı araca mesafe göstergeli park sensörü taktım. Ve tampondaki sensör yerleri dışında tek bir delik bile delmedim. Aşağıdaki fotoda, hoparlör için 4 delik deldiğinizi görünce dayanamadım bu mesajı yazıyorum. Bir de hoparlörü monte ederken aracın sacını da delmişsiniz. Ben olsam delmek yerine cırt kullanırdım. Özellikle plastiği delmek yerine, emniyet kemerinin çıktığı yerin arkasına yakın bir yere cırtla monte etseydiniz hem daha fazla ses alırdınız hem de içten o delikler hiç görünmezdi...

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

15.jpg

ses biraz az çıkıyor ama çalışmada sorun yok.

Olmayan arkadaşlara tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güle güle kullan abi.. Parasının karşılığını fazlasıyla hak eden bir donanımdır.. İyi yapmışsın..

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Mükremin bey,

Şu ana kadar 7 farklı araca mesafe göstergeli park sensörü taktım. Ve tampondaki sensör yerleri dışında tek bir delik bile delmedim. Aşağıdaki fotoda, hoparlör için 4 delik deldiğinizi görünce dayanamadım bu mesajı yazıyorum. Bir de hoparlörü monte ederken aracın sacını da delmişsiniz. Ben olsam delmek yerine cırt kullanırdım. Özellikle plastiği delmek yerine, emniyet kemerinin çıktığı yerin arkasına yakın bir yere cırtla monte etseydiniz hem daha fazla ses alırdınız hem de içten o delikler hiç görünmezdi...

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Turkay bey, plastik malzemedeki delikler beni rahatsız etmiyor,zaten dikkatle bakmayınca da görünmüyor, içeridekileri ise çoktan unuttum bile. Beni esas üzen tampondaki deliklerdir. O şeridin altına takılan ve delik gerektirmeyen şerit şeklinde bir sensör varmış bulamadım, onu bulabilseydim tam süper olacaktı.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O şeridin altına takılan ve delik gerektirmeyen şerit şeklinde bir sensör varmış bulamadım, onu bulabilseydim tam süper olacaktı.

Seninki daha sağlıklı abi...

Yorum bağlantısı
Doğan Aksu

Benim park sensörünün montajını dün tamamladım. Çok güzel oldu. Yapım aşamalarının fotoğreflarınıda yüklemek istedim ama bir türlü beceremedim.

Sol ön direğin iç plastiğini sökerken sanırım pimlerini kırdım. Plastik parça şimdi yerine oturuyor ama tutmuyor. Buna ne almam lazım?

Yorum bağlantısı

Benim park sensörünün montajını dün tamamladım. Çok güzel oldu. Yapım aşamalarının fotoğreflarınıda yüklemek istedim ama bir türlü beceremedim.

Sol ön direğin iç plastiğini sökerken sanırım pimlerini kırdım. Plastik parça şimdi yerine oturuyor ama tutmuyor. Buna ne almam lazım?

Görmeden olmaz, hangi plastiğin neresi kırıldı görmemiz lazım.

Yorum bağlantısı
Doğan Aksu

Mükremin Bey, fotoğraf çekip eklemek isterim ama ekleyemiyorum. Parçayı tarif edeyim.Beyaz renkli ev perdelerini korneje takarken kullandığımız düğmelere benziyor serviste adına klips diyorlar. bu gün parçayı aldım şimdi sıkıntı direk üzerinde kabloların geçitği plastik parçanın üzerinde kırılıp kalan klipsi çıkaramıyorum onu çıkarabilirsem yeni aldığım klipsi onun yerine takacam. Bunu çıkarmanın kolay bir yolu var mı? bu gün nekadar çekelediysemde çıkaramadım.

Yorum bağlantısı
Misafir

Çıkaramıyorsan kır, yerinin kırılma riski varsa maket bıçağı, yan keski vb. ile kes arkası kapalıysa içeri düşsün gitsin. Arkası açıksa zaten sorun yok.

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Elinize sağlık Mükremin Bey :) Ben de delmeden yapmaya çalışırdım ama siz rahatsız olmadıktan sonra sorun yok.Bu arada da takım çantasında yok , yok galiba :)

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Elinize sağlık Mükremin Bey :) Ben de delmeden yapmaya çalışırdım ama siz rahatsız olmadıktan sonra sorun yok.Bu arada da takım çantasında yok , yok galiba :)

Aslında ses çıkışı için emniyet kemeri deliklerinden yararlanmak iyi fikir, o anda aklıma gelse belki ben de delmezdim.

Delme işlemini yaparken aklımda, örtü, çanta, ceket vb sebeple bir şekilde kapanmayacak yer seçimi idi. Bu nedenle oldukça yükseğe montaj yaptım.

Bir işi yaptıracağım zaman, o işi yapmak için gerekli aletlerin fiyatını araştırırım, eğer yaptırma maliyetine yakın bir fiyatsa ve benim elimden gelecek bir işse kesin o aleti alır, işi kendim yaparım. Böyle bir anlayış olunca da oldukça fazla malzeme elde kalıyor.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Sensörün kırmızı renkli kablosu + uç, siyah kablo ise şasiye bağlanacak - uçtur.

Geri vites lambasının + ucunu bulmak içinse; aracı geri vitesine tak, kontağı aç, geri vites lambaları yansın, bu haldeyken arka stop lambasına giren kablo grubunun fişini çıkar, 12 V.u kontrol edecek türden kontrol kalemin varsa onunla, yoksa 12 V.luk küçük bir ampulün dışına bir kablo sar ve bunu aracın şasisine güzel bir şekilde bağla, eline başka bir kablo al ve ampulün dip kısmındaki diğer ucuna şase kısmına dokunmayacak şekilde temas ettir. kablonun öteki ucunu da çıkardığın fişin uclarında gezdirerek geri vites lambasına 12 V. taşıyan ucu tespit et. Tespit ettiğin kabloyı dışardan bir yerden azıcık sıyır ve sensörün + (artı) ucunu bu kabloyla birleştir.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Aydın Perçem

Tebrikler, güzel çalışma, inşallah uzun süre bu sorunla karşılaşmam, karşılaşırsam uygulayacağım kesin. Çünkü bende yerinde olmayan hiç bir şeyden hoşlanmam..

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

bu hafta sonu bire bir aynisini uygulayacagim. yapamazsam kapagi tamamen sokup atip yerine ayni boyutlarda hali kestirip koyacagim. her iki durumda da fotosunu eklerim. hadi bismillah

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

r

bu hafta sonu bire bir aynisini uygulayacagim. yapamazsam kapagi tamamen sokup atip yerine ayni boyutlarda hali kestirip koyacagim. her iki durumda da fotosunu eklerim. hadi bismillah

yozgatta u aliminyum profil bulamadigim icin kapak elimde kaldi....

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Mükremin bey ellerinize sağlık, epeyce uğraşıp emek vermişsiniz. Ben de bu konuda C Max kullandığım zaman bir çalışma yapmıştım, resimlerini bulursam paylaşırım.

Kapanınca güzel görünüyor...

Ben ısıtmayı kesinlikle denerdim..

Mehmet bey ben C Max kullandığım zaman benzer problem için ısıtma işini de yaptım. Gerek alevli eteşte, gerekse üzerine bez örtüp ütüyle, çözüm olmadı maalesef. Kapağın içindeki parçayı dışından ayırmaya çalıştım, bir yere kadar ayrılıyor, sonra ayrılmıyordu, kırmaktan korkup içini ve dışını peş peşe ısıtıp esnemeyecek bir profile bağladım, o şekilde soğumaya bıraktım. Fakat bir süre sonra yine kamburlaştı.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

arkadaşlar bunun bir yolu daha var biraz riskli elinizde kalabilir ama kesin çözüm.

dikkat ederseniz üst kapak 2 parçadan oluşuyor, bu 2 parçayı birbirinden güzel bir şekilde ayırabilirseniz işleminiz. bunlara gerek kalmadan orijinal bir şekil olacak.

2 parçayı ayırdıktan sonra, yapışma yerlerini temizleyin, ben sıcak sliokon kullandım, siz kuvvetli yapıştırıcı kullanabilirsiniz.

esas dikkat edilecek husus kapağın şeklini düzgün bir şekilde verebilmek, ondan sonra ister yapıştırın, ister slikonlayın. sonra montaj yapın görün. ;)

kapağı takarken arkadaki yayların olduğu kısmı dağıttım bu seferde :D

bende ses yapmasın diye Hüseyin Sönmezden aldığım çift taraflı bantla kapağı bantladım. şimdi görüntü güzel seste yok.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Benim eski aracımda, kapakta deformasyon yoktu ama kapağı aşağı bastıran mekanizma kırıldığı için aracın özellikle rolantide titreşimi nedeniyle titreyerek çok ses yapıyordu, bende iki noktadan çift taraflı bant ile plastik bir parça ve mıknatıs yardımıyla yapıştırmıştım. Deformasyon yoksa sesi kesmek için basit etkili bir yöntem.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

işe yaramaz abim, 2-3 gün sonra yine eski halini alır.

bir önceki sayfada en son mesajımı oku.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Lokman beyin tesbiti doğrudur, işe yaramıyor. Ben aslını muhafaza edebilmek için başka bir yöntem bulmuştum. Kapağın tutamağının iç kısmına bir kilit sistemi tasarlayıp yaptım. Resimlerini de çekmiştim ama bilgisayarı formatlayınca o resimleri kaybettim. Çok basit, çok şık, çok ucuz bir o kadar da fonksiyoneldi. (Arabayı sattığım için resmini paylaşamıyorum şimdi. Bir ara onun projesini çizip burada paylaşırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

1. aşama ağırlık altında doğrultma

...

Hasan bey 2. ve diğer aşamalar var mı?

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...