İçeriğe Yönlendir

Yeşil C-Max

Misafir

Recommended Posts

Emrah Arıcan

Bende daha bozulma yok ama uygulama cok güzel ellerinize saglık

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Kapanınca güzel görünüyor...

Ben ısıtmayı kesinlikle denerdim..

Mehmet bey kapağın fiyatını sordum 610 TL. dediler. Bu nedenle ısıtma sonucunda olabilecek bir bozulma riskini göze alamadım. Zaten ısıtmayla da olacağını hiç düşünmedim, zira bu kapak iki parçanın üst üste preslenmesiyle oluşmuş, kenarlar yüz yüze yapışmış, ortada ise 2-3 mm boşluk var. Yani bu kapağın her tarafını homojen bir şekilde ısıtmak ancak bir fırına vermekle mümkün. Bu şekilde ısıtarak düzelttiğimizi düşünsek bile, zamanla yine aynı şey olacak. Benim yaptığım işlemde ise alüminyum kapağı düzeltme yönünde sürekli gergin tutuyor. Zaten şimdiden düzelmiş durumda. İlerde güneş ışınları ve ortam sıcaklığıyla eminim orjijinal şekilde kalacak. Esas güzellik ise (umarım öyle olur) bir daha böyle deforme olmayacak.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Erdal

Merhabalar, c max'ıma montajı kendim yaptım. İlk önce tampon altındaki bölmeyi ölçerek yerlerini tesbit ettim.Delme işleminden sonra kabloları geçirerek alt plastik tapadan geçirdim ve geri vites lambasından artı ucu tesbitledim. Sol arka döşemeyi sökerek içine kumanda merkezini yapıştırdım. kapı fitillerinin kenarından ön tarafa geçirip sol ön direk dibine ekranını yapıştırdım. Toolmax marka cihaz. Türkçe ikazlı, güzel bir cihaz şimdiye kadar bir problem çıkarmadı. Kendiniz yaparsınız. Elektrikçiye gitmeye gerek yok. iyi günler dileğiyle.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Elinize sağlık lakin, bozuk yollardan geçerken kapağın yapacağı tıkırtılardan kurtulmak için , kapağı kaliteli bir silikon ile yapıştırma ihtimaliniz yüksek !!!

Ben ancak huzura kavuştum öyle yapınca :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Altunbas

Abdurrahman beyin dedigi gibi ilerde ses yapar hemde daha rahatsız edici tok bir sesle cıkar.

Yorum bağlantısı

Elinize sağlık lakin, bozuk yollardan geçerken kapağın yapacağı tıkırtılardan kurtulmak için , kapağı kaliteli bir silikon ile yapıştırma ihtimaliniz yüksek !!!

Abdurrahman beyin dedigi gibi ilerde ses yapar hemde daha rahatsız edici tok bir sesle cıkar.

Arkadaşlar benim yaptığım işlemin sesi artırıcı bir etkisi olamaz, kapağın ağırlığının bir miktar artması ve deformasyonun giderilmesi neticesinde (temas yüzeyinin genişlemesi nedeniyle sekme kuvveti azalacağından) olsa olsa titreşim ve seslerde azalma olur. Yani sonuçta orijinal kapaktaki titreşim/sesin bile altında bir ses olacağını ümit ediyorum. Şimdiki kullanımda herhangi bir rahatsızlık yok. İlerde bu dedikleriniz gerçekleşirse sanıyorum ona da bir çözüm buluruz.

Yorum bağlantısı

Elinize sağlık güzel bir uygulama olmuş.Kapak gerçekten çok deforme olmuş.bizde olmadı bu kadar fazla.az bşr mşktar vardı onuda yazın gğneş altında plastik şişe ile sıkıştırarark düzeltmiştim 2 senedir sorunsuz ve sessiz kullanıyoruz.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Gayet güzel olmuş, sadece profil siyaha boyanırsa dahada güzel olacak.

Uygulama: 9 (Alüminyum profile yardımcı olarak sıcak hava tabancasıyla ısıtma yapılabilirdi)

Kapanınca güzel görünüyor...

Ben ısıtmayı kesinlikle denerdim..

ben defalarca sıcak hava tabancasını denemiş biri olarak yazayım, malesef 3-4 gün sonra yine bozuluyor.

bende en sonunda slikonladık, hatta Osman usta yaptı, bir yıl ancak dayandı sol tarafa tekrar kalkmaya başladı, bu uygulamayı tez zamanda yapmak lazım. ;)

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bugün bu uygulama ilham verdi, birşeyler yapmaya çalıştım, yarın takınca belli olacak.

Yorum bağlantısı
Batın Kırat
(düzenlendi)

Ellerinize sağlık çok güzel ve başarılı bir çalışma olmuş. gördüğüm kadarı ile harita kapağı c-max larda kronik bir sorun.

bugün bu uygulama ilham verdi, birşeyler yapmaya çalıştım, yarın takınca belli olacak.

Lokman abi bari oraya modifiye yapma. çünki sizin araçta modifiyesiz tek yer orası idi. :biggrin:

tarihinde Batın Kırat tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Gayet güzel olmuş, sadece profil siyaha boyanırsa dahada güzel olacak.

ben defalarca sıcak hava tabancasını denemiş biri olarak yazayım, malesef 3-4 gün sonra yine bozuluyor.

bende en sonunda slikonladık, hatta Osman usta yaptı, bir yıl ancak dayandı sol tarafa tekrar kalkmaya başladı, bu uygulamayı tez zamanda yapmak lazım. ;)

Lokman bey uygulamanın 3. gününde şöyle bir durum söz konusu:

Ben ısıtarak denememi isteyen arkadaşlara ısrarla ısıtmanın bu parçada işe yaramayacağını söyledim. Siz de deneyerek bu sonuca ulaşmışsınız.

Isıtma konusundaki başarısızlık, malzemenin üst üste preslenmiş iki parçadan oluşmasından kaynaklanıyor. Üstte bulunan esas kaplama malzemesi güneş ışınları ve daha fazla ısıya maruz kaldığı için alttaki malzemeden daha fazla genleşiyor. Alttaki malzemeden ayrı çalışamadığı için de, kasıntı yaparak deforme oluyor. İki parçanın aynı oranda genleşmesini sağlamak mümkün olmadığına göre üstteki parça maksimum genleşme oranına ulaştığında düz bir şekilde sabitleyebilirsek sorun halloluyor. Alttaki melzemeyi ısıtarak kalıcı bir şekilde uzatsak bile, güneş ve ısı etkisiyle yukarıda anlatmaya çalıştığım döngü tekrarlanarak deformasyon yine oluşacaktır.

Benim uygulamam sonucunda ise; aracı iki saat güneşte tutarsam, çok hafif, (ancak benim anlayabileceğim kadar) bir kamburluk yine oluşuyor. Aracı gölgeye çekip soğuttuğumda ise ilk montajdaki gibi dümdüz oluyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bekir Gökbulut

Mükremin Bey elinize sağlık güzel olmuş,

Benim arabanda da bu kapak kapanmıyordu açılma yönü 3mm kadar yukarıda kalıyordu ve seyahat sırasında çok sallanıyordu ama kapakta deformasyon yoktu, Benimki açmasını kapamasını sağlayan menteşe yönünde sıkıştırma yayı arkasında kalan plastik parçanın kırılmasından kaynaklanıyordu kırılan plastik parça tipinde metal parça yaptım taktım sorun kalmadı şimdi düzgün kapanıyor.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Ellerinize sağlık, mantıklı bir yaklaşım ve kesin çözüm. :good1:

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Elinize sağlık :good1:

Nedir bu Ford kapaklarından çektiğimiz...

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Uygulama için sizi gerçekten tebrik ediyorum, elinize sağlık.

Ford'u da bu kadar göz önünde olan bir parçayı bu durumu gözetmeksizin adi yaptığı için kınıyorum, yuh yani sanki Çin arabası :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Arkadaşlar son durum şudur.

Uygulama sonucunda; kapağın altına vidaladığım alüminyum profilin genleşme katsayısının plastikten düşük olması nedeniyle, güneş ısıttığında kapakta hafif bir kamburlaşma oluyordu. Soğuduğunda ise olması gereken bombe azalıyor, iki kenar hafifçe kalkıyordu. Zaten 10 gün içinde plastik direncini yitirmiş, alüminyumun şekline uymuştu. Ben de alüminyumu tekrar çıkardım sadece ortada kalan iki delik sabit kaldı diğer vida deliklerini 3'er mm ileri ve geriye doğru uzunlamasına genişlettim. Montajda iki vida dışında diğer vidaları genişlemiş deliklerde ileri geri oynayabilecek kadar gevşek bıraktım. Şimdi mükemmel oldu, sıcakta da soğukta da aynı, kapanmada ve görüntüde hiç bir sorun yok.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma ve paylaşım olmuş,, :bravo:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
(düzenlendi)

PIC_0008.jpg

PIC_0011.jpg

PIC_0012.jpgPIC_0023.jpgPIC_0028.jpgPIC_0030.jpgPIC_0033.jpgPIC_0035.jpgPIC_0037.jpg Bir kaç foto daha var... birazdan.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...