Fatih Öz 21 Nisan 2012 Paylaş 21 Nisan 2012 Mükremin abinin müsaadesi ile başlattığı konuda bende bir şeyler sormak istiyorum Bende aracıma park sensörü taktırmak istiyorum hatta sensörü aldım (cyclone kameralı). İnternette araştırdım montaja dair bilgileri ve kendim yapabilirim diyorum ama tabi tecrübeli bir yere montajı yaptırmak bana daha mantıklı geliyordu. Bugün sanayide bir yere sordum montaj için 200 tl istedi. Bu fiyat normal mi yoksa sizlerin İstanbul'da tavsiye edebileceği bir yer var mı? Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 21 Nisan 2012 Paylaş 21 Nisan 2012 (düzenlendi) Mükremin abinin müsaadesi ile başlattığı konuda bende bir şeyler sormak istiyorum Bende aracıma park sensörü taktırmak istiyorum hatta sensörü aldım (cyclone kameralı). İnternette araştırdım montaja dair bilgileri ve kendim yapabilirim diyorum ama tabi tecrübeli bir yere montajı yaptırmak bana daha mantıklı geliyordu. Bugün sanayide bir yere sordum montaj için 200 tl istedi. Bu fiyat normal mi yoksa sizlerin İstanbul'da tavsiye edebileceği bir yer var mı? 200 Tl mi? Tekrar tekrar baktım yanlış mı gördüm diye ama , evet 200 tl yazmışsınız, yoksa siz mi yanlış yazdınız, 20 Tl olmasın ?? Kameranın kendisi ne kadar ki? montaj için 200 lira istiyorlar, kendisi pahalı bile olsa yinede bir sensör ve kamera montajı için 200 lira çok fazla. 21 Nisan 2012 tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Öz 21 Nisan 2012 Paylaş 21 Nisan 2012 (düzenlendi) 200 Tl mi? Tekrar tekrar baktım yanlış mı gördüm diye ama , evet 200 tl yazmışsınız, yoksa siz mi yanlış yazdınız, 20 Tl olmasın ?? Kameranın kendisi ne kadar ki? montaj için 200 lira istiyorlar, kendisi pahalı bile olsa yinede bir sensör ve kamera montajı için 200 lira çok fazla. yok yok doğru görüyorsun, cihazı 300 tl'ye aldım bauhausdan sadece montaja sanayide 200 tl (iki yüz Türk lirası) abicim bunun işi delip takmakta değil ki kablolarını döşemekte tüm incelik işlik dedi kısmen doğru ama yinede resmen soygunculuk bu... 21 Nisan 2012 tarihinde Fatih Öz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Arkadaşlar çok düzgün bir sensör bulamasam da idare eder bir malzeme buldum (45 TL) ve hafta sonu montajını yaptım. Montaj esnasında fotoğraflar da çektim ancak yükleyemiyorum. Çok zamanımı almayacak bir yöntem önerebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 yok yok doğru görüyorsun, cihazı 300 tl'ye aldım bauhausdan sadece montaja sanayide 200 tl (iki yüz Türk lirası) abicim bunun işi delip takmakta değil ki kablolarını döşemekte tüm incelik işlik dedi kısmen doğru ama yinede resmen soygunculuk bu... 200 tl. mi şoklardayım, naaptınız radar falanmı aldınız, bu nasıl fiyattır... Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 (düzenlendi) Sonra özel aparatla delme işlemi Bagaj iç döşemesinin çıkarılması ve kabloların tamponun içinden dolaştırılıp lastik tapadan içeri alınması Arka stop lambalarının sökülmesi ve geri vites kablosunun tespiti Cihazın kumanda merkezinin montajı ve güç kablosunun geri vites kablosuna bağlanması Buzzer'ın bagaj bölümü sol üst köşeye montajı Veeeeee mutlu son Sensörlerin yeri konusunda önce tereddüt ettim çünkü yere yaklaşık 40 cm. mesafede ve yukarı doğru hafif açılı oluyor. Emin olmak için önce bantla yapıştırdım ve öyle çalıştırdım. İşlem 2 saate yakın sürdü, ses biraz az çıkıyor ama çalışmada sorun yok. Olmayan arkadaşlara tavsiye ederim. 24 Nisan 2012 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Güle güle kullanın Mükremin Bey, işçilikte gayet güzel olmuş,.. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Arkadaşlar bizim araçlarda üst (harita) torpido kapağının güneş ışınları ve yüksek ısı nedeniyle deformasyona uğradığı malum. Ben de bu görüntüye katlanamıyorum ve kendimce bir çözüm ürettim. Umarım sizlerin de işinize yarar Önce eski halini görelim.Bunlar da kullanacağımız malzemeler.10x10x1,2 mm. ebatlarında 100 cm. alüminyum profil ve 3,5x9,5 sac vidası. Bu malzemeleri kapağa alttan bağlayarak düzelmesine çalışacağız.En önemli bağlantı noktamız tutamak boşluğu, çünkü böyle sağlam bir bağlantı olmadan vidalar geri bırakabilir.Tutamak boşluğuna U profilin geçebileceği bir kanal açıyoruz, ve profili (kapağı esneterek) bu kanaldan geçiriyoruz.Tutamak boşluğunda profil bir miktar görülüyor, ama kullanımı engellemiyor.Profil kapağı düzeltmeye başladıKısa kenara da bir parça profil keselimVe vidalayalımKöşeleri eğeyle yuvarlatalım.Montajı yapalımAçtığımızda da eklediğimiz profilin kullanımı engellemediğini görüyoruz Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Elinize sağlık. Emek vermişsiniz güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Gayet güzel olmuş. Profili mat siyaha boyayabilirseniz tam olur bence. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Elinize sağlık,çok güzel bir iş çıkmış ortaya. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 elinize sağlık güzel çalışma olmuş :bravo: Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Hayırlı uğurlu olsun,gayet güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Serkan Kargıner 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Emeğinize sağlık. Güzel bir uygulama olmuş.Araç rölantide iken kapaktan gelen titreşim sesini de kesmiştir diye tahmin ediyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 elinize sağlık, alüminyum görünümüne şahsen bayıldım, güzel olmuş, yalnız, vidalar zamanla plastikte çatlama yaparsa bu kötü olur. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Düşünce: 10 (Tamamen kullanıcı dışında oluşan bir deformasyonu düzeltme düşüncesi) Uygulama: 9 (Alüminyum profile yardımcı olarak sıcak hava tabancasıyla ısıtma yapılabilirdi) Estetik: 9 (Mat siyah boya uygulanabilirdi), (Kapağın sol tarafı tam düzelmemiş) Sonuç: 9,33 ten 9... Eine emeğine sağlık... Yorum bağlantısı
Mustafa Ülgen 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Elinize sağlık, U profilin torpidoya dik gelen kısmına günışığı şerit led (beyaz led göz alabilir) gece yolculuklarında çok işe yarayabilir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Eski görüntüye göre çok başarılı olmuş.Ancak üzerinde az biraz daha çalışma yapılabilirdi. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 (düzenlendi) Gayet güzel olmuş. Profili mat siyaha boyayabilirseniz tam olur bence. Evet, siyaha boyamayı ben de düşündüm ama oğlum böyle daha güzel krom gibi görünüyor deyince vaz geçtim. Emeğinize sağlık. Güzel bir uygulama olmuş.Araç rölantide iken kapaktan gelen titreşim sesini de kesmiştir diye tahmin ediyorum. Evet tetreşim ve ses kalmadı elinize sağlık, alüminyum görünümüne şahsen bayıldım, güzel olmuş, yalnız, vidalar zamanla plastikte çatlama yaparsa bu kötü olur. Siz de oğlum gibi düşünüyorsunuz , alüminyum bence de güzel oldu, ben zaman içinde plastiğim alüminyum tarafından tamamen düzeltileceğini düşünüyorum, yani ilk başlardaki direnç zamanla tamamen kaybolacak diye ümit ediyorum. Bu durumda vidalara gelen yük de sıfırlanacağından çatlama olmaz diye düşünüyorum. Zamanla olacak gelişmeleri yine paylaşacağım. Düşünce: 10 (Tamamen kullanıcı dışında oluşan bir deformasyonu düzeltme düşüncesi) Uygulama: 9 (Alüminyum profile yardımcı olarak sıcak hava tabancasıyla ısıtma yapılabilirdi) Estetik: 9 (Mat siyah boya uygulanabilirdi), (Kapağın sol tarafı tam düzelmemiş) Sonuç: 9,33 ten 9... Eine emeğine sağlık... - Kapakta kullanılan malzeme aslında çok sağlam, bu nedenle anlık ısıtmayla şekil verilebilecek bir şey değil, çünkü sağlam bir şekilde preslenmiş iki parçadan oluşuyor. - Boya konusuna yukarıda değindim, zevk meselesi - Sol taraf kısa kenar, zorlamayla kırılabilir diye düşündüm ve oraya koyduğum proili de bir miktar büktüm. Hele biraz zaman geçsin, yaz güneşini yesin, o tarafı da orijinal büküm haline getiririz. Nasıl olsa malzememiz biraz arttı Elinize sağlık, U profilin torpidoya dik gelen kısmına günışığı şerit led (beyaz led göz alabilir) gece yolculuklarında çok işe yarayabilir. İyi fikir, uygun bir yerden cereyan alabilirsem uygulamayı yaparım. Eski görüntüye göre çok başarılı olmuş.Ancak üzerinde az biraz daha çalışma yapılabilirdi. Tabi ki eskiye göre mükemmel oldu ancak üzerinde daha nasıl bir çalışma yaparım merak ettim 24 Nisan 2012 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
hasan issi 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 (düzenlendi) insanın bir şeyi,kendi imkanları ile tamir etmesi kadar mutluluk verici bir şey yoktur. güzel bir çalışma..elinize sağlık.. 24 Nisan 2012 tarihinde hasan issi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Boran 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Çok güzel olmuş Mükremin Bey. Bizimkide hafiften bozulmuş. En kısa sürede görüşmek üzere. Yorum bağlantısı
Akan Belen 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Tebrikler.Güzel düşünce güzel uygulama Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Kapanınca güzel görünüyor... Ben ısıtmayı kesinlikle denerdim.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts