Misafir 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Arkadaşlar 2004 c-max'a park sensörü takmak istiyorum. Forumlarda ve alışveriş sitelerinde bir çok alternatif var, ancak ben orijinal heveslisi bir adamım. Bu nedenle sensörün de kendi aracımın orijinali olmasını istiyorum. Forum konularında araştırmama rağmen böyle bir montaj hikayesi bulamadım. Daha önce bu işlemi yaptırmış arkadaşlardan deneyimlerini bizlerle paylaşmalarını ve tavsiyelerini bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Orjinal diye bir şey yoktur, Çünkü fabrika çıkışında park sensörü olsa bile ford bunu bir başka üreticiye yaptırıyordur bu sebeple, markalı ve kaliteli bir park sensörü alıp takarsanız sorun yaşamazsınız.. Ekransız olanları tercih edin, sağı solu delmez, sökmez, tertemiz bir montaj yaparsınız... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Mükremin bey ford genel olarak sensörde cenmax ı kullanıyor,benim aracımdakide cenmax.size bu ürünü tavsiye edebilirim. http://www.cenmaxsatis.com/1309-Arka,PR-162.html Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Mehmet Bey malzeme konusunda haklısınız. Benim orijinalden kastım aracın bilgisayarına entegre olabilecek bir seçenek arayışıydı. Yani park sensörü uyarılarını da araçtaki sistemden almayı ümit ediyordum. Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Bende takmayı yada taktırmayı düşünüyorum,biraz araştırdım ve genelde tamponun alt kısmında ki siyah yere takmışlar. Kendim taksam kabloları bagaj içine alabilirmiyim?Enerrjiyide geri vites lambasından almak zormu bilmiyorum o yüzden akşam üzeri arabanın bagajını açıp derinlemesie inceleyeceğim... Yorum bağlantısı
Özhan Özkahveci 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Yeni çıkan ve tampona zarar vermeden takılabilen Elektromanyetik (EPS) park sensörlerinede bir bakın isterseniz. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/230355-yeni-tip-serit-manyetik-park-sensorum/ Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Orjinal diye bir şey yoktur, Çünkü fabrika çıkışında park sensörü olsa bile ford bunu bir başka üreticiye yaptırıyordur bu sebeple, markalı ve kaliteli bir park sensörü alıp takarsanız sorun yaşamazsınız.. Ekransız olanları tercih edin, sağı solu delmez, sökmez, tertemiz bir montaj yaparsınız... Mehmet Bey malzeme konusunda haklısınız. Benim orijinalden kastım aracın bilgisayarına entegre olabilecek bir seçenek arayışıydı. Yani park sensörü uyarılarını da araçtaki sistemden almayı ümit ediyordum. Mehmet beeeey, kendi adınıza konuşunuz. Naylonlar yol bilgisayarından yönetilebiliyor Gözünü sevdiğiminin lö leğen'i Yorum bağlantısı
Ali Eren 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Mükremin bey ford genel olarak sensörde cenmax ı kullanıyor,benim aracımdakide cenmax.size bu ürünü tavsiye edebilirim. http://www.cenmaxsat...rka,PR-162.html Hakan abi bu cenmax en son kaç cm'ye kadar ölçüyor. Ayrıca bunu ekranlı olanları var mıdır acaba? Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 (düzenlendi) Hakan abi bu cenmax en son kaç cm'ye kadar ölçüyor. Ayrıca bunu ekranlı olanları var mıdır acaba? Ail hocam 1,7 metreden itibaren başlıyor ötmeye,alan daraldıkça sesin kesikleşmesi azalıyor.evet ekranlı olanları var ama bunlar daha kullanışlı.linkini verdiğim sitedede var ekranlı olanlardan. Örnek olarak bu mesela : http://www.cenmaxsatis.com/LE-6305-MS-arka,PR-192.html 18 Nisan 2012 tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Mehmet beeeey, kendi adınıza konuşunuz. Naylonlar yol bilgisayarından yönetilebiliyor Gözünü sevdiğiminin lö leğen'i nesi yönetiliyor? yanlış ditlemeden bıkınca , kapama seçeneği dışında 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Lazer tarama-ultrasonic-magnetic-metre uzatarak- çarpma anında ses efekti gibi modlar var sanırım bu rönoğğ da Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 nesi yönetiliyor? yanlış ditlemeden bıkınca , kapama seçeneği dışında Lazer tarama-ultrasonic-magnetic-metre uzatarak- çarpma anında ses efekti gibi modlar var sanırım bu rönoğğ da Ses ayarı ile kapama var işte, daha ne olsun Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Mehmet beeeey, kendi adınıza konuşunuz. Naylonlar yol bilgisayarından yönetilebiliyor Gözünü sevdiğiminin lö leğen'i Bir şeyler anlatılıyor ama, bu benim algılamam dışında; demekki bu dili de öğrenmem gerekecek Yorum bağlantısı
Turkay Enez 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Mehmet bey, Tampon her halükarda delinecek. Bunun dışında ekranlı ya da ekransız başka bir yer delinmiyor ki... Orjinal diye bir şey yoktur, Çünkü fabrika çıkışında park sensörü olsa bile ford bunu bir başka üreticiye yaptırıyordur bu sebeple, markalı ve kaliteli bir park sensörü alıp takarsanız sorun yaşamazsınız.. Ekransız olanları tercih edin, sağı solu delmez, sökmez, tertemiz bir montaj yaparsınız... Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Mehmet bey, Tampon her halükarda delinecek. Bunun dışında ekranlı ya da ekransız başka bir yer delinmiyor ki... Turkay hocam,mehmet abi torpido üzerine montajı yapılan ekrandan bahsediyor sanırım. Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Az önce arabayı biraz inceledim,malum bir hafta oldu alalı) Birincisi elfreni körüğünü içten tutan plastik aksam kırılmış,yenisini bulamadım.. İkincisi arka stopu sökmek istedim ama cesaret edemedim,üst tarafta ki plastik kapak çıksa sökebilirim sanırım ama nasıl sökeceğimi bulamadım..O kapak aşağı-yukarımı yoksa ileri -geri oynatınca mı çıkıyor,sökebilirsem park sensörü takabileceğim.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Stobun içten soketi yokmu, ben içten soketi çıkardım, farı sökmeye gerek yok, c-max te aynıdır sanırım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Bir şeyler anlatılıyor ama, bu benim algılamam dışında; demekki bu dili de öğrenmem gerekecek Mükremin bey, Ben orada Mehmet Özyürek'e seslendim. Yeni aldığım Megane'da fabrika çıkışı yol bilgisayarına entegre park sensörü mevcut. Yani istenilirse entegre yapılabiliyor. Lö Leğen yazarak Fransızlar, Renault'ları ve Fransa'da bulunan çok sevdiğim Hakan Gürsöy'u itham ediyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Bir şeyler anlatılıyor ama, bu benim algılamam dışında; demekki bu dili de öğrenmem gerekecek Mükremin Bey, Sani buradaki Lö kelimesi ile Paristeki üyemiz Hakan Gürsoy'a atıf yapıyor, Leğen kelimesi ile de Kendi megane arabasından bahsediyor.. Biz bu forumda meganların bir çok yerinin leğen naylonundan imal edildiği için meganlara kısaca leğen deriz.. Çok kısa sürede bu dili öğrenirsiniz.. Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Huh sadece meganlara olsa iyi fransız olanların hepsine yakıştırıyorsunuz bunu.Benim apacayip süper arabama bile Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Kazım karabekirde cancan oto var. 70-80 tl ye ekransız montaj dahil alabilirsiniz. biz şirkette 2 fluence 1 transporter a taktırdık, işçilikleri güzel. Servise gitseniz farklı birşey takmayacaktır. Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Stobun içten soketi yokmu, ben içten soketi çıkardım, farı sökmeye gerek yok, c-max te aynıdır sanırım. Soketi gördüm ama alan dar olduğu için çıkaramadım. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 (düzenlendi) Mükremin Bey, bilginiz olması açısından paylaşayım dedim. Bir buçuk ay önce fotoğrafı görülen ekranlı park sensörünü Aydın Ford Zafer Plaza Yetkili Seviste işçilik, montaj ve sensörlerin tampon renginde boyanmasıda dahil olmak üzere 86 Tl'ye taktırdım, o zaman 5 yaş üstü Fordlarda KDV bizden kampanyası vardı, şuan varmı bilmiyorum. 2 Metre kala mesafeyi göstermeye başlıyor, 1 metre kala sinyal ötmeye başlıyor ve 40 cm. kala sinyal sürekli ötüyor. Sanırım bu da bir insanın arabanın arkasından rahatlıkla geçebilmesi için gereken mesafe olarak hesaplanmış. Dikiz aynasının üzerine monte edildi, yapılan işçiliktende çok memnun kaldım, Sensörden de çok memnunum. 18 Nisan 2012 tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 (düzenlendi) İlgi ve samimiyete teşekkür ederim. Forumda yeni olmanın ve acemiliğin tadını çıkarıyorum . Sensör işini sanıyorum hafta sonu hallederim. Gelişmeleri de burada paşlaşırım. 19 Nisan 2012 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 Eğer montajı kendiniz yapacaksanız fotoğraflı paylaşırsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts