İçeriğe Yönlendir

Mondeom Stop Ediyor / Çok Şükür Düzeldi

Mehmet Kaya

Recommended Posts

Levent AFŞAROĞLU

Büyük ihtimal kapak.

İnşallah çözülür sizede kolay gelsin.

Rölantiyi yükselttim, araç yine stop etti.

Stop ettikten sonra 1inci,2nci,3üncü denemde motorun çalışmamasının nedeni ne olabilir acaba?4üncü denemede çalışıyor, veya stop ettikten sonra kontağı kapatıp 1dk beklersem ve çalıştırırsam o zaman sorunsuz çalışıyor????

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Rölantiyi yükselttim, araç yine stop etti.

Stop ettikten sonra 1inci,2nci,3üncü denemde motorun çalışmamasının nedeni ne olabilir acaba?4üncü denemede çalışıyor, veya stop ettikten sonra kontağı kapatıp 1dk beklersem ve çalıştırırsam o zaman sorunsuz çalışıyor????

Bence biran önce siz karter havalandırma hortumuna baktırın derim.

Bendeki gibiyse ısınınca genleşiyor soğuyunca büzüşüyordur. Aklıma o geliyor.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Az önce Yunus Emre hocam aradı. Araç ısındıktan sonra rolanti 705-710 arasındaymis. Vitesi D konumuna alınca 680 düşüp hemen geri eski konumuna alıyormuş.

Yorum bağlantısı
Levent AFŞAROĞLU
Az önce Yunus Emre hocam aradı. Araç ısındıktan sonra rolanti 705-710 arasındaymis. Vitesi D konumuna alınca 680 düşüp hemen geri eski konumuna alıyormuş.

Bu durumda rölantim normal gibi görünüyor. Birazdan servise gidip karter havalandırmasıyla ilgili bi konuşucam, kısa zamanda açılıp bakılabilen biyerse serviste baktırmayı düşünüyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu durumda rölantim normal gibi görünüyor. Birazdan servise gidip karter havalandırmasıyla ilgili bi konuşucam, kısa zamanda açılıp bakılabilen biyerse serviste baktırmayı düşünüyorum...

Sökmek 1-1.5 saat sürer.

Yorum bağlantısı
Levent AFŞAROĞLU

Sökmek 1-1.5 saat sürer.

Evet servisde uzun süreceğini söyledi, çarşamba sabahı götürüp söktürücem. Servisteki usta karter havalandırmasını dışardan göründüğü kadarıyla kontrol ettiğini ama sağlam göründüğünü, manifold basıncında sorun olmadığını söyledi, ama yinede söküp bakarız dedi... Umarım problem ordandır ve hallolur...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Az önce bir arkadaş aradı. Onda da ısınınca başlayan stop etme sorunu oluşuyormuş. O MAP (MAF) sensörünü değiştirmiş düzeldi dedi. Bu bir ihtimal. Temizleyin bir bakın.

Yorum bağlantısı
Levent AFŞAROĞLU

Merhabalar;

Şu an ford yetkili servisindeyim, emme manifoldu açıldı. Karter havalandırması ve diğer herşey sıfır gibi problemsiz çıktı maalesef...... Önerileriniz???

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Merhabalar;

Şu an ford yetkili servisindeyim, emme manifoldu açıldı. Karter havalandırması ve diğer herşey sıfır gibi problemsiz çıktı maalesef...... Önerileriniz???

Map sensörüne bakın :( aklıma başka birşey gelmiyor :(

Geçen map sensöründen çıktı. Ama bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Levent AFŞAROĞLU

Map sensörüne bakın :( aklıma başka birşey gelmiyor :(

Geçen map sensöründen çıktı. Ama bilmiyorum.

Oooof oofffffff....toplasınlar bi manifolduda onuda sorayım ama kapak açtırıcam gibi görünüyor... Birdaha lpg li araba kullanırsam.... Sizinki sübaplar yenilendikten sonra düzeşmişti değil mi? Ne sarsıntı ne stop etme kalmıştı yani????

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Oooof oofffffff....toplasınlar bi manifolduda onuda sorayım ama kapak açtırıcam gibi görünüyor... Birdaha lpg li araba kullanırsam.... Sizinki sübaplar yenilendikten sonra düzeşmişti değil mi? Ne sarsıntı ne stop etme kalmıştı yani????

:( :( Üzüldüm. Neler hissettiğinizi tahmin ediyorum. :(

Stop etme çok şükür düzeldi. Ancak çok hafif bi titreme devam ediyor. Ama sıkıntı yok şükür.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Yaman

valla bende de aynı sorun devam ediyor ben de stop etme henüz yok ama bıktım ben de :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

valla bende de aynı sorun devam ediyor ben de stop etme henüz yok ama bıktım ben de :)

Hocam bismillah :) Stop etme yok birşey yok :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Selam arkadaşlar,Bende 2011 model ford focus araç var...burdaki yazıları okuyunca gözüm korktu...aracım 35.000km de sıfır aldım.10.000 km lpg filitreleri temizleniyor.En son 1 ay once arabayı ışığı yanıyor diye servise gönderdim...aracın kelebeği vs şeyleri temizlemişler.Araç stop etmeye başladı.Bu gun otoparka girerkeknde stop etti.Fark etmiyomuşum demekki bazan fireksiyonu çevirdiğim direksiyon ağırlaşıyordu o sırada demekki araç stop edip hareket ettiği için tekrar çalışıyormuş.35.000 km araçta siboplarda bir şey yoktur sanırım :( aracın garantisi devam ediyor bakalım sorun neden.Benzinle test etmedim ilk fırsatda benzinlede test edicem..sonra doğru servise ....:Böyle sorunlu bir evreden geçmek istemem büyük konuşmayayım otosanın önünde benzin döküp yakarım arabayı :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mehmet Kaya

Selam arkadaşlar,Bende 2011 model ford focus araç var...burdaki yazıları okuyunca gözüm korktu...aracım 35.000km de sıfır aldım.10.000 km lpg filitreleri temizleniyor.En son 1 ay once arabayı ışığı yanıyor diye servise gönderdim...aracın kelebeği vs şeyleri temizlemişler.Araç stop etmeye başladı.Bu gun otoparka girerkeknde stop etti.Fark etmiyomuşum demekki bazan fireksiyonu çevirdiğim direksiyon ağırlaşıyordu o sırada demekki araç stop edip hareket ettiği için tekrar çalışıyormuş.35.000 km araçta siboplarda bir şey yoktur sanırım :( aracın garantisi devam ediyor bakalım sorun neden.Benzinle test etmedim ilk fırsatda benzinlede test edicem..sonra doğru servise ....:Böyle sorunlu bir evreden geçmek istemem büyük konuşmayayım otosanın önünde benzin döküp yakarım arabayı :)

Nedendir bilimiyorum bu kelebek temizlendikten sonra araçlar stop edmeye başlıyor. Ustalar buna ne diyecek bilmiyorum.

Sorun çözülmediyse gaz posizyon sensörü, hava filtresi kutusuna bir bakın.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Doruk Ayberkin

Merhabalar,

Benim aracımda 2005 mondeo bende de araç soğukken stop etme sorunu vardı.Bayburtta ikamet ediyorum.Burdan bir sonuç alamayınca erzurum da özel bir servise götürdüm.Benzinde yaklaşık 300 km kullandığımı sorunun benzinde de olduğunu söylediğimde kompresyon testine soktular ve 2. subapın orda değerler 50-5 arası çıkarken diğer 3 subapta 130 civarında değerler okundu.Sonuç olarak sibop takımının değişmesi gerektiği  söylendi.Sizce kesin sorun bu mudur?Eğer sorun bu ise bana yakınlarda önerebileceğiniz bir usta var mı ? birde bu iş bana kaça patlar bilgi verebilirmisiniz.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2

Abi çok geçmiş olsun. Konuyu okurken ben strese girdim. Sabrınız konusunda maşaalah diyelim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Kaya

Merhabalar,

Benim aracımda 2005 mondeo bende de araç soğukken stop etme sorunu vardı.Bayburtta ikamet ediyorum.Burdan bir sonuç alamayınca erzurum da özel bir servise götürdüm.Benzinde yaklaşık 300 km kullandığımı sorunun benzinde de olduğunu söylediğimde kompresyon testine soktular ve 2. subapın orda değerler 50-5 arası çıkarken diğer 3 subapta 130 civarında değerler okundu.Sonuç olarak sibop takımının değişmesi gerektiği  söylendi.Sizce kesin sorun bu mudur?Eğer sorun bu ise bana yakınlarda önerebileceğiniz bir usta var mı ? birde bu iş bana kaça patlar bilgi verebilirmisiniz.Teşekkürler.

Daha önce bir yerde de daha yazmıştım. Büyük ihtimalle subap gibi. ŞAyet subaptansa 1000 tl gibi bir  masraf çıkıyor.

Abi çok geçmiş olsun. Konuyu okurken ben strese girdim. Sabrınız konusunda maşaalah diyelim. 

İnada bindi :) Bir de bu dönemde ciddi rahatsızdım. Hatta doktor hastaneye yatış verdi :D Ben sanayide yatıp kalkıyordum :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Rifat Lüleci
(düzenlendi)

Abi inşallah kısa zamanda halledersin. Benim LPG de hala sıkıntılı. Mutlu sona ulaşırız umarım. Yoksa yakında satılık mondeo ilanımız olacak bir tane :D

Muhammet kardeşim sadece lpg gaz akış ayarını biraz daha açtır %10 gibi öyle kullan..bu arabalarda 2.0 tork için yakıt ister rölantisi kısık olunca düşük yakıt ayarına olumlu yanıt vermiyor, dengesizlik oluyor, ecu ile uyumu bozuyor.kesinlile lpg ayarın yeterli açıklıkta değil.

Belki söylenmesi yazılması gereken zaman geçti ama örnek olsun dıyorum....

tarihinde Rifat Lüleci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ayhan Seval

merhaba bende 98 mondeo hb chia var geçenlerde kelebeği temizledim temizledikten sonra devir 1800-2000 civarı oluyorrolantide düşmüyor çare olabilecek varmı .....arabamı çok seviyorum full ne arasan var ....çare!!!!!!

acil lütfen fikri tecrübesi olan yazsın lütfen......birde kartel hortumu nerede fotograflı yollarsanız sevinirim bazıları kartel hortumu delinmiştir diyenler var...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Kaya

merhaba bende 98 mondeo hb chia var geçenlerde kelebeği temizledim temizledikten sonra devir 1800-2000 civarı oluyorrolantide düşmüyor çare olabilecek varmı .....arabamı çok seviyorum full ne arasan var ....çare!!!!!!

acil lütfen fikri tecrübesi olan yazsın lütfen......birde kartel hortumu nerede fotograflı yollarsanız sevinirim bazıları kartel hortumu delinmiştir diyenler var...

sorun çözüldümü?

http://thoms1.net/Ford/Reference/Idle.html

Burada sebep olabilecek herşey var. Birisi bunu türkçeye çevirirse çok iyi olur. Mesela Vacuum Leak diyor ancak ben nereye bakmam gerektiğini anlamadım.

Bu motor MK2 motoru.
Yorum bağlantısı
Hüsnü Yiğit

Bende de aynı sıkıntı var. Benimki stop etmiyor ancak rolantisi bozuk. Karter havalandırma borusunu değiştirmek istiyorum. Ancak internetten satan bir yer bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bende de aynı sıkıntı var. Benimki stop etmiyor ancak rolantisi bozuk. Karter havalandırma borusunu değiştirmek istiyorum. Ancak internetten satan bir yer bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Rolantinin bozuk olmasının sebebi o olacağını sanmıyorum. Benzin de durum nasıl?
Yorum bağlantısı
Hüsnü Yiğit

İlk çalıştığında araba gidip geliyor. Stop edecekmiş gibi oluyor geri geliyor. Gaz verdiğimde belli bir devrin üstüne kadar bu oluyor. Ancak 500 metre gittikten sonra düzeliyor. Daha sonraki rolentilerde daha az olmakla birlikte sorun devam ediyor. 

Amz aten araba 196000 de zaten o parçanın değişme vakti gelmemiş mi?

Bir yeri aradım 130 TL dedi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...