İçeriğe Yönlendir

Mondeom Stop Ediyor / Çok Şükür Düzeldi

Mehmet Kaya

Recommended Posts

Mustafa Gökmen

Abi güle güle kullanın.Sabrınıza hayran kaldım.Ful +ful +ful bakımlı bir araca sahipsiniz artık.Allah kaza,bela,arıza stop etme vs gibi dertler vermesin inşallah...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Teşekkürler Muhammet darısı sana. Sen ne yaptın.

Bende bir sorun yok abi şu an.

LPG beynini değiştirdim, manifold klapelerini değiştirdim, genel temizlik yapıldı, rutin bakımdan da yeni geçti.

Performans olarak, yakıt olarak oldukça iyi şimdi.

Yardımların için sağol abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hadi geçmiş olsun Mehmet hocam...sorunun çözüldüğüne sevindim.

Keyifli kullanımlar.

Teşekküler hocam çok sağol.

Hoc gecmis olsun

Ama boyle olmaz son bir depo bitir tamamdır :p

Tamam rotayı çiz. :D

Gözünüz aydın. benim önceki 96 model mondeo sattığımda 300.000 km idi. Benim satma sebebim lpg deki sorunu çözememekti. Halbuki çokta basit birşeymiş sonradan anladım ama nafile. Hiç endişe etmeden keyfini çıkartarak binin bence

Teşekkürler.

Benzin demi :D

Evet kesinlikle :D

Zaten LPG bağlı değil. İstesemde LPG ile gidemem :D

Aynen abi ama senin gez demen daha etkili olur sanırım :D

Evet emmi deseke hocam 350 km yol yap desin soluğu Nevşehirde alırım :D

Yok yok, gezmesin artık :D

Emmi ne olursun gezim ya :D

Ama varya en çok bleimi büken yakıt oldu :D

Mehmet Hocam, Çok sevindim. Çok geçmiş olsun. :)

Değişmedik nereler kalmıştı :p

Teşekkürler.

Değişmedik boğaz kelebeği kaldı :D

İyi hadi gözünaydın.Nihayet bu günleri de gördük.. :D İyi günlerde kullan :nazar:

Teşekkürler. Çok şükür gördük.

Hadi gözün aydın abi geçmiş olsun deneme amaçlı bas gel buralara. ;)

Teşekkürler Tahir. Başka sefere :D

Abi güle güle kullanın.Sabrınıza hayran kaldım.Ful +ful +ful bakımlı bir araca sahipsiniz artık.Allah kaza,bela,arıza stop etme vs gibi dertler vermesin inşallah...

Teşekkürler. Sabrımın bittiği günlerdi artık. İnşallah birdaha göstermez.

Bende bir sorun yok abi şu an.

LPG beynini değiştirdim, manifold klapelerini değiştirdim, genel temizlik yapıldı, rutin bakımdan da yeni geçti.

Performans olarak, yakıt olarak oldukça iyi şimdi.

Yardımların için sağol abi.

Çok şükür seninkininde düzelmesine sevindim. Klaperler değiştikten sonra araçta performans artışı oluyor. Sorunun düzelmesine çok sevindim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Sebep neymiş?

Lpg enjektörlerine giren soketlerde arıza varmış. aynı olay yeni aldığım araçta da vuku buldu. Lpg enjektörünü dahi değiştirdik(buji, buji kabloları ve ateşleme bobinide değişti) hala aynı sıkıntı devam edince çok zor bir ihtimal ama enjektör soketlerini de değiştirelim dediler ve sonrasında sıkıntı kalmadı. Hatta benden sonra aynı sıkıntıdan bayağı gelen olduğu için (ilk bir tanesi değiştirmiştim çünkü o parçadan ellerinde yoktu) stoklarına temin etmişler. Toplam 80 TL ye 4 ünüde değiştirdim öncesinde harcadıklarım arabadaki malzeme çantamda duruyor

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Lpg enjektörlerine giren soketlerde arıza varmış. aynı olay yeni aldığım araçta da vuku buldu. Lpg enjektörünü dahi değiştirdik(buji, buji kabloları ve ateşleme bobinide değişti) hala aynı sıkıntı devam edince çok zor bir ihtimal ama enjektör soketlerini de değiştirelim dediler ve sonrasında sıkıntı kalmadı. Hatta benden sonra aynı sıkıntıdan bayağı gelen olduğu için (ilk bir tanesi değiştirmiştim çünkü o parçadan ellerinde yoktu) stoklarına temin etmişler. Toplam 80 TL ye 4 ünüde değiştirdim öncesinde harcadıklarım arabadaki malzeme çantamda duruyor

Geçmiş olsun, kurtulduğunuza sevindim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hocam Nevsehire gidicem yarın dersenki o sıcakta otobuslerde surunme bende arabayı deniycem seve seve takılırım sana :p

Saka bir yana gecmis olsun hocam artık mondine çamurda atamazlar senin,keyiflice binersin :)

Eyvallah kardeşim. Canın sağolsun.

Artık mondimin alnındaki kara leke temizlenmez :D Çamur attılar izi kaldı :)

Artık adı tırt mondi kaldı. Bunun yüzünden tüm mondilere laf söylediler :D

Yorum bağlantısı
Serkan Danış

Hadi gözün aydın hocam:-) çok sevindim artık sorunun tamamen bittiğine.

Keyifle binin inşallah bundan sonra:-)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Sen o tırtı satlığa çıkar,

Tırt diyenlerin hepsi alır :p

Yok satacaksam burda satmam mındar ederler :D

Hadi gözün aydın hocam:-) çok sevindim artık sorunun tamamen bittiğine.

Keyifle binin inşallah bundan sonra:-)

Çok sağol Serkan hep birlikte :)

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Hadi gözün aydın olsun.

Mehmet hocam sıkıntı atiker sistemden dolayı oluşmuş yoksa subaplarda kronik bir durum mu? Bu ara prins nasıl bir kit araştırdın mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hadi gözün aydın olsun.

Mehmet hocam sıkıntı atiker sistemden dolayı oluşmuş yoksa subaplarda kronik bir durum mu? Bu ara prins nasıl bir kit araştırdın mı?

Teşekkürler hocam.

Burada ben Atikeri suçlayamam. Benim araçta biryerlerde bir şekilde LPG enjektörleri ters takılmıştı ve buda iki pistonun dengesiz çalışması demektir ve ben bu şekilde bildiğim en az 2bin km yol yaptım. Bu şekilde aracın hızı yeri geldi 200 km hızları gördü ve çok yüksek devirlerde kullandık. Buda etken olabilir. Direk Atikeri suçlayamam. Ancak atikerin enjektörleri bu çok hızlı açılıp kapanamadığını ve yüksek devirlerde enjektör devre dışı kalıp gazı direk pistonlara boşaltıyormuş bunu söyleyen Atiker landirenzo ve prins takan usta.

Prins herkes tarafından onaylanan bir marka olduğu, şu ana kadar şikayet duymadım (usta sorunları hariç) performans olarakta herkes memnun ve aracımı uzun süre kullanmayı düşünüyorum artık. Atikeri satıyorum (500 tl). Benim araçtaki kit atikerin en kaliteli kiti. prins 1900 tl 10 taksit. Birdaha subap riskini göze almıyorum ona vereceğim parayı ben LPG kitine veriyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çok şükür halloldu. Şimdi müşterisi çıkar bu aracın :)

Çok şükür abi. Ama kimse almaz :D Mıdar tırt diye almazlar :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet bey gözünüz aydın..

Teşekkürler abi.

hadi geçmiş olsun, gözün aydın Hocam.

Lokman abiciğim çok sağol.

çok şükür . geçmiş olsun Mehmet hocam. herkese dert olmuştu bu konu. :)

Eyvallah Eraycığım çok sağol. Herkesin derdinden çok benim derdim bitti :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Hocam nerde bir mondeo görsem aklıma senin hikayelerin geliyordu çok şükür kurtuldum :biggrin:

Son dönemlerdeki hikayeleri yazmadım çünkü artık milletin başını şişirdiğimi düşünmeye başlamıştım.

32 sayfa konu olmuş. Teknik konu olunca hiçbir şey yazmamışım doğal olarak... :p

Halbuki HG bile 77 cevap yazmış. Demek ki bir ara sağlam geyik dönmüş burada, kaçırmışım... :D

Neyse geçmiş olsun Mehmet...

Yok yok geyik değil. HG yurt dışından emme manifoltu için klaper getirmişti. (Cem Işık-Muhammet Aslan-Mehmet Özyürek ve bana) Konuya o şekilde dahil olmuştu. Onun arabasıda 5-6 ay aynı sorundan onun çok başını ağrıtmış. Bunda dolayı.

Teşekkürler.

Şimdi oldu mu yani? Tamam mı? İnanalım mı? Heyooo diyelim mi? :biggrin:

Ahmet 36 saatten fazla oldu ve yaklaşık 50 km yaptım her türlü motor ısısında stop ettiği her noktada denedim Rabbime şükürler olsun düzeldi. Ama ben hala inanamıyorum. Hala stop edecekmiş gibi geliyor. Fobi oluştu eski stop ettiği yerlerde gözüm aracın devrinde ve alim viteste :) Yani hala ben bile temkinliyim. Sizin inanamamız normal. :D

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Ben yine de 1-2 yıl bekleyim tebrik etmek için, ne olur ne olmaz. :D

Sürekli tekrarladığı bir arızayı, bu kadar zaman yapmamışsa ya tamamen olmuş ya da büyük ölçüde çözülmüş, zoru bitmiş demektir.

Hadi geçmiş olsun.

Eyvallah Ahmet.

Asıl sorun şu önceden araç titriyordu. Yani koltuklarda hissediliyordu. Hatta Adana'da Mehmet Abi hissetti.

Şimdi sürekli titriyormuşum gibi geliyor. Araçta müzik dinlerken bas yüksek onun titremesi klima devre girip çıkmasındaki titreme takıntı oldu artık :D Psikologamı gitsem ne yapsam :D

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...