İçeriğe Yönlendir

Mondeom Stop Ediyor / Çok Şükür Düzeldi

Mehmet Kaya

Recommended Posts

Ertan Çabuk

HAkan çok teşekkür ediyorum. Kalaperler bitmiş vaziyetteydi. Çok sağol.

Sani orayı yırtık vaziyette ve iyice preslenmiş durumdaydı.

İnşallah bundandır.Ama büyük ihtimalle bundan.

Hakan bittsin teste çıkacağız. Emme manifoltunu indirip bindirmek çok zahmetli bir iş. Heryer sökülüyor ve geri takılıyor. Bitip test edince göreceğiz. büyük ihtimalle düzelecek gibi. Ustalar bile inanamadı bunun bu hale gelmesine.

Hadi hayırlısı....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

dizi film gibi oldu bu başlık. yabancı diziler gibi önce amerikada yayınlanmış olsaydı,biz toptan indirip sonucu bir an önce görseydik :crazy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Hadi hayırlısı Mehmet'cim İnşallah olmayacak bir daha ve rahat bir nefes alıp yola çıkarsın. Merakla bekliyoruz . :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yakup Kadri Kuşcu
(düzenlendi)

Mehmet bey,

Peki o hortumun o hale gelme sebebi hakkında ustalar bir yorum yapabildi mi?

tarihinde Yakup Kadri Kuşcu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Peki o hortumun o hale gelme sebebi hakkında ustalar bir yorum yapabildi mi?

Zaman....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
(düzenlendi)

Mehmet beyle görüştüm şimdi, 60 km dir deniyorlarmış arabayı, sorun çözülmüş :)

.İnanın kendi arabamın sorunu çözülmüş kadar sevindim. Çünkü o takıntının ne demek olduğunu çok iyi bilirim, adama uyku bile uyutmaz.

tarihinde Tunç Tunçdemir tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mehmet beyle görüştüm şimdi, 60 km dir deniyorlarmış arabayı, sorun çözülmüş .

Şükür :)

Anladığım, Osman usta yine nokta atışı yapmış galiba?

Yorum bağlantısı

şükür :)

Birazdan kendide gelir yazar zaten Bakalım inş. olmuştur ve bitmiştir.

Şenliğede kendi arabasıyla gider...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Acele etmeyelim.. :D

Sabah şoktalardı.. En son Mehmet Hoca bir bidon benzin almaya gidiyordu :D

Gelince anlatır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bence de acele etmemek lazım. Ama inşallah çözülmüştür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
(düzenlendi)

Gelince anlatır..

Merak etme abi , olay tamam. Sabahki şokun sebebini biliyorum, çözdüler onu.

Valla ben bile keyfimden bir sigara yaktım. Olay sonrası keyif sigarası ;)

tarihinde Tunç Tunçdemir tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Eray Eski

en basta kontrol edilmesi gereken bir noktaymis aslinda. nasil gozden kacirmislar ki ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

en basta kontrol edilmesi gereken bir noktaymis aslinda. nasil gozden kacirmislar ki ?

Gözden kaçmadı... Hep aklımızdaydı da, sökmesi değişmesi çok zor... Ayrıca sökülünce kaliperler falan da değişecekti. o beklendi..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

mehmet hoca gelmiş mesajları beğenmiş

herhalde şuan destan yazmakla meşgul :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

mehmet hoca gelmiş mesajları beğenmiş

herhalde şuan destan yazmakla meşgul :biggrin:

Yok cepten beğeniyor ama yazamıyor :D

Hangi mesajı beğendiğine göre yorum çıkarabiliriz belki :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

"sorun çözüldü" manasında yazılan mesajları beğenmiş. demek kiii... :ohooh:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Mehmet beyle görüştüm şimdi, 60 km dir deniyorlarmış arabayı, sorun çözülmüş :)

.İnanın kendi arabamın sorunu çözülmüş kadar sevindim. Çünkü o takıntının ne demek olduğunu çok iyi bilirim, adama uyku bile uyutmaz.

Abi sana ve emmiye ayrıca çok teşekkür ediyorum. Gece demedik gündüz demedik telefonunuzu hiç susturmadum. Ben bugüne kadar rahattım ama sabah bittiğimin göstergesiydi.

Şükür :)

Anladığım, Osman usta yine nokta atışı yapmış galiba?

Tek cevapla. Nokta atışı. Osman ustaya laf söyleyen yanıma gelsin.

şükür :)

Birazdan kendide gelir yazar zaten Bakalım inş. olmuştur ve bitmiştir.

Şenliğede kendi arabasıyla gider...

Eve yeni geldim.

inşallah kendi arabamla geleceğim.

Gelince anlatır..

Abi sen nasıldın. Telefonda inanabildinmi. Kaç defa yemin ettim. Taki ustayla görüşene kadar.

Az kaldıyıdı benzine 2 gün daha bekler yakardım :D

Bence de acele etmemek lazım. Ama inşallah çözülmüştür.

Evet yarın sabahı bekleyeceğiz. Ama şu anda araç benzinde üzmedi. Daha öncesini bildiğim için söylüyyorum. Şimdi aracın soğumasını bekleyeceğim ama hortumun halini gördünüz.

Merak etme abi , olay tamam. Sabahki şokun sebebini biliyorum, çözdüler onu.

Valla ben bile keyfimden bir sigara yaktım. Olay sonrası keyif sigarası ;)

Abi afiyet olsun. (İçmeni istemezdim:( )

Kelebekleri bekledik açıkcası. Gerçekten oraya erişmek çok zor. Emme manifoltunu oradan çıkarmak çok zor. Vidaları sökmekle iş bitmiyor. Tesisatın arasından çıkarmakta güç.

Gözden kaçmadı... Hep aklımızdaydı da, sökmesi değişmesi çok zor... Ayrıca sökülünce kaliperler falan da değişecekti. o beklendi..

Evet abimin dediği gibi.

Gelelim detaylara.

Sabah 6 da gittim otogardan Hakanın Erkana verdiği ve otobüsle gelen parçayı almaya. Sonra dükkana geldik.

Emme manifoltunu söktük hortumu görünce şok olduk. Bu nasıl olmuş diye. Sonra değiştirdik. Kelebeklerde haşat olmuş onlarıda değiştirdik. Bu arada ben heyacandan duramıyorum.

Araç bitti teste çıktık 100 metre ilerde araç stop etti. Benim bittiğim andı. Sinirden elim ayam titredi.

Dükkana geri geldik. Emmiyi ardım inanmıyor kaç sefer yemin ettim .

Sonra Tunç Bey'i aradım abi olmadı dedim oda inanmıyor.

Araç stop ettikten sonraki çalıştırmada araçtan gelen bir sese bakarak aracın sente kaçırmış olma ihtimalini göz önüne aldık. Yani üst kapak inecek. Usta diyor bir ihtimal. Ama araba soğukken ilk marşta aldı bu değil gibi ama başka alternatif yok dedi.

Tunç bey'i emmiyi aradık. İkiside siboptan olma ihtimali zayıf. Kopresyon yaptık 4 silindirde 200 üstünde çıktı.

Sonra Tunç Bey hız sensörünü sökün bakın dedi. Aracı lifte aldık. Tabi yemek saati ama ustalarda bende yemek yiyemiyoruz. Üst kapak düşüncesi sardı.

Usta sofradan kalktı. Aracın altına girdi sağına bakıyor soluna bakıyor.

BİRDE BAKTIK HORTUM KIRILMIŞ ve ARAÇ HAVA ALMIYOR :D Hortum orjinal değil ve boyunu tam ayarlayamamışız.

Hemen geri söktük manifoltu ve Tunç bey'in tavsiyesi ile içine yay koyarak geri taktık.

Sonra teste çıktık. Araç yine gaz yemiyor tekliyor stop etmiyor ama.

Sonra aracı uzun yola çıkardık baya bir test ettik.

Şimdi eve gelirken LPG de yine aynısını yaptı. Ancak LPG ayarı yapılmadı arabaya daha. Benzinde şimdilik bir sorun kalmadı. Her türlü denemeyi yaptım şükür rabbime sorun oluşmadı. Şimdi yarın sabah bir daha test edeceğim. Araç soğukken bir bakacağım. Benzinde düzene girerse tamam LPG ayarına gideceğim.

Şükürler olsun düzeldi.

Çünkü önceden frene bastığımda araç boğuluyor gibi ve devir direk 300-400 kadar düşüyordu. Araç rolantide titriyordu. (Hala evde oturduğum yerde titriyormuşum gibi :) ) Şimdi frene bastığımda ilk önce 1000 devir üstüne çıkıp araç durma anına geldiğinde devir 750 devirde kalıyor. (120 km hızda da denedim ani frende de aynısını yaptı) Bu dediğim Benzinde. LPG sağlıklı değil. Onda sorun devam ediyor gibi.

İlgilenen tüm arkadaşlara ilgilerinden dolayı Mehmet ÖZYÜREK ve Tunç TUNÇDEMİR abilerime telefonda desteklerini esirgemediği için çok teşekkür ediyorum. Osman ustaya ve Yaşar ustayada teşekkür ediyorum.

Yarın sabah net sonuç ortaya çıkacak.

oh nihayet; haydi gözün aydın Mehmet hoca, şenliğe artık otobüsle gelmezsin sanırım :biggrin:

Abi dizel mondeo bulmuştum zaten :D

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İnşallah düzelmiştir.. Bence düzelmiştir..

Bencede abi ama senden öğrendim erken konuşmamayı. Abi seninle telefonda olmadı konuşmasını asla unutmayacağım :) Ben bitmş vaziyette sen şokta.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...