İçeriğe Yönlendir

Mondeom Stop Ediyor / Çok Şükür Düzeldi

Mehmet Kaya

Recommended Posts

Tunç Tunçdemir

Forumda bi ara bi sıkorpiyo manyağı vardı :D İkinci geliyor :)

Eskidendi o hevesler, artık pek kalmadı

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu iyi haber gibi. Hele bir parçayı da tak bakalım ne olacak.

O haber iyi sonuçlanmadı Hakan :( sabah stop etti. Vİdeoya çektim sabah.

Mehmet bey günaydın,

Ustanızı tanımıyorum ancak dediği şey yanlış, manifold kelebekleri araç 3000 devirin altında ve rölantideyken açık kalır. 3000 den sonra kapanır. Kelebekleri iptal ederseniz yani hep kapalı bırakırsanız araç düşük devirde hantallaşır, kalkarken zorlanır, yüksek devirde problem olmaz. Kelebekler kapanıyor derken, kelebek emmeyi tamamen kapatmaz, sadece %60 nı kapatır. Ustanın anlattığı şey ile uzaktan yakından alakası yoktur, ayrıca bu kelebek sistemi Ford icadı değildir. Mazdanın bulduğu bir yöntemdir.

Yurtdışından getirdiğiniz kelebklerin içinde bushinglerde varmı? Sizin manifoldun üstündeki bushingler sağlam değilse orjinalini zor bulursunuz, grafit emdirme bushing tir.

Devre dışı bırakıldıktan sonra araç düşük devirlerde yığılma yapıyordu. Kalkışlarda araç çok hantaldı. Ustaya pek güvenmediğim için sırf deneme amaçlı yaptım.

Koyu renkli yer hakkında bir bilgim yok. Mehmet Abi ve Hakan gereken cevapları vermiştir.

Bu sabah var mı bi sıkıntı?

Malasef stop etti :(

Tunç aldık artık.. deneyeceğiz.. :D

Ne çıkarsa bahtımıza...

Mehmet Hocamın işine ne diyorsun.. rolanti valfini değişsin mi ? Yine stop etmiş..

Hayırlısı abi, eski konuları arattırısanız bir ara eski kelebekle yeni kelebek arasındaki farkların fotoğraflarını eklemiştim foruma.

Mehmet beyin durumu için , arıza tahminim kelebeklerden. Neden derseniz kelebekler düşündüğünüzün tersi çalışıyor. Yani rölanti ve düşük devirde açık, yüksek devirde %60 kapalıdır. Eğer bunlardan 1 yada fazlası sürekli açık yada kapalı kalıyorsa rölanti sapıtabilir düşük devirde hafif tekleme olur. Yüksek devir çok hissedilmez. Bunu lpg de daha belirgin yapar, benzinde daha az belirgin olur.

Dediğim gibi sadece tahmin yürütüyorum, sonuçta bu arızayı yapabilecek bence 6-7 tane daha unsur var, ancak Mehmet beyin kelebeklerinin ses yaptığını bildiğim için bence bu daha etkin bir olasılık

Şu anda rolanti valfini çok iyi fiyata buldum bugün getirttim ve akşam saat 18:30 da taktırdım. Denemeler yine olumlu ancak yarın sabah belli olacak. Ancak devir eskiden çok farklı oldu. Frene bastığımda bir anda düşen rolanti şimdi daha farklı düşüyor araç duracağı zaman yükseliyor ve tamamen durduğumda normale dönüyor.

Emme manifoltunun kablosunu geri taktım. Aracın çekişi düşeldi. Demekki kelebek bu arabada işe yarıyormuş :D

İşte sabahki videolar.

ilk video ilk stop ettiği noktada.

Diğerinde ilk sinyal verdiğim yerde stop ediyordu ancak oraya giremedim sonra ışıklara kadar devam ettim orada da stop etme eğilimi gösterdi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ancak devir eskiden çok farklı oldu. Frene bastığımda bir anda düşen rolanti şimdi daha farklı düşüyor araç duracağı zaman yükseliyor ve tamamen durduğumda normale dönüyor.

Çalışması gerektiği gibi çalışıyor hocam..

duracağın zaman araban boşa alıyor ve hızın 7. km'nin üstünde ise devir 1200-1300 civarına geliyor.. Hızın 7 kilometrenin altına düşünce devrin 750'ye düşüyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Frene bastığımda bir anda düşen rolanti şimdi daha farklı düşüyor araç duracağı zaman yükseliyor ve tamamen durduğumda normale dönüyor.

KA'da olsa, kesin rölanti valfi derim. Hiç temizlendi mi hocam?

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

Çalışması gerektiği gibi çalışıyor hocam..

duracağın zaman araban boşa alıyor ve hızın 7. km'nin üstünde ise devir 1200-1300 civarına geliyor.. Hızın 7 kilometrenin altına düşünce devrin 750'ye düşüyor..

+1

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bugün yine stop etti :(

Bu gidişle kelebeklere kaldı umut.

Araç 10-15km yol gidince stop etme düzeliyor.

Birazdan servise götüreceğim. Onlarda bir baksınlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

KA'da olsa, kesin rölanti valfi derim. Hiç temizlendi mi hocam?

Sani temizlenmisti dünde değiştirdim. Sorun düzelmedi.

Aynı gün boğaz kelebeğide temizlenmisti. Boğaz kelebeği yaparmı. Yani araç iyice ısınana kadar böyle bir durum ortaya koyarmı ?

Tamda düzeldi demiştim :s

Maalesef duzelmedi :( Karar vermek için dün erkendi. Sorun araç iyice soğudugu zaman ortaya çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Bugün yine stop etti :(

Bu gidişle kelebeklere kaldı umut.

Araç 10-15km yol gidince stop etme düzeliyor.

Birazdan servise götüreceğim. Onlarda bir baksınlar.

Bazan bu tip durumlarda servis çözüm bulabiliyor sadece. Ben de senin gibi kaç tane usta gezmiştim bir problem yüzünden. Sonra serviste para dahi vermeden yapmışlardı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani temizlenmisti dünde değiştirdim. Sorun düzelmedi.

Aynı gün boğaz kelebeğide temizlenmisti. Boğaz kelebeği yaparmı. Yani araç iyice ısınana kadar böyle bir durum ortaya koyarmı ?

Maalesef duzelmedi :( Karar vermek için dün erkendi. Sorun araç iyice soğudugu zaman ortaya çıkıyor.

Mantık olarak bakıldığında, boğaz kelebeğide yapabilir ama ısınmayla alakasını çözemedim. Isınınca düzeliyorsa, bi parça genleşip normal çalışma düzenine geliyor gibi geldi bana :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bazan bu tip durumlarda servis çözüm bulabiliyor sadece. Ben de senin gibi kaç tane usta gezmiştim bir problem yüzünden. Sonra serviste para dahi vermeden yapmışlardı :D

sunroofdan biliyorum burdakiler çözmüşlerdi.Onun için getirdim zaten abi.

Mantık olarak bakıldığında, boğaz kelebeğide yapabilir ama ısınmayla alakasını çözemedim. Isınınca düzeliyorsa, bi parça genleşip normal çalışma düzenine geliyor gibi geldi bana :unsure2:

Sani şimdi serviste bekliyorum.Cihaz boşalınca benimkini cihaza bağlayıp kontrol edecekler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani şimdi serviste bekliyorum.Cihaz boşalınca benimkini cihaza bağlayıp kontrol edecekler.

MErakla bekliyorum valla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Çözülür inşallah. Bazan servislere atıp tutsak ta, haklarını vermek lazım. Sonuçta deneyimliiyi bir ustası var ise, piyasadan daha da hızlı çözümler geliştirilebiliyorlar. Birazcık yönlendirmede de bilinçli olmak lazım sanırım.

Bekliyoruz senin durumun neticesini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Doğrusu da o zaten. Ford servisinde yıllarını geçirmiş, işi sadece ford olan ustanın her araca bakan ustadan iyi olması beklenir. Ama her zaman öyle olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Bunun sebebini Yaşar usta iyice anlatır. O kadar eğitim verdiğin adamları piyasada asgari ücretle çalışan adamlarla bir tutarlarsa olacağı o. Ama bazı servisler bu konuda iyi. İyi ustayı tutuyorlar.

Ücretin haricinde bir kısım usta da malum yöneticilerin yönetememelerinden de kaçıyorlar servisten.

Yorum bağlantısı

Yılda en az 2kere eğitim alır bu adamlar...

Danışmanından tutun ustasına...

Servis bu adamları kaybetmek istemez kolay kolay...

Maaşını düzgün vermek zorundandır.

Vermediğinde zaten başka servislere kaymaya başlarlar, yada biraz sermayesi varsa Eğitimini tamamlamış ustalarımızla yeni açtığımız özel servisimize bekleriz diye reklam yaparlar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bugün yine stop etti :( Bu gidişle kelebeklere kaldı umut. Araç 10-15km yol gidince stop etme düzeliyor. Birazdan servise götüreceğim. Onlarda bir baksınlar.

Rolanti valfin sağlam bunu biliyoruz :D

Gaz kelebeği de bunu yapmaz kanaatindeyim...

Ateşleme sorunu bunlara sebep olabilir ama başka belirti de vermesi gerekirdi...

Bilemedim..

Ben olsam iyi bir ustaya gider, bu stop ediyor kardeşim derdim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet Hoca'ya karter havalandırma hortumlarına baktır demiştim.. baktırmamış...

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Mehmet Hoca'ya karter havalandırma hortumlarına baktır demiştim.. baktırmamış...

Arabaya baktırmış mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servis bırak sabah bakmalıyız diyormuş.. ustası da bir yerlerine hava basalım diyormuş...

Ben de karter hortumlarını değiştir dedim...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

MErakla bekliyorum valla.

Sani senin söylediğin bir durum vardı. Araç ısındığında bir yer genleşiyordur dedin ya. Emme manifoltunun dışarısındaki plastikte çok hafif açıklık var oradan olurmu diye düşündüm. Olmazsa yarın sabah oraya sabunlu su ile kontrol edeceğim. Araç soğukken oradan hava alıyormu onada bakacağım. Resmini şu anda yükleyemiyorum. Akşama evden yüklerim.

İlk başta yapacağın şeydi :)

İlk başta yapmak doğru bir kararda adamların sadece rolanti valfi için verdikleri fiyat ve şarj dinamosu için verdikleri fiyatları duysanız en son çözüm olarak düşünürsünüz.

Çözülür inşallah. Bazan servislere atıp tutsak ta, haklarını vermek lazım. Sonuçta deneyimliiyi bir ustası var ise, piyasadan daha da hızlı çözümler geliştirilebiliyorlar. Birazcık yönlendirmede de bilinçli olmak lazım sanırım.

Bekliyoruz senin durumun neticesini.

İnşallah abi.Abi ben buradaki bilgilerle ve kendi yöntemlerimle haraket ediyorum. Benim ustam hiç yönlendirme yapmadı. Bizim araclara bakan sanayide bir usta var oda kalktı emme manifoltundaki kelebekleri iptal etmenin hiç bir zararı yok dedi ve fişini çekip devre dışı bıraktı ve araç düşük devirlerde aşırı derecede hantallaştı.

Doğrusu da o zaten. Ford servisinde yıllarını geçirmiş, işi sadece ford olan ustanın her araca bakan ustadan iyi olması beklenir. Ama her zaman öyle olmuyor.

Kendini orada yetiştiren gidip kendi işyerini açıyor.

Bunun sebebini Yaşar usta iyice anlatır. O kadar eğitim verdiğin adamları piyasada asgari ücretle çalışan adamlarla bir tutarlarsa olacağı o. Ama bazı servisler bu konuda iyi. İyi ustayı tutuyorlar.

Buradaki serviste iki usta var onlarda dışarda özel servis açıp kapatıp geri servise dönen kişiler.

Arkadaşlar Servise götürdüm. Ancak servis cihaza bağladı. Hiç bir sorun görünmüyor. 2-4 silindirde sorun oluşmuş. Buda araç stop ederken tekleme yapmış olabilir ondandır dedi. Yani dedim. Aracı bırakacaksınız olayı bizim gözlemleyip ona göre karar vereceğiz dedi. Arıza kodu olmayınca işimiz zorlaşıyor dedi. Peki bobin olurmu dedim. Hayır dedi . Bobin olsa araç şu anda titreme yapar veya arıza kodu oluşturur.

Abi baktırıyorum şimdi. Çocuklar söküyor.

Arabaya baktırmış mı?

Baktırdım merak etme baktırdım :D 4 aydır :)

merakla bekliyoruz, bakalım ne çıkacak...

Abi ben hepinizden çok merak ediyorum. Bu işin çözülüp çözülmediğini yarın sabah anlayacağız abi. Çünkü araç iyice soğuması lazım.

Burada bir usta var demiştim. 25 dakika istemişti benden. Bugün karşılaştık. Mehmet abinin dediği yerdeki hortumu es geçip başka bir yere hortum bağlayıp yapacakmış (Yani düz kontak mantığı) Dedim niye hortumu değiştirmiyorsunda bu yola başvuruyorsun dedim. Hocam hortumu sökmek çok zor.Uzun iş ben anjiyo yapacağım dedi :)

Dedim sen hortumu sök ve değiştir. Beni emanet işlerle uğraştırmayın dedim. Şimdi aracı lifte aldılar biraz soğusun sökme işlemine başlayacaklar.

Yorum bağlantısı

Ben demiyorumki abi sana orda yaptır diye...

Sen serviste teşhisi koydur.

parçayı kendin al,Kendi ustana taktır abi...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Burada bir usta var demiştim. 25 dakika istemişti benden. Bugün karşılaştık. Mehmet abinin dediği yerdeki hortumu es geçip başka bir yere hortum bağlayıp yapacakmış (Yani düz kontak mantığı) Dedim niye hortumu değiştirmiyorsunda bu yola başvuruyorsun dedim. Hocam hortumu sökmek çok zor.Uzun iş ben anjiyo yapacağım dedi :)

Dedim sen hortumu sök ve değiştir. Beni emanet işlerle uğraştırmayın dedim. Şimdi aracı lifte aldılar biraz soğusun sökme işlemine başlayacaklar.

Hehe güzelmiş :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...