Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 (düzenlendi) Aracım aynı gün -yağ ve filtre takımları değiştirildi. -Bosch LPG 0.7 mm tırnak aralığına sahip buji değişti. -Rolanti valfi temizlendi. -Boğaz kelebeği temizlendi. -LPG ayarı yapıldı. (Hepsinin aynı gün yapılması büyük hataymış ) bugüne kadar (30bin km 15 ay boyunca) birkez bile sıkıntı yaşamamıştım. Bu yapılan işlemlerden aracım seyir halindeyken frene basıp direksiyonu çevirdiğimde araç sürekli stop ediyordu. Benzinde fazla bir sıkıntım yok. Bazen ayağımı gazdan çektiğimde de stop ediyordu. Yani stop etmesi için özel bir durum yoktu. Ama her sabah aynı yerde araç stop ediyordu Sonra çalıştırıp devam ettiğimde ışıklara geldiğimde araçta devir dagalanması olmadan araç D konumunda sürekli titriyor. Ayağım frende olduğu halde. Bu durum araç ısındığında (90 derece ulaşmasından bahsetmiyorum 90 derecede 10 dakika kullandıktan sonra) düzeliyor. Bu şekilde yaklaşık 4-5 bin km kullanıyorum. Daha sonra LPG ayarımı eski ustama yaptırdım ve ecuyu sıfırlayıp tekrar kalibrasyon yaptı. Bir süre düzeldi yani stop etmez olmuştu.Etsede eskisi kadar sık sık yapmıyordu. Sonra buji kablosunu değiştirdim olmadı, bujileri orjinal buji taktım olmadı. En son şarj dinamosundan şüphelendik çünkü şarj degesizdi 11.5 ile 15.9 volt arasında geziyordu. bunuda değiştirdim. Sorun düzelir gibi oldu ancak yine arasıra akü lambası yanacak kadar araç rolantiyi diplere indiriyor ancak stop etmeden gaza dokunduğumda topluyor. Stop etme anında haricinde rolanti dalgalanmıyor. Şimdi -Bujiler yeni -Buji kablosu yeni -Akü 1 yıl bile olmadı(ölçtürdüm sorun yok) -Şarj dinamosu yeni -Ateşleme bobinide 1yıllık -Bugün tekrar kalibrasyon yaptırdım (Yeni takılan parçalara görre ) -Rolanti valfini temizlettim yine. (Temizlemek için tinerin içine koydular doğrumu yanlışmı bilmiyorum) -Aracı bilgisayara bağlıyoruz hiç bir arıza yok. Şimdi bu arızanın nedeni ne olabilir. Daha ne değiştirmem gerekir Yardımlarınızı bekliyorum. Not: Düzgün çalışan aracı kurcalamamayı öğrendim ama pahalıya mal oldu. 2 Ağustos 2012 tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Geçmiş olsun abi her şeyi yapmışsın ama lpg kalibrasyonu veya buji kabloları bir daha elden geçebilir. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Mehmet Hocam geçmiş olsun, umarım kolay yoldan çözülür sorunun ve sen de ağız tadıyla mondeoya binmeye devam edersin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Yazar Paylaş 16 Haziran 2012 (düzenlendi) Geçmiş olsun abi her şeyi yapmışsın ama lpg kalibrasyonu veya buji kabloları bir daha elden geçebilir. Tahir buji kablosunu değiştirmeden öncede aynı sorun vardı. Sorun başgösterince buji kablosunu değiştirmeye o zaman karar verdik. Eskileri duruyor. LPG kalibrasyonunu bugün birkez daha yaptırdım. En az 3-4 kez yaptırdım. Ama malasef. Mehmet Hocam geçmiş olsun, umarım kolay yoldan çözülür sorunun ve sen de ağız tadıyla mondeoya binmeye devam edersin. İnşallah çözerim Hocam. 2-3 aydır uğraşıyorum. 16 Haziran 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Nazar değmiş Hüseyin hoca gelsin bir okusun diyeceğim de hocametreyi iki katı açar haberin olsun. Mehmet hocam şaka bir tarafa da inşallah en kısa zaman da sorunun çözülür geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Yazar Paylaş 16 Haziran 2012 geçmiş olsun abi sanki sorun lpg kaynaklı gibi bakım sırasında lpg tesisatı ile bir temas oldu ise bi sensör bi parça vs bişey hasar almış olabilir akla gelmiycek bi parça sorun yapıyorki uzun süredir sorun çözülmemiş umarım çözülür Bahtiyar adamın kurcaladığı her yere baktırdım. Ancak yok yok yok. Nazar değmiş Hüseyin hoca gelsin bir okusun diyeceğim de hocametreyi iki katı açar haberin olsun. Mehmet hocam şaka bir tarafa da inşallah en kısa zaman da sorunun çözülür geçmiş olsun. Abi benim nazarım değdi Bahtiyar sürekli stop etse sorunun kaynağına ulaşmak çok kolay veya belli bir durumda stop etse yine soruna ulaşmak kolay. Ne zaman nasıl stop edeceği belli değil. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Bir hafta benzinde kullan... Rolantin düzelmez ise rolanti valfini değiş... Bu arada, geçen gün sormuştun.. Dün ölçtüm.. 3 kasa benzinli mondeo araç çalışırken voltaj 13.6 Volt.. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Abi inşallah kısa zamanda halledersin. Benim LPG de hala sıkıntılı. Mutlu sona ulaşırız umarım. Yoksa yakında satılık mondeo ilanımız olacak bir tane Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Yazar Paylaş 16 Haziran 2012 (düzenlendi) Abi inşallah kısa zamanda halledersin. Benim LPG de hala sıkıntılı. Mutlu sona ulaşırız umarım. Yoksa yakında satılık mondeo ilanımız olacak bir tane Ben satmam kardeş. Ben aracımı seviyorum. Sorunu çözene kadar gideceğim Bir hafta benzinde kullan... Rolantin düzelmez ise rolanti valfini değiş... Bu arada, geçen gün sormuştun.. Dün ölçtüm.. 3 kasa benzinli mondeo araç çalışırken voltaj 13.6 Volt.. Abi rolanti valfinin arızalı olup olmadığı başka nasıl anlaşılır. Yani araçta devir dalgalanması yok gibi. Yani 720-780 arasında ve dalgalanma yok. Zaten değiştirmediğim bir o kaldı. Onu değiştirince düzeleceğini bilsem hemen onuda değiştiririm. Ama o kadar para verdikten sonra ya düzelmezse düşüncesi var aklımda. Abi voltaj doğru. Artık sabitlendi. 16 Haziran 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Sen benzinde bi gez de hele... Sonuca göre karar verelim... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Yazar Paylaş 16 Haziran 2012 Sen benzinde bi gez de hele... Sonuca göre karar verelim... Abi bugün rolanti valfi temizlendikten sonra araç biraz sarsıntılı çalıştı rolanti düzensizliği oldu. Ancak benzine alınca araçta sorun gitti. Sonra LPG alınca tekrar araç titredi stop etme durumuna kadar geldi. Sonra tekrar benzine aldım sonra Tekrar LPG aldım gaza uzun süre basınca araç düzeldi. Yarından itibaren binerim. Ancak bunu ne zaman yapacağını kestiremem belki 2-3 gün binem gerekebilir. Peki abi benzide yaparsa sorun ne olabilir yapmazsa sorun ne olabilir? Yorum bağlantısı
Eray Eski 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Rolanti valfi temizlendi. -Boğaz kelebeği temizlendi. acaba usta temizlik yaparken bunlardan birine zarar vermis olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Yazar Paylaş 16 Haziran 2012 Aklıma geldi ama bunu nasıl anlarız. Rolanti valfi bugün tinerle temizlendi. Rolanti valfi sorunlu olsa sürekli dalgalanma olur diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Abi bugün rolanti valfi temizlendikten sonra araç biraz sarsıntılı çalıştı rolanti düzensizliği oldu. Ancak benzine alınca araçta sorun gitti. Sonra LPG alınca tekrar araç titredi stop etme durumuna kadar geldi. Sonra tekrar benzine aldım sonra Tekrar LPG aldım gaza uzun süre basınca araç düzeldi. Yarından itibaren binerim. Ancak bunu ne zaman yapacağını kestiremem belki 2-3 gün binem gerekebilir. Peki abi benzide yaparsa sorun ne olabilir yapmazsa sorun ne olabilir? En az 100 km'den sonra test başlasın.. bir kaç gün daha devam et.. Stop etme yaşayacak mısın görelim.. Şu an hangi buji takılı.. ? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Yazar Paylaş 16 Haziran 2012 Birşey soracağım hız sensöründen olabilirmi arkadaşlar. En az 100 km'den sonra test başlasın.. bir kaç gün daha devam et.. Stop etme yaşayacak mısın görelim.. Şu an hangi buji takılı.. ? Orjinal motorcraft bujiler takılı abi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Hız göstergen düzgün çalışıyorsa.. olmaz.. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Benzinde kullan... Bu temizleme işlemleri yapılrken bir yerle oynandı ve eski ayar bozuldu.Bu bir kablo olur ,bir yeri sıkmama olur, benim kanaatim araç hava alıyor ve stop ediyor...Rolanti valfini değiştirmeden önce her şeyi dene... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Yazar Paylaş 16 Haziran 2012 Hız göstergen düzgün çalışıyorsa.. olmaz.. Aldığımdan beri arasıra devir saati ile km saati bir anda sıfıra vuruyor sonra eski konuma geri dönüyor.Bu çok kısa sürede oluyor. Ancak bu durumda araçta hiç bir sıkıntı oluşmuyor. Bu haraket araç rolantideykende gerçekleşiyor. Ancak bu aldığım günden beri var ve bu durumdan sonra aracımda d262 arıza kodu bırakıyor. Veri yolu iletişim hatası veriyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Rolanti valfini değiştirmeden önce her şeyi dene... 2004 model bir mondeoda ilk önce rolanti valfi değişmelidir derim.. Hele hele tinere yatırıldı ise Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Yazar Paylaş 16 Haziran 2012 Benzinde kullan... Bu temizleme işlemleri yapılrken bir yerle oynandı ve eski ayar bozuldu.Bu bir kablo olur ,bir yeri sıkmama olur, benim kanaatim araç hava alıyor ve stop ediyor...Rolanti valfini değiştirmeden önce her şeyi dene... Pazartesi günü gaz kelebeğini tekrar söktürüp birde ona baktırayım hocam. Rolanti valfi en son seçenek olacak. 2004 model bir mondeoda ilk önce rolanti valfi değişmelidir derim.. Hele hele tinere yatırıldı ise Abi sen ciddimisin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Aldığımdan beri arasıra devir saati ile km saati bir anda sıfıra vuruyor sonra eski konuma geri dönüyor.Bu çok kısa sürede oluyor. Ancak bu durumda araçta hiç bir sıkıntı oluşmuyor. Bu haraket araç rolantideykende gerçekleşiyor. Ancak bu aldığım günden beri var ve bu durumdan sonra aracımda d262 arıza kodu bırakıyor. Veri yolu iletişim hatası veriyor. Bu gösterge arızası... Soketleri temizleyince muhtemelen düzelir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Yazar Paylaş 16 Haziran 2012 Bu gösterge arızası... Soketleri temizleyince muhtemelen düzelir.. Gösterge panelinin soketlerinimi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Pazartesi günü gaz kelebeğini tekrar söktürüp birde ona baktırayım hocam. Rolanti valfi en son seçenek olacak. Gaz kelebeği sökülüp temizlenip düzgünce de takıldı ise, tekrar söktürüp oynamanıza gerek yok.. Sökülmüş temizlenmiş takılmış arıza düzelmemiş.. Bence bu parça artık ellenmemeli.. Abi sen ciddimisin. Evet... Arabayı alır almaz, rolantide titremeyi görünce direk değiştirdim ben.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Haziran 2012 Yazar Paylaş 16 Haziran 2012 Gaz kelebeği sökülüp temizlenip düzgünce de takıldı ise, tekrar söktürüp oynamanıza gerek yok.. Sökülmüş temizlenmiş takılmış arıza düzelmemiş.. Bence bu parça artık ellenmemeli.. Bundan emin olmamız lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Gösterge panelinin soketlerinimi? Evet.. ikisi birden düşüyorsa, sensör hatası değildir.. Bundan emin olmamız lazım. İyi de arabada bir şey değişmemiş ki.. Demekki düzgün takılmış. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts