İçeriğe Yönlendir

My Fiesta 2 1,25 Çok Yakıyor

Sinan Akkuş

Recommended Posts

Sinan Akkuş
(düzenlendi)

Aracın modeli MyFiesta II 1.25i 82PS 5KF

Araç uzun yolda pek yakmıyor ondan memnunuz.Fakat kısa mesafede daha fazla yakıyor değil, abartı yakıyor.

Sokak arasına 1-2 saat dolaşınca neredeyse 20 lira benzin yakıyor.

KM'ler patır patır düşüyor.

Herkeste böyle mi acaba?

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Başlık düzenlendi.
Yorum bağlantısı
Sinan Akkuş

Net olarak birşey söyleyemem.

Kitapçıkta 7.4 yazıyordu sanırım ama ben mesela bakıyorum 1'de gittiğim zaman 15-20-30 falan oluyor, 2 ye takınca da 10-12 nin altına düşmüyor.

Ancak gazdan ayağımı çekince düşüyor o da sürekli olmayan birşey.

Bir tek 4. ve 5. viteste benzin harcamıyor.Diğerleri inanılmaz çok.

Birde 1.25 motor anlamadım gitti :(

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Sokak arası dur kalk kısa mesafe de her araba çok yakar

Yorum bağlantısı
Sinan Akkuş

Sizin o sürekli değişiyor dediğiniz anlık tüketim, onu fazla önemsemeyin. Yol bilgisayarında ortalama tüketim vardır, ona bakmanızı öneririm.

Bu araçta ortalama ne kadar olması gerekir acaba şehir içinde ?

Yorum bağlantısı
Taner Yoldaş

Çok enterasan ya benim araçta bir sıkıntı var o zaman, ya da sürüş stilinde şehir içi 5.5, 5-9 ; şehirler arası 3.9-4,5 :):nazar:

Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar

Aracı aldığımda ilk 5000 km yaklaşık 8.5 8.9 altına düşmüyordu şimdi 12000 km de 7.4 sabitlendi maşallah :) 1 ve 2 vites çok yakıyor ben 5 vitese aldığımda klimayı bile açıyorum ortalama aynı.

Yorum bağlantısı

Dur kalklarda küçük veya büyük motor farketmiyor, normal tüketimleri ile benzeşmeyecek sonuçlar ortaya çıkıyor. Özellikle de klima açıksa; küçük motorlu araçlarla ilk kalkış anı yüksek gaz vermek gerektiriyor. Bu durum tüketimi yükseltiyor. Büyük hacimli motorun dezavantajı ise, kalkıştan ziyade, düşük hızla seyredilen trafikte. Hız arttıkça küçük motorlu araçlar şehir içi trafiğinde avantajlı duruma geçerler. 2.500 üstü çevirdikleri devre karşı gelen hızlardan sonra tüketim yine büyük motorlu araçların lehine döner.

Önemli olan ortalamayı baz almak. 1.25 motorun şehir içi ortalaması 6.5lt/100km civarı ise yeterlidir. ÖZellikle büyük şehirlerde düşük veya yoğun trafikte karma olarak bu rakam normaldir diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Osman Beşer

Baktım arkadaşlar 100 Km de 10.2 lt yazıyor.

Nasıl sizce?

çok fazla bence, yüksek devirde kullanıyorsanız olabilir,ya da çok kısa mesafelerde hesaplıyorsanız?

Yorum bağlantısı
Sinan Akkuş

çok fazla bence, yüksek devirde kullanıyorsanız olabilir,ya da çok kısa mesafelerde hesaplıyorsanız?

Yok öyle yazıyor.

Genelde kısa mesafelerde kullanıyoruz.

Normali kaç acaba?

Bozuk falan olmasın ?

Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

ben 2000 motor mondeo otomatik ile şehir içi 100 kmde 11 litre benzin yakıyorum uzun yolda ise 130 u pek geçmemek kaydı ile 100 kmde 9 litre yakıyorum bence sürüş tarzınızıda bir gözden geçirin bence :)

Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir

aracın km kaçta bakımları yapıldımı? hava filtresi temizmi? her 5000-6000 km'de hava filtrenizi değiştirmenizi öneririm. yakıtta inanılmaz değişiklik olduğunu göreceksiniz....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Atilla Balkan

30.000 de 1,25 my fiestam 6,4 / 6,5 / 100 km şehir içi ortalama (Her ay başı sıfırlarım aylık periyotlarla kontrol ederim) 5,2 / 100 km ile antalaya gittim ... ben memnunum. benzinli olmasına rağmen

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Recep Çelebi

Ortalama 5 litremi? Fabrika verileri bile ortalamada 5.7 litre diyor. Nasıl başarıyorsun bunu? Ben de 1.25 fiesta almayı düşünüyorum ancak yakıt tüketimi hakkında tereddütlerim var. Yardımcı olursanız sevinirim. Çok nadiren agresif kullanırım. Aracın az yakması için nasıl kullanıması gerektiğini çok iyi bilirim. Ancak yine de ortalama 5 litreyi yakalayabilmem imkasız gibi.

Yorum bağlantısı

Bizim 1.2 Clio da 8 lt altına düşmüyor. Daha iyi olmasını beklerdim...

İmkansız abi, 1.4 clio'da 7.5 altına hiç içnemedim şehir içi. Yani şu bir gerçek küçük atmosferik motor vergiden kazandırdığı parayı yakıttan geri alıyor. 1.2 1.4 araçlar şehir içinde 1.6 kadar yakıyor. Uzun yolda zaten hepsi ekonomik.

Levent bey: Ortalama tüketim olabilir, aktif hafta sonu trafiğinde 100km' de o değeri yakıyorsanız özellikle Eskişehir'de gerçekten kutlarım. :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

İmkansız abi, 1.4 clio'da 7.5 altına hiç içnemedim şehir içi. Yani şu bir gerçek küçük atmosferik motor vergiden kazandırdığı parayı yakıttan geri alıyor. 1.2 1.4 araçlar şehir içinde 1.6 kadar yakıyor. Uzun yolda zaten hepsi ekonomik.

Levent bey: Ortalama tüketim olabilir, aktif hafta sonu trafiğinde 100km' de o değeri yakıyorsanız özellikle Eskişehir'de gerçekten kutlarım. :)

Şehir içinde 7.5 yakan 1.6 arabamı varmış :p

Yorum bağlantısı

Şehir içinde 7.5 yakan 1.6 arabamı varmış :p

Naylon arabadan sayılıyorsa var diyebiliriz. :p Yok sayılmıyosa benzinli olarak yok heralde. :D

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Naylon arabadan sayılıyorsa var diyebiliriz. :p Yok sayılmıyosa benzinli olarak yok heralde. :D

Hımm burası bir otomobil forumu ; sanırım sayılmaz :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Barbaros Postalcıoğlu

Foruma yeni üye oldum o yüzden öncelikle herkese mrb.

5. ay da 1.25 my fiesta aldım şu an ortalama tüketimi 6.4 lt gösteriyor 100 km de ... umarım daha da düşer

Yorum bağlantısı
Barbaros Postalcıoğlu

Daha nereye kadar dusmesini bekliyorsunuz ?

örneğin 5.5 lt ??

Yorum bağlantısı
Barbaros Postalcıoğlu

Şehir içi ise imkansız dizeller o kadar yakmıyor.Yada çok sakin kullanmanız lazım yüzde 14 tasarruf yapmanız lazım çok zor diyorum.Eeğer araç yeni is olabilir benim araç 12 bin km de yakıt değerleri yeni yeni kendine geldi...

ilk defa dün forumda öğrendim ortalama tüketim de tripten sıfırlanabiliyormuş dün sıfırladım bakalım ne değişmiş ya da değişecek ... araç 4120 km de şu an senin kilometrelerine daha çok :)

Yorum bağlantısı
Doğukan İlkar
(düzenlendi)

benim araç dizel , 7 litrenin altına hiç düşüremedim 7.0 - 7.4 arası değişiyor

benzinde 5.5 lt düşmesini istiyosunuz :) komik bir durum.. kaldıki zaten 6.4 litre bile çok harika bir değer

tarihinde Doğukan İlkar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...