Misafir 11 Haziran 2012 Paylaş 11 Haziran 2012 36saat yaptığımıda bilirim O zaman çileli ve stresli bi yolculukla Hayırlı olsun diyelim Gerçi belkide hiç üzmez belli olmaz her bebeğin huyu farklı... Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 11 Haziran 2012 Yazar Paylaş 11 Haziran 2012 36saat yaptığımıda bilirim O zaman çileli ve stresli bi yolculukla Hayırlı olsun diyelim Gerçi belkide hiç üzmez belli olmaz her bebeğin huyu farklı... yapma abi bünyeye zararlı bir kere... ben gece çocuğun gürültüsüne 1 kere uyandım mı bile kendimi uykusuz hissediyorum, sen ne yapıyorsun öyle... 36 saat filan yapma abi yaa Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 11 Haziran 2012 Paylaş 11 Haziran 2012 (düzenlendi) Bir kez (gençliğimde ) sabah işe gidip (Ankara'da), gece acil olarak İstanbul ve Eskişehir'e gitmek zorunda kalmıştım. Sabah erken saatlerde yine işteydim ve ders veriyordum. Şimdi kendimde inanmakta zorlanıyorum. Ayrıca, 49 saat iş yerinde kalıp çalışmam gerekmişti. Sonra 18 saat uyumuşum. Hatta kritik bir konu için beni arayan patronuma söylediklerimi, hala bilmiyorum. Başka zaman olsa kovarmış beni. 11 Haziran 2012 tarihinde Hasan Aksüt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Hort, tırss, üçbuçuk, yusuf yusuf Okuyunca biraz korku, biraz hüzün, biraz endişe kapladı dörtbir yanımı 1-2 Haziran gibi 10 aylık Ayazım ile Antalya yolları.. İnşallah huysuzluk yapmaz. Kısmet olursa eğer, Antalya dönüşü huyundan memnun kalırsak dönüşte şenliğede birlikte gelme niyetim var. Koltuğumuz hazır. Ana kucağına nazaran çok daha seviyor. Etrafı görmesi büyük avantaj. Dezavantajı tam yatmaması, hafif belden kayıyor. Buda uykuda kafasını tutama sıkıntısı yaratıyor. Birde denildiği gibi ne yaparsanız yapın, hava soğuk olsa dahi sırtları terliyor. Önceden detay bilgileri almış olduk. Değerli yorumlarınız için teşekkürler.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248739-trakyalı-c-max/?p=2322409 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Kerem ben Yusuf Kağan 45 günlük bebekti Ankara'ya gittim. 2.5 Aylıkken geri geldim. 11 Aylıkken geri Ankara'ya gittim. Gece yolculuğu veya sık molalı yolculuk. Sevdiği çizgi filmleri tablet navigasyon telefon herneyse birine yükle. Gözünde çok büyütme. Stres yapma, gerilme. 2 saatte bir mola ver. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Kerem ben Yusuf Kağan 45 günlük bebekti Ankara'ya gittim. 2.5 Aylıkken geri geldim. 11 Aylıkken geri Ankara'ya gittim. Gece yolculuğu veya sık molalı yolculuk. Sevdiği çizgi filmleri tablet navigasyon telefon herneyse birine yükle. Gözünde çok büyütme. Stres yapma, gerilme. 2 saatte bir mola ver. Sağolasın abim. Artık bu kadar rahatlığa, sorun çıkartırsa ararım seni gece yarısı, sen sakinleştirirsin Ayaz ı Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Bu koltuklar iyi hoş ama uyuduklarında kafaları öne düşüyor. O sıkıntıyı nasıl aşıcaz bilemiyorum. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Bu koltuklar iyi hoş ama uyuduklarında kafaları öne düşüyor. O sıkıntıyı nasıl aşıcaz bilemiyorum. Boyun yastıkları var. Arkadaş bebek ürünleri mağazası var. Tek çare (en azından en şimdilik iyisi buymuş) bunlardan alın diyor. BAkalım yarın filan gidip bakıcam. 20-25 TL gibi bir fiyatı var. Terletmez olanları varmış. Onlardan bakıcaz. https://www.google.com.tr/search?q=bebek+boyun+yast%C4%B1%C4%9F%C4%B1&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=6FZjU5mDNaq10wWvl4CIBA&ved=0CDkQsAQ&biw=1680&bih=935 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Aslında Türk usulü icadlar uydururuz da, ne kadar güvenli olur bilmem. Mesela kafasına bandana filan, yastıklı bir destek vs.. Şöyle birşey var ama sadece sağa sola yatmasını engeller ve markaya özel sanırım. http://www.pamidor.com.tr/britax-romer-oto-koltugu-kafa-koruma-destegi---gri Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Biz henüz uzun yolculuk yapmadık, yapmayı da düşünmüyoruz iki bebeyle aklımı peynir ekmekle yemiş olmam gerekiyor sanırım Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Sağolasın abim. Artık bu kadar rahatlığa, sorun çıkartırsa ararım seni gece yarısı, sen sakinleştirirsin Ayaz ı Ara canım ara canın sağolsun. Bu koltuklar iyi hoş ama uyuduklarında kafaları öne düşüyor. O sıkıntıyı nasıl aşıcaz bilemiyorum. Ersen uyku anında arka koltuğa çocuğu yatırıyorduk ve ben hızı düşürüyordum. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Aslında Türk usulü icadlar uydururuz da, ne kadar güvenli olur bilmem. Mesela kafasına bandana filan, yastıklı bir destek vs.. Şöyle birşey var ama sadece sağa sola yatmasını engeller ve markaya özel sanırım. http://www.pamidor.com.tr/britax-romer-oto-koltugu-kafa-koruma-destegi---gri Bunun yaptığını koltuk yapıyor zaten ; öne yatmayı engellemek lazım. Koltuğu nekadarda yatırsak kafa düşüyor.. Bağlasakmı acaba Ersen uyku anında arka koltuğa çocuğu yatırıyorduk ve ben hızı düşürüyordum. En güzeli o ama kaza anını düşünmek bile istemiyorum. Yazın uzun yolumuz çok olucak her iki senaryoya hazırlıklı çıkıcam yola 13 aylık olucak ozamana 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Ara canım ara canın sağolsun. Ersen uyku anında arka koltuğa çocuğu yatırıyorduk ve ben hızı düşürüyordum. Yok abi çok riskli bir durum. Hızı düşürmeyi geçtim dursan bile olmaz o iş....adam sana gelip 120 km/h ile vurduktan sonra Allah muhafaza.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Yok abi çok riskli bir durum. Hızı düşürmeyi geçtim dursan bile olmaz o iş....adam sana gelip 120 km/h ile vurduktan sonra Allah muhafaza.. Ayhan öbür türlü çok zor. Aslında ben tam yatar bir bebek koltuğu bulamamıştım. Ama geçenlerde bir arkadaşta gördüm. Ondan alacağım. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Çok üzülerek ve affınıza sığınarak eşimin arkadaşının, Kıbrıs ta başlarına gelen çok çok üzücü olaydan bahsedeyim. 7 aylık bebekleri. Kıbrıs ın yolları düz ve boş olurmuş denilene göre.. 70-80 km ile giderken anne bebeği emzirmek için ana kucağından alıyor. Emziriyor. Tam koltuğa bağlamak için koyuyor. O esnada çok basit bir kaza, araç yan su kanalına giriyor ve hafif şiddetli araç sağa yatıyor.. Anne ve babada çizik dahi yok. Ama maalesef bebek aracın altında sıkışarak meleklerin yanına gidiyor Duyduğum günden beri, ağlasada, patlasada, çatlasada kesinlikle kemerini çözmem. Emzirme yada ihtiyaç anında hemen sağa çekerim. işlemler bitince kemer bağlayıp yola çıkarım. Kaç sefer hanımla kavga ettik "çocuk sıkılıyor, yavaş gidiyoruz, birşey olmaz" diyor. Ama ben izin vermiyorum.. Allah herkesin evladını kazalardan belalardan korusun. Ölümlerini göstermesi inşallah.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Ayhan öbür türlü çok zor. Aslında ben tam yatar bir bebek koltuğu bulamamıştım. Ama geçenlerde bir arkadaşta gördüm. Ondan alacağım. Elbette zor olduğunun farkındayım ama emniyet kemersiz bir bebeğin araçta olması üstelik yatmış halde durması çok büyük risk. Ben bu riski üstlenemem. Bu yüzden de çocukların büyümesini bekliyorum.. Çok zorunlu olmadıkça uzun yola çıkmam. Yatar hale gelen oto koltukları bir nebze çözüm olabilir.. Olsun varsın biraz boyunları ağrısın.. hiç kemersiz gitmelerinden daha kötü değildir. Aynen katılıyorum. Olmaz olmaz hiç olmayacak yerde bir olay olur. Son pişmanlık ise hiç fayda etmez. 1 Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 2 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2014 konuyu açan olarak bir yorumda ben bulunayım. Kerem öncelikle yaptıkların çok doğru. ağlasa da patlasa da koltuğundan alma. belli bir süre sonra zaten kendileri alışıyorlar. benim oğlan şu an 32 aylık oldu. 3 yaşını tamamlamak üzere. şimdi koltuğuna kendi oturuyor. yolculuk yapmasını çok seviyor. benimle her yere gelir şimdi. uyurken kafaları düşüyor evet, ona da çare olarak annesi düştüğü zaman düzeltiyor. koltuğu tam yatırınca zaten çok düşmüyor. zaten havlu ile desteklediğiniz zaman çok sıkıntı olmuyor. terlemesine çare yok maalesef. biz sırtına ufak havlulardan koyduk ilk başlarda. pratik oluyor. terlediği zaman havluyu değiştirmek daha kolay oluyor. her molada mutlaka üstünü değiştiriyorduk. yürümesini, hareket etmesini sağladık. sevdiği yiyecekler varsa, çubuk kraker, lolipop gibi yiyecekler de uzun zaman oyalanmasına neden oluyor. sıkıldığı zamanlar da da anne ile oyun oynaması iyi geliyor. şimdilik benden bu kadar. saygılar Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 konuyu açan olarak bir yorumda ben bulunayım. Kerem öncelikle yaptıkların çok doğru. ağlasa da patlasa da koltuğundan alma. belli bir süre sonra zaten kendileri alışıyorlar. benim oğlan şu an 32 aylık oldu. 3 yaşını tamamlamak üzere. şimdi koltuğuna kendi oturuyor. yolculuk yapmasını çok seviyor. benimle her yere gelir şimdi. uyurken kafaları düşüyor evet, ona da çare olarak annesi düştüğü zaman düzeltiyor. koltuğu tam yatırınca zaten çok düşmüyor. zaten havlu ile desteklediğiniz zaman çok sıkıntı olmuyor. terlemesine çare yok maalesef. biz sırtına ufak havlulardan koyduk ilk başlarda. pratik oluyor. terlediği zaman havluyu değiştirmek daha kolay oluyor. her molada mutlaka üstünü değiştiriyorduk. yürümesini, hareket etmesini sağladık. sevdiği yiyecekler varsa, çubuk kraker, lolipop gibi yiyecekler de uzun zaman oyalanmasına neden oluyor. sıkıldığı zamanlar da da anne ile oyun oynaması iyi geliyor. şimdilik benden bu kadar. saygılar Teşekkürler Serdar Hocam HAvlu bizimde tercihimiz. Dediğin gibi pratik yöntem terleme için. Kısmet artık. Bekleyip görücez bakalım Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Kaza anında zaten koltuğun tam yatmaması gerekiyor olabilir mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Peki konu ile alakasız olabilir ama koltuğu siz nereye koyuyorsunuz? Neden? Ben şoför koltuğunun arkasına koyuyorum ve kapıda çocuk kilidi var. Neden indirmek bindirmek benim açımdan kolay oluyor. Ben koltuğu geriye çok götürdüğüm için aradaki boşluk azalıyor ve yolcu rahat etmediği için. Serdar hocamın dediğine katılıyorum. Benim oğlan şu anda 5.5 yaşında çocukluğıundan beri koltuğuna oturur. Bakkala dahi gidecek olsak emniyet kemerini takmadan gitmez. Önceden çok kavga ettik. Çok ağladı. Çok bağırdım kavga ettik. Yolcuğulu kestim. En son internette dolaşırken araç test videolarını izlerken manken çocuğun arka koltuktan fırlayıp camdan çıktığını gördü.(2.5-3 yaşındaydı) Ondan sonra biz takmadığımızda benim ölmemimi istiyorsunuz diyordu. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Mayıs 2014 Paylaş 3 Mayıs 2014 Avrupa da yapılan testler sonucunda en güvenilir yerin arka orta yer olduğu tespit edilmiş..Ayrıca en kullanışlı yerde burasıymış.Çünkü anne öne oturduğunda bile çocukla ilgilenebiliyor.Ayrıca şoför varsa sadece yine buradan bebeğe kolaylıkla müdahale edebiliyormuş..Ben de iki bebek olunca birisi ortada birisi de şoför arkasında daha mantıklı geldi bize Tek bebek varsa bence ortada durması yolu görme açısından falan çok daha mantıklı.. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mayıs 2014 Paylaş 3 Mayıs 2014 Peki konu ile alakasız olabilir ama koltuğu siz nereye koyuyorsunuz? Neden? ... Daha önce vardı sanırım konusu. Standartlarda en güvenli yer ortasıymış galiba. Ama ben Allah korusun kemer sorunu olduğunda öne fırlar diye tırsıyorum. O sebeple sağ tarafa, yolcu arkasına bağladım. Sebebi ise genelde sağ dan gittiğimden en az hareketli taraf olması sebebi ile daha güvenli geliyor.. Bu arada bende isofix yok. Orta emniyet kemeri ile bağlamaya çalıştım ama olmadı. Yapısal olarak sağ ve sol taraftakinden farklı kemer. Yukarıdan tek geldiğinden ve aşağıda ikinci bir bağlantı gerektirdiğinden beceremedim. Belki yöntemi vardır ama Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 3 Mayıs 2014 Paylaş 3 Mayıs 2014 Ortaya bağlamayı bende beceremedim. Müsait zamanda tekrar deneyeceğim ama olmuyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts