İçeriğe Yönlendir

Ka - Dijital Hararet Ve Devir Göstergesi

Turgut Yıldırım

Recommended Posts

Tolgahan Köroğlu

Ben de izmirdeki arkadastan satin aldim, bu gun elime ulasacak sanirim. Montaj asamasinda resimlerini ceker paylasirim.

Yorum bağlantısı

Merhabalar, Ka larda 100 derecede fan açma olayını daha düşük derecelere çekme imkanı varmıdır, acaba konu hakkında bilgi lütfen

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Hakan Aydın yazdı:

Merhabalar, Ka larda 100 derecede fan açma olayını daha düşük derecelere çekme imkanı varmıdır, acaba konu hakkında bilgi lütfen

Bu durum ECU tarafından kontrol edilir. Sistem sağlıklı çalışıyorsa zaten, niye daha aşağıya çekmeye çalışıyorsunuz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan
(düzenlendi)

Aslında benimde aklıma geldi fakat ustanın dediğide şuydu adamlar oturup her ayrıntıyı düşünmüşler bir bildikleri varki 100 derecede açıyor yani beyinden kontrol ediiyor aracın çalışması yada benzeri bir olaya ters düşücekse 100 derece zaten yapmazlardı

Sani Gerşon yazdı:

Bu durum ECU tarafından kontrol edilir. Sistem sağlıklı çalışıyorsa zaten, niye daha aşağıya çekmeye çalışıyorsunuz?

tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Barış Kalkan yazdı:

Aslında benimde aklıma geldi fakat usta dediğide şuydu adamlar oturup her ayrıntıyı düşünmüşler bilr bildikleri varki 100 derecede açıyor yani beyinden kontrol ediiyor aracın çalışması yada benzeri bir olaya ters düşücekse 100 derece zaten yapmazlardı

Aynen öyle. Daha aşağısında motor soğuk çalışmaya başlayacak, yakıt artacak, sürtünme artacak...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

tamam haklısınız öyle ama 100 dereceye geldiğinde biraz daha sıkıştırırsan hop hararet tavan yapıyor, sıkıntı çıkabilir diye düşünüyorum. adamlar arabayı yapmış ama istanbul trafiğini ve sıcaklıkları dikkate almamışlardır bence, onların test ortamı muhtemelen trafiğin yoğun olmadığı yerlerdir.

Yorum bağlantısı

bende öyle düşünüyorum fakat geçenlerde hortum patladı, allahtan alet edavat vardı yanımda hallettimde yolda kalmadım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Hakan Aydın yazdı:

tamam haklısınız öyle ama 100 dereceye geldiğinde biraz daha sıkıştırırsan hop hararet tavan yapıyor, sıkıntı çıkabilir diye düşünüyorum. adamlar arabayı yapmış ama istanbul trafiğini ve sıcaklıkları dikkate almamışlardır bence, onların test ortamı muhtemelen trafiğin yoğun olmadığı yerlerdir.

100 derecede ne kadar sıkıştırsanız, yine de hararet yapmamalı...

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Nihat Palolu

Ka kullanıcıları daha doğru bilgi verirler ama hararet göstergesi yok galiba.

Müşür/sensör mutlaka vardır. Hararet yükselince motor soğutma fanının çalışması için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kıdıman
  Nihat Palolu yazdı:

Ka kullanıcıları daha doğru bilgi verirler ama hararet göstergesi yok galiba.

Müşür/sensör mutlaka vardır. Hararet yükselince motor soğutma fanının çalışması için.

evet yok şu zamana kadar olsun diye bir derdim olmadı ancak bazı sorunlar yaşandığında hararetin durumu yada devirin durumu ile ilgili bilgim olsun istediğm için uğraşayım dedim. bakalım zevkime uygun birşey yapmaya çalışıyorum ama henüz başarılı olamadı. aldığım hararet saati ve devir göstergesi arkadaşların bağladığı yerlerden veri alamadı. bakalım uğraşlar devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Serhat Çitak

Arkadaşlar hararet göstergesi var lakin digital Hararet olduğunda kırmızı yanıyor onun dışında daimi takip edebileceğin bir gösterge yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Serhat Çitak yazdı:

Arkadaşlar hararet göstergesi var lakin digital Hararet olduğunda kırmızı yanıyor onun dışında daimi takip edebileceğin bir gösterge yok

HAraretin yandığı noktada zaten araç suyu kaynatmış oluyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Çitak

Adı dijital ama motor yanınca neye yarar :) Her güzelin kusuru olur ka nında kusurlarından biri bu..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kıdıman

evet uyarı var ama gösterge yok . kastım odur ama ışıgada güvenemiyorum çok aracın suyu dipte gezmişim :-) . daha uyaran ışık olmadı

Yorum bağlantısı
Serhat Çitak

Bu araç sussuz da gidiyor olmasın mehmet bey :) Buda ka nın motor artılarından biri , çağlar abininde dediği gibi sussuz kalsa bana mısın demez.. Motoru daş gibidir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kıdıman
  Serhat Çitak yazdı:

Bu araç sussuz da gidiyor olmasın mehmet bey :) Buda ka nın motor artılarından biri , çağlar abininde dediği gibi sussuz kalsa bana mısın demez.. Motoru daş gibidir

Bende öyle düşünmeye başladım =) ancak ben fazla unutkanım o konuda kontrol etmyi unutuyorum çekmez olunca sağa çekip 2 lt su 2 lt yağ koyduğum oluyor =(

Yorum bağlantısı
Mehmet Kıdıman
  Mehmet Kıdıman yazdı:

Ka'larda hararet müşürü yok deniyor sitedede arama yaptım göremedim. bunun yerine su sıcaklık sensoru var sanıyorum. bunun yeri hakkında bilgisi olan varmıdır ? bir kaç ustayla konuştum sonuçsuz kaldı.

ebayda var görünüyor

http://www.ebay.co.u...perature+sensor

bu konuda bilgisi olan yokmu acaba bu satılan müşür ka da yoksa bu satılan nedir varsa yeri nerdedir ?

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
  Mehmet Kıdıman yazdı:

bu konuda bilgisi olan yokmu acaba bu satılan müşür ka da yoksa bu satılan nedir varsa yeri nerdedir ?

Müşürle hararet göstergesini karıştırıyorsunuz.

Daha önceden yazdığım gibi sizin arabanızda müşür var ve motor soğutma fanını devreye sokuyor hararet yükseldiği zaman.

Örnek analog hararet göstergesi,

me3qE.jpg

Örnek analog hareret göstergesi bağlantı şeması,

UDnlQ.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Nihat Palolu yazdı:

Müşürle hararet göstergesini karıştırıyorsunuz.

Daha önceden yazdığım gibi sizin arabanızda müşür var ve motor soğutma fanını devreye sokuyor hararet yükseldiği zaman.

Örnek analog hararet göstergesi,

Örnek analog hareret göstergesi bağlantı şeması,

120'lik gösterge zamanında çok aramıştım. TR'de satılanların çoğu 100-110'luktu benim baktığım zamanda. Zaten 100'de fan açıyor. Daha yükselse anlamaya imkan kalmıyordu :)

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
  Sani Gerşon yazdı:

120'lik gösterge zamanında çok aramıştım. TR'de satılanların çoğu 100-110'luktu benim baktığım zamanda. Zaten 100'de fan açıyor. Daha yükselse anlamaya imkan kalmıyordu :)

Ben de Türkiye'de bunları satabileceğim müşterileri çok aramıştım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kıdıman
(düzenlendi)
:) Teşekkürler cevap için . termostat müşürü diye tabir edilen müşür ozaman bahsettiginiz benim işime yaramıyor anladığım kadarı ile ben klasik gösterge için ayrı bir müşürü ilave ediceğim. Bunun içinde delmektense bende ara bir aparata yuva açıp takayım onuda sisteme bağlıyım orjinale dönmek kolay olsun. tarihinde Mehmet Kıdıman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Kıdıman
(düzenlendi)

twinputer ; Mehmet acarın icadını denemiş bulunuyoruz aracımda . çok başarılı akşam yaptığım çekimler net olmamış güzel birkaç video paylaşacağım. Ford ka da da başarılı çalıştı yol bilgisayarı tadında çok şık. Böylelikle hararet devir vs. bütün derlerim çözüldü.

videolarıda bugün yarın eklemeye çalışacağım ilgilenen arkadaşlar için.

tarihinde Mehmet Kıdıman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ceyhun Çelik
  Serhat Çitak yazdı:

Arkadaşlar dijital hararet göstergesini,göstergeden saymamışsınız yanılıyorsam düzeltin,kırmızı ışık yandığını görürsem yani iş işden geçmeden motoru yakmam.Zaten o göstergenin amacı değil mi ! Hararet yaptığında yanması

ama o ışık yandığında iş işten geçmiş oluyor genelde.... :D :D :D kucakta 1,3 motorla sanayinin yolunu tutuyoruz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...